- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
calavera79
csendes tag
válasz
kzoltann
üzenetére
De jó, hogy előjött a vizes téma, mert három napja egy excel táblával szerencsétlenkedek, amit itt találtam: [link]
Biztosan tök profi ez a kalkulátor, de nekem valahogy sehogy sem akar összeállni a képlet amiatt, hogy a legtöbb helyen (és ahogy írtátok is) epsom só és szódabikarbóna kerül a vízbe, ez pedig kalciummal is operál. Ez is 1000 ppm-es alap vizekkel indít, és pl egy 50 ppm Magnézium + 20 ppm Kalcium + 40 ppm szódabikarbóna alap vizekből összeállított főző vízre azt mondja, hogy tök jó, ideális a kávégépnek.
Ha kinullázom a kalciumot, akkor nem tudom teljesen értelmezni amit kiír eredményként (lefordítani le tudom, csak az "oké a kávégépnek cimkét" nem teszi ki), ha pedig egész kis kalcium értéket állítok be, mondjuk 5 ppm-et, akkor meg kiírja, hogy nagyon korrozív, ne használd presszó gépben.
Próbáltam úgy is, hogy a kalcium 20 ppm-ét magnéziumból pótoltam, tehát lett egy 70 ppm Magnézium + 40 ppm szódabikarbóna, erre sem írta ki, hogy oké a gépnek.
Erre gondoltam, hogy egye fene, hát teszek bele kalciumot a RO vizembe (akváriumhoz tartok egy szűrőt, 4 ppm-es vizet csinál), de ezeket a Calcium Chloride Dihydrate és az excelben szereplő társait nem annyi beszerezni, hogy bemész a DM-be.
Réz bojleres gépem van és most nem tudom, hogy mit csináljak, mert tönkre tenni nem akarom, vizet kevernem pedig muszáj

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gyúrósok ide!
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- bambano: Bambanő háza tája
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- LG 40U990A-W / 40" Ívelt Nano IPS Black / 5K UHD 120Hz / 2x ThunderBolt 5.0 / Adobe RGB 99%
- Nothing Phone 1 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest