Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

Pont kávé témában lenne kérdésem, és hőfokokat fogok írni az egyszerűség kedvéért. Adott ugye egy PID-es rézcső tuningos GC. Őrlési finomság már megvan, az konstans. Nyitott karral néha 1-2 apróbb spricc, de szép a lefolyás, időben is jó.

PinUp-ból sikerül már egész jókat húznom 86 °C-on (maga nemében nagyon jó, de ez sem a nagy kedvenc lesz nálam). Viszont a La Piazzával nem tudok dűlőre jutni. Próbáltam először 94 °C-on, nagyon keserű lett. Mondom nagyolok, levettem 84 °C-ra, ott már nem tudtam eldönteni, hogy savanyú vagy keserű. Akkor lőttem kicsit feljebb, 88-ra. Erre már azt mondom akár el is menne, de nem igazán ízlik. Persze próbáltam fokonként is játszani, de még nem vagyok olyan jó, hogy úgy túl nagy következtetést tudjak úgy levonni, így elkezdtem nagyolni. Érdemes még szerintetek játszadozni, vagy így már levonhatom a következtetést, hogy ez nem az én ízvilágom?

Az csak érdekesség, hogy a La Piazza esetén mindig van 1-2 apróbb spricc, PinUp esetén pedig konstans "hibátlan" a lefolyás.

Következőre már biztos csak tiszta arabicát veszek, próbálkozom majd a Brandoval. :)

Új hozzászólás Aktív témák