- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinacarlos
tag
válasz
lemmy71 #1249 üzenetére
Pont egy ilyen grill mellé jönne, azzal elég nagy társaságot ki lehet szolgálni. Szerintem is jó választás volt, de például 350-400C°ra nem tudtam normálisan felfűteni, hogy pizzát lehessen benne sütni. Ez inkább a kíváncsiság miatt érdekel, meg ha csak ketten vagyunk, akár elég is lehetne.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
vinacarlos #1245 üzenetére
Egy - két embernek ha nem esznek sokat akkor elég, ha grillezel benn akkor két három szelet tarja is ráfér.
De ha grill párti vagy akkor szerintem egy ilyesmi jobb választás, tavaly vett egy ilyet az egyik fórumtárs és elégedetten nyilatkozott. Füstölőfát vagy füstölődobozt ebbe is beletehetsz. -
válasz
vinacarlos #1245 üzenetére
Virágcserépnek jó
Viccet félretéve nagyon kicsi . -
emre
veterán
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1243 üzenetére
Samott por agyag és egy kevés vízüveg keverékével fugázd ki, hasonlóan mint a csempekályhákat. Öreg kőműves szakiknak tuti van otthon agyagjuk hozzá, samott port és vízüveget bármelyik tüzében kapsz. Ha az agyag kőkeményre kivan száradva az nem baj, egy két napra egy kis tálkában be kell áztatni és jó lesz. Nekem is így vannak itthon az agyagtégláim, kőkeményre kiszáradva.
"Most hétvégén tesztelgettem, a belső részt összreagasztotta valalmi hőálló ragasztóval és össze is drótoztam... egy sütést bírt."
Hát azzal nem tudom mit tudnál csinálni, ott szerintem maga a cserép alapanyaga rossz, ahogy már írtam.
Ha nem haltak volna ki, akkor a házaló Drótostótok tudnák neked megjavítani, bocsi de ezt nem tudtam kihagyni -
lrobertoc
tag
válasz
lemmy71 #1242 üzenetére
Most hétvégén tesztelgettem, a belső részt összreagasztotta valalmi hőálló ragasztóval és össze is drótoztam...
egy sütést bírt.Más.
A kerti konyhába téglába van építve egy sparhelt lap, viszont sajnos a fugák már kitöredeztek. Ezt korábban kályha tömítővel próbáltam javítani, de most tavasszal a teljes fugát kiszedtem.Milyen hőálló anyaggal tudom ezt visszafugázni??
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1241 üzenetére
Ez szerintem anyaghibából tört el, rossz minőségű agyag stb. Csak pl. nak mondom hogy hasonlíts össze egy pataki tálat és egy nagy virágcserepet, egyből érezhető a súlyukból a különbség.
Az egyik barátom "hasonlóan" járt mint te, ő egy nagy köcsögben akart tyúkhús leves főzni kemencében és a tűzforró kemencében elrepedt a köcsög, volt ám nagy öröm
Később készítettet egy hódmezővásárhelyi iparművész keramikussal egy cirka 10 literes agyag köcsögöt ami jól bírja a közel 8 - 10 órás állandó hőt a kemencében. A fácán levest szokta olyan hosszan főzni, megkóstoltam nagyon finom, a töltött káposztáról nem is beszélveLényeg hogy neki mondta a keramikus, hogy ezek a mai bolti kerámia cserepek, tele vannak fűrészportól kezdve minden kutyafülével és azért nem bírják a magas hőmérsékletet.
-
lrobertoc
tag
válasz
lemmy71 #1240 üzenetére
Nem feltétlenpizzasütő, hanem amolyan terracotta "kamado". Grilleztem is már benne, meg készült pulled pork is.
Első körben csak a belső cserép repedt, azt cseréltem. Mikor a pizza setupot próbáltam és felpattintottam 400 fokra, a külső cserép is eltört...kb ugyan úgy, mint a belső, azaz kb leszakadt a fele...Azt nem értem, hogy ezek égetett cserepek, bírniuk kellene a hőt..
Én is gondolkodtam, hogy talán ki kellene kenni, de nem tudom mivel. ..
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
lrobertoc #1239 üzenetére
Szerintem rossz minőségű a cserép, ki tudja hogy mostanság miből is csinálják ezeket. Egy régi békebeli cserép biztos bírta volna. A csempekályhák belsejébe is csak régi hazai cserepeket tesznek, az jól bírja a magas hőt.
Pofás jól néz kiAmúgy mi lett volna pizza sütő?
De ha csak az alsó csereped repedt el, akkor szerintem ha vékony samottlappal körberakod akkor bírni fogja, esetleg samott lisztes agyaggal is kikenheted a tűzteret. -
lrobertoc
tag
Sziasztok,
agyag (deroma) virágcserépból próbáltam összepattintani egy hasonló kerámia grillezőt:
link
A cserépbe tettem egy másik cserepet is "tűzkosárnak" + a jobb hótartó képesség miatt, azonban mind a külső cserép, mind a "tűzkosár" elrepedt...Próbálkozott már valaki hasonlóval? Miért reped meg az agyagcserép?
Egyébként ilyen lett:
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1235 üzenetére
50 -60 centi mélyre levered az már nem borul ki
és cirka 15 centi van beledugva az akasztófa állványból. Kimész a helyi vastelepere (MÉH) és ott fillérekből megvan hozzá minden, még tűztértálca anyagot is össze tudsz szedni. Utána csak körberakod azzal a praktikeres kővel, de amúgy a "kéménytéglát" is szépen kilehet rakni vágás nélkül is
Sok helyen a mezei kerítés oszlopok is olyan 60 centire vannak le ásva és azokat sem döntöd ki -
mirci18
addikt
válasz
Brandynew #1231 üzenetére
Ilyenre gondoltam.
De ezt fillérekből lehet csinálni.
Mi is így dobtuk össze.
Amúgy meg be kell verni vagy bentre vagy kintre a nyársalón kívül.
Én pl tavaly vettem egy óriás nyársalót. Stabil alap Nehéz mint a föld.
Sok helyen nézelődtünk de ár érték arányban a legolcsóbb az volt hogy egy sírkövestől vettem.
Ami nem is meglepő hiszen a sírkövesek gyakran öntenek ki sírköveket egyéb dolgokat s ez is egy bevétel forrás a számukra. 60 e ft-volt
-
lemmy71
Topikgazda
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Bogrács állványt ebbe hogy raknátok? https://www.praktiker.hu/kert/grill/tuzrako/330429-semmelrock-tuzrako-voros-erdes-landhaus-m-40cm-atm-70/105cm-1db94tegla#fndtn-panel2-1
Egy magasat vegyek és az állvány három lába kívül legyen vagy állványostól tegyem bele a tűz köré?
-
bandi0000
nagyúr
Mivel lehetne lefesteni egy keretet amit a grill lapomnak csinálnék? Kipufogó festék az hőàlló, az jó lehetne?
-
lemmy71
Topikgazda
-
Madoc
veterán
válasz
Flowtation #1223 üzenetére
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
bandi0000 #1221 üzenetére
Az elején a hagyományos húsos szalonnából sütök kakastaréjokat és az abból kisült zsírra mehet a húspogácsa, abból is rengeteg szaft kisül még. A kisült kakastaréjokat általában friss kenyérrel rögtön be is vágom
A végén a hambihoz vagy a tortillához, kolozsvári vagy angol szalonnát sütök. Amúgy nekem jobban bejön ilyenekhez a sima vaslap, lehet az akár öntvény is, van egy kisebb bordás öntvény lapom is de nekem szárazra sültek rajta a húsok.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
bandi0000 #1218 üzenetére
Én egy 8 mili vastag kazánlemezen sütöm az ilyesmit, körbe a szélére gátervasat hegesztettem hogy ne folyjon le róla a szaft - zsír. Fával vagy faszénnel tüzelek alatta, először rádobok egy pár szalonnát és annak a zsírjában sütöm a hamburger vagy tortilla húst, a végén megtunkolom a forró szaftban a bucit is. Az sem egy norbi updete
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Öntöttvas grill lapon gondolkodok, pl [ilyen]
szerintetek ez a 2 vs 4 centi vastagság miatt érdemesebb kb 2-szer annyit fizetni?
Illetve mit ajánlatok, van itthon 56cm átmérőjű sütögető, oda szeretném ezt, persze annyira nem hosszú, hogy rá tudjam fektetni, így kellene valamit csinálni, amivel lehet esetleg állítható magasságban felfüggeszteni, és eléggé strapa is, hogy ne mozogjon, de nem tudom milyen szerkezetet csinálni ,amit egy laikus is össze tud dobni -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Peetta14 #1211 üzenetére
Nem égeti ki, 3 -as lemezből van alatta egy hamufogó, a második képen látszódik is. Talán egyszer használtam a szülői háznál nincs épített bográcsozó hely oda készült
-
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Peetta14 #1206 üzenetére
Nem régen láttam hogy egy régi kisméretű sparhelt -et alakítottak át mobil tüzérnek bográcsozásra stb. 4 kerék volt alatta könnyen így mozgatható. Na ,majd ha újra látom akkor bedobom ide.
Én anno párszáz forintért a helyi ocskavas telepről hoztam pár kiló vasat, itthon összehegesztettem és kész is a mobil tűzrakó, bár igazából nem használom de hát legyen egy ilyen iskép1 kép2 kép3 nem ég ki alatta a fű
-
Peetta14
tag
sziasztok, tudtok ajánlani olyan mobil eszközt, amit ha nincs használatban el lehet tenni, nem tűzrakó tál (ami alatt kiég a fű), és bográcsozásra, és akár grillezésre is lehet használni?
Valami ilyesmit keresnék: [link] csak nem 300-400k Ft-ért
Van grill kocsim, így a bogrács lenne a fő szempont, illetve, hog ykisgyerekek mellől el lehessen tenni. Rakéta tűzhely nem tetszik, azon nem lehet szalonnázni
Köszi -
lemmy71
Topikgazda
Igen nem rossz és aránylag könnyedén elkészíthető. Bár én téglából csinálom a kemencét, már odáig eljutottam hogy kijelöltem a területet, tavasszal kezdem az alap betonozását
Szerintem egy ilyen fém pizza sütőt egy 80 literes bojler tartályból már ki lehet hozni, bár inkább a gázbojlerek alakja jobb lenne, azok inkább hosszúkásak mint ducik
Itt egy kis segédlet a pizza sütőhöz [link] -
gu007
aktív tag
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1201 üzenetére
Általában a "nem lepusztult" tűzrakóhelyeken is kiteszi az illetékes "erdőkerülő" a tízgyújtási tilalomra szóló figyelmeztetést.
Sokat járunk jávorkútra és a felvezető út mentén van egy két kisebb nagyobb irtás ahol padok és tűzrakó helyek is vannak. Ott tűzgyújtási tilalom idején kiteszik a tiltótáblákat kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest