Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Nagyon jo!
-
törölt tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Hatalmas grat, nagyon szép!
-
Chaosftw001
tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Gratula a folyamatos előrelépéshez!
Távmunkában MOról ez elég szép összeg. Ebből mennyi netto marad?
Milyen formában vagy alvállakozó?(Kft?) Jöhet privátba is. -
maate_toth
csendes tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Update egy évvel később.

Kor: 33
Munkakör: Low-code Acceleration & Mentoring Lead
Végzettség: Kereskedelem-marketing (a pozícióhoz majdnem az összes certification)
Nyelvtudás: angol C1, aktív
Átlag havi br.: 6600 EUR
Munkatapasztalat: 11 év (többféle terület)
Hely: Teljes távmunka
Egyéb: Alvállalkozó, full time egy belga cégnélAz elmúlt egy évben kb. 5750 EUR volt az átlagom ennél a cégnél, tudtam 20%-ot emelni (napidíjban, de kevesebbet dolgozok egy kicsivel idén), 2023-ban csak náluk leszek, nem ugrok bele ilyen-olyan tréningek tartásába.

Tudom, hogy elérhető lenne magasabb napidíj is (450-600, akár 750 EUR is), de azok vagy rövid projektek, vagy 2-3 hónapos szerződések, és nem szeretnék folyamatosan clienteket hajkurászni. Fontosabb a stabilitás.

Kíváncsiságból visszanéztem a korábbi "februári bruttókat": 2019: 600e, 2020: 850e, 2021: 1200e, 2022: 2000e, 2023: 2500e (utolsó kettőnél az akkor aktuális árfolyammal számolva, 21 és 22 között pedig alkalmazottból egyéni vállalkozóvá váltás). Átlag 43%-ot minden évben sikerült rápakolni, brutál.
-
Xero
nagyúr
válasz
maate_toth
üzenetére
Anno par eve nagyon tolta az arcunkba a Power Automatet a Ms, csak az volt a rogvalosag, hogy azonos uzleti logika tized annyi ido alatt futott vegig egy Azure Functionben mint ott. Erre a principal saleses nem tudott okosat mondani.

Nyilvan megvan a piaca, de ha valami kicsit is hosszabb tavra kell es/vagy szamit az ido, akkor biza maximum jatszani jo, esetleg rapid prototypeolni egy-egy koncepciot. Semmi masra. -
Resike
tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Kb stimmelnek a számok, viszont ennél jobban jösz ki egy mezei társasági adós felállással, főleg ha veszel valami céges eszközt is. A kata előnye egyedül az hogy ezt te minden hónapban kézhez kapod (befektetésre/cryptora tökéletes).
-
DanielLong
senior tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Igen, átgondoltam megint a példa alapján, neked lesz igazad!
-
DanielLong
senior tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Én úgy tudom, hogy külföldi kifizető esetén nincs limit. "Amennyiben külföldre történik számlázás, akkor az úgynevezett "ÁFA hatályán kívüli” szolgáltatásnak minősül, ezáltal nem vonódik le az alanyi mentes keretből.“
Úgy értelmeztem, hogy amennyiben egy kifizetőtől van 34,5M bevételed, akkor mivel 31,5M után fizeted a 71,42%-os rész 40%-át, ezért neked a 12M keretből csak 3M jön le. Tehát elméletileg úgy tudnád túllépni, ha több kifizetőtől kapsz 3M alatti bevételt és azok összege eléri a 12M-t. -
válasz
maate_toth
üzenetére
Neked lesz igazad, én nem ástam bele magam ennyire a dologba.
-
törölt tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Wow, köszönöm szépen a részletes leírást, kifejezetten kíváncsivá tett a dolog!
Én még 2015-ben szórakoztam az akkori cégemnél Sharepoint "fejlesztéssel" - összeklikkeléssel. Tökre szerettem, de azért egy idő után éreztem a no-code limitációit. Akkori kollégáim ezt gáz dolognak tartották, és szivattak vele (ez csak egy mellék taskom volt), de elég sokan használták azokat a page-eket akkoriban, meg szerintem még most is...
Akkoriban nem láttam benne potenciált, na meg a folyamatos vérszívás miatt fel is mondtam és elmentem "igazi mérnöknek", de őszintén érdekel ez a világ. Főleg hogy mosmtár úgy tűnik van ebben komolyabb lehetőség. Este utánanézek, köszi!
-
törölt tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Szégyellem ,de erről még nem is hallottam.
Hol találtad a munkákat, hol szedted fel ezekhez a skilleket? -
törölt tag
válasz
maate_toth
üzenetére
Mi számít "low-code"-nak? Assembly?

Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- OTP Bank topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Pixel 7 pro 128/8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest