Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az újkori csalók...
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz
Brandynew #1199 üzenetére
Attól függ hol
Úgy emlékeztem grillezni szabad, de azért rákerestem.
A Katasztrófavédelem oldalán ez áll. A leírás szerint az erdők, fásított területek közelében lévő külterületi ingatlanokra is kiterjed a hatálya. Tehát ha település közig. határán belül van a kert/telek és nincs 200m-n belül erdő vagy fával beültetett terület, akkor a tűzrakóhelyedet használhatod tilalom idején is. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ha tűzgyújtási tilalom van, az mire vonatkozik? Bogrács/grill érintett?
-
makkai
aktív tag
-
makkai
aktív tag
válasz
Brandynew #1184 üzenetére
Az amazonos-t vettem, csak a kamadoshop-ból rendeltem.
[https://www.kamadoshop.hu/cloud-bbq-vezeteknelkuli-digitalis-hushomero-maghomero]Az olaszsped-et találtam közben én is, csak nem látok szín választási lehetőséget.
szerk.: Egyelőre marad akkor a végig vezetés kézzel, hogy melyik szondának melyik a vége. :-(
Csak elég macerás, amikor a szekrény szonda bevezető nyílásán már be van vezetve a 6-8 szonda szála.
-
Brandynew
őstag
Szia,
Hát... itt van, de (Magyarországra) szállítással együtt 18 ezer Ft
https://www.amazon.com/Thermometer-Cloud-BBQ-Bluetooth-Temperature/dp/B08FRDB2QR/ref=sr_1_42?dchild=1&keywords=6+stainless+steel+probe+grilling&qid=1612791494&sr=8-42
Szerk.: nézd, mit találtam: https://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=64_378&products_id=3184
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Valaki tud abban segíteni, hogy hol tudnék beszerezni különböző színjelölésű maghőmérő szondákat? Rendeltem 6 szondás maghőmérőt, de a képekkel ellentétben nem 6 különböző színű van mellé csomagolva, hanem 3 zöld és 3 lila, ráadásúl a szondán nincs is szín jelölés, csak sima fémszínűek, a dugók meg már az említett 2 színnel vannak.
Vagy tipp, hogy mivel tudnám biztonságosan megjelölni a szondát? (Ez van kitéve igazán hőnek), a dugókra akár szigetelő szalagot is tudok tekerni.
-
lemmy71
Topikgazda
Pont tegnap este nézegettem a "tartályos" pizza sütőket.
Azt nem tudom hogy mennyire lehet benne szabályozni a hőmérsékletet, gondolom bedob az ember egy pizza követ és azon sütik a pizzát -
Essejó
Topikgazda
Aki barkácsolgat lemezzel, annak ötletadó a benne lévő videó. link
-
Precorus
tag
válasz
Brandynew #1178 üzenetére
[link] na, videót megnézed, egyértelmű lesz, de azért besatíroztam képen.
Ha megnézted a videót: Én a felső elemre ragasztanám, csak így egyszerűbb volt bejelölni.szerk.: azért nem csináltam meg, mert grillnek kb. mindegy. viszont bbq-nál ugye úgy tartod a hőfokot, hogy több vagy kevesebb levegőt adsz a tűznek(parázsnak), és ha így össze-vissza ereszt, kb lehetetlen feladat.
-
Precorus
tag
válasz
Brandynew #1176 üzenetére
Neeeeem.
Én még nem csináltam meg. kb. 2mm vastag, 1cm széleset vegyél.
Egyszer körberagasztod, és ott marad. Mint az ablaknál a szigetelés, csak ez hőálló legyen.
(mármint, a két felület közé ragasztasz, én a tetőre tervezem, lefelé nézve, hogy elzárja a rést, nem körbe)
-
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #1171 üzenetére
Hmmmm, köszi. És azt mondod, hogy ez alkalmasabb BBQ-ra, mint amit én linkeltem először?
Gondolom, hogy amikor BBQ-zni akarok vele, akkor nekem a "közvetett" grillezés kell. Ebben hogy működik ez, ha nem egy különálló rekeszben van a szén, hanem közvetlenül a rács alatt?
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew #1170 üzenetére
Bizonyos feltételek mellett igen.
Kell bele egy faszén-parázstartó az alsó rácsra, mellé egy akár eldobható alu tálca. A felső rácsra a parázs fölé egy vizestál, és a vizestál mellé pakolod a hust. Arra figyelj, hogy a felső rács legalább részben felnyitható legyen. Mert a sok (6-8-10) órás sütés alatt zicher, hogy kell utántöltened a parazsat, és kellemetlen a komplett felső rácsot lepakolni. Ami még kellhet az a Hentespapír link 10 méter kb 3000 Ft. Vagy jó széles grill fólia, az vastagabb is a normál konyhai alu fóliánál. link -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1170 üzenetére
Itt van Precorus fórumtárs grillje ha jól emlékszem az OBI -ban ezt vette kisebb tömítetlenségi hibák vannak vele de egy öntapadós hőálló tömítéssel könnyedén orvosolható.
-
Brandynew
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Akkor jól értem, hogyha nem szeretnék százezreket költeni erre, akkor inkább mondjak le a barbecue-ról és csak grillezzek egy akármin?
Szerk.: megnéztem ezt a Landman gömbgrillt, erre gondolsz? Ez jó olcsó, ezzel tényleg lehetne BBQ-zni? https://greenflames.hu/Landmann-Faszenes-gombgrill
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew #1167 üzenetére
Szia
Ez az építése szerint egy offset BBQ. De sajnos borzasztóan vékonyka anyagból van készítve. Egy bbq-ra alkalmas eszköz falvastagsága 2mm-nél kezdődik, ha fával fűtenéd akkor meg inkább 4 mm-nél, bár inkább még vastagabb a jobb. Egy Landman vagy Weber gömb grill jobb választás lenne, de azokból is a kb 56 cm körüli rács átméüjröjűek, viszont azok sem olcsók. Van pár csapat aki épít rendelésre offset vagy reverse offset bbq-t, akár olyat is amivel grillezni illetve még bográcsozni is lehet, de azok ára kb. 200.000 Ft-tól indul. Anyagvastagságtól építéstől függően. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
Brandynew #1167 üzenetére
"Én nem magamnak szeretnék építeni grillezőt" ezt most hogyan is gondolod, most építeni akarsz vagy venni egyet a "boltban"
Amit linkeltél az grillezni jó, de bbq -ra gyenge, rettenetesen vékony anyagból készülnek ezek az obis praktikeres stb, áruházban kapható smokerek. Ha már magát csak a súlyát nézed az a 35 kiló egy smokernél vicc, egy valamire való smoker cirka 150 kilónál kezdődik, tehát az anyagvastagság egyből megmutatkozik már a súlyában, na és az ár is húzósabb olyan 450 - 500 körül indulnak. Itt már olyat árulnak amit smokernek lehet nevezni
Mátra Turán smoker olyan határ eset de szerintem az a 2 milliméteres falvastagság kevés
Olvas visszább ha valami olcsóbb és használható grillt akarsz, tavaly az egyik fórumtárs vett egy grillt amire füstölő fát is lehet tenni. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Én nem magamnak szeretnék építeni grillezőt, azért kérdezhetek itt?
Más hasonló topikot nem találtam.
Pontosan nem tudom, hogy mit kéne beszereznem... szeretnék grillezni és barbecue-zni is. Mindenképpen fán/faszénen gondolkodom és valami multifunkciós sütőben, nem tudom, hogy érdemes-e.
Egy ilyennel grillezni biztosan lehet, de vajon alkalmas barbecue-zásra is?
https://www.mall.hu/faszenes-grill/happygreen-wayne-xl-faszenes-grillsuto
Gondolom, hogy jól járnék egy kamadóval is, de a nagyobbak rohadt drágák. Gömbgrill?...
Köszönöm.
-
lemmy71
Topikgazda
Én mindent hulladékból csináltam, a trianon előtti patkócsavar, dédanyám tepertő sütő fakanala és egy 30 éve pótkocsi légtartály meg egy rakás rozsdás laposvas
De még én sem vagyok készen, más ház körüli projekttel is foglalkoznom kellHa szereted a ratt stílust akkor, gondolat indítónak itt egy kép
Ebben az a jó hogy a vasakat nem kell rozsdátlanítani és nem kell mérni, amit megfogsz azt azonnal odahegeszted
-
emre
veterán
válasz
lemmy71 #1161 üzenetére
Köszönöm!
Hordóm van. némi vasanyag, elhatározás és idő kell hozzá. A párom már amúgy is kérdezgeti hogy ezeket meg minek hoztam, és ha már itt vannak mit akarok kezdeni velük. Van zsíros aminek levehető a teteje, meg pár sima kifolyós, ezekben izopropil alkohol volt (remélem nem gyantás a belük).A videó levő tetszik, el is mentetem
A szellőztetés és a kivehető rács is szuper. -
lemmy71
Topikgazda
Ha csak egy pofás grillt akarsz akkor jobban jársz egy bojler tartállyal
Tavaly az egyik havernak vágtam szét egy 160 lityis hordót grillnek, még be nem fűtötte addig talán szép is volt, utána úgy elhúzta a hő hogy öröm volt nézni
A bojler vastagabb, a hordót csak préselési csíkok merevítik.
Amúgy a súberes megoldás hamu takarításra jó ötltet én is hasonlót eszkábáltam csak az enyém pillangószelep lett a végén.
Itt egy pofás kis bojleres grill -
Essejó
Topikgazda
Vagy 3/4 - 1/4 Viszont ezeket a videókat csak ötletadónak tekintsd. 100 meg 1 ok közbe jöhet amikor nekilátsz, hogy változtatni kell a koncepción mert olyan bizbaszt ami a videón szerepel égen földön nem kapsz, vagy olyan drágán lenne, hogy annyiért már nem éri meg szenvedni vele.
Ami lényeges és fontos Horganyzott hordót nem használunk mert hő hatására a horganyból mérgező gőzök szabadulnak ki. Nem lehet lecsiszolni, le homok vagy szemcse szórni, leégetni se!
Élelmiszeripari, kozmetikai - Műgyanta bevonatos hordót lehet, csak macerás, mert nem elég leégetni, hanem utána a belsőjét is fémtisztára kell csiszolni. Én ezt az UDS-nél megszívtam, egy élményvolt az alját belülről drót koronggal megtisztítani. -
-
emre
veterán
Üdv Urak!
Nyárra tervezek gyártani egy kerti grillezőt, valószínűleg hordóból. Azt még nem tudom faszenes vagy gázos legyen, esetleg kombinált. Illetve a méretezéssel és a szellőzéssel is hadilábon állok. Sajnos hajlamos vagyok beleveszni a részletekbe, de azt meg nem hiszem, hogy ha kettévágom a hordót beleteszek két rácsot egy hőmérőt meg vágok rá pár lyukat akkor jó is lesz.
Tudtok linkelni a gyártásról, tervezésről követésre érdemes példát?Köszönöm!
-
Essejó
Topikgazda
Ötletek link
-
lemmy71
Topikgazda
Igen tudom, nekem igazán maga az alakjával is problémám van szerintem kicsit "duci" én inkább egy jó zárható grillt készítenék egy villany bojlerból.
Az atógáz tartály jó ahogy mondod és ott a falvastagság is 3 mm ha jól emlékszem és ideális az alakja is. Persze víz vagy hab kell bele flexelés előtt, mert tubarózsa lesz belőle
A gázos bojlereknek jó még a formájuk, offsetnek vagy reversének tökéletesek főleg a 160 literes. -
Essejó
Topikgazda
válasz
lemmy71 #1143 üzenetére
Azért elég sok offset épül használt villany bojlerből, csak arra kell figyelni, hogy ne horganyzott legyen a belseje. Az meg kb max 2mm-es, de tavasztól őszig simán vállalható. Aztán még jó alapanyag a henger alakú autógáztartály, csak azt meg fel kell tölteni vízzel és úgy flexelni rá az ajtót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest