Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

válasz Gravity1234 #42335 üzenetére

"Egyforma előkészítés mellett a kapott eredmény tekintetében a Lelittel készült kávét ízesebbnek, finomabbnak éreztem, különösen a minőségi, SO kávék esetében. (...) A Lelitben nagyobb a víztartály, meg jobb a hőstabilitása is. Ha most vennék gépet, én a Lelitet venném."

ja, tehát ízesebbnek, finomabbnak érezte. sajnos ezzel nem lehet vitatkozni, hiába tudja az ember, hogy egetverő baromság. lehet, hogy akkor és ott és azzal a kávéval és azzal a darálóval és azzal a shottal ő érzett valamit. de ilyen nettó hülyeséget, hogy a lelcsível minden kávé ízesebb, finomabb, maximum szegeden hisznek el. igen sok gép volt már a kezeim között, a leginkább érvényes állítás, hogy tök változó, hogy minek mi áll jól, mi hogy sikerül. a gaggia vízterítése például elsőosztályú és ez többet számít a hőstabilitásnál. egyrészt. másrészt, pid+rézcső tuninggal sokkal hőstabilabb a lelcsínél. jelen esetben a tuning nem a golf gti-féle gányolást jelenti, hanem tök értelmes és bőven kategóriákat lépkedő tudás hozzáadását.

a réz kontra alu részre nem írok semmit, szegedi demagógia ez is és fura módon épp olyan hatékony mint egy kormányzati propaganda.

"Az 57mm-es méret a te esetedben, ahogy írod, semmit sem jelent. A kávé pont ugyanolyan ízű lesz, valóban, a kiegészítők választéka nagyobb az 58-as esetében. Ennyi."

igen, tényleg csak ennyi. nincs például ims szűrő, felsőszűrő, amik többet számítanak a kioldódásban és így a kávé ízében, mint a lelcsy vélt előnyei. :U

"elég komoly masina az árához képest. Most hétvégén voltam tesztelésen Szegeden és bizony nem vallott szégyent a több ezer eurós gépek mellett sem."

na, ezt atcéla diktálta vagy saját gondolat? tehát a gaggiánál határozottan jobb, ízesebb a kávé meg minden. de a több ezer eurós gépekkel szemben nem vall szégyent, csak a gaggia. hát persze.

onnan lehet tudni, hogy nettó tapasztalatlan (és akkor nem feltételeztem rosszindulatot) írta az idézeteket, hogy például képtelen volt egy tetszőlegesen jó kávét csinálni a gaggiájával (ilyenkor szokott egyébként kiderülni, hogy ja, az nem volt pid-elve még stb.). ha valaki erre képtelen, akkor egyszerűen tapasztalatlan, ami nem gond, de nem kéne megpróbálnia segíteni a véleményével a tanácstalanokat, mert az ebben az állapotban még nem sokat ér.

és igen, ez a hozzászólás is "személyeskedő", de mégis mi a fenét csináljon az ember, amikor tapasztalatlan újoncok és/vagy anyagilag érdekelt kereskedők állnak neki téríteni és megmondani a frankót? :U

Új hozzászólás Aktív témák