Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gratula!!! Gáz is lenne, ha teletöltve szállítanánk. Nemzeti dohányboltlánczolatban kapható öngyújtó utántöltő.
"lövésem nincs a pörkölésről"
Ideális tesztalany vagy. Pont mint a Winkli (lásd pörkölésről szóló videóit elrettentésképpen). Mindenféle (jót/rosszat) tapasztalataidat szabad, sőt kéretik megosztani.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Beansmiths szerintem is nagyon jó ár/érték arányban.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lehet kezelni, hogy strapabíró legyen. De ez az temus olcsó műanyag botrányszar. Egyszerűen nem méltó egy ilyen kaliberű géphez.
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
mi,mi?
Hol vannak feltöltött japán csajok?
-
light0416
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Koszonom a segitseget, ugy lesz!
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Majort egy Eureka Olympus 75 HS váltotta (nem fejlesztés gyanánt, csupán más célra kellett)
A Mara-t pedig egy ECM Synchronika fogja váltani.
Én nagyon szeretem, és nagyon sajnálom is majd odaadni.
Meg hiába szerintem is az egyik legjobb gép otthonra, most olyan a piac, hogyha ingyen adnám se vinnék el.
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja, hát nem egy enbé hat négy, vagy ídzsí duplanulla egy, azok tudnak púdert, akadás nélkül.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tej, standard minimum 2.8 ESL (Aldi/ahol épp járok és ami van)
akkor igyekszem még inkább lerövidíteni a levegőt, meg kicsit tovább keverem.p.lac
vagy lehet, hogy megnézem legalább a levegős szakaszt alacsony fordulattal.most néztem gyorsan pár demo videót, azokban bőven több levegőt tolnak bele és jóval kevesebb habjuk van
lehet UHT-vel tolják 
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem megtalálták a konstrukciós hibát, kijavították, de így drágább lett a gyártása. Csak tipp...
Szerk: vagy a rosszabbik eset, hogy semmit sem javítottak, csak beépítették az árba az eredetleg tervezettnél sokkal magasabb garanciális költségeket...
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én távolról figyelem az eseményeket...

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
simán lehet, hogy nagyon fogyott, és akkor evvan
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
MM AVX együttműködés megszűnik? Alig van már és a helyét át is vették más kávék.. Kipörgetik a benn maradt készleteket? Pedig egy olcsó ASAP kv vételezési lehetőség volt (maradt a Bányai.. csak "kicsit" drágábban.), mondjuk az az árszint valószínűleg nem illett bele a MM/Mammut karakterébe
. Csodálkoztam is hogy a MM nem dobott rá egy laza +50%-ot.. -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem semmi régmúltról származó előitéletem nincs, mert nekem soha nem volt problémám velük. De az utóbbi 5 fajta kávé (mind afrikai és világos pörk.) egyen fás ízű volt és sok volt bennük a hibás. Utóbbi nem zavarna annyira de az íze igen.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kőmentesítő nem tördeli szét a szemeket. Legalábbis nem kellene, bár Loringgal még nem dolgoztam.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Béke!
Nekem a tapasztalatom hogy Kapuczinernél bármit próbáltam, egy árnyalattal mindíg sötétebb volt, de ez csak az én személyes preferenciám
. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én megjegyeztem és így már 2x sikerült is elkapnom....de amúgy igazad van...őrült rövidítések, mozaikszavak világát éljük.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem akarom túlragozni; minden ilyen. Simán drágábban vásárolsz, mint a hanyatló nyugaton. A jó forintért, fele-harmada keresetből. Örüljek?
Az eddigi 750Ft-os árat akkor találták ki, mikor az euro 380Ft körül volt, nem 415. Tehát már az is rondán felül lőtt. -
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ársapkát rá de tüstént! Mi az hogy a homebaristák drágábban keszithetik a vizet?! Skandallum.
-
bluesfan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Milyen f@szom egy országban élünk már.."
40%, ami ugye = 2/3 szerint f@sza... -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az eddigi 750 HUF vs. 1.65 EUR kb. leképezte a 31.5% (27+4.5) fogyasztást terhelő itthoni és a kinti feltételezett 20% közötti különbséget, 415-ös árfolyamnál.
A 900 egy 450-es árfolyamot feltételez/het/, ... plusz egy brutális kockázati felárat ... vagy csak egyszerűen nagyobb "éhséget", mint eddig.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem ez a Paci Aricha eléggé ízlett anno. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
prtk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, a Moszkva felé: ERRE
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Milyen árkategóriában keresel? Gyors keresés alapján 50-55 eur / kg (20-22k Ft / kg) kategóriában azért elég jó választék van (árra nem tudsz szűrni, de be tudod rendezni úgy, hogy a grammra vetített ár alapján rendezzen).
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...nomeg packetáznak, ami mostanában már a magyar posta színvonalát idézi, erre felénk legalábbis...
Egyébként én imitt-amott rendelek a paciktól kilósakat, szerintem azok is elfogadhatók. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én pont hasonlót kértem pallyoztól kedden, és olyat is küldött tegnap….
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
MM-ból avx. Igaz mostanában nem ittam, nemtom tudnak e már nem ízhibásan pörkölni.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kofio, volt már, hogy 24 óra alatt itt volt.
-
DrDante666
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt nagyjából én is így tudtam. De akkor talán az lesz a megfejtés, hogy a Malabar csak az arabica kategórián belül megszokottól tapasztalható magasabb koffeintartalmúnak, ám egy blend koffeintartalmától attól még elmarad.
(Bár ettől még mindig mindig fura, hogy a 50% robusta bronze koffeintartalmára vajon miért mérhettek 44 mg/dl kevesebbet, mint a 30% robusta silver esetén.) -
John3:16
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a javaslatot, de újat szeretne.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ilyen problémáról sem hallottam még az LS-ről. Major specifikus vagy általános?
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem sem ad hozza semmit. Sokkal praktikusabb a tölcsér… de most nem lenne idom modolni
amugy én át szoktam a mininel a kiskanál végére . Ecsetek hamar megpusztultak -
KunEmber
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bocs, mindenképp elektromos. (Nekem jó az olcsóbb ütögetős Graef is, ha épp kapható és ajánlott. Vagy bármi más. És látom itt a topicba, hogy mi a jó árszintje, de nekem most nincs akkora igényem. Tudjon kb. napi 3x30 gr körüli kávét aeropresshez való, viszonylag egyenletes szemcseméretben ledarálni. És ismét ismételgesse ezt 2-3-4-5 évig folyamatosan.
) -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nálam két fő faktor van:
- előáztatás hossza
- utána a lehúzás hossza
világos kávénál hosszú előáztatás és változó, de lehetőleg nem túl rövid lehúzás, sötétebb kávénál minimális előáztatás és általában gyorsított lehúzás, de kipróbálom csöpögősre véve is, ha a gyorsítottal nem vagyok elégedett.bar-okat nem írok, az is érzésre megy a kávé függvényében, hogy 6-4 vagy 8-5 között mozgok. az előáztatás kb. 2 bar.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Valójában mindenkihez szól a kérdésem
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
amúgy ez most egyelőre a legszimpibb, de csak furánkinéző SD-re átalakítottak vannak marketplacen. jobban tetszene a karba örlős verzió.. na de majd hátha lesz...
ki vállal felszabályozást egyébként BP környékén? ill honnan tudom, hogy a minim oké-e? felszabályozva vettem sz.zs Úrtól, de már vagy 3 éve
köszi a sok linket. tanulok

-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az a "szopakodás" a ráindítás és körpeseprés lenne? Az nekem kb 10 másodperc...
...ja, az állítógyűrűjének magas a menetemelkedése, kis fordításra sokat változik, ezt is tudni kell róla. A felszabályzás persze baromi fontos, minél nagyobb a kés, annál inkább.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Általános tapasztalat: Roastopus babok mindig is magasabb hőt kívántak nálam. 94°C-96°C. 96°C-on Starfish, Calypso, Squid, Siren; 94°C-on a Seashell, Seahorse, Black Pearl volt. Gépfüggetlen volt nálam. Alacsonyabb hőfokon nekem citromlés volt, nem kötekedem, csak mesélem.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...talán igen. Talán elő is melegítette.
A sok befolyásoló tényezőből írtam egyet. Ha akarja, és lehet, figyelembe veszi.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mondjuk, ehhez is kell egy elköteleződés (1400$)
Műszakilag okoskodva: 300W teljesítményű a motor - a DF64V is ennyi, viszont "csak" 90-150 RPM a szabályozási tartomány - ez a DF64V-nél (2024-es) 800-1600. Így elvileg kb. 8-9-szeres nyomatékot tudhat, ami még ennél a késnél is elég illene legyen - a DF64V jellemzőiből és a jelenségekből kiindulva. (Az Opus-hoz meg a Casa-hoz nem kerestem meg minden adatot.) -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...háát, én valami lefolyó gégecsővel próbáltam ki
...végülis működött valamennyire, de elég cseszlovák volt.
Azt osztom, hogy 10+ k egy 7 centis gumidarabért nettó arcátlanság. -
killboy007
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, megtaláltam, csak olyan 3D nyomdát nem találtam, aki karácsonyig ki is nyomta volna nekem hőálló anyagból.
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jól emlékszem neked az AVX féle van, én is vettem hogy kipróbálom, de egyelőre ugyanaz a tapasztalatom nekem is, hogy olyan szinten feltapad rá minden, hogy az brutál. Ma a lesepregetést is abbahagytam annyira nem akart lejönni így inkább vízzel elöblítettem. Szimpla user error gondolom.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát ez mókás. :-D
Nyilván azt veszi meg mindenki, ami mellett dönt. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem gondolnám "csak hájpnak" a változtatható fordulatszám. Itt is volt róla szó korábban.
Az AVX mint márka meg vsz. alsóbb ligában focizik, mint a Sage. -
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy pár hónap után minden megszokássá válik, plusz ha nincs fél óra reggel kávéra akkor idő sincs megtapasztalni az ízeket, akkor meg fölösleges hifi ármagasságba felmenni. Nekem erre elég barista express.. Használtáron vettem egy újat 130 körül.. Ha tovább akarok lépni veszek egy jobb őrlőt de félig klasszik vonalra a csokis kicsit citrusosabb ízekhez ez is elég.. Már jól be tudom lőni a mennyiséget, szemcseméretet. Régi őrlő meg megmarad decafnak.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"...a grado hemp helyett, egy perc után látom, hogy az bizony game changer 🤷"
--> Felteszem, hallod is
Egyébként mindenféle muzsikát is hallgatsz rajta, vagy "főleg valamilyet"?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Biztosan ki volt ez már többször tárgyalva, de én eddig még nem tettem papírt a Robotba. A füzet nem is mutatja, csak említi, hogy a fém screen HELYETT lehet használni, a videók amiket néztem néhol egyáltalán nem tesz, van ahol alulra és felülre is, ezt már tényleg túlzás nekem. A méret pontosan ugyanakkorának tűnt mint a sima 58mm-es papír, ami amúgy sokfelé beszerezhető..
-
dethroner
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tényleg ennyire rossz a helyzet? Természetesen a helyén kezelem a dolgokat, tudom hogy ebből nem lesz egy olasz élmény, de tényleg egy-két fokkal nem lesz jobb pl [ezek] valamelyikével őrölt kávé, mint egy bolti darált? -
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Lagom Casa leírásában ez áll a honlapon:
"In the industry, conical burrs are typically referred to by their outer diameter. Our 65-variant burrs, while adhering to this naming standard, have a grinding surface similar to common 63mm conical burrs on the market..." -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az állókés külső átmérőjét szokták megadni.
Érdemes elolvasni a Variát VS3 leírását, hogy a 48mm-es késének a belső átmérője 38mm. "At the heart of the VS3 is a 48mm conical burr set, featuring a 6-core design with a 38mm inner diameter."
Nem tartom általános relációnak a 10mm difit, de azt tudom mondani, hogy ha szétszedtem bármelyik kúpos őrlőm lemérem a méreteket.
VS6-ot nem rendelt senki?
-
bluesfan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha még érdekes, a NZ-ban a Mazzer Kony 63-as, 191C kése van. Az álló darab külső átmérője pontosan 63 mm, a forgóé 40,1 mm.
-
danbenzin
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Újkori árának 2/3-áért, ha nem lesz ütve-nyúzva, elhozom, feleség majd csak megszokja. Még kutatni fogom, hogy mi mindent kell tartalmaznia a szettnek.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én vagyok a retinens a nyúlon túl is

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jah és most látom a kísértetiesen hasonló eszmecserét fácsén. Esküszöm, szinkronicitás és magamtól jöttem a témával, nem Béla beépített ügynöke vagyok.

Szerk.: viszont akkor aki Niche tulaj, kapjon már elő egy sublert és lécci mérjen. Érdekel.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyáltalán nem buta kérdés. Szóval valahol (poszt, komment, akármi volt nem tudom már) olvastam, hogy a 65CL egy fantázianév, valójában kisebb a kés. Tolómérő most nincs nálam, de a legszélesebb pontján: értsd a gyűrű átmérője, aminek amúgy köze nincs a kés tényleges méretéhez, hisz egy jókora kalapja van, az 64 mm, de csinálhatták volna 83 mm-re is és akkor lehetne 85CL a neve
. Kúpos rész átmérője 39 mm, belső rész sűrű fogazás 43-44 mm, prebreaker belső átmérő 50 mm. Nem túl pontos mérés, eszköz hiányában. -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Idézőjelesen írta. Pont, hogy nem, így értve.
-
dozó
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miért kellene a fejet cserélni? nem szokott tönkre menni, nemrég még az volt a probléma, hogy lement a króm a fej belsejéből többen emiatt cserélték, most már az új fej nincs krómozva, nincs mi lekopjon róla.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
igaz-igaz
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szóval kiderült megint, hogy a mag a lényeg? Váó
én is mindig erre jutok, hiába szeretek kütyüzni. -
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem kizárt, hogy a nyomás mérő óra is kisebb kett.
Nekem legalábbis a nézett videók után élőben túl aprócska
-
lazoltan
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, milyen volt előtte, de nekem így tökéletes.
Még rendelek hozzá screent, (de minek) és el akarom hagyni a wdt-vudut, úgyhogy rögmentesítőt, és még egyszerűbb lesz összedobni egy kávét.
Volt a csomagban egy adag papír is, azt használom a screen alá, legalább csak a kosarat kell lemosni/kitörölni.
Zseniális -
HunLogin
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
#137523 tuzpenge
Szimplán nem zár jól a tömítés. Hallom, ahogy sziszeg amikor nyomom le a karokat. Ez még a jobbik eset, a másik amikor kifolyik egy kis víz a szűrőtartó fala mentén, de még le tudom húzni rendesen a shotot, és van az, amikor egyáltalán nem tömít, és az összes víz kifolyik oldalt..
Nem mindig jön ki, de az elmúlt 1-2 hónapban kb 10 alkalom volt. Nagyon fura lenne, ha user error lenne, már 1 éve használom gondtalanul a kütyüt, de eddig nem volt ilyen. Nincs fordítva a tömítésem.
#137524 RetepNyaraB
Na ez jó nagy öngól, valahova akkor elpakolhattam, mert a dobozban most nincs. Körbenézek.. Persze nagy idegességemben berendeltem az újat, és egy szilikon zsírt is, szóval akkor azok elmennek pótnak. -
Bela56
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor tulajdonképpen a kávé tartó tölcsér és a szűrő közé?
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Teljesen igazad van, költözésénél majd mindenképpen az alapján választok hova fér be és hova illik be a Mázzer.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát igen sok a müanyag belül. Kíváncsi vagyok hogy lenne olyan OPV ami bepasszolna a házba.
Letesztelem majd hogy milyen pogácsa esik ki belöle.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szívemből szóltál!
-
killboy007
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha nincs valami dealbreaker konstrukciós hibája, az összes túlárazott "név" kidobhatja a belépő modelljeit.
Magyarországon szerintem már most is így van. Őrlőkkel szintén. -
uffneked
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi, akkor a sima Bambino (és közben látom hogy a Duo-Temp is) kilőve. Ránézek Béláékra.
Viszont lehet átmegyek az amatőrbe, úgy nézem az lesz az én szintem. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogy van rögzítve a mérőóra?
Nekem mindig az a gondom, hogy egy régi rugós-gégecsöves asztali lámpa "feje" helyére tudom csak rögzíteni a mérőórát, ami elég esetleges konstrukció. -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én a mérőóráról és a tartóról tudom kiről van szó....
.pedig azt mondta nem csinál ilyet, de tényleg jófej amúgy.. -
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Alapvetően az alsó késtartó aloménijom öntvénye sajnos minimálisan mozgatható a tengelyen"
Ki van kopva a tiéd, vagy ez valami általános dolog Majoroknál?
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bár pont olvastam, hogy EG-1 és Kafatek Max is beakasztható megfelelő sebességen (lassú) és babbal. Azok meg nagyon más árkategóriában mozognak
Sima Flat van ott az EG-1 mellett (nalam volt elotte az a Flat), de mas fordulatszam tartomanyrol is beszelunk. Max2 5-400-as fordulat kozt allithato tizedes pontossaggal, 10-es fordulatszamon siman ledaralja a kisszemu Dak etiop filtert, csak gyozd kivarni.
Mondjuk legalabb csendes, kezi hangosabb nala ilyenkor.
Nekem 1 ev alatt egyetlen egyszer sem akadt meg a Max, pedig jellemzoen kifejezetten vilagos filterporkolesek mennek presszora, szoval nem altalanos jelenseg ez. Egyebkent kiderult a dolog, hibas az adott peldany/szeria, csereli az Option-O oket.
-
Uyuarasy
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hat erdekes, megy a levelezes a supporttal, de alapvetoen meg vagyok vele elegedve. Eddig csak ezzel az egy babbal jott ez elo, szoval ha nem lesz altalanos/nem csokkenti szamottevoen a motor elettartamat akkor tudok ezzel elni. [kép]
Az elobb letekertem a tetejet es osszeszereles utan tunt fel hogy elmaszott a nulla, harmason zarnak a kesek. Tehat elkepzelheto hogy 6 helyett 3 volt a valodi allas ahol mar fulladt (az nem vilagos hogy negy nap alatt miert lazult meg a 4 kis torx csavar ami rogziti). [kép]
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Niche Duoról volt olyan teszt ahol zöld kávébabbal szórta meg. Simán vitte.
Itt is van: [link] -
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Valahol sántít is az, hogy a többezer dolláros Lagomoktól megszokott szintet várjuk el egy 500dolláros géptől is.
A legszomorúbb, hogy így mégsem lesz tele a hardverapró megzuhant árú Majorokkal...
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenki iszik világos kávét. Vagy nem mindig akar olyat inni. Azzal is vitatkoznék, hogy csak az vesz Robotot aki kizárólag különleges kávét fogyaszt. A klasszik olaszhoz ugyanúgy kell a rendes géppark, mert nem lesz jó. Ízlés kérdése, hogy ki milyen kávét kedvel. Ettől még mindenki lehet hardcore.
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor az állítás helyesen úgy hangzik, hogy akkor ha világos és közepes kávét iszik valaki. Aki régen olvas engem az tudja, hogy nem ugrálok fél fokokon, egy fokokon nagyon régen. Az sem érdekel, hogy esik 5 fokot a Flair a húzás végére, szerintem használ is. Viszont egy sötét kávénál muszáj visszavenni a hőmérsékletből bőven. Ha valaki minden nap ilyet iszik, mert ilyen az ízlése akkor a mindig várok valamennyit, nyáron többet, télen kevesebbet az nem opció hosszú távon szerintem.
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mit csinálsz akkor ha valami klasszik sötétebb kávét készítenél pl.? Van az a kávé ahol nagyságrenddel alacsonyabb hőfok kell, akkor jó a PID-es kancsó azért.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van. Előre nem tudtam. Sender only, not seller volt a teljes szöveg.
A céggel leveleztem egy kört, mert elég zavaros volt a nyomonkövetési folyamat. Többek között ezt válaszolták:
We ship all our grinders and parcels via a forwarding logistics company (that can provide a more competitive rate and is better at handling the global export logistics to various countries). As a result, it may take some time for the tracking information to update (though we wish it were faster). Tracking updates typically begin once the last-mile delivery courier service in your country (e.g., DHL Packet or Magyar Posta) receives the package.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ebbe a címkébe nem hiszem, hogy belekötnének. Feladó Germany. Az eredeti címkét ezzel felül ragasztották. Nem mellesleg a postai nyomonkövetés szerint Európa+ a csomag, és aszerint is a feladó ország Németország.

-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha ezt tudná a sok fujjogó, cukrot és tejszínt kérő (vendégségben mégse pötyivel és krémfehérrel igyuk már) vendég, hálásak lennének
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Koxxnak 83mm-en, nekem csak 64mm-en.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fellow Ode-ban próbáltam, alapvetően filter alkalmazásra, és ott - szigorúan szubjektív értelemben - nekem jobban tetszett a gyári 1.1-es kés. Érezhetően több testet adott a Lab Sweet a filternek, de nálam inkább a tisztaság a preferencia.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bazsee-nak volt szerintem.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem azzal megy a Niche Duo.
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem mindenkit érdekel, ezért tettem off-ba. Mondjuk ez a késtartó szabályzás örök téma itt és erősen összefügg a kávézással. Ahol én dolgozom ott van komoly gépműhely is, érdekelnek engem is az ehhez kapcsolódó dolgok. Faipar milyen része pontosan? Én csak hobbiból űzöm otthon az “asztaloskodást”.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy Morning Dream ?
7 másodperc, igaz, 340 júró, bevezető áron... De ígéretesnek néz ki!
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azért ez nem egy decis ez, a 1.5l kazán azért 10-15 perc mire stabil. Ennek fényében nem rossz szerintem a 4-6 perc. Szívesen kipróbálnék egy ilyet, ha veszel vállalom, hogy kipróbálom
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pont arra a JH videóra reagál amit linkeltem, hogy lehet, hogy mégsem feltétlenül ördögtől való dolog..
Igazából engem csak azért mozgat néha a tudatom mélyén, mert nem kellene napi 2-3 kiskanalat megjáratni a fiók-csésze-mosogató körön. A mérések alapján tényleg hatékonyan felkeveri a rétegeket, bár én kanálllal picit agresszívabb szoktam lenni mint a videós arc..
Namindegy, csak azért linkeltem, hogy ez nem/sem teljesen agyatlan/öncélú home barista trend, sok kiskanál életét könnyíti meg ez a pohár a világban, és sok ezer liter vizet spórol vele az emberiség

(a latte arthoz pedig magát a crema-t kell ugye 'megtörni' bármilyen csészében, ott azért kell megpörgetni a nedűt, nem az espresso rétegek miatt)
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bellman steamer.
Vagy kotyogó átalakítás: egy zárófedél amire raksz biztonsági szelepet 1.5bar, egy gőzmanométert, egy tűszelepet és egy rézcső egy szűkítővel a végén. Lassan egy éve várakozik ez a projektem… -
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
3,5 a nagyobbik, kicsi 19 hónapos. Ő inkább nézi, meg piszkálgatja a cuccokat, de keverni bitang jól tud
-
Speti69
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy belépő single bojleres kávéfőző
)
Nem tudom mennyire jönne ki egy tejgőzölő, de tartok tőle, hogy egy belépő gép sem sokkal drágább pláne használtan. Tudom, kompromisszumos mondjuk egy Sage bambino, vagy egy avxes valami gőzölése is, de mégiscsak gőz, és bármi van, ott egy tartalék gép is. -
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem egyforma a sűrűsége a kávénak ahogy folyik le. Ez kellően lassú lefolyásnál eredményezheti azt, hogy nem keveredik el teljesen a húzás végére. Különbséget tennék a sznob lötybölés és tudatos keverés között ami lehet lötybölés. Én is megforgatom hasonlóan, mert úgy jobban ízlik az eredmény. A filtert meg azért, mert felszabadulnak az aromák és szimatolás az élvezet része.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Közben már latte art expert is lettél, hogy így tudod?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
van azért értelme, a bornál levegőt viszel be (ott egyébként inkább a századik dekantáló csodacucc a rókabőrös vonal szerintem), itt meg összelegózod a cremával. bár az az igazság, hogy a kellően világos pöriknél eleve nem egy hangsúlyos valami az a crema, talán ezért nem merült fel ez problémaként az elmúlt sok évben.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gondolom azért, hogy elkeveredjen a crema.
Tejes italnál is mindig így csinálom. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azért, mert ez az a pohár, amihez nem kell kiskanál hogy (f)elkeveredjen az espresso, nem?

-
baayNOk
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi
hattyúnyakúból érdemes venni drágábban? Fellow Stagg, Timemore ? van valami jó alternatíva, ajánlat (ami mondjuk nem jövő januárban jön meg? )
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Diablo 3
- Battlefield 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nekem a tapasztalatom hogy Kapuczinernél bármit próbáltam, egy árnyalattal mindíg sötétebb volt, de ez csak az én személyes preferenciám

Tényleg ennyire rossz a helyzet? Természetesen a helyén kezelem a dolgokat, tudom hogy ebből nem lesz egy olasz élmény, de tényleg egy-két fokkal nem lesz jobb pl

.pedig azt mondta nem csinál ilyet, de tényleg jófej amúgy..