- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stereofan
tag
válasz
kraven54 #129878 üzenetére
igen, de.itthon én még nem találkoztam vele:
https://www.mrbean2cup.co.uk/gaggia-coated-aluboiler-assy
Cady-nél lehetne még esetleg megkérdezni.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
kraven54 #126562 üzenetére
Nekem külföldi fórumok alapján (elég sokat elolvastam) az jött le, hogy "Rpavlis" recept (kálium hidrogén - karbonát , 100mg/l )a megoldás presszógépekhez. A dM-es/RO víz a szokásos keserűső/szódabikarbóna keverékkel - normális ph mérővel mérve - elég savas maradt, amit az ilyen-olyan kalkulátorok már korrózióra hajlamosnak jelöltek.
Igaz, azóta már nem alubojleres gép van. Engem - ez persze nem tanács - 3 nagyobb fórumon is lebeszéltek a bwt-ről, Rpavlis recept javára(egyszerűen nem jobb annyival amennyivel drágább - még az uk/us pénztárcát nézve is - , az élettartam elején-közepén-végén tök más a víz, cserélni kell évente higiéniai okokból akkor is, ha a képességének 10edét se használtad el, stb) . Aztán, hogy ez a recept jobb-e? Fogalmam nincs, egy próbát megérhet. Amíg nem kell (le is kopogom) én hozzá nem nyúlok, így is túlságosan féltem a masinát -
törölt tag
válasz
A Barista Hustle csapat, akikről anno elindult az egész víz kevergető sztori, már a cikkeik megírásakor és a receptek közzétételekor tucatnyi helyen felhívták a felhasználók figyelmét, hogy nem ajánlott a deszt víz+ilyen olyan sók keverékét beleönteni presszógépekbe, mert károsíthatja a belsejét. Tudom hogy mindig jön valaki aki szerint az övét pont nem cseszte szét, de rengeteg poszt van róla, hogy igenis okoz problémát a desztvíz keverék. Azóta is reagálnak a srácok az ilyen megkeresésekre és továbbra sem javasolják a kevert vizet presszógephez.
-
válasz
Valami nem okés ezzel az egész vízüggyel, az már látszik. Aloménijom balhézik galvanikussan, feltehetőleg. A vadiúj gc-ben már bevonatolt kazán van, az talán megoldás. Vagy SoundOn orvosi ezüst bevonata. Igaz annyiba kerül, mint a gép, na de a végeredményt nézzük ☝️🙃
-
válasz
kraven54 #107427 üzenetére
Nekik valóban nem írtam, csak 3rd party kerestem (Italmill, Ali és barátai stb).Más:
Bagira Peru Elvis Torres Sanchez most bontottam; yo kis darab de nekem nagyon vadak a savak benne (ápr. 15-i perk, már állt eleget). Mivel lehet szelidíteni? Hosszabb/rövidebb lefolyás? Nyomás merre álljon? Volt kis előáz, de vagy az adag kevés, vagy finomabbra őrlendő, mert aztán nem tudtam 5 bar fölé nyomni és onnan még esett. -
-
lojzi1
csendes tag
válasz
kraven54 #101784 üzenetére
Kb. 2,5 éve botlottam beléjük, akkor egy csak angolul kommuniláló, nagyon profi benyomást keltő gödöllői startup cég voltak. Követtem őket egy ideig, de aztán amikor először árról esett szó, akkor letettem róla. A design már akkor megvolt, mert az akkori email-eket egy az egyben ugyanzzal a képpel promózták akkor mint amivel most hirdetnek. A design, a körítés, az anyaghasználat így ránézésre valóban elsőrangú, de ahogy a véleményeket olvastam, a legnagyobb probléma, hogy maga a termék, a funkció veszett el. mert valójában egy aktív szénen megszűrt víz köré építettek egy színes-szagos adagolót. Nagyon leegyszerűsítve: Brita kancsó + egy pid-es vízforraló, meg hűteni is tud. Nekem a Juicero története jutott róla eszembe. Aztán hogy a "szabadalmaztatott" vízszűrű rendszerük mennyivel több-jobb mint egy Brita/Laica patron, fogalmam sincs.
-
vicces1
aktív tag
válasz
kraven54 #99173 üzenetére
Na, nekem is ilyesmi volt, amúgy máshol tényleg tiszta volt a rendszer.
Minimális lepedékes dzsuva, meg kékes zöldes víz az első 2-3 dl.RetepNyaraB hát szerintem az elég tömény cucc amit stereofan írt. 2 evőkanállal én nem tettem 1Literhez, inkább 2 teáskanál. A többi stimmel, hogy szakaszosan átjáratni, (gőzt is) és utána mehet bele a sima desztvíz, azzal átjáratni amíg érzed.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
kraven54 #91979 üzenetére
Ma bontottam a Choco Madness-t, és soha ilyen jól még nem sikerült. Ízre tömény étcsoki, illatra mandulás keksz, imádom.
Recept: 19g be/35g ki, 30mp, 90C fok (Catler DB).
Nem tudom mitől lett most ilyen jó, lehet hogy pont ideális idő telt a pörköléstől (03.17-i), de a víz is lehet, mert most tértem át pancsolt Nordáról a pancsolt desztvízre (DM víz BH Hendon recept). De az is lehet, hogy csak régen járt nálam, és már elfelejtettem hogy ilyen jó
-
-
iatti
aktív tag
válasz
kraven54 #89564 üzenetére
réz,és szerintem van benne logika.a fejből csak egy helyen jön ki a víz oldalt,ez gondolom segíti az egyenletesebb vízelosztást.ha saját kútfőből kellene tippelnem,szerintem a kisebb lyukpárnak kell közelebb lennie.így a túloldalra is jut víz.de várom a mesterek válaszát
-
Alg
veterán
válasz
kraven54 #89506 üzenetére
Egy matematikai/fizikai érdekességnek, jó, de nem kell komolyan venni, sehol nem írják hogy így "finomabb" lesz, arról szól az egész hogy hogy lehet elérni hogy 22%-ot mutasson a refraktométer minél kevesebb kávéból
Sehol nem írják hogy bárkinek jobban ízlett volna az "optimalizált" változat, sőt, az ellenkezője van benne.
Ja és abból indulnak ki hogy a normál 1:2 / 30sec beállítással csatonásodik a pogácsa
-
törölt tag
válasz
kraven54 #89506 üzenetére
Ez olyan mint a "Harman target" a fejhallgatóknál. A standardokat igazítjuk ahhoz, amit gyártani tudunk.
https://www.innerfidelity.com/content/harman-tweaks-its-headphone-target-response -
jana86
csendes tag
válasz
kraven54 #89405 üzenetére
Kicsit megtévesztő az elnevezés, mert igazából nem a portafilter átlátszó, hanem a szűrőkosár. Érdekes ötlet egyébként, mondjuk ha kevésbé lenne mély és nem lenne ennyire alultöltött, akkor talán tanulságosabb lehetne. Az igazi az lenne, ha tényleg a kar is átlátszó lenne. Bár nem tudom, mit látnánk.
-
yazoo1
tag
válasz
kraven54 #89195 üzenetére
Sztem a tiéd elég sötét pörkölés,ami nálam is felragad általában, hiszen olajosabb. A világos pori szinte semmi. Én kis ecsettel seprem bele a kosárba ezt is és a kínu tartojába lévő pangót is.
Megfigyeltem hogy még a darálás is könnyebb egy sötétebb olajosabb kávénál. A világos kávébab csak úgy robban a kúpok alatt és nehezebb is darálnom... -
adriankoooo
senior tag
válasz
kraven54 #89217 üzenetére
Végülis az eredmény számít, nem az, hogy hová állítjuk. Szemre amennyire meg lehet állapítani az őrleményt, ugyan az volt, mint a Travel három tekerésnél. Meg ugye az sem mindegy hogy egy nagy kosaras géphez őrölünk, vagy egy mini kosárhoz, mint a Flair. Én hiszek Gábornak, ha ő azt mondta hogy szerinte ez jó, akkor nem fogok kételkedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest