Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz zsaranyi #954 üzenetére

    ez nagyon világos. a kávé friss? ha igen, őröld finomabbra. az volna a cél, hogy körülbelül 25 mp alatt jöjjön le körülbelül 30 ml (ha szimpla) vagy 60 ml (ha dupla). ha ennél hamarabb "lezúdul", és vizes ízre a végeredmény, akkor finomabbra kell őrölni. ha 25 mp alatt alig jön le valami, nagyon nehezen csöpög csak, vagy akár be is fullad, akkor durvábbra kell őrölni.

    ha időben és mennyiségben stimmel a lefolyás, akkor meg a hőmérsékletet kell belőni. ha nagyon szőke a kávén a crema, és gyorsan oszlik, akkor hőhiányos. ha sötétbarna karimája van a cremának, meg bőrösödik, akkor megégetted, túl forró.

    a géphez amúgy gratula, jó cucc, ha rendberakod. vízkőtlenítés megvolt? darálóban késcsere?

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák