Új hozzászólás Aktív témák

• Jókv

csendes újonc

A képzés tematikáját megtaláljátok a barista.hu oldalon. Így erről inkább nem mondanék sokat. Napjaink kérdése az ár/érték arány. Szerintem jól felkészült oktatói gárda és technikai feltételek jellemzik a tanfolyamot. Én azt kaptam amire számítottam. Ahogyan Wizard is említtette, hogy akit már előzőleg megfertőzött a kávézás és a kávékészítés szenvedélye azoknak inkább a gyakorlati rész tejes oldala, a latte art, díszítéstechnikák és a több összetevős rendelések egyben való elkészítése ami sok új ismeretet adott. Ugyan ezt mondanám el az alternatív kávékészítésről is. Nem csak bemutatták, hanem nekünk is el kellett készíteni.(V60, AeroPress, Cemex,) Ott volt még a jeges és egyéb kávés italok készítésének gyakorlása is. Az öt napban szerintem elég sok gyakorlás van. Az elmélet pedig a kezdetektől egészen a legutolsó új hullámos irányzatok ismertetéséig tart. A technikai oldal is erős, főképp azoknak, akik most találkoznak először HX géppel, de kipróbáltuk azt is milyen volt a karos gépekkel kávét készíteni. Nem utolsó sorban pedig megismertük a napi munkamenet a nyitástól a zárást követő géptakarításig. Valamint a munkakörhöz kapcsolódó higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások ismertetése is hasznos volt. Ez a tanfolyam mindképp jó alapot ad ahonnan már tudhatja az ember, hogy hová akar fejlődni.

Új hozzászólás Aktív témák