Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Engem pl kikapcsol az ilyen szerelés/bütykölés.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én egyetlen megoldásként azt tudom elképzelni, hogy kiszereled, vízkőtleníted, kiszárítod, vársz x ideig, míg az oxidréteg biztosan újraképződik a levegő hatására, és visszaszereled, így a víz már biztosan nem fogja bántani.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem duma, hanem kémia. Árt neki.
Mivel ez egy zárt vizes rendszer, ahol az oxidréteget megbontja a sav, onnantól kezdve már a tiszta víz is oldani fogja azon a ponton. Nyilván nem fog kilyukadni 2 hónap alatt, de az alumínium folyamatosan oldódni fog bele a vízbe, mivel az oxidréteg nem képződik újra, amíg nem érintkezik levegővel. -
tomiie6
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az alumínium mindenféle savval és lúggal reakcióba lép, sőt még a vízzel is, régebben csak azért használták háztartási eszközök alapanyagaként, mert az oxidréteg a víztől megóvta, csak éppen a savakkal és lúgokkal szemben ez sem ellenálló, így hamar kiderült, hogy egészségkárosítóak. Hogy erre miért nem gondoltak előre, azt nem tudom... Magyarul csak fizikai eszközökkel tisztítható, ha elvárás, hogy ne sérüljön a tisztítás során, és a későbbi egészségkárosítást is ki lehessen zárni. Márpedig nyilván elvárás... Ezért nem léteznek már alumínium háztartási eszközök.
-
kozsy18
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Node az iize? Mi a recept?
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha fogpiszkálózni kell, mert összeáll, akkor szerintem túl finom az őrlemény. Egy próbát megérne durvább őrleménnyel.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na akkor le vagyok maradva, nem láttam azt a JH videót. Nálam egy kis fém pohár tölti be ezt a funkciót.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pohár?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ezen a fórumon nagyjából minden úri huncutság
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Simán lehet, hogy a Baratza a ludas, meg kellene Kruve-oljam őket, hogy kiderüljön hol mennyi a fine.
Már miért ne lenne korrekt? Eszpresszót készít. Hőstabil, mint állat, jó a vízterítése is, idáig illik a Gaggiára is, a roto meg az e61 fej a különbség, ha sarkosítom. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem jártam még a helyen, de azért egy OneEleven etiópból illett volna valami jót kihozni, szóval nem vagyok benne biztos, hogy ez nem az ő hibája
Persze az is lehet, hogy a kávé már régi, ahogy beszélgettem utóbbi időszakban kávézósokkal így covid alatt erősen lecsökkent a kereslet a filteres vonalra (ahogy írtam is korábban a topicban, nem egy helyen le is álltak vele amíg meg nem történt az újranyitás).
Legalábbis eddig nekem OneElevennel csak jó tapasztalatom volt, főleg a felsőbb kategóriáikkal.Sajnos az a tapasztalatom, hogy elég sok helyen nem jól készítik a filtert (értsd: iható a végeredmény, de a kávéból többet is ki lehetne hozni), én kezdek rászokni arra, hogy ha van batch brew, akkor inkább azt kérek, ott nagyobb eséllyel csak a kávén múlik a végeredmény.
-
Zen42
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bár itt most többen több felé is elindultak hirtelen, de azért holnap megkérdezem őket és meglátjuk, hogy mit mondanak aztán mindenki eldönti, hogy mi jó neki.

@Silent77 #107490
Ezt nem értem.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez a 10-15€ szerintem vállalható, főleg a 0,2-es saválló acél, az tuti nem megy tönkre.
Amúgy meg kéne kérdezni a jurotissunál, hogy tudnak-e vállalni ilyen mikroperforált acél lemez gyártást kisebb mennyiségben, szerintem nem lenne vészesen drága. [link] Intézem én ha leszünk rá többen, itt vannak tőlem 5 percre kocsival.
Írtam is nekik, méretekkel, anyagminőséggel és képpel dokumentálva, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
update: nem vállalják -
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Presszó élményt ne várjunk egyik kotyogótól sem, de a Brikka/mini Mill/Palyoc Yirga trió végeredménye egész iható, ha az ajánlottnál kicsivel kevesebb vizet teszek. Így nincs benne semmi keserű. Presszónag híg, filternek sűrű

-
kraven54
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Közben utánajártam. Kinu 350kg-ot mond, az nekem 10év
És ha mind2 kést cserélni akarod, ki kell küldeni nekik a grindert kicserélik és visszaküldik árat nem tudok. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
már az oviban is "crusher" volt a jeled?

-
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hehe, én is pont most próbálkozom velük, ma jött meg a pack.
Kiváncsi vagyok
-
krupiz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szintén csatlakoznék a köszönetnyilvánítók sorához...Köszönöm!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én is szeretném megköszönni a közreműködését!
Mai nap át is vettem.
Délután próba.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bizony, koszonjuk!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ahha. Főleg, ha ezt támasztja alá az anyagtechnológia.
Persze a kérdésemre is várnék egy választ, ha nem probléma.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt én nem mondanám döglöttnek, inkább csak szarul van pörkölve. Ennyi....
-
thomasrc
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amit az NR karhoz adnak gyárilag. Annyit tudok róla, hogy 21 grammos, de Seashellből simán benyel 25 grammot is. Valami brutális. Rendeltem mellé egy 12/18 IMS kosarat is, azzal teljesen rendben van a csapolás, de ez a gyári kosár valahogy nem akar még összejönni.
-
thomasrc
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez lesz valószínűleg, megpróbálok játszadozni vele, de +/- 1 gramm különbség korábban nem okozott jelentős változást. Abban a helyzetben vagyok, hogy szerintem most jó a dózis, mert előtte bénáztam már vele és akkor sehogy nem adta ki a nyitott kar (spriccelt, csatornásodott vagy túl hamar szőkült). Ezen felül érmével is néztem a fejtávolságot és ott is megvan most az ideális helyzet, amikor még éppen nyomot hagy a pogácsában. Tehát ha dózissal próbálok 1:2 arány felé menni, akkor szerintem csak elrontom az egészet, ezért gondoltam arra, hogy talán a Graefen kéne bűvészkedni az alátétekkel, hátha kiadja valahogy. Azt hiszem 2 vékonyat és 1 vastagot adtak hozzá gyárilag, de persze most, hogy kellenének, fogalmam sincs hova raktam el őket.
-
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Aremény hal meg utoljára
. Egy ideje (úgy 2 hónapja) beállt erre a szintre, ami annyira nem dráma, de lehetne jobb. Szagokkal is úgy vagyok, hogy a maximum nagyon lecsökkent, de minden a helyén van. Gyakorolok szaporán. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
akkor felpattintom 90-re az omront, reggel kiderül jó lesz-e. goriziana 88-on ment.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ne legyetek kishitűek - ez egy kókadtan visszahajló szerszám
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tényleg
Sajnos UK-ból adják fel majd őket, 549 font, amiben nincs benne a vámosz, tréfa, szállítás.
-
b.kov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, valahogy gondoltam, hogy a jelenlegi kényelmetlenséget nem feltétlen problémamentes módszer oldaná meg.
Igazából engem a hang nem is zavarna, de lehet tényleg overkill lenne a jelenlegi setupomra. Kézit viszont nem szeretnék cserélni, ha már váltanék, akkor biztosan valamilyen elektromos megoldást keresnék. Egyébként semmi gondom a Hario-val azon kívül, hogy tekerni kell.Szerintem ez egyelőre eldőlt, köszi Nektek.

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Erre valaki tudor?
A negyedik kép érdekel leginkább.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Most nyitottam én is a Modica blendet. Megdöbbentően erős muskotályos illat, ami az ízben is visszaköszön. Egyenlőre még picit nyers, de pár nap múlva biztos finomodik (3 napos perkelés).
-
Gery0505
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gondolom, hogy kellene legyen rajta máz, különben úgy nézne ki mint a Pataky tál, vagy egy falazó tégla. Nekem úgy rémlik, hogy a porcelán is kap valami mázas bevonatot, de lehet nem jól sejtem.
-
hogyaza
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem Te csak letekered a kattanás előttig,és a pumpa jár tovább.
Ezért rühellem én is a triakos megoldást.A múltkor a Sylviába ezért építettem mikro csapot.Az százszor jobb.
Elindítod a csapolást,amikor felépül a nyomás 3 bárra,nem csak letekered a kattanás előttig,hanem a kattanáson túl tekered,hogy a pumpa leálljon.Ott vársz vagy 10 mp-t,a nyomás az esik folyamatosan,de akkor már a kosár alján gyöngyözik a nedű ha jó az őrlőbeállítás.Aztán kattanás vissza,tekered fel 6-ig és örülsz ahogy csak bírsz.
Ja és sokkal finomabb őrlemény kell majd.Azért folyik át 3-4 báron hamar,mert tévesen durvább őrleménnyel próbáltad kompenzálni a nem kívánt nyomásfelépülést.Szerintem. -
JózsefK
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, nekem úgy sikerült feltenni és nagyon szép a vizterites

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
hát, nem, hanem egy fellini filmben szerepelt egy pavoni, amit így használtak
-
kisati748
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elég intelligens ez a Vst kosár. Az 58.6-os tamper akkor passzol rendesen, ha a fej eléri a megfelelő hőmérsékletet!

-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyforma szabványú 58-as kosarakat méregetünk, nem a gépek tudását. Önkínzásnak nem nevezném a tölcsér nélküli életet. Volt kávézás a sok marketing voodoo előtt is. Gyakorlat kérdése, persze vannak olyan spec. esetek amikor tölcsér nélkül nem megy...
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kávézókban azért sikerül...
-
JózsefK
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem az első szűrőim, amik kb annyit esznek amennyit hivatalosan jelölnek. A 7g-os Vst eddig 7-7,5 között volt, ma töltöttem először 8g-ra. A 15 g-os általában 14 g-al megy az is ritkán fut 15-el.
-
JózsefK
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sajnos kölcsönadni nem tudom, mert napi használatban van a VST 7g-os. Úgy vettem, ha nem jön be majd jól eladom... Bejött, sokkal jobban szeretem mint az LM klónt. Azért írom, hogy én jobban szeretem és nem azt, h jobb mert ez teljesen szubjektív, és valószínűleg sokan azt gondoljak, h amúgy is csak “belelátom”,

Mondjuk nem kb 12x jobb mint az ára, de a kidolgozás és a használat tapasztalatai miatt jobban szeretem.Single IMS nekem is van, ha gondolod neked is adom .... no comment
A Tadamm single tamper jó az LM klón és a VST single - hez is, az IMS-ekhez nem jó
-
frozy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem használtam túl sokat az IMS-t, nem tudom megítélni igazán. Ami jó benne, hogy nem kell segédtamper hozzá.
Kávékorzón volt róla cikk: [link] -
frozy
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem van IMS 'The single', ha érdekel.
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ilyenem van, ha esetleg jó a tiedhez.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Semmit.
Legalábbis én nem tapasztaltam. -
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kapucziner rendeléshez valaki csatlakozna? Megkóstolnám, de max 500-750g kávét vennék.
-
Mylord3
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Mylord3
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, de kicsi, 45 és 60 ml között lehet, inkább a ristrettóra jó, vagy a sűrű eszpresszóra, és nem valami tejes, pancsolt KV-s lére.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+1
Teljesen felesleges ilyen szinten szétszedni az őrlőket. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
kijön ebből 4 risen
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ez már egy éve alap best buy. igaz ha jól emlékszem még 4400 volt, mikor utoljára vettem.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem a Lineán a 18-as VST 16 grammal működik jól, és ilyenkor elég finomra kell őrölni. Ha durvább őrleménnyel akarok menni, akkor a 20-as kosárba tudok 18-at tölteni.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
4 bar? Akkor ideje elővenni a Philips Senseokat.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jóáron átveszem tőled ha nem kell
-
PetiCalvus
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
72lakiluk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Vagy sz.rok a mosogatásra és csak ez lesz egyedül
melegítek majd fazékban vizet és hadd szóljon
-
Crondore
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor is, godolom, de magasabb nyomáson magasabb ellenálást kifejtő pogácsa kell. Ez finomabb őrlést jelen ez viszont túlzott kivonatolást jelenthet nem? A vízmennyiségel nem is kalkuláltam. Bár az igaz, hogy a DB1-nél opv nélkül is egy közel optimális vízhozam volt beállítva, előáztatással 210ml/30mp ahogy most is. Hiába nekem nem jött össze ennyivel magasabb nyomáson a jó kv.
-
Crondore
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, kimondottan adangonkénti őrlésre vettem, ilyen szimpala 10-12g - osokat húzok elsősorban - fontos volt, hogy a pangó kevés legyen - ez eddig bejött. Időzítőnek nem sok értelmét látom, mint ahogy az sem érdekel, hogy az elején van egy kijelző.
Az volt az első, hogy szétszedtem, 😎 nagyon sűrű/finom a mente vagyis lapos a menetemelkedése, elég sokáig tart kiteketni. Sorjával nem találkoztam pedig az jelemző erre a árszintre meg töbnyire a kínai cucokra. Kések jónak tűnek laikus szemmel, igaz nem 3 csavaros, hanem 2 csavaros felfogatásúak nem tudom ez jelent - e valamit, szemre nem kóvályog a tengely de gondolom jelenteni ez sem jelent semmit.
Finomabb a lépésköze a cm702-nél jóval.
Santossal néztem ott egy racsni állítás olyan 2s lefolyási időkülönbséget jelentett kb.
Ahogy így nézem olyan 2-5 közötti rész lesz a presszó ez olyan 12-15 klikk lehet. Ez nekem elégnek tűnik.
Világosakat nem igazán iszom, de van itthon a fagyasztóba pacamara, majd holnap megkóstolom. -
Zen42
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Ha gyári szelepes zacsiban fagyasztod az egészet, nekem az se jött be. Kiül rá a pára amíg kiveszed-kiméred-visszateszed: oxidálódik és tönkremegy."
A kiveszed-kiméred-beteszed mélyhűtővel valóban a kávé halála. De ha lefagyasztod a zacsiban, majd használat előtt hagyod kiengedni a hűtőben és onnan veszed ki és teszed vissza, azt úgy már büntetlenül meg lehet tenni. -
kzoltann
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
18as VST-be hany szaz forintost tegyek?
Daralo elott mindig 2 lábas állást ajánlok.
PID--t milyen állásba tegyem?
A VST 58.4 széles, de a tamperem 58.3 vennem kell ujat?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
zöldet vagy szenet? nem mindegy
-
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt hiszem most a 3D nyomtató tisztító "tű" népszerű a költséghatékony verzióban.
Nem nézek versenyeket aktívan, de ez a rögtelenítés talán nem is igazán elterjedt, a szintező egyre népszerűbb. -
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van olyan vélemény is hogy minél vékonyabb és rugalmasabb a tű annál kevésbé képez rögöket.
-
mjxb90
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a tippet, valószínűleg ez lesz a következő
Ma kicsit kipihenve ismét nekifutottam ("áldozat": bányai csokis kuglófja) :
Figyeltem az őrleménynél a rögök eltávolítására, eloszlatásra + tamperelést finomra fogtam
(egyébként a rögösítés után még ér "lekopogtatni a kosarat + ütögetni kicsit, vagy ilyenkor mi a tuti?)
Kar fel, gép bekapcs: két oldalú karnál a bal oldal kb 1-1,5 mp-el hamarabb kezdett el folyni, hozzácsatlakozott a jobb kicsit csöpögősen, de aztán megindult. Majd mindkét úton váltotta egymást a néha kicsit csöpögős és lefolyós menet..nyilván valóan az előkészítésem hagy némi kívánnivalót maga után, ezen még dolgoznom kell, valahogy.
14 grammot mértem az őrleményből, így 28 kijövőnél leállítottam a gépet (tényleges kijővő 28,4 lett). Ránéztem a videóra, ami most tökéletes volt stoppernak is: egy perc...
és legnagyobb meglepődésemre, a kávé ízével nem volt gond, étcsokis, krémes, crema szintén rendben.. ami egyébként feltűnő az egészben, hogy maga a kávé lefolyása lassult az eddigiekhez képest, ha jól emlékszem az első beállításokat követően kb 8 mp-nél indult meg a kávé, most meg..meg se merem írni..nem teljesen értem, még mindig.. -
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor holnap bemelegítek, csinálok 10 fekvőtámaszt és cefet megtekerem

Ebből a szempontból nagyon jó lehetőség lesz összemérni az Arconál, ha eljön az ideje. (akinek lesz)
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem terveztem a gőzölést, én presso párti vagyok, a párom pedig felönti tejjel.
Ha maradnék ennél a boltnál, inni melyik tamper lenne érdemes megrendelni?
Nyitott karnak mi az értelme?
-
Erdei88
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mint a mostani VST, de inkább olcsóbb, mondjuk egy IMS kosarat érdemes beszereznem?
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én azért rendeltem magamnak 15-ös és 20-ast is ebben a körben, mert a 18-ast a többi 18-as szűrőhöz képest nagy megelégedéssel használom. Az IMS Nanotech nekem inkonzisztensebb, mint amenyire szeretném, néha-néha öszejön vele egy übershot, de általában átlagosak. Az IMS Superfine szintén nem a konzisztenciáról híres, illetve nekem az ízvilágot is nagyon torzítja ez az édeskés beütés, amit hozzáad (van akinek ez bejön, van akinek nem, van amelyik kávénak jól áll...). Az AVX-es kosárról inkább szót se említsünk
Ezek mellett a VST az, aminél azt érzem, hogy az jön ki, amit beleteszek. Ha sikerült eltalálnom egy shot paramétereit, akkor ha az előkészítést nem cseszem el, akkor lejön ugyanaz a kávé mégegyszer. Nekem ez mindent megér, hogy nem üldözöm oda-vissza a paramétereket az inkonzisztencia miatt, mint macska a farkát.Nem mondom, hogy mindenkinek be fog jönni, mert tényleg nem bocsájtja meg, ha elszúrod a disztribútolást, vagy tömörítést, viszont jutalmaz azért, ha minden oké
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az elmúlt 5-10 évben nem láttam még vst szűrőt töredék áron
-
mjxb90
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
háh
köszönöm, megnyugodtam!
(megjegyzem azért az ECM termékei iszonyat jól néznek ki, valószínűleg tudásban is ott vannak a szeren, de azért ezek az árak néhol..) -
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
.
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha Ádámé funkcionálisan ugyanannyit tudna, mint ez, akkor már rég megrendeltem volna tőle egyet. Sokkal jobban örülnék neki, hiszen egyrészt támogatom a magyar kisipart másrészt designban is passzol a meglévő cuccokhoz. Ez az acél design nem a szívem csücske. Ráadásul rossz esetben is egy hét alatt itt van a kezemben.
Viszont olyan tölcsér már van itthon, ami a pogácsa szélén helyet hagy a betöltés és kavarás után, olyan pedig nincs ami szépen a kosár peremére fekszik fel, mint amit én is linkeltem. Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, szívesen megnézem / megveszem ha esetleg van ettől olcsóbb vagy szebb opció. De egy gyors piackutatást tartva pár hete erről a termékről, úgy láttam hogy van a Decentnek 2x ennyiért (lol), van valami olasz termék ami ettől olcsóbb de 50EUR postaköltséget rak rá a csodálatos webshopjuk, illetve van a Kínából esetleg nyáron érkező, amit nem szotyiért hanem kb. fele ennyiért adnak
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Rokusch, Reggeli
-
hogyaza
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Legrosszabb esetben küldözgetjük oda-vissza egymásnak a talpat és majd lett volna belőle tamper előbb vagy utóbb. Nem túl jól definiált mérettel rendelkezik a Robot kosara, felül 57.9mm és lefelé szűkül. Van, aki azt állította, hogy az 57.5 esélytelen, hogy belemenjen, ezért is merült fel az 57.4-essel a próba. Mivel volt elérhető távolságban (15 perc) termék, amit bele lehetett illeszteni a kosárba szerintem ez volt a kézenfekvő. Lehet, hogy éppen a 0.05mm pontatlanság, ami ezekben benne van, nekem kedvezett és kifogtam egy 57.45-öst, ami tökéletesen passzol a kosaramba. Ha ez nem passzolt volna, akkor jöhetett volna a "matekozás", hogy vajon 57.35-öt vagy 57.4-et kérjek Ádámtól, hogy jó is legyen.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na ez már újítás! Nyitott szűrő - mások meg itt nyervognak egy kis repedés miatt
-
yazoo1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen tényleg nem,kb. 2 hónap alatt hozná be az árát a kb. 4-5 ezres szűrő...ami azért nem rossz.
Átlag 10 e Ft/ kg kávé árral számolva. De nem csak ezért hanem hogy ne lőjem szét annyira a szervezetmet. A szimpla meg kevés adag nekem... Ezért vhol a kettő között gondolkodom. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
15-os nekem is van,szögedi. ha kéri valaki,eladom
nem akarom fényezni,de szerintem nem rossz. nekem pici,ezért nem használom. -
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én annak örülnék a legjobban ha valakinél ihatnék egy két kávét meg körülbeszélnénk az egészet.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nálam a hőfok az utolsó, amihez nyúlok egy kávénál, egy a lényeg, legyen stabil, ezt tudja a PID. Az arányok és a víz szerintem jobban befolyásolják a végeredményt. Persze ez úgy igaz, hogy nem nagyon kerül sötét pöri az őrlőbe, tehát ilyen téren nem nagy a variálás.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nálam omron van, itt megegyezik a mutatott meg a tényleges.egy "perkelő mester" is ha 88c-re írja,akkor az 88 .hogy aztán kinek mit mutat a pidje,az már más kérdés. aztán ha keserűűű leveszed,ha savanyúúú akkor felteszed. van élet a számok nélkül is
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem el kell engedni ezt a dolgot, mert csak becsavarodik az ember, hogy miért nem jó. Komolyabb szinten az ízlelésre kell hagyatkozni. Ha kevés a hő akkor emelni, ha sok akkor csökkenteni. Itt is ha írnak kávékról általában annyit szoktak, hogy hőigényesebb mondjuk. Nem lehet szerintem egy kávénál se leírni, hogy 9x fokon jó pl. Mindenkinek a saját otthoni gépparkjával és ízlésével kell megtalálni a legjobb beállítást. Ezért is mindegy kb., hogy mit mutat a PID.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mivel tőlem van a gépe, és kifejezett kérése volt Balázsnak, hogy 8 ° C eltéréssel dolgozzon, mert az előző gépénél így szokta meg, így igen, kimértem, de minden olyan gépet ki szoktam mérni amit én pidelek
-
mézespálinka
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én múltkor multiméterrel kimértem. A szenzort rögzítettem a felsőszűrő "alá". Pid: 94fok, mért érték: 85.X. Csapolást indítva mért érték 88.X volt. (REX c-100 pid, UNI-T UT71 multiméter, gyári szenzor.)
Tervben van a felsőszűrő-tartó "alatt" is mérni. -
freaghill
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
REX PID 8 fokot szokott tévedni felfele, azért írja.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Valszeg nem használtra gondol a kolléga.
-
bendzso
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem a héten jött meg a Kinu és nálam is 1.3 környékén van az espresso tartomány. Itt említik, hogy több mindent is változtattak idővel a gyártás során, így pl. az újabbaknak 0.0-nál már nem ér össze a daráló fej, illetve a csavar spiráljai közötti távolságot csökkentették, ami kihat a lépésköz állítás nagyságára.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nálam a Flairhez 1.6-1.7 között jó a Phoenix.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem az utolsó csavart is be tudod hozzá szerezni, írni kell nekik. Szerintem ők mondhatni manufaktúra, miért is ne lehetne bármit beszerezni hozzá?
-
verti1
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kinu-tól lehet, de nem lesz rá szükséged jó darabig ha nem eteted kövekkel...
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom ennél a mérlegnél ez hogy működik, de Acaia-nál ez két külön funkció: indul a stopper a tárázással (ezt használom espressora), vagy az első cseppel.
Szóval ráteszem a csészét, indítom a gépet, és így pontosan onnan számol.Sajnos egy vagyon, de nagyon patent az Acaia. Itt jön ki az, hogy van mögötte R&D, tudatosan olyan a termék amilyen, jó használni. Aki másol, már nem tudja, hogy egyes funkciók miért olyanok, amilyenek, és itt jönnek a gondok. Személy szerint inkább használom a KS36-ot egy stopperrel, mint egy félokos mérleget.
-
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én így számolom, de a tobbiek majd megmondják. Én nem tudok jó presszót készíteni

-
72lakiluk
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Valamikor nagyon az elején a pumpa indításától számoltam. De nem csak én
Már jóideje a megindulástól nézem, ha nézem, de többnyire nézem. Szóval nálam klasszik jellegű standard 24-28 mp közé kell esnie és 1:2 szigorúan. Világosabbnak mondott pedig 30-40 mp és nem szeretem 1:2 fölé engedni azt sem. Most 1-2 napja fagyasztva darálok, mennem kell a darálóval felfelé apránként mert igen rövidet ad a világos ( PY Guatemala ), viszont az az egy-két korty nagyon tömény, kellemes. -
Warloo93
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ott van az a leírásban. 16,4*16,4*2,7
-
kzoltann
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pontosan értem mit mondasz. Nalam ementén a gondolatmenet mentén lett Kafatek Monolith Max.
Van Kinu/Commandantem, gondoltam kellene valami jo siktarcsas. Eloszor elkezdtem nezegetni Jolly / Eureka mignon, de ááá nem olyan jo meg nem csucs, jo akkor adok hozza kicsit legyen Atom Specialty 75 / Ceado vagy Mazzer Royal, de ááá ezek rohadt nagyok, lagom dejol nez ki, kicsit harap az ára, de á csak 64, aztan olvastam itt monolith flatrol, aztan lattam hgoy van a Max és igy összejött ááá fuck it alapon az összes lépést/eladom sajnálom dolgot kihagyva. Ha benned van hogy kicsit adok hozza sosem allsz meg mert az az arguement mindig ott van, hogy teszek hozza jobb lesz, veszek bele SSP-t etc... -
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem Simplicity van, szóval nem biztos, hogy 1:1-ben hasonlíthatóak az értékek, de mondjuk espresson 2.7-3.1 között járok (17-19g), addig egy 15-16 grammos filterhez mondjuk 4.5-4.8 között mozog a beállítás.
-
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ajánlanátok olyan pörkölőket ahol lehet tudni internetes rendelésnél hogy 1.mikori pörkölést rendelsz, 2.mikor lesz a következő pörkölés ? Kávékalmárnál ez teljesen tiszta. Jobb esetben kávézóban vásárlásnál is rajta van a csomagoláson.
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én szoktam. Bár nem rendelni, hanem helyben vásárolni, mert pár utcányira van csak. A szokásosnál talán kicsit világosabbra húzzák a kávéikat, bár én alapvetően világos pörkölés párti vagyok, szóval ez leginkább az örömömre vált.
Egyébként nagyon konzisztensek abban, amit és ahogyan csinálják. Még nem csalódtam egyik vásárral sem tőlük. Filterben is finomak a pörköléseik, illetve espressoban is hozzák, amit hozni kell. Szerintem az áraik is jók (nem csak a kávéban, hanem eszközökben is).
-
SoundON
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...igen, tényleg...ez találóbb

-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ócsiba jó azért a szögedi "v" alakú. nekem is az van
/persze aki teheti támogassa a magyar ipart/. kosárban ims 12-18g-os,nem sokkal drágább.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmvilág
- Milyen autót vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- RAM topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 4800MHz
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Persze az is lehet, hogy a kávé már régi, ahogy beszélgettem utóbbi időszakban kávézósokkal így covid alatt erősen lecsökkent a kereslet a filteres vonalra (ahogy írtam is korábban a topicban, nem egy helyen le is álltak vele amíg meg nem történt az újranyitás).
És ha mind2 kést cserélni akarod, ki kell küldeni nekik a grindert kicserélik és visszaküldik árat nem tudok.

Legalábbis én nem tapasztaltam.