Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• norkov84

tag

Sziasztok!

Kicsit tanácstalan vagyok, és szeretnék más nézőpontot, véleményeket meghallgatni az alábbi dillemmában.

Jelen gépparkomban egy PID-elt, rézcsöves, réz vízterítős, FoT OPV-s GB szolgál lassan 2 éve. Tök jó kis gép, bár a szűkítő, tágulási, és vízhozam- / nyomásszabályzás beépítése még rajta szerepel a listámon. Viszont a gép "vázával" nem vagyok 100% elégedett: műanyag ház, "nyomógombos" gombok.

Elindult a vezérhangya bennem, mi lenne, ha egy fullos GC-m vagy Silvia-m lenne inkább: mindkettő szebb, acél vázas, tartósabb gombok vannak bennük stb. Tanácstalan vagyok azonban, hogy a Silvia megéri-e a felárát (használtak is 400 EUR körül vannak), jobb/masszívabb-e annyival a GC-nél?

Napi kb 2-4 dupla fogy nálunk, tej nélkül, így a gőz része nem fontos. Tejes ital csak vendégek esetén érdekes, de arra a french-press jellegű megoldás is bőven OK. Ami még fontos infó, hogy hosszú kávé/kapucsinó esetén magasabb bögrébe szoktam csapolni, és úgy látom szemre a GC-nél talán kisebb a kar és tálca közti távolság.
    Ezt valaki le tudná mérni nekem GC-n és ha van Silvia tulaj, esetleg ő is?

Próbáltam visszakeresni korábbi hsz-ok közt, GC vs. Silvia témában, megnéztem a korzós összehasonlító videót is, de csak összekavarodtam :(
    Mi egyéb pro és kontra áll a két gép között?

Az örlő jelenleg egy Eureka Mignon, de távlati terv egy Fragola-féle fehér SJ lenne, ha lesz gyári kinézetű (E) tölcsére hozzá :)

Segítségetek előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák