Új hozzászólás Aktív témák

• fragola.6035

aktív tag

válasz Bazsee71 #54892 üzenetére

Nálam most CasMo Burundi Munyinya van bontva. 14 grammos Strada szűrőbe 17g őrleményt teszek. A profilozás miatt finomabbra kell darálni, így éppen belefér és nem éri el a felsőszűrőt, bár inkább a 17 grammos strada volna ideális.
    Dewla tanácsa szerint csinálom: Hosszú előáztatás alatt max 1 barig engedem a nyomást addig, amíg nem jelenik meg az első csepp, ez kb 15-20 mp. Aztán 7 bárig tekerem. Nem engedem feljebb. Arány 1/2.5. Az egész shot kb. 50-55mp. nálam így nagyon finom, jó édesség és finom savak.
    Előzőleg filter pörit használtam, nekem az sokkal jobban bejön, most már csak azt fogok venni.
    Shot előtt kiengedem a nyomást a gőzcsapon, hogy kezdésnél ne verje telibe a pogácsát.

A legvégén nekem is megesik a nyomás, ez csatornásodás és a kioldódás miatt lehet, de nem tekerem feljebb, mert akkor még jobban csatornásodik.

Az én gépemmel súlyos vízterítési problémák vannak és nincs a bojlerben szűkítő, ez a nagy rézbojlernél egyáltalán nem jó.

Szerintem ha specialtynél csatornásodik, olasznál nem, akkor valószínűleg daráló probléma, esetleg vízterítés.

Amikor a pumpa elhalkul, az nem gond, olyankor csak befullad, de a nyomást tarja, ezzel nem kell foglalkozni, a rezgőpumpa ilyen.

Sz: és a kilépő víz 94 fok körül legyen!!

Új hozzászólás Aktív témák