Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
válasz ServerWorks #12958 üzenetére
A másik fele pesig fél napot ül a kávézóban AirPods-al a fülében, előtte notebook és órákig szürcsölgetnek egy kávét. Ez tényleg életérzés.
Ja
-
d@vee
őstag
válasz ServerWorks #12946 üzenetére
Előző melóhelyen viszonylag sok starbucks-ot ittam. Én egy forintot nem adnék érte, de kolléga szerette és mindig úgy rendelt, hogy hozatott nekünk is.
Utálom az ilyen felhájpolt szarokat, amit csak azért kedvelnek mert menő.Ja
-
d@vee
őstag
-
d@vee
őstag
válasz RetepNyaraB #12678 üzenetére
Én magát a kávét is előbb papirba teszem, aztán a kosárba, hogy az se legyen koszos.
Ja
-
d@vee
őstag
válasz RetepNyaraB #12648 üzenetére
+1 a budai mamutos mediára. Csak pár hetes pörköléseket láttam amikor utoljára voltam.
Ja
-
d@vee
őstag
válasz RetepNyaraB #12548 üzenetére
Sztem inkább az ajánlottat kellett volna kiemelni.
Őrölt kávé van, csak nem ajánljátok[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz krono. #12275 üzenetére
Azért egyáltalán nem suzuki vs ferrari esete, mivel mindkettő elvisz ugyanoda.
Elhiszem én hogy mennyivel minőségibb, de a kinézetről volt szó és tartom hogy semmi extra
Szerk.: műszaki boltban dolgoztam pár évig, valszeg azért vagyok immunis ezekre. Sokat voltam háztartási eszközök között[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz headhunter86 #12225 üzenetére
Hát én csak azt látom, hogy duplából könnyebb, azt sehol sem hogy szimplából nem lehet.
Én csak szimplát iszom, dupla akkor fől le ha vendég jön és egyszerre 2 pohárba. Ott annyira nem lényeg hogy milyen, szarvasihoz szokott emberek még ígyis el vannak ájulva milyen finom kávét lövök. Pedig semmi extra.Ja
-
d@vee
őstag
Ha érdekel valami és ezek az egyének (akik amúgy egy egy témában tényleg elmélyültebben) tolják, tuti nem tőlük nézem meg.
Mogyorósit az Apple bemutatói stb...tették ismertté, azokban jó is volt az elején. Mióta minden szart is csinál még annyira sem nézem mint előtte.
De van így egy rakat ilyen videós, akit anno egy vasárnapi gép előtti uzsinál szivesen megnéztem, mára senki nem maradt.[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz headhunter86 #12172 üzenetére
Sajnos több ingyfluenszert is feldobott a net pár héten belül, mindegyik épp "baristáskodik". Gondolom egymást másolják annyira nincs már téma ami eltartsa őket.
Ettől függetlenül szivesen elmennék egy ilyen egy napos tanfolyamra.Ja
-
d@vee
őstag
válasz headhunter86 #12129 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, én ezt a brazilt ittam AVX-től: Brazil Santos
Nagyon ízlett, mondjuk ez volt az első kávém amit kézi örlő+bottomless filterrel csináltam.[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
"A hibrew.hu -n lehet kávépárnát is kapni 90 Ft-tól /db, Nápolyból hozatom"
Megrendeled Nápolyba, aztán onnan valami ismerősöd felveszi és elhozza vagy konkrét nápolyi webshopból hozzák magyarba?
H11-em van, pod-ot nem próbáltam vele. Milyenek a kávék azzal? Nem nekem kellene, hanem ha vendég jön. Nem szivesen őrölgetek kézzel, ha jönnek négyen
[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz Halley #11623 üzenetére
Ilyen gépem van, nem 30 vagy 60 ml a két gomb. Annyit főz le amennyire állítod.
Be lehet állítani, hogy egy gombnyomásra mennyi ideig tolja át a vizet az egyik vagy a másik gomb. Nekem kapásból át is kellett állítani, mikor megvettem a nyomszabályozó nélküli kosarat hozzá.
Ha megvan milyen kávét milyen méretre őrölve szereted, akkor hozzáigazítod és kész.
Én 90%-ban ugyanazt az eredményt tudom hozni minden alkalommal, már ráállt a kezem mennyire tömörítsem be a kávét és milyen szemcseméretet használjak xy kávéhoz.Szerk.: én simán espressot főzök a minimálisan habosított kb.150ml tejbe, ez jön be ízre és állagra.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz kchris78 #11341 üzenetére
Én is rápróbáltam a Malabarra, nekem nem jön be. Nagyon lassan, de végre elfogy a zacsi, próbálok mást.
A Brazil Santos AVX-től nekem nagyon adta, de még kipróbálok pár újdonságot.És tudom, kerüljek pokolra hogy kipróbáltam, de kaptam ajcsiba Frei málna kávét, hát az istennek se sikerül olyanra mint a kávézóban. Csak kis málna aroma illatra, de ízre kb. mintha sima occsó presszókávét innék.
Még jó hogy nincs sok belőle.Ja
-
d@vee
őstag
válasz RetepNyaraB #11079 üzenetére
Ha már tömörítés.
Az enyém viszonylag gyorsan átnyomja a vizet rajta. Próbáltam kicsit finomabb örleménnyel, jobban tömörítve, de mivel lassabban jön belőle a kávé ki, így a gép hamarabb lekapcsolja a vízadagolást.
Nemtudom nem-e fog lerobbanni a gép, ha manuálban tolom ki rajta a vizet a kellő hosszúságú ideig? Ugyen nehezebben jön át rajta a víz ilyenkor.
Amire most van belőve azt szeretem ízre is és krémességre szintén, de kipróbálnám az általatok leírtat is.[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz Taltos0711 #10999 üzenetére
Weboldalon nincs fennt, meg kb. amit láttam kávé kínálatot annak a nagyobb része szintén nem található meg náluk a neten.
Ja
-
d@vee
őstag
válasz Taltos0711 #10985 üzenetére
Tegnap voltam mediamarktban, kávéfőzős részlegen rengeteg AVX kávéjuk volt, max 1 hetes pörkölési idővel. Ha van a környékeden vagy melóhely fele, érdemes meglesni. Kb. ugyanolyan áron volt mint az AVX oldalán.
Ja
-
d@vee
őstag
válasz tailor #10937 üzenetére
Szintén most kezdtem amatőr, kézi örlőm van. Csak annyit teszek bele, amennyit lefőzök. Simán szemre, eddig nagyrészt eltaláltam a mennyiséget. Ha kicsit több lett, az addig ül az örlőben kövi kávéig, de max egy fél kávéskanálnyival szokott több lenni. Az meg elfér köviben, amióta rendes kávét iszok azóta hanyagolom a munkahelyit, inkább iszok itthol kétszer is (eddig heti pár főzés volt csak)
Teljesen kitekerem az örlőből a kávét, minimális törmelék marad benne csak.[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
Megjött a Hibrew gép és a kézi örlő is. Sikerült a G4-es kézi örlőből a javított verzióra kicseréltetni még szállítás előtt.
Az örlő nagyon minőségi darab, masszív, súlyos, mondjuk még tapasztalni kell milyen szemcseméretre őröljek vele. 12-esig van rajta skála, 8-ra tekertem vele, már az is sokkal finomabbra őrölte mint a bolti darált kávé amit a kotyogóshoz használnak odahaza szüleim.
A kávéfőző (H11) kinézetre hozza az átlag gépekét, csészemelegítő a tetején frankón működik.
Gyári beállítással szerintem túl sok vizet nyom le, kevesebbre állítottam, így már jobban megfelel az igényeimnek.
Jó forró a kávé amit lefőz, bár főzés előtt megnyitottam kicsit a gőzfunkciót, hadd melegedjen át rendesen minden.
Kipróbáltam a tejhabosítóját is, annak azért kemény hangja van, igaz nincs mihez hasonlítanom, sosem használtam még tejhabosítót másik gépeken, eddig úgy néz ki marad parkolópályán amíg nem szerzek rendes tejet hozzá.Első frissen őrölt kávém: hát te jó ég. Ízélményre és illatra össze sem lehet hasonlítani a kaszulás vagy random szarvasi gépes bolti darált kávés cuccal. De még az alap automata gépek sincsenek a közelében sem (mosani és előző melóhelyen is automata gép volt).
Barátnőm is ivott egyet, neki is nagyon ízlett, pedig nem is szereti a kávét. Eddig sose ivott akárhol voltunk, most már főzette volna a következő adagot
A kávé íze ivás után még percekig a számban volt. Ilyet sem éreztem még, eddig maximum a keserűség maradt meg, azt is igyekeztem egy pohár vízzel minél hamarabb letudni.Abszolút pozitív élményeim vannak eddig ezzel a "fancy-bb" kávézással, már rendelem is a nyomásofokozó nélküli kosarat
[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
-
d@vee
őstag
Ha már pörkölési idő...ma megjött az első szemes fecském, 03.27-et írnak pörkölési dátumnak. Brazil Santos, mennyit várjak felhasználásig?
Ja
-
d@vee
őstag
Végül a Hibrew H11 lett megrendelve egy G4-es kézi örlővel.
Kávéfőző eu-rakiból kuponnal 38-ba jött ki, így már csak a kinézet miatt is ez nyert a Delonghi ellenében.
Majd írok egy véleményt ha megjön 1-2 héten belül, illetve rendelek valami minőségibb kávét is addigra.Ja
-
d@vee
őstag
válasz Osynho #10812 üzenetére
Fene tudja, nem mostani cucc. Kézi, nekem az is daráló parasztba na
Ez a gond. Innék én egy tűrhető kávét, de arra a heti párra meg sajnálok ennyit költeni, jelenleg költözés projekt van kilátóban, arra kell minden pénz.
Szóval fene tudja De igazából emagos a kávéfőtő, van 30 nap elállási idő, nem jön be akkor gép vissza, pénz meg ide, max beruházok egy Dedica-ra.De néztem geekbuyingról Hibrew H11-et, 40k eu raktárból, az belefér árban. Arról van bármi vélemény? Nekem kinézetre full Dedica, csak itthol valami 60k körül van, azt a 20k-t minden másra is el lehet költeni.
Ja
-
d@vee
őstag
Akkor maradhatunk az iható szintnél Kotyogós nem játszik nálam, jobb lenne valami kávé bele, eltekerem vagy gomb és fő megoldás. Néha (2 havonta) jönnek vendégek, akkor barátnőmnek is tudni kell használni, kotyogóssal meg nem olyan buli lefőzni vagy 10 adagot.
Ezek a Delonghi EC235-ös gépek ordenáré rosszak? Most jártam bennt egy műszaki boltban, Dedica mellett ez volt ami kézbevéve nem tűnt mindjárt szétesőnek.Ja
-
d@vee
őstag
Sziasztok. Van valami értelmes eszpresszó gép 35 körül? Kapszulásról váltanék, nincsenek nagy igényeim, de azért ezeket a 15 rugós orion/heinner/hausmeister vonalat kerülném ha lehet. Kb heti 6 kávé lenne lefőzve, latte és társai nem érdekelnek.
Előre is kösziJa
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot