Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• beleriand72

tag

Na eddig gépeltem, aztán elszállt...
    Szóval a Silvia - ez a Kávékorzós - majdnem nullakilóméteres tesztgép volt, a GC Fragola nyomásszabályozós, rézkazános masinája. A Silvia volt az első, rajta ismertem meg a kávézást, nem tudnék rá rosszat mondani. Akkor lenne értelme az összehasonlításnak, ha most újra elővenném...
    Más a 2 gép hőmérése, ezért nehéz ugyanúgy megítélni őket, pontosan úgyse tudom megmondani, hogy azonos-e a hőmérséklet, ám ízekben jelentős a különbség, ma már azért fél fokokat könnyebb kiérezni (legalábbis annyit el lehet mondani, hogy nem ugyanaz). A Silviával könnyebb eltalálni a beállításokat, annyira nem számít +- 1-1 gramm, vagy a finomság, hozza a jó átlagot, kezdőknek inkább, blendekhez inkább ez. Gaggia-val többet kell tökölni, de ha eltaláltad az adagot, finomságot, akkor simán világos pörkölésből akár 2-3-4 félfok változtatással is kiváló, más-más gyümölcsös ízt lehet kihozni. Nem tudnék választani, marad mindkettő (talán R60v, vagy Decent lehet a trónkövetelő, vagy egy DC Mina, ha nyerek a lottón).

Új hozzászólás Aktív témák