Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#801) mobal válasza koxx (#796) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

22 gramm? Nem sok az? :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#802) koxx válasza mobal (#801) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

De :D
Van amikor csak 18-ból készítem, attól függ melyik szűrőkosár van kéznél.

(#803) #49155328 válasza mobal (#801) üzenetére


#49155328
törölt tag

Nem sok az arabicából presszónak vagy ristrettonak 20-40 ml között.
Napi kettő hármat iszok.

(#804) Erdei88


Erdei88
veterán

Úgy néz ki lassan kialakul, hogy milyen kávék amit ízlenek.
Az AVX-es Myanmar Shan Estate ilyen!
Közepes vagy erős pörkölésű ami az én ízvilágom

A világosabb is finom, de nem napi szinten.

(#805) I02S3F válasza Erdei88 (#804) üzenetére


I02S3F
őstag

De akármilyen jó egy idő után megunod, nem?

(#806) Erdei88 válasza I02S3F (#805) üzenetére


Erdei88
veterán

Persze, de nem is célom hosszú ideig ugyanazt innom
250/500G-os kiszerelésben vásárolok kávékat és elég széles a választék így egy ideig nem fogom megunni

(#807) I02S3F válasza Erdei88 (#806) üzenetére


I02S3F
őstag

Ugyanezt a stratégiát követem!

(#808) ServerWorks


ServerWorks
tag

Azt mondjátok meg nekem miért a legerősebb azaz legtöbb koffeint tartalmazó kávék pörkölése/intenzitása is a legerősebb? 10-12... holott a pörkölésnek elvileg nincs köze a koffein tartalomhoz, az adott eleve a kávé szemekben.

(#809) #49155328 válasza ServerWorks (#808) üzenetére


#49155328
törölt tag

Mi az a 10-12 :F

A pörkölési szintet nem számokban mérik.

https://www.kapucziner.hu/kaveporkoles-folyamata

koxx az lehet csak értelmét nem látom.

[ Szerkesztve ]

(#810) koxx válasza ServerWorks (#808) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"holott a pörkölésnek elvileg nincs köze a koffein tartalomhoz, az adott eleve a kávé szemekben." :N a pörkölési szint emelésével csökken a koffeintartalom.
FPSTunker: sztem a nespressonál az intenzitás szintjei ami ugye =/= a koffeintartalommal mert ezt sokan keverik

(#811) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha ti is innátok (nem instant) kávét kempingezés-túrázás közben, akkor kell egy fém cup, amit ugye amúgy is vinnétek vizet főzni, stb. és egy french press megfelelő méretű belseje!

A nagy IKEA french press belseje pl. annyira passzentos a Stanley cupra, hogy még a teteje is passzol :)
Persze lehet kotyogóst is vinni, de az plusz cucc, míg a french press belseje az szinte semmi, főleg a műanyagok nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#812) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Olvasnivalo.
Passzol az elmult napok temajaba :)

[ Szerkesztve ]

(#813) #49155328 válasza Peterhappy (#812) üzenetére


#49155328
törölt tag

Bullshit!

Próbáld csak ki egy naked karral, lehet takarítani a konyhát! :D

(#814) dugesz77 válasza Peterhappy (#812) üzenetére


dugesz77
őstag

Na ehez azért sokat kellett kutatni (egy évet biztos a cikk szerint)
"A Matter nevű folyóiratban publikált kutatás eredménye szerint a megoldás az őrlés minőségében lehet: minél finomabb az őrlés, a kávé annál nagyobb mennyiségben oldódik fel a vízben. Ha a kávét a lehető legfinomabban őrlik, hogy minél nagyobb kávéfelületet érjen víz, akkor viszont a finomság miatt eldugíthatják a szűrőt, és nem tud ott átmenni a főzésnél a víz."
Megoldás " durvább őrlésű kávét kell használni".
Erre rájön bárki aki magának darálja a kávét. Az ,hogy egy 7-15 mp alatt készített kávé az nem igazán presszó az egy dolog de az utolsó mondat rendbe rakta a dolgokat miért is okoskodtak: "a gyorsabb főzéstől nőtt a bevétel"

(#815) #49155328 válasza dugesz77 (#814) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ennyi, átlag kávézóban úgyis csak vágottvizet kapsz, minél drágábban minél kevesebb kávéból.

(#816) Peterhappy válasza #49155328 (#813) üzenetére


Peterhappy
őstag

:)

Felelősséget nem vállalok a cikkben leírtakért és én tuti nem csinálnám így itthon - már csak azért sem, mert egy régebbi, szimpla automaci darálós kávéfőzőnk van itthon -, csak szembejött velem a cikk, és eszembe jutottatok. Ennyi :)

(#817) oszy válasza Peterhappy (#812) üzenetére


oszy
veterán

Megláttam, hogy index, el sem olvastam :D

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#818) I02S3F válasza oszy (#817) üzenetére


I02S3F
őstag

+1

(#820) #49155328 válasza #72961024 (#819) üzenetére


#49155328
törölt tag

(#821) Ance válasza #49155328 (#820) üzenetére


Ance
őstag

Biztos van az a pillanatnyi hőfok, amin a legfinomabb. :D

(#822) #49155328 válasza Ance (#821) üzenetére


#49155328
törölt tag

Akkor már a voodoo topikban kell érdeklődni. ;]

(#823) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
Topikgazda

segafredo intermezzo meglepően jó, persze 1-esre darálva (1-10) mondjuk még kísérletezni kell, kicsit hosszabbra kell húzni mint a sima eszpresszót az automatán.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#824) tboy93 válasza Mr.Csizmás (#823) üzenetére


tboy93
nagyúr

Mennyire érdemes az őrlést állítani? Kávé függő? Nekem 15 lépcsős. A manuálban kb. azt írták, hogy hagyjam úgy ahogy ők a gyárban belőtték (kb 7-8), illetve a legfinomabb 3 fokozattól esetleg befulladhat a gép... Van amúgy így is krémje a kávénak, nem tudom érdemes-e állítgatni :F

(#826) #49155328 válasza #72961024 (#825) üzenetére


#49155328
törölt tag

Tudatosvásarló, dolce gusto, be is zártam gyorsan. :W

Pár másodperc a reakcióideje, hasonló maghőmérőm van.
Ha egyből mérni akarsz akkor infravörös hőmérőt vegyél.

Nem tudom milyen géped van, lényeg hogy hőstabil legyen a gép.

(#827) Mr.Csizmás válasza tboy93 (#824) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

Akkor miert van 1-3 ha nem jo? :F kiserletezz vele imho. Holnap rakok fel kepet, ma mar nem iszok.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#828) MADcat válasza Mr.Csizmás (#827) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

te sem vagy vasutas... :W :N

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#830) MADcat válasza #72961024 (#829) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Inkább erre tessék! Lehet többen tudnak rá válaszolni! :DDD

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#831) #49155328 válasza MADcat (#830) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ha megemlíti a kávé tejszínt kapja az ívet azt hiszem! ;]

Visztula minek abba cukor meg tejszín?
Tönkre teszed a kávé ízét akkor már tökmindegy hány fokos. :U

[ Szerkesztve ]

(#834) Mr.Csizmás válasza MADcat (#828) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

nem dolgozok hétfőig:P amúgy cégnévben is bennevan a kávé :DD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#835) MADcat válasza #72961024 (#833) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Nem is értem. :DDD No para elférsz itt. :K

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#836) #49155328 válasza #72961024 (#832) üzenetére


#49155328
törölt tag

Dehogynem, csak ne olyan cikkre alapozz ami értelmetlen.

Méregess csak nyugodtan ahogy jólesik.
Amit linkeltem már egy centin is mér.
Olyannal mérem a medence vizét.

(#837) konzumpro válasza #72961024 (#829) üzenetére


konzumpro
senior tag

Én az automata forró víz funkcióját használom, de ugyanígy, beledobom a kávétejszínt.

(#838) konzumpro válasza dugesz77 (#814) üzenetére


konzumpro
senior tag

És nyomásfokozót is használtak? Vagy sima presszókávét nem is adtak el ezzel a módszerrel? Vagy van crema így is? Nekem nem szokott sima kosárral ha nem jó az őrlésfinomság, tömörítés. Nehezebb lehet így főzni mint jól beállított őrlővel, nem is értem.

(#839) dugesz77 válasza konzumpro (#838) üzenetére


dugesz77
őstag

Ez a cikk arról szól, hogy hogyan lehet kevesebb kávéból adott idő alatt többet eladni. Az teljesen másodlagos ,hogy a milyen lesz a durván őrölt , gyors lefolyású kávé élvezeti értéke . Tehát semmi köze az otthoni kávézáshoz. Ha egy kávézóban lehúznák a presszómat rossz esetben 7 másodperc alatt akkor én tuti visszaküldeném . Nem ezért jöttem ide.... Nem kell a ló túloldalára sem esni ( mondjuk a barisztát stopperrel/ hőmérővel ellenőrizni ) de azért van egy szint amiből nem engedek.

(#840) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
Topikgazda

Segafredo Intermezzo (piros) crema

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#841) #49155328 válasza Mr.Csizmás (#840) üzenetére


#49155328
törölt tag

Ez barna nem is piros! ;]

[ Szerkesztve ]

(#842) Sumptuous


Sumptuous
senior tag

Etióp kapszulás :D

(#844) #49155328 válasza #72961024 (#843) üzenetére


#49155328
törölt tag

Na ennek örülök, jó méregetést.
Majd oszd meg a tapasztalataidat.

(#845) sz.zs.


sz.zs.
senior tag

Etióp nemkapszulás :DD

Jóvanna, megyek vissza a “másikba” :K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#846) looser válasza sz.zs. (#845) üzenetére


looser
addikt

Kedvcsinálónak tökéletes :-)
Mondjuk egy szép duplafalúban jobban mutatna ;]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#847) sz.zs. válasza looser (#846) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Ezek a duplafalú üvegek annyira vékony anyagból vannak, hogy meg sem merem fogni. :N Amúgy az én inoxom is duplafalú :)

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#848) konzumpro válasza sz.zs. (#847) üzenetére


konzumpro
senior tag

Atombiztos, Tramontina... :)

(#849) peestike


peestike
senior tag

Nagyon szépek a képek! Amennyiben lehetne, úgy kérném megadni a kávéfőző szett árait is, amikkel készültek. :DD ;]
Csak a miheztartás végett...

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#850) Gibo válasza Mr.Csizmás (#840) üzenetére


Gibo
senior tag

Fú, az intermezzo vhogy nem igazán jött be soha...akár csak a Dallmayr prodomo..

Szerintetek milyen hőmérsékletű vízzel a legjobb lefőzni a kv-t?

Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.