Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Van egy Dedica EC 785-ös gépem. Az utóbbi időben főzés közben a kar mellett is jön egy kis kávé. Mitől lehet ez? 8-9 gramm kávét teszek bele. Most utoljára már alig tömörítettem, de ugyanaz. Pár napja vízkőtelenítettem.
Hozzáteszem, hogy szinte mindig így készítem a kávét, de csak most kezdte el nem régen. -
Sped
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #8042 üzenetére
Timemore C3 akciósan 24 ezerért volt elérhető Alin, még Karácsony előtt vettem, elég jó cucc. Rákeresel az is ajánlott volt itt (vagy a másik topikban). Most nem tudom mennyi.
-
válasz
Ganz-[HUN] #8042 üzenetére
Ennyiért nem fogsz találni. Minimum duplázd, de inkább háromszorozd. És akkor Kingrinder K4
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Mi a legjobb ár/érték arányú olcsó espresso kompatibilis kézi kávé daráló, ami elfogadhatóank/jónak mondható? Kezdő vagyok, de szeretem a jó kávét. Egy Gaggia Classicot fogok venni nemsokára, ahhoz kellene majd. "Lyukas" portafilterrel akarom majd használni, módosított rugóval normális nyomás alatt.Büdzsé: mondjuk 20k, használt piac ér.
-
Safi1988
csendes tag
Ezzel/L] kapcsolatban esetleg vélemény, vagy tapasztalat?
Kicsit fázok az ilyen 2 in 1-ben dolgoktól, de ha működik, akkor akár jó is lehet, és még árban is jobb.
-
Safi1988
csendes tag
Köszi! Amazont néztem én is, megrendelem akkor azt hiszem. Köszi a válaszokat!
-
ServerWorks
aktív tag
Eureka Mignon Sepcialita’ érdekelhet valakit? Egy éves, “ferrari piros” [link]
-
Igen, használtam. Kávéházban használtam.
Van kézi egységem. Tényleg kényelmes a nyomásszabályzós cucc. Én szeretek kézzel mókolni. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8028 üzenetére
már ha az a rugó svédacélból van, és nem gyengül el.
-
Safi1988
csendes tag
Normcore tampert itthon nem forgalmaz senki? Amazonon láttam, esetleg van ötletetek, hogy honnan rendeljek?
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Lassan ideje beszerezni a cuccokat a nagy presszó kalandhoz. A gép adott, hozzá keresek jó állapotú kiegészítőket. ( Vibiemme Domobar Junior E61-es fejjel):
- mérleg
-nyitott portafilter
-disztributor (58,5 mm)
-rugós tamper (58,5 mm)
-szűrőkosár magasító (mágneses)
-rögmentesítő
-jó minőségü, presszóképes kézi őrlő
-portafilter állványHa valakinél lapulnak ezek közül dolgok, amik eladósorban vannak, kérem, hogy írjon nekem privát üzenetet!
-
bagaba1
tag
válasz
RetepNyaraB #8013 üzenetére
Igazából a kosarat rendelném onnan, és gondoltam akkor egyben letudom a kávét is. Elsőre szerintem megpróbálom a kisebb kosárral, persze a megfelelő töltet mennyiséggel.
@iatti: köszönöm, megnézem őket.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8013 üzenetére
"duplába töltünk keveset". egy picit iszapos lesz a pogi
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bagaba1 #8011 üzenetére
Szimplára szimpla kosár kell. Illetve a 12\14-es jó lehet, nem ismerem.
A "duplába töltünk keveset" megoldás nem hoz jó eredményt.
Az avx-től meg kv-t végképp nem tudok ajánlani. Évekkel ezelőtt bojkottáltam a minőségi szórás miatt, meg egyszerűen van jobb hasonló árban. -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #8005 üzenetére
Basszus, tényleg 70% robusta.
Hát, az valóban JÓREGGELT! Berugja az ajtót, a tokkal együtt.
Én egyszer ittam olyat, amiben ilyen magas arányú volt a robusta, szívdobogás, hidegveríték lett az eredménye, nem kívántam többet.
bagaba1: Te se gyilkold magad ilyenekkel! -
bagaba1
tag
válasz
RetepNyaraB #8005 üzenetére
@kmarci25: A koffeint is, illetve nem tudom hogy megfogalmazni, de a kesernyés, ersen kivonatolt ízt. Nem feltétlen mondanám rossznak, de tényleg "tömény"
@RetepNyaraB: Hát igen, legközelebb megpróbálkozom egy 100% Arabica-val. Lehet ott teljesen tárgytalan lesz a kérdésem, mert a 16-18g-os pogácsák is ihatóak elsznek önmagukban.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bagaba1 #8000 üzenetére
Az a kv egy szar. Bocs. 70% robuszta. Egyrészt nem csoda, hogy keserű, másrészt napi háromtól feldobod a pacskert, de előbb refluxod és gyomorfekélyed is lesz esetleg.
Ha többet kávéznál és ízélményekre vágysz, felejtsd el a robusztás blendeket. Kivéve, ha 15%-nál nem több benne a robi. Ekkor még lesz sűrű krémje, meg teste (bármit is értsünk ezalatt), de a kesernye már távolodik és nem cseszi szét a gyomrod.
Két alap kv-t szoktunk javallani: Az Alza cafét és a Goriziana Grand Crut
Ezek ár/értékben rendben vannak, mégsem nem húsz rugó/kiló, 100% arabica, egyszerűbb gép sem fekszik meg az elkészítéstől, klasszik ízvilág. Ráadásul többnyire frisset kapsz. A Gorizianából biztos, Alzánál vannak néha kilengések. Persze ha lehet nem kilós kiszerelésben, csak amennyiben normálisan tudod tárolni, vagy van kedved pepecselni a szétporciózással. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Daneeka #8003 üzenetére
a virágföld kategóriában bőven jó, sőt szemesben is elfogadnám. ha jól van tamperelve, ilyen cseresznyés-feketecsokis-konyakmeggyes illatjegyei vannak.
itt undormány szarvasi presszógép+sárgacsibót váltottam ki az alza kuponos EC31-el, meg én intézem az ellátást, az aldis mellé most kaptak bialetti őröltet, de sokszor spar premiumos megy bele, vagy lavazza/d'oro/stb. márkás ami épp akciós.
-
Daneeka
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #7997 üzenetére
Köszi! Ez a kávé amúgy a szupermarketes előre darált kávék közt ajánlható? Jó pár éve a darált Tesco Finest Kenya meg szemes kolu nem volt rossz szerintem (kotyeszbe toltam ezeket) ha elfogyott a Casmo de aztán egy idő után úgy éreztem, hogy leromlott a minőségük. (robusztát kerülném azért)
-
Safi1988
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #7999 üzenetére
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Videó stream letöltése
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest