- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Most belegyűrtem 3 filtert a kapszulába, nagy nehezen az ajtófélfán lapítva sikerült belenyomnom. Így már lassabban megy át a víz és finom is lesz, de ugyanannyi vízhez amihez 1 filter kellene elég pazarlás.
Viszont így legalább megiszom, mert amúgy meg a szekrényben molyosodnak, van ami már két éve ott van. Én nem veszek ilyeneket, mind karácsonyi vagy születésnapi vagy szülőktől ajándék. Ez erdei gyümölcsös Saga volt pl. az a kerek lapocska filter, madzag nélkül, de van még jó pár doboz Pickwick, Lipton, Sir Morton is.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a gép mechanikája meddig bírja majd, hogy kicsit nehezebben megy bele, mint a gyári kávékapszula.
Mondjuk amióta nincs a csokis kapszula, meg semmi érdekes ízű kapszula hozzá azóta nem is használtam, úgyhogy úgy is kuka vagy szekrény teteje lesz a vége a gépnek. Valami olyan kapszulás kéne amihez kapni csokis, kakaós, vaníliás, fahéjas stb. ízesítésű kávékat. Bosch-hoz van, de az meg nagyon drága és csak neten rendelhető.
-
Sziasztok!
Kéne valami jó szemes kávé ajánlás ami a magyar szupermarketekben is kapható. Tejjel és cukorral iszom a kávét ha ez számít valamit. Igazából már tchibo és omnia vonalon szinte minden ki lett próbálva, talán a legkevésbé a lidl saját márkása ízlett. Ami legjobban bejött talán a tchibo sicilia de lehet ez is túlzás, mikor kávét váltok hosszú idő után akkor az újnál mindig fintorgok aztán megszokom, aztán ízlik míg el nem fogyasztok mondjuk 2-3kg-ot aztán úgy érzem váltanom kell.
-
törölt tag
Van a Bosch gépeihez is teakapszula, csak ugye nevetséges árakon. A kávék is drágák bele, 1700-2000Ft körül van a 16db, van ahol 8+8-as kávé és külön kapszulában tejpor ugyanennyiért (tehát dupla áron kávézol már), de a teák is ennyiért mennek. 400-500Ft-ból meg veszel filterest 25 darabosat és kétlem, hogy ezekbe a kapszulákba jobb minőségű tea lenne, mint a filteresbe. A forró csokija is csak 8 darabos ugyanennyiért, meg az összes érdekesebb ízű kávéjuk. Nevetséges ára van, ezért is adtam el a Tassimo Joy-t miután elfogyott a hozzá adott ajándék szett kávé. Nem voltak rosszak egyébként, de embertelen az áruk.
Azóta Martello van amit a csórók használnak, sajnos a csokis kávét megszüntették ők is csak tudnám miért... Azóta csak kommerszebb kávékat kapni bele, talán 4-5 féle összesen. -
arcsin
senior tag
válasz
#89309696 #1536 üzenetére
Amikor Olaszországban jártam rengeteg különleges nespresso kompatibilis kapszula volt pld sok ginseng teás, meg creme brulee-s. Ezek spec olasz dolgok voltak, sehol máshol a nagyvilágban nem láttam ilyen kapszulákat. Creme brulee-set hoztam meg egy rakat kimbo kávésat
. Egyiket sem bántam meg.
-
törölt tag
Én egy ideje az Aldis Martello Smart kapszulással teát főzök.
Nem ördögtől való, mert vannak olyan gépek amikhez teát is kapni kapszulában, Bosch gépe is tudja pl. csak az a vonalkód alapján úgy melegíti, adagolja a vizet.
Szóval egy elhasznált Martello kapszula kiürítve, belefér kényelmesen két filter, alufóliával lezárom és mehet a gépbe és frankón le is főzi. Nem ázik elég ideig, gyorsan átmegy rajta a víz és nem elég meleg sem hozzá, de tulajdonképp majdnem olyan jóra megcsinálja. Ilyen célra mindenképp olcsó párszáz Ft-os filteres kommerszeket használjatok el, azokhoz jó.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #1532 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
törölt tag
Polarstar : Gourmet Espresso Milano
Mr.Csizmás : sz.zs. a jóhoz van szokva, finnyáskodik.
dugesz77 ja hogy automata gép
Abban nagyjából mindegy.
Amúgy most nézem a Coffee66 oldalát hogy Speciality Blend Pörkölt szemes kávé :
A kávé keverék tartalmaz 50 % Indiai robusztát, és 50 %-ban Brazil Santos és Columbia Supremo Sofia pörkölt kávét.Basszus ezt miért nem láttam előbb, nem is rendeltem volna innen.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Alzacafe oem szemes mennyire oke?
@konzumpro elso szo nelkuk erdekes athallasok
-
dugesz77
őstag
Na ez érdekes,mert akkor én lehet a jobbik oldaláról nyúltam bele. Eddig csak a Honduras SHG nyitottam meg. Nem azt mondom ,hogy nagyon jó kávé ,vannak hibái de ilyen habosodás meg döglöttség biztos nem igaz rá legalább is amit én kaptam arra nem. Az azért érdekes ,hogy ahogy a múltkor már írtam ,csak a csomagolás időpontját adják meg nem a pörkölését
Tudom automata gépből nem jöhet értelmes kávé de ez ízre egész vállalható:
Persze nem tigris csíkos, kicsit művi, én élek a gyanúval ,hogy robusta-t is kevertek bele ,mert túl erős a crema.
Viszont vettem Brazil Santos és Columbia Supremo-t is de ha annyira rossz lehet ki sem nyitom . -
válasz
Mr.Csizmás #1520 üzenetére
A Kolumbia annyira rossz volt. Inkább meg sem bontom, nem hinném, hogy nagy csoda lehet a többi. Hátha valakinek segítek vele.
-
Ha valaki igényt tart 500g Santos és 250g Honduras SHG bontatlan kávéra a Coffee66-tól, ingyen elviheti tőlem. Nem postázom, nem viszem sehova, hétvégén Érden, hétköznaponként de. a XIII. ker.-ben átvehető.
-
Megkerestem ezt a Coffe 66 pont hu oldalt, de igencsak szűkmarkúak a kávé információkkal, a tipikus elkészítési módokkal, stb... Nem egy igazi lelkes banda.
A Neszkofi jogi közleménye nagyobb helyet foglal el mint az íz értékelés!...
Abszolut közhelyes és semmitmondó egy érdeklődőnek a "jó utóíz"..
Ez kb olyan mint a "van sárga festékünk" a festékboltban.... -
iatti
aktív tag
válasz
ServerWorks #1499 üzenetére
a kolléga méri a lefolyó kávé súlyát,ezért mond grammot.ez pontosabb számítást ad.de ez már "űrteknológiai" kávékészítés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest