Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Ha már szóba került az újrahasznosítás!
(#448) Nimda: Ennyiért már legyen is finom!
-
Csak az ára miatt ajánlottam a Rome-ot, nyilván minél magasabb az A tartalom, annál drágább. Szintén a Pacific-tól a La Piazza [link] viszont szerintem egy nagyon finom, krémes, 85/15-ös keverék. S ha jól tudom a Velencei Gondolások is 80/20. Ezeket én szeretem, de ennél magasabb robuszta tartalmúakat már pl. nem tudok meginni.
koxx: ott én még csak döglött kávét kaptam
-
válasz
Mr.Csizmás #443 üzenetére
Győrben vannak.
A BlueBird pörkölő van a Deák közelében. -
válasz
Mr.Csizmás #426 üzenetére
Ilyen robuszta tartalommal szerintem drága.
Tudom, hogy ez nem a másik topik és nem is hittéríteni jöttem, sőt anyagi érdekek sem hajtanak, de frissenpörkölt kávéból is van szerintem elfogadható árú termék és az a tapasztalatom, hogy minden kávékészítési módszerrel fényévekkel jobb minőséget kap az ember belőlük. Pl. itt és itt . Nyilván ezt úgy érdemes, hogy többen összeállni és akkor a postaköltség elenyésző. -
Igen, a vele járó szemétre gondoltam, nem az elkészült ital minőségére. Ha valakinek megfelel ami kijön a gépből, igya nyugodtan, engem nem zavar.
A sörös dobozról és a pille palackról meg annyit, hogy üveges sört iszom és szódagép van otthon, amihez ha úgy van kedvünk szörpöt keverünk.
-
Azáltal, hogy leálltam a műanyag palackos víz ivásával, most már ihatok alumínium kapszulás kávét?
Sőt, a dobozos sörről is átszoktam az üveges borra.
Nem hinném, hogy az jó indok lenne, hogy az már régóta van, ez meg új dolog. Akkor ennyi erővel építsünk szénerőművet meg hasonlók, hiszen az volt régen a környezet szennyező. -
Ezek eddig is megvoltak, palackos víz, sörös doboz évtizedek óta van. Ez meg egy teljesen felesleges új kv főzési hóbort. 1500 módon tudunk kávét főzni évszázadok óta, pont ez hiányzott. Engem nem fogsz meggyőzni én se akarlak téged. Teljesen fölösleges szemét gyártás. De te vedd nyugodtan, ezen nem veszekszünk.
Nespresso gyűjtés margójára, van róla kimutatás mennyit visznek vissza újrahasznosítani? -
domerator
veterán
válasz
Mr.Csizmás #433 üzenetére
Nespresso kapszula visszagyűjtés?
-
-
válasz
-
válasz
250g 40-60-as arabica robusta keverékért? hmhm, sztem ez nem ér ennyit.
-
Lackki
őstag
válasz
kimboból volt vmi premium cucc, de az nem espresso volt hanem ilyen krémes cuccli, talán az egyik legjobb kávé volt amit ittam itthon (amit én csináltam)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
1. ez jó ár? [link]
2. szemes zöld kávét hol lehet venni "bestbuy"? (egyáltalán milyen árban mozog?)
-
-
És hogy építőjellegű hozzászólásom is legyen: pár hete vásároltam egy Saeco Aroma típusú készüléket mert az olaszpresszo.hu weboldalon igen jókat olvastam róla [link] és hajtott a kíváncsiság. Hibásként árulták, 14e Ft-ért sikerült hozzájutnom, de végül nem volt baja, csak a nyomásfokozós kart szét kellett szedni, ki kellett tisztítani hogy jól működjön. Mivel gépek felújításával foglalkozom, azért szétszedtem és kapott egy új tömítés szettet, illetve a kazánt vízkőmentesítettem. Jómagam egy full tuning Gaggia Classicot használok és azt kell mondanom, hogy ez a kis gép egy eszpresszó képes darálóval megtámogatva (és odafigyelve a hőfokra), de meghagyva a nyomásfokozós kart is, nagyon jó kávét csinál. Egyszerű mint a szög, semmi elektronika nincs benne, gyakorlatilag nincs ami elromoljon, tényleg örök élet szemben a ma a kereskedelemben kapható gépekkel. Annyira megtetszett, hogy meg is tartottam “utazós” gépnek a kotyogós helyett. Szóval bátran merem ajánlani azoknak, akik minőségi kávét szeretnének kicsi befektetéssel és képesek feladni a kapszulás gép kényelmét.
Egy videó a vele készített kávéról: [link] -
Mingyá gondoltam, hogy ez lesz a válasz.
Mondatom első fele arra akart irányulni, hogy ezeken a helyeken direkt sz@r kávét adnak azért, hogy ne abból akard a reggeli presszódat meginni, hanem utána menj a bárba horror áron kávézni. Mondatom második felét sem sznobságból írtam, de ez az igazság. Amúgy meg a kapszulás kávé fogyasztása nem más, mint szemétgyártás nem mellesleg horror áron...
Ja és igen, valóban a másik topikból jöttem. -
törölt tag
Pedig a lehetőség adott: https://www.metro.hu/ajanlataink/nyilt-napok
-
törölt tag
Nem tudom, hogy Metroban szoktál e vásárolni.
https://katalogus.metro.hu/kave-tea-katalogus-2019-22-23/page/12?_ga=2.256133643.1826112358.1572767416-1529135860.1570300174
Rioba szemes kávék nagyon jók ár érték arányban és általában 1-2 hónapos pörkölésűek.
Ami bolti kávénál igen frissnek mondható.
A fenti linken van Colombiai és van Kenyai is (bár az a katalügusban nincs benne.)
Viszont van még Rioba Platinum 100% arabika 1kg-os az most 2100 ft/kg.
Nem szénné pörkölt. -
Lackki
őstag
válasz
Mr.Csizmás #411 üzenetére
egy jó kuponnal egész jó áron elhozható
-
Lackki
őstag
lehet kapok egy átkot most tőletek, de [ezt] próbálta már vki?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Akkor téged a kávé topikban várnak.
-
nyikszi
őstag
Vót mán? Aldi Lor kapszula, engem nem érint, de hátha másokat igen.
[link] 90 Ft/kapszula, nem tudom milyen, nem kapszulásból iszok.
(#385) Fred23 Nem egy nagy durranás az az Omnia se. De próbálkoznak legalább, meg van amire már rá merik írni milyen kávéból van
Más. Voltunk most egy kicsit őszölni és Douwe Egberts automata kávéfőző volt beüzemelve az étteremben a reggelinél. Nem tudom milyen kávé volt benne, de jó sok cukor kellett bele, hogy iható legyen
-
rellif
senior tag
válasz
grizlisandor #402 üzenetére
Ok köszi. Valójában a kilós elfogy egy hónap alatt így remélem nagy minőség romlás nem következik be.
FPSTunker, köszi -
grizlisandor
veterán
Hűtéssel(fagyasztással) lehetne lassítani a friss kávéban zajló oxidációt, de mivel az a Lavazza egy sötét pöri, meg már hónapos pöri. Így szerintem annyit éri meg csinálni, hogy kiszorítod a zacskójából a levegőt, lezárod a tetejét így(katt) és valamivel rögzíted, én binder csipesszel(katt) szoktam és berakod hűvös helyre.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- sziku69: Szólánc.
- eBay
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest