Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
válasz nickwaren #11382 üzenetére
Sajnos még nem igazán tudtam kipróbálni, a tavaly őszi utolsó tavi horgászat előtt vettem. Ott volt rá több kapás is, főleg kárászt fogtam vele, viszont jó nagyok voltak. Valamint volt egy kapás, ami leszakította a 0,20 előkémet, sajnos a féket elfelejtettem lazára engedni és ez lett a vége, szerencsére még telefonáltam is közbe.
-
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #11381 üzenetére
Ez az Eurocarp is oldódó pellet?, mert valami gyártótól vettem már más ananászos ilyen fluo pelletet,de akár órákig is ázhatott a vízben, de semmi nem változott külsején, viszont kapás se volt rá.
Én is most pakolom össze a hétvégi kis szeretet csomagokat, kis pellet csomagok pva-ban, pár szem bojli csövezésre, mini kályha, jégoldó, medvebunda...
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz nickwaren #11380 üzenetére
Meghiszem azért kíváncsiságból ki akarom próbálni az M1-es SBS peletet is, azt raktam a magyar kolbászos aromába. Az eurocarp ananászos flou-t pedig az ananász - vajsav szintén fluo aromába.
[ Szerkesztve ]
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #11378 üzenetére
Én csak attól tartok, hogy megint elmarad a telepítés.
Jó kis diszkó lesz a halaknak, a fluo dipptől, bár az kevés napfényben is eléggé világít. Nekem viszont valamiért se a pordippek, se ezek a folyékonyak nem akarnak működni, pedig most vettem az SBS cseppjeit is, de még nem tapasztaltam semmi extra hatást tőlük.
-
FerNandor
őstag
válasz nickwaren #11376 üzenetére
hát ja, csak előtte meg az volt, hogy húsvétra meg előtte jön a jóidő. de szerintem, ha nem fog esni jövő héten, egyik nap elmegyek
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
nickwaren
tag
válasz FerNandor #11367 üzenetére
Amekkora neked tetszik és botodnak is megfelelő még tömött állapotban, illetve helyszín függő. Én általában 30 grammos csúszó kosarakat szoktam használni, de tavon
A helyedben azt a 30-as főzsinórt lecserélném, 25-ösre. Túl könnyű kosárnál elhúzhatja a szerelékedet a bevetett helyről mire beáll, és segítene egy kicsit a dobótávban is.
Előkének használhatsz fonottat is, én csak azt használok, általában 0,10 - 0,12-es méretben. Kamasaki DN-Max típusút veszem, ebből 10 m kb 500 Ft, de egy egész szezonra elég. Lágyabb az esése, mint egy monofilnak ami időnként előny lehet a halaknál. Én a rövid előkék híve vagyok, max 10 cm-eseket kötök a horog alá, hogy minél közelebb kerüljön a kosárhoz. Előnye, hogy agresszívabb kapást eredményez.
Látom horogból sikerült egy pár szép nagyot venni, az elején én is így voltam, bár egy jó ideje a 4-es a legnagyobb ami van nálam, általában 6-os, 8-as, 10-es amit előszeretettel használok.Mikor lesz már jó idő??? Hétvégén megint úgy be kellesz öltözni a pecához, mint egy sarkkutatónak.
-
FerNandor
őstag
válasz Recon666 #11368 üzenetére
hát csak azért kérdezem, hogy ha esetleg lesüllyed valami puha iszapba, akkor azt is meg kell emelnie a halnak? mert különben simán csúszón van és nem számít a súlya, nem?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
így tavasszal, finom szerelékre, kis horogra hány grammos etetökosarat érdemes felrakni?
-
aram01
nagyúr
válasz Gézengúz #11362 üzenetére
figyelj nekem 5-10 perc séta, de kimehetek veled is ha úgy van, nem kell oda semmi engedély.Ahogy mész petőfire selyp felől, és mielőtt átmész a zagyván lefordulsz balra és ott van.egy nagy töltés mögött, 2 felé van osztva a tó, az eleje kész mocsár azzal ne is foglalkozz, a hátsó az még horgászható, de csak ilyenkor érdemes amikor nem indul be a növényzet
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
aram01
nagyúr
ne haragudjatok de ezt meg kellett osszam veletek:
-
Alg
veterán
Kérdés: Ahol elfogadnak SZÉP kártyát (Konkrétan szolnoki horgászcentrumra gondolok) - ott a területi jegyre is lehet használni?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Sickboy25
addikt
válasz FerNandor #11352 üzenetére
Milyen cájggal pecázol, hogy 30-as a főzsinór?
Én feederen 20-as főzsinór + 16-os előke, bár van egy kb. 50 centis erőgumi is közte
Matchen pedig 16 -os főzsinór + 14-es előke...
A mi tavainkat akadó mentesek, ezért emiatt nem kell vastagabb zsinórt feltennem, mert a potykáknak ez elég, az amuroknak meg azért kell egy 25 -ös főzsinór, mert nagyon a nád tövében tanyáznak és ki kell onnan fordítani őket...
Jah és ha lebeszélhetlek, akkor ne teleszkópos botot vegyél, hanem 3 részest...
MÁS: Amúgy tegnap kiváltottam az idei engedélyt is, már csak lógatni kellene, de sajnos suli,meló + építkezés az idei program, így nem tudom mikor jutok el addig!
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Recon666
Közösségépítő
válasz FerNandor #11355 üzenetére
Elsősorban azért is érdemes a főzsinórnál vékonyabb horogelőkét kötni, mert ha szakad, akkor csak a horog veszik oda, az etetőkosár meg az ólom nem. De a 30 főzsinórhoz a 25-ős elég lesz. Hát én a Feederen pellethez 5-os Owner használok. Folyóvízre pedig 10-est. Kárászra a 6-os vagy annál kisebb is bőven jó, sőt még jobb is.
Hát ez a forgós megoldás szerintem felesleges és nem is biztos hogy használható. Gondolom ha cserélni akarod az úszó föle kell szerelni a forgókapcsot. Ezzel az a probléma, hogy az eresztéket nem tudod úgy állítani, mert korlátoz a forgó, a másik pedig, hogy a csűrükön nem megy át a forgó. A csúszó fenekező cucc nem egy bonyolult vmi, kell egy kosár vagy ólom, utána egy gumigyöngy, hogy ne sérüljön a kötés a forgókapcson, utána pedig a forgókapocs.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz aram01 #11353 üzenetére
értem
(#11354) Recon666 köszi. végülis utána gondolkodtam, hogy persze, miért ne lenne elég egy vékonyabb is.. egy pár kilós ponty úgyse ugrana meg annyira, hogy elszakadjon az elöke, nem? a bottal meg a fékkel úgy is lehet fárasztani rendesen.
na még egy kérdés
horogból milyet érdemes felkötni, ami mondjuk egy tenyeres kárász, keszeg is be tud kapni? vettem 1/0, 2 és 6-os horgokat, így ránézésre szerintem a kettes lenne ideális.amúgy tervezek venni egy feeder botot hamarosan. és úgy tervezem, hogy a teleszkóposat néha átszerelném úszózásra. meg lehet azt úgy oldani, hogy teszek a fözsinórra egy forgót, vagy forgókapcsot és arra szerelem fel egyszer a fenekezö szerelét, máskor meg az úszósat?
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Egy 25-ös elég lesz. Ha lehet floucarbon, ez láthatatlan víz alatt. Egy pár kilós pontyot 18-aas damillal is ki lehet fárasztani, csak az orsó fékét kell használni és jól beállítani.
A horogelőke a szerelék külön álló darabja. Lényege, hogy van egy zsinór, ami egy bizonyos hosszúságú tavon pl 10-15cm, amin egyik végén hurok van, a másik végén a megkötött horog. A hurok rész a kapocsba kell akasztani, ami a főzsinórhoz van kötve és a felcsalizott szerelék mehet is a vízbe.
-
aram01
nagyúr
régen cukor gyár működött itt, annak a melléktermékeit ülepítettek ott le(büdös volt mint a dög) a cukorgyár megszűnt a tó maradt, letisztult, bár már kezd mocsárosodni, de még egy 7-es spiccel beérek a tiszta részre, nagyon sok keszeg,kárász van benne, a java ujjnyi de vannak benne tenyeresek és annál nagyobbak is, bár elhozni nem merném őket, de szórakozásnak megtenné
-
FerNandor
őstag
válasz aram01 #11348 üzenetére
mi az az ex ülepítö?
más: 30-as a fözsinór. mekkorát érdemes rakni horogelökére (hogy mondjuk egy pár kilós ponty se tépje el)? ezek a horogelökék amúgy micsodák, mi a lényegük? ugyanolyan monofil zsinórok csak rugalmasabbak vagy mi?
-
FerNandor
őstag
köszõnöm csak valószínű mostanában tartósan visszajön a hideg
-
FerNandor
őstag
na én közben hivatalosan is horgász lettem
-
MODERÁTOR
Ragyogó napsütésre ébredtünk itt az Alföldön, így csak kimegyek ma horgászni.
Még csontit kell valahonnan szerezni.
Megpróbáljuk, egy fenekező és egy úszós mach bottal.
Ha csak egy pár órát is a friss levegőn leszek, már megérte.20 éve a Prohardveren
-
Recon666
Közösségépítő
Úgy látszik nem csak neki vált be a Speciál mix. Lehet teszek vele egy próbát.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz FatalEror #11332 üzenetére
HP van itthon bőven, éppen méz is egy befőttesüveggel. De azt nem akarom erre pocsékolni.
nickwaren: Nálunk a helyi horgászboltban van egy párfajta Dovit etetőanyag, haver azt mondta szeretik is. Amire mondta hogy jó és olcsó az a Speciál Mix. Versenyre is vitte és szerették a halak.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
-
nickwaren
tag
válasz Recon666 #11326 üzenetére
Májustól már nekem se működik pelletbe, de ilyenkor igen. Az idei első kis tükrösömet is azzal fogtam, és a nagynál ez is rajta volt a horgon. Tavaly is március-áprilisban szinte csak ez adta a pontyot, májustól viszont szinte csak a dévéreket érdekelte (0,5-1 kg), utána viszont tényleg kuka. Az etetőanyag meg egészen novemberig jó volt.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz nickwaren #11324 üzenetére
Nálunk az egyik tavon,a legtöbb halat Édes Ananászos etetőanyaggal és mézes buki mix pelettel fogtuk, ami ráadásul etetőpellet volt. Hiába próbáltam a hozzávaló flouós ananászos peletet sokkal kevesebb volt vele a kapás. Mondjuk még hideg hozzá a víz, de ősszel és tavasszal is bevált a helyi tavakon.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
-
nickwaren
tag
Én kint voltam szombat és vasárnap, de csak egy 2 kilós ponty megmerítésénél segédkeztem, gyakorlatilag 1 fél kapással megúsztam. Vasárnapra még a tó egy része is visszafagyott. Hétvégén bízok benne, hogy jobb lesz és egy kicsit átmozgatja a többi halat a friss telepítés.
FerNandor: Én próbáltam a Bolero-t, de nagy sikert nem hozott, bár lehet csak rossz időben voltam rossz helyen. Lehet nem túl elkényeztetett halaknál bejöhet.
Recon666: Szép az a tó, görbüljön, ha kijutsz.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz FerNandor #11317 üzenetére
Hát most télen bevásároltam etetőanyagból, lapul olyan 8kg a szekrényben. Elég sokféle van most, de egy párat próbaként vettem. Sirene X21, SBS Flumino (natúr), Top Mix Big Carp XT31 (natúr), Tímár Match Plus (dévér), Tímár Hideg vizi, Tímár Plus Fokhagymás, Big Carp Baits lépes méz, Haldorásó Mézes Pálinka. Most itthon ezek vannak beraktározva.
Amit már próbáltam és tudok ajánlani az a Sirene X21 Champion De monde, Tímár Match Plus, Haldorásó Édes Ananász. A sirene és a haldorásó 100ft kategória a tímár olyan 400ft körül mozog/kg. -
Recon666
Közösségépítő
Szerencsére itt asztalt út van teljesen, mindig megközelíthető. Ő az. Sport horgásztó.
Alg: Körösön én is voltam, de a tavak nem nyitottak még ki, csak márciusban. De idén már tudtam több halat fogni, szombaton voltam az egyik csatornán ahol fogtunk egy rakás vörösszárnyút és sügért. De beugrott egy szebb karesz is. Sajnos a körös kint volt a medréből, így esélytelen volt ott horgászni.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Recon666 #11313 üzenetére
én holnap megyek vizsgázni, papírokat csináltatni. veszek pár dolgot (horgokat, etetőkosarat párat, mert van régről pár, valami vékony fonott zsinort előkének)
ti milyen etetőtápot használtok? nekem csak eteőkosárra kell. régen, mintha kukoricadarából, áztatott kenyérből, ilyenekből csináltuk volna.. de rémlik valamu vanilia illatú táp is.
ilyet olvastam valahol, hogy valaki epres bolero italport kevert a tápba és nagyon jó illata, aromája lett tőle."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
becsitibi
senior tag
Én meg leszívom a qurva tilalom miatt magam,végre mehetnék horgászni /pergetni/,erre itt van,rég vártam már a pecát ennyire,na mind1,még másfél hónap,és indulhat a pergető szezon.A úszós csukázást engedik a tavon április 1-től,arra amúgy is új cájgot vettem,az idén úgy is nagyobb hangsúlyt fektetek az élőhalas-nadályos-harcsapelletes pecára,hátha beüt egy nagyvad..
Szerk:Külön aprólékos blog bejegyzést vezetek majd,amit már elkezdtem,de csak az első pecánál publikálok,jó dolgok lesznek benne,ígérem,kb mint a moddingom...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Recon666 #11313 üzenetére
Tavaly Már tizedikén mentünk... igaz halat nem nagyon láttunk
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
L_YKing
addikt
"Itt a tavasz" felpörög a topik!
Ezt már szeretem!Visca el Barça! Mes Que Un Club!
-
aram01
nagyúr
sziasztok
jelzem hogy nem voltam kint hétvégén a fentebb linkelt tónál (széleskő) mert nagyon durva időjárás volt, és ahogy az előrejelzéseket nézem egy darabig nem is fogokIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
dragonfx
veterán
hu emlékszem régen mindig a népszigeten vettem ezta fajtát.egy 2 decis pohárkb félig volt velük.100ft.ért.manapság...áhhh...ugyanmár.bár asikerért lehet érdemes elmenni oda érte.
amugy nem tudjátok idén mikor lesz a hit csarnokos kiállitás?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Alg
veterán
válasz lakisoft #11301 üzenetére
Nem nagyon kell bonyolítani... igazából szerintem 80%-ban helyválasztás kérdése a siker.
50-70 centis előke, tányérólom (vagy kövön pálca), esetleg szögletes kosár (bár úgysem dobsz messzire, odáig kézzel is el lehet juttatni az etetőanyagot.) Kaját sem kell variálni, kenyeret, kukoricadarát szeretik a tiszai halak, legyen elég tapadós és nehéz. Búza, kukorica is mehet bele. (tanács:áztatott kenyeret nyomd át törőrostán, így nem rúgja szét a gombócot, jobban tapaszt). Ne félj nagy kétkezes gombócokkal dobálózni, abból több leér.
Csalinak ha tudsz beszerezni vékony trágyagilisztát (nem a bolti dendrobena, hanem a sötétvörös, ami sárga levet ereszt ha megszúrod) az az igazán tuti.
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
Dunán, Dráván (Baranya) alapvetöen milyen szerelékkel kell horgászni? végülis ott az van kb, mint fenekezésnél? leül a cucc a meder aljára és ennyi?
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz lakisoft #11301 üzenetére
A kocka feeder kosár nem fog ártani ha erősebb a sodrás, valamint hosszú előke (35-50cm), ha lehet flourokarbon és a kis horog sem hátrány. Ha erős sodrás van és kézzel vagy parittyával etetsz nem árt egy kis földet keverni hozzá nehezéknek. Én a jól bevált vakond durást használom erre a célra. Sőt volt már hogy azt használtam etetőanyagnak, bearomásítottam. Vagy csontival kevertem.
[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
Tisza tiszacsegei szakasza ... itt nőttem fel ugyan de nem feederbottal toltuk annó .
- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest