- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ami még bejött az az Omnia Barista Arabica. Bár már régen ittam, lehet, hogy az is fűrészpor, de a fűrészporok között a legjobb.
-
viktorhu
veterán
válasz
ribarszki #5597 üzenetére
Nektek mennyire jött be ez az Alza kávé? Nem rossz kávé, hozza az aldis sajátmárkás prémium szintet (Roast Master), a sima Amaroynál jobb is, de szerintem kb. ennyi, egy costa vagy egy piros pellini szintjét nem biztos, hogy hozza. Egyedül a negyed kilós csomagolás ér valami felárat benne.
-
inf3rno
nagyúr
Összehasonlítottam az AlzaCafét és a Segafredot. A helyzet az, hogy az utóbbi tényleg fűrészpor, annyira kiment belőle az aroma az állásban. A másik dolog, amit néztem, hogy a fagyasztás hogyan hat az AlzaCaféra, és igazából még tesztelni sem kellett, elég volt annyi, hogy amikor kivettem a fagyasztóból, akkor nem volt szaga, amikor felengedett, akkor meg betöltötte az egész házat. Szóval a fagyasztás tényleg megtartja az aromákat. Szerintem a levegő, védőgázzal, vákumozással nincs értelme foglalkozni, mert az oxidációt a fagyasztás ugyanígy lelassítja. Arra tippelek, hogy talán 1 év után lehet különbséget érezni levegős és védőgázas között, ha -20°C-on tároljuk. Legalábbis én nem érzek különbséget a 2 hónappal ezelőtti állapotához képest, amikor fagyasztóba raktam. Nagyjából úgy kezeltem eddig, hogy mindig, amikor kifogyott a darálóból, akkor kiöntöttem egy üvegbe 100 grammot. Az egész talán 10 másodpercig tartott, amíg kint volt a fagyasztóból, és friss levegő érte. Valamennyi aroma elszökött, mert 2 hónapja erősebb volt, de én nem sajnálom, mert nekem az már túl tömény volt. Még most is picit az. Most tartok úgy a zacskó felénél, kíváncsi vagyok, hogyha kinyitok egy új zacskót, akkor az milyen lesz. Nagyjából ennyi a tapasztalatom. Most még a nyomásfokozós szűrőt használom a Dedicával. Mindjárt megrendelem hozzá aliról a másikat, aztán meglátjuk azzal van e különbség ízre. Egyébként nekem az AlzaCafé kicsit túl keserű, valami enyhébb pörkölésűt, egy fokkal gyümölcsösebbet szívesebben innék. A többieknek viszont nagyon bejön a családban. Nem vagyunk egyformák.
-
eastsider
nagyúr
Timemore basic + lesz meg jövő hét elején. Avx tamperrel... A kávé friss 09. Hó elvileg. Persze csak puruttya Fekete aldi. A casmokat meg tartogatom. Tamper egy dunsztos üveg (teteje)
a mérleg egy konyha mérleg...
De játszom a hőmérséklettel, levettem 85re a PID-et, mert elég sötét a pori. Arányban megvan az 1:2 (súlyra kb).. elég keserű az egész ... De lehet a kávé szar.
De még tanulok... Hoffmannos videók elég hasznosak -
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5589 üzenetére
emlékszem,amikor vagy 3-4 éve megvettem a gaggiát, első darálásnál picit gyors volt a lefolyás./mzzer mini/ másodikra -harmadikra olyan szirupos presszót kaptam,hogy tátva maradt a szám. kotyesz után csak pilláztam
kávé egy pacificos robis blend volt. egyszerű,de indulásra pont jó.
-
iatti
aktív tag
válasz
hyperspace #5591 üzenetére
szerintem nem csak a végterméket akarja vele mérni
és úgy nem is fog működni a dolog,ha nem méri a darálandót. fél gramm eltérés már nagyon sok.
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
beszámoló: fél éve - megjelenése óta szemeztem a blitzwolf bw-cmm2-vel, múlt héten rendeztem Cz raktárból, ma meg is érkezett. Előtte másfél évig 2.gen brikka ment, ott is minden nap frissen őrölt arabica-val. Mostanában elkezdtem a végét megszórni őrölt borssal.
Jelenleg semmi érdekesség nincs itthon, costa és egy ausztrál kávé.
Az új géppel sokkal jobb az eredmény: pont erre számítottam, 1 szinntel feljebb, így azt mondom: kávézóba ezentúl nem feltétlen fogok járni (oda is a minőség miatt jártam), mert a blitzwolf-al szinte ugyanolyan kávét tudok készíteni, pedig csak ma érkezett. Dupla espresso-val egy jó fél bögrét kiprésel. Holnap állítok az őrlőn, manuális módban lehet ügyeskedni, a gép teteje azért melegszik át, mert melegíti a bögrét; ésatöbbi. Sokoldalú, modern, jól néz ki.
Azt kell mondjam, érdemes beszerezni otthonra. -
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
RetepNyaraB #5582 üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
bbuffy
senior tag
Biztos h kartömítés. Ha a kar füle elkopik, akkor lötyög a világba. De ilyet még az ötven éves gépemnél sem láttam.
Expolygon Gaggia ipari tömítés. De ha már ott és még röfi a kar akkor érdemes venni egy iparit. -
válasz
Viiktor1989 #5579 üzenetére
Szinte biztos tömítés. Vagy a szűrőtartó 473 éves és elkopott, ez kevésbé valószínű. Filléres cucc, expolygon. Majd sz.zs. megmongya a tuti verziót (több is van).
eastsider@ tutifix vevő vagyok egy signature edition csepptálcára, ki ne felejts a biznicből!
-
looser
addikt
válasz
Valószínűleg csak kartömítést kell cserélned. Érdemes lehet előtte a hc topicban rákérdezni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Az szép. Nekem az occsó kínai kategóriás kávéfőzőmmel csinálta ugyanezt, aztán beterítette az egész konyhát a zacc. Azt hittem a drágább gépeknél nem fordul elő az ilyesmi, azért inkább vettem egy normálisat. Ezek szerint mégis.
-
Viiktor1989
aktív tag
Nagy a baj srácok. A gaggia classic nagy nyomàson leveri a helyéről a portafiltert. Felteszem a szűrőkosàr tartóra,ahogy eddig is és bekapcsolás után,ahogy ràadja a 9 bar nyomást leveri. Vagy oda fogom erősen és akkor talán lejön a kávé normálisan. Ez mitől lehet? A felfogatót gondolom cserélni sem kehet, talán egybe van a bojlerrel?
-
ribarszki
őstag
Valaki rendelt 1héten belül Alza kávét? Mikori pörivel küldik most?
-
eastsider
nagyúr
van friss olcsobb kavem is.
remelem avx gyorsan kuldi a tomemore merleget + a tampertnyomtatok majd egy kisebb drip trayt is. [link]
az ikea zigbee kapcsolo egyelore ugy nez ki birja
RetepNyaraB: igazad van, akkor jol tippeltem, nem eleg nezni a PID-et...
nana, van benne rezcso, fragolatol rendelheto "fulltuning" a gep:
uj, gyári alu kazán és tömítések, PID, szűkítő, rézcsőtuning tágulásival, nyomásmérő, pumpaszabályzó
pont most emelt arat, en meg olcsobban kaptam, karcmentes gyonyoru a gepamugy mar most latom, hogy ezzel tenyleg konnyebb lesz jo kavet kesziteni, mint a kotyesszal.. persze sokat olvasok meg a temaban
-
-
eastsider
nagyúr
Naná.
ezeket sajnálnam kionteni... Frissebb aldival tesztelem az adagolast is... brikkaba tok jó volt.
Esetleg más olcsóbb kávé ajánlás? Alza? Vagy bármi "markasabb" frissebb kommersz jobb lehet ? Lor stbEgy ikeas zigbee kapcsoló mögé raktam a GC-t, igy tudom kapcsolni előre melegedni. Meg nézem bírja e a kapcsoló.
De elég hamar bemelegedik a GC, ezen meglepődtem -
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5567 üzenetére
ha jól látom nyomásszabályó poti van az oldalán? akkor ott tekerd fel maxra, és az őrlemény finomságával játszál. nem kell a 9 bárral foglalkozni. max a világos pöriknél szokták állogatni.nálam így megy. igaz nálam olaszos pörik mennek. próbáltam 6-7bárral,de itt kell a nyomás
-
válasz
eastsider #5565 üzenetére
Azt, hogy mi az optimális adag, úgy tudod meg, hogy amikor tömörítés után ráteszel finoman egy 100 ft-ost, aztán felhúzod a kart, majd rögtön leveszed és megnézed, hogy látod-e a 100-as lenyomatát. Ha éppen hogy csak. az a jó. ha atom mód belepréselte, kevesebb őrlemény kell, ha nem is látszik a lenyomata, több.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
GC-n elso korben mennyire lojem be az OPV-t?
ill. ez a video jo a beallitasra?[link]
elore is thx -
-
maross
nagyúr
válasz
hyperspace #5558 üzenetére
ediginel 24k, 9k utalvannyal. lehet van mashol is ilyen okositas.
-
bozsozso
őstag
válasz
Taltos0711 #5549 üzenetére
A számokból kiindulva L20330 szerintem a LOT száma ami a nyomon követéshez kell. Lehet nincs igazam, de az annyit jelent, hogy 2020 év 330.napja amit ha kiszámolunk az pont 2020.11.26.
-
válasz
Taltos0711 #5551 üzenetére
Erősen tartok tőle, hogy nincs ebben sem egyéges nézet, így a kerek 2 év nem állja meg itt sem a helyét.
Azt mondom, ez a kibaszott nagy árubőség tönkreteszi a termékek élvezeti értékét. -
válasz
Taltos0711 #5549 üzenetére
Pörkölhették 2020.11.26-án is. Nem lepődnék meg. Nem értem, hogy miért nem lehet szimplán ráírni azt, hogy figyelj bmeg, 2021.10.12-én pörköltük, szövegben meg odaírja, hogy minőségét megőrzi 3-6-12-24 hónapig.
-
maross
nagyúr
roastopuson black friday indul ma ejfeltol
, 20% minden szemes es kapszulas kavera, "EARLYBIRD20" a kupon.
-
lorcsi
veterán
Ilyen ali-s utazós kavefozovel van esetleg valakinek tapasztalata ?
Megerhet ennyit ?
[kép]telorol vagyok, bocs ha rossz a link
Teszek egy fotot is -
válasz
Taltos0711 #5544 üzenetére
gondolkodom rajta, hogy fél év Gaggia Classic után előveszem a DeLonghi-t és megnézem újra, hogy egy kevés tapasztalat után, valami sötétebb pörköléssel mit lehet vele kezdeni
-
-
looser
addikt
válasz
inf3rno #5535 üzenetére
Szerintem ezt a kört megérte, de belátom, jobban jársz a kínai rendeléssel. Mindkét kar remek lehet, nekem a fekete van, kényelmes a fogása. Hajrá
Apropó, szerinted ez a kar csak a te gépedhez jó, vagy régebbi DeLonghihoz is? Van egy régi EC 155 a családban és klassz lenne, ha a dupla szűrőbe nem annyi menne, mint egy átlag 58-as szimplába :-) -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5537 üzenetére
Ja én is aliról akartam rendelni ilyet: [link], csak ajánlották a magyar céget.
-
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5533 üzenetére
-
inf3rno
nagyúr
Írt közben az Expolygon:
"Ebben a szegmensben nem erősek a beszállítóink, mivel kifejezetten a vendéglátós gépek alkatrészeivel foglalkoznak, de sikerült szűrőt találni.
Precision Filter 2T H22, H24, H26
IMs szűrőkből 3 méretet találtunk (mélységben térnek el), de Ec865-ös egyik leírásában sem szerepel, ezen szűrők ára nettó 4650 és 5500 Ft között mozog, beszerzési idejük 6-8 munkanap.
Nyitott kart nem találtam partnereinknél, csak keresés alapján belefutottam az Ebayen.
Link: [link]
Link: [link]"
-
Mano66
senior tag
válasz
Taltos0711 #5395 üzenetére
Ma kaptam ugyan ebből a pörkölésből.08.10.22. Úgy látszik nem fogy, vagy sokat pörköltek.
-
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5530 üzenetére
A jelenlegi 2015 előtti GC már felújításra szorul. Ennek apropóján gondoltam nem felújítom, hanem nézek egy új gépet, ami hasonló mint 2015-ben a GC volt. Ennyi.
-
Roklif
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában, jelenleg csak egy tchibo kapszulás kávéfőzővel rendelkezem amiből jön valami sötét lötty, de mostmár valami többre vágynék.
Szülőknél belépő szintű philips automata kávéfőző van és az már számomra sokkal kellemesebb ízű kávét főz (gondolom itt legtöbben eltérően vélekedtek erről).
Amit még érdemes így elsőkörben megemlítenem, hogy én inkább espresso kávét iszom, barátnőm a hosszabb kávékat szeret, mindketten felöntjük még tejjel.Eddigi hozzászólásokat olvasva 2 variációm van, de lehet hogy ti tudtok sokkal jobbat ajánlani.
A keret kb. 100k, de valamilyen szinten rugalmas.
1. variáció
- Graed 702 daráló
- DeLonghi EC 685
- új kar + tamper aliexpressről2. variáció
Egy használt automata kávéfőző. Jurára gondoltam. Mondjuk ez vagy ez.2. variáció esetén nem tudom, hogy lenne e valami plusz költség (felújítás, tisztítás).
-
-
looser
addikt
Eladtad vagy tönkrement? Én ráírnék fragolára, akár itt, akár más módon, ha gond van a régivel. Vagy megvenném tőle ezt a szépséget :-)
Én még a Rancilio Silviát ajánlottam volna (régebben a hc-ben is ajánlották újként), de már 200 felett van. Szóval GC tuning :-) -
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5519 üzenetére
Ennyit nem szántam rá. 180 ezerig gondolkodtam valamiben. Pl.: ebben.
@sz.zs
Lehet az lesz...
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok valamennyire.Édesanyámnak vennék új kávégépet, de nem tudom milyet kellene.
Hosszú, sima feketét iszik, egyszerű felül töltős, egy gombos gépet szereti és olyanból kellene egy újabb.Szarvasi kávéfőzőket néztem, de nem tudom milyen alternatíva van.
Olyan 20-30 ezer Ft között nézelődnék.
Köszönöm ha segítetek benne. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5522 üzenetére
Ha oxidációtól akarod védeni, akkor inert gáz kell. A nitrogén és a széndioxid is ilyen. Lehet még argonnal vagy neonnal is tölteni, ha fényjátékot is akarsz bele.
A széndioxid vicces. Állítólag a NATO a hidegháború alatt felrobbantott egy hegyet, amiben kerozint tároltak, mert széndioxiddal gázosította el nitrogén helyett a tűzvédelmi rendszerük, és a bemutatónál amikor kinyitották a szelepet, akkor szikra keletkezett emiatt. Az ilyen sztorik miatt szerettem a biztonságtechnikát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5516 üzenetére
Szerintem csinálj kísérletet elgázosított és nem elgázosított kisebb adagokkal, aztán kiderül. Én most arra tippelnék, hogy placebo, és a fagyasztás adja a lényegi részét a dolognak, nem az elgázosítás. Szobahőmérsékleten viszont lehet értelme, és ott egyszerűbb is megtölteni a zacsit, mert biztosan hidegebb a hirtelen kitáguló széndioxid, mint a benne lévő levegő. A fagyasztóból kivettnél ez már nem feltétlen igaz.
-
válasz
inf3rno #5513 üzenetére
Pacificaffe tölt nitrogénnel, nekem nem jön be; hamar pusztul. De lehet, hogy csak pechem van 🤷
Az vacakoljon ilyesmivel, akinek hét anyja van.
250g szelepes zacsi, levegő kinyomva+ egy simítózáras, hűtőbe. Úgyis elfogy hamar. De ezt számtalanszor leírtuk már...@Zaji hogy érted? Árban? Minőségben? Mik az igények és főleg mennyi pénzből?
Hasamra ütve pl egy Sage bes920
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Gaggia classic után milyen gépet ajánlotok ?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5514 üzenetére
Szívesen! Nekem a 7-es is már egész jó volt, de a 8-as úgy néz ki még jobb ezzel a nyomásfokozós szűrővel. Holnap reggel megnézem a 9-est is, délután meg a 10-est, de szerintem a 8 fog maradni. Nem biztos, hogy a legnagyobbra kell feltenni, bár nem tudom nálad az mennyi, a lényeg, hogy addig kell emelni, amíg már nem túl savanyú az ízlésednek. Elvileg minél kisebbek a szemcsék, annál több csersav oldódik ki belőlük. Nem tudom egyébként, hogy a teljes savmentesség cél e, mert ad némi gyümölcsösséget a kávénak. Gondolom attól is függ, hogy milyenre van pörkölve.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5512 üzenetére
Akkor nitrogén palackkal kéne járni, és töltögetni inkább védőgázzal a zacsikat?
-
Kérdés hányszor nyitod, szívod. A vákuum nagyon rosszat tesz a babnak: belsejéből is kiszívja a co2-t és mikor kinyitod a dobozt, mint egy kis szivacs beszoppantja a levegőt, ami instant oxidálja belülről is. Tehát rosszabb a helyzet, mintha csak kívülről érné levegő. Erről több mérés és cikk született, keress rá. De amíg nem nyitod ki, valóban konzerválja.
-
looser
addikt
válasz
inf3rno #5505 üzenetére
Írtad, hogy vidéki vagy, de én megpróbálkoznék egy hazai forgalmazóval, élve a 14 napos elállási joggal, ha nem jó az eszköz. Erre pedig az Expolygon-t ajánlom. Egyúttal meg is spékelheted egy jó kis IMS szűrővel :-)
Úgy látom, csak a La Pavoni Europiccola modellhez árulnak 51mm-es kart... Azért rákérdeznék náluk
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam ma tisztán 7-es szemcse mérettel az Alza kávét. Így már elég jó ízre, talán egy picit keserű az ízlésemnek, de max teszek bele több édesítőt. A savanyú mellékíz szinte teljesen eltűnt. A gép még ezt is nehezen tolja át, de legalább már jön belőle kávé. Délután megnézem 8-ason is, kíváncsi vagyok.
Ami érdekel, hogyha lecserélném a nyomásfokozós szűrőt a Dedican, akkor vajon jobban átmenne a kávén a víz vagy kevésbé? Érzésre ez a szemcseméret már jónak tűnik, de jó lenne, ha rendesen le is tudnám főzni.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5494 üzenetére
Rendes vákuumos dobozzal nekem érzésre jobb a kávé.
Nekem ilyen dobozaim vannak, a legnagyobban a spajzban áll a kávé, a napi főzésekhez meg a legkisebbet használom. Itt sincs szag, nem kell hűteni se és jól is néz ki (nem mintha számítana)
Régebben én is fagyasztottam, de nem volt elég hely a mélyhűtőben, így kb. ugyanaz csak mindig pumpálni kell a végén. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest