Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

Sziasztok!

Kicsit félve írok a topikba, mert azt hiszem igen gyorsan meg leszek kövezve a kérdéseim után. Mezei kávéfogyasztó vagyok, nem túl nagy igényekkel, továbbá nem rendelkezem külön darálóval és extrán állítható géppel (van egy Philips Saeco Xsmall HD8743 gépem otthon és ennyi.(nem röhög! :B))

Korábban kotyogóssal főztem mezei boltban kapható kávékat (Még az eredeti Omnia / tchibo exclusive kávékat). Miután meglett a gép próbaképpen ránéztem a Dallmayr Promodo szemes kávéra. Az íze nekem tetszett, aztán kényszerből - pont nem volt sehol kapható a Dallmayr - kipróbáltam a Tchibo szemes kávéját - azóta is ott várakozik a "vendégekre" a maradék a szekrényben -, melynek elég savanyú íze volt. Azóta (~ fél év vagy több) valahogy a Dallmayr is hasonló ízt kapott - pont volt fent édesapám és ő mondta, hogy jó kávé lenne, de ez az íz így nem az igazi -.

Kavekorzo.hu-n néztem, hogyan írják körül a kávét a krém egységessége és tartóssága / íz harmónia / testesség, de nekem ez sokat nem mond. :B Azt tudom, hogy szeretem az édesebb kávét, ha erősebb az aromája, de ne legyen keserű/savanyú, nem baj, ha nem túl savas és nincs benne annyi koffein, hogy egy gyűszűnyitől megdöglök. (hosszabb kávét szeretek kortyolgatni)

Tudnátok esetleg ajánlani olyan kávét, ami nem kerül egy vagyonba és ~ megfelelhet az előző leírásnak? Illetve ha viszonylag egyszerűen beszerezhető (Budapesten élek), az sem hátrány.

Új hozzászólás Aktív témák