22 gramm? Nem sok az?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
22 gramm? Nem sok az?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
De
Van amikor csak 18-ból készítem, attól függ melyik szűrőkosár van kéznél.
Nem sok az arabicából presszónak vagy ristrettonak 20-40 ml között.
Napi kettő hármat iszok.
Úgy néz ki lassan kialakul, hogy milyen kávék amit ízlenek.
Az AVX-es Myanmar Shan Estate ilyen!
Közepes vagy erős pörkölésű ami az én ízvilágom
A világosabb is finom, de nem napi szinten.
De akármilyen jó egy idő után megunod, nem?
Persze, de nem is célom hosszú ideig ugyanazt innom
250/500G-os kiszerelésben vásárolok kávékat és elég széles a választék így egy ideig nem fogom megunni
Ugyanezt a stratégiát követem!
Azt mondjátok meg nekem miért a legerősebb azaz legtöbb koffeint tartalmazó kávék pörkölése/intenzitása is a legerősebb? 10-12... holott a pörkölésnek elvileg nincs köze a koffein tartalomhoz, az adott eleve a kávé szemekben.
Mi az a 10-12
A pörkölési szintet nem számokban mérik.
https://www.kapucziner.hu/kaveporkoles-folyamata
koxx az lehet csak értelmét nem látom.
[ Szerkesztve ]
"holott a pörkölésnek elvileg nincs köze a koffein tartalomhoz, az adott eleve a kávé szemekben." a pörkölési szint emelésével csökken a koffeintartalom.
FPSTunker: sztem a nespressonál az intenzitás szintjei ami ugye =/= a koffeintartalommal mert ezt sokan keverik
Ha ti is innátok (nem instant) kávét kempingezés-túrázás közben, akkor kell egy fém cup, amit ugye amúgy is vinnétek vizet főzni, stb. és egy french press megfelelő méretű belseje!
A nagy IKEA french press belseje pl. annyira passzentos a Stanley cupra, hogy még a teteje is passzol
Persze lehet kotyogóst is vinni, de az plusz cucc, míg a french press belseje az szinte semmi, főleg a műanyagok nélkül.
[ Szerkesztve ]
Bullshit!
Próbáld csak ki egy naked karral, lehet takarítani a konyhát!
Na ehez azért sokat kellett kutatni (egy évet biztos a cikk szerint)
"A Matter nevű folyóiratban publikált kutatás eredménye szerint a megoldás az őrlés minőségében lehet: minél finomabb az őrlés, a kávé annál nagyobb mennyiségben oldódik fel a vízben. Ha a kávét a lehető legfinomabban őrlik, hogy minél nagyobb kávéfelületet érjen víz, akkor viszont a finomság miatt eldugíthatják a szűrőt, és nem tud ott átmenni a főzésnél a víz."
Megoldás " durvább őrlésű kávét kell használni".
Erre rájön bárki aki magának darálja a kávét. Az ,hogy egy 7-15 mp alatt készített kávé az nem igazán presszó az egy dolog de az utolsó mondat rendbe rakta a dolgokat miért is okoskodtak: "a gyorsabb főzéstől nőtt a bevétel"
Ennyi, átlag kávézóban úgyis csak vágottvizet kapsz, minél drágábban minél kevesebb kávéból.
Felelősséget nem vállalok a cikkben leírtakért és én tuti nem csinálnám így itthon - már csak azért sem, mert egy régebbi, szimpla automaci darálós kávéfőzőnk van itthon -, csak szembejött velem a cikk, és eszembe jutottatok. Ennyi
Megláttam, hogy index, el sem olvastam
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
Minek mérni ez eszpresszó hőfokát
Biztos van az a pillanatnyi hőfok, amin a legfinomabb.
Akkor már a voodoo topikban kell érdeklődni.
segafredo intermezzo meglepően jó, persze 1-esre darálva (1-10) mondjuk még kísérletezni kell, kicsit hosszabbra kell húzni mint a sima eszpresszót az automatán.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Mennyire érdemes az őrlést állítani? Kávé függő? Nekem 15 lépcsős. A manuálban kb. azt írták, hogy hagyjam úgy ahogy ők a gyárban belőtték (kb 7-8), illetve a legfinomabb 3 fokozattól esetleg befulladhat a gép... Van amúgy így is krémje a kávénak, nem tudom érdemes-e állítgatni
Tudatosvásarló, dolce gusto, be is zártam gyorsan.
Pár másodperc a reakcióideje, hasonló maghőmérőm van.
Ha egyből mérni akarsz akkor infravörös hőmérőt vegyél.
Nem tudom milyen géped van, lényeg hogy hőstabil legyen a gép.
Akkor miert van 1-3 ha nem jo? kiserletezz vele imho. Holnap rakok fel kepet, ma mar nem iszok.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
te sem vagy vasutas...
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
Inkább erre tessék! Lehet többen tudnak rá válaszolni!
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
Ha megemlíti a kávé tejszínt kapja az ívet azt hiszem!
Visztula minek abba cukor meg tejszín?
Tönkre teszed a kávé ízét akkor már tökmindegy hány fokos.
[ Szerkesztve ]
nem dolgozok hétfőig amúgy cégnévben is bennevan a kávé
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Nem is értem. No para elférsz itt.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
Dehogynem, csak ne olyan cikkre alapozz ami értelmetlen.
Méregess csak nyugodtan ahogy jólesik.
Amit linkeltem már egy centin is mér.
Olyannal mérem a medence vizét.
Én az automata forró víz funkcióját használom, de ugyanígy, beledobom a kávétejszínt.
És nyomásfokozót is használtak? Vagy sima presszókávét nem is adtak el ezzel a módszerrel? Vagy van crema így is? Nekem nem szokott sima kosárral ha nem jó az őrlésfinomság, tömörítés. Nehezebb lehet így főzni mint jól beállított őrlővel, nem is értem.
Ez a cikk arról szól, hogy hogyan lehet kevesebb kávéból adott idő alatt többet eladni. Az teljesen másodlagos ,hogy a milyen lesz a durván őrölt , gyors lefolyású kávé élvezeti értéke . Tehát semmi köze az otthoni kávézáshoz. Ha egy kávézóban lehúznák a presszómat rossz esetben 7 másodperc alatt akkor én tuti visszaküldeném . Nem ezért jöttem ide.... Nem kell a ló túloldalára sem esni ( mondjuk a barisztát stopperrel/ hőmérővel ellenőrizni ) de azért van egy szint amiből nem engedek.
Ez barna nem is piros!
[ Szerkesztve ]
Na ennek örülök, jó méregetést.
Majd oszd meg a tapasztalataidat.
Kedvcsinálónak tökéletes :-)
Mondjuk egy szép duplafalúban jobban mutatna
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Ezek a duplafalú üvegek annyira vékony anyagból vannak, hogy meg sem merem fogni. Amúgy az én inoxom is duplafalú
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Atombiztos, Tramontina...
Nagyon szépek a képek! Amennyiben lehetne, úgy kérném megadni a kávéfőző szett árait is, amikkel készültek.
Csak a miheztartás végett...
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Fú, az intermezzo vhogy nem igazán jött be soha...akár csak a Dallmayr prodomo..
Szerintetek milyen hőmérsékletű vízzel a legjobb lefőzni a kv-t?
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro