Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zen42

tag

válasz PeterAgos #128380 üzenetére

Nem gondoltam volna a K6-ot fogod írni, mert bár simán van benne logika, a filterhez való kések tisztább ízeket adnak ha jók. De hogy "zavaró" legyen az ízek szeparációja annak ismereteim szerint együtt kéne járnia a természetes édesség visszaszorulásával.
    Ilyesmire vagy más problémára eddig senki nem panaszkodott a K6-tal kapcsolatban. Ahogy tehetem ki fogom próbálni ezt az őrlőt.

Mindenesetre ez egy végtelen játék, megtalálni hogy mi az optimális. Nem vagyok oda a kézi őrlős szertartásért és az eddigi tapasztalataim alapján egy mókás analógiával élve inkább laposkés-hívőnek mondanám magam, de ki tudja hogy alakul ez a jövőben. :)
    Mindenesetre eddig életem legjobb kávéit ilyen szempontből a győri Kávébajuszban ittam. Ott egy Mythos One van. Az nem az én árfekvésem de azóta keresem azt az élményt.
    Viszont az a gyanúm, hogy a legfontosabb az őrlő de nem csak attől függ hanem a kávétól és a kosártól is, mindamellett, hogy el kell találni azt a pontját a kávénak ahol minden összejön. Múlt nyáron Balatonfüreden (vagy Almádiban?) voltam egy kis kávézóban (nem emlékszem a nevére) ahol két Mythos One állt a pulton. A kávéjuk kifogástalan volt de az ízek nem váltak szét.

Kérdéseim: A K6-ot nem próbáltad az LM-val otthon csak a 9B-hez használtad?
    Ha igen, ez valami konkrét kávé volt vagy mindegy mi, ugyanazt érezted?
    Esetleg ha megvan még a K6, próbáld ki mi van akkor ha gyorsabban tekered!

Új hozzászólás Aktív témák