Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4036) stoilt válasza #35193216 (#4035) üzenetére


stoilt
újonc

"Te azt írtad, telesírják a fórumokat. Ez is egy fórum, de más fórumon sem láttam még ilyesmit. Olyat igen, hogy az általad említett feléért nem kap munkát."

Pedig biztos vagyok benne, hogy itt is olvastam ilyet. Bár lehet, hogy az általad is említett "minden jól ment, de nem hívtak vissza, pedig tuti nem a fizetéssel van gond" írások rémlenek nekem.

"Ok, igazad van, túloztam."

Köszönöm, végre egy olyan ember, aki képes ilyet leírni.

"Nem, ezzel nem cáfoltam, ez egy volt az érveim között, és azt is írtam, hogy csak olvasnak statisztikákat a pályakezdők."

Olvasnak persze, de mire mennek vele, ha ekkora eltérések vannak? Az eduline bruttó 194k-t írt átlagnak, a bme nettó 285-öt. Biztos vagyok benne, hogy ha előásnék valami origo-s, hvg-s, stb. statisztikát, megint totál más lenne benne. Ezért is jó kezdeményezés ez a fórum szerintem, csak kicsit elment már más irányba a dolog. Itt leírják az emberek a pontos specifikációt, hogy mit végeztek, mit csinálnak, milyen tapasztalatuk van, és mennyit keresnek. Nem egy semmitmondó statisztika, hogy "informatikus átlagbér bruttó 350, de jó".

"Mondjuk nem egy ember megy kamu gyakorlatra, nyilván meg is érdemlik, de ha feltennénk, hogy mindenki legalább fél évet gyakorlaton van, akkor értelmét vesztené az, amit írsz, hiszen ez esetben már nem 0 gyakorlattal akarnak ezek az emberek túl sokat, az is lehet, hogy ekkor már az az igény reális is."

Igen, épp ezért írtam, hogy a többség meg is kapja a magas igényének megfelelő fizetést, ezzel magyarázható a bme statisztikájában az átlag nettó 285ezer, de ők valóban dolgoztak már suli mellett szerintem. A maradék maroknyi, akik csak a kötelező 6 hetet húzták le, ők szerintem bátran nevezhetőek 0 tapasztalattal rendelkezőknek. Csak ők azt nem veszik észre, hogy hiába időben végeztek, hiába BME-s diploma, nem feltétlen kapnak majd annyit, mint egy olyan, aki gyakornokoskodott 1 évet előtte, pedig elkérnék szépen ugyanazt.

"De ő a nettó 90 miatt sírt (jó, inflációval legyen 130, abból ítélve, hogy azt írta, akkoriban nettó 250-el dobálóztak, aki ma 400-500-al). És nem írta, hogy nem éri meg gyakornokoskodni, hanem azt írta, hogy az a normális szerinte, ha valaki, átlagos képességeket feltételezve, tanulással tölti az idejét, és nem csúszik (amivel én sem értek egyet)."

Oké, sorry, akkor félreértettem a bánatát.

"Én egyébként magam a csúsztak és dolgoztak tábort erősítem."

Detto. Persze ettől még nem tartok kevesebbnek senkit, aki esetleg nem dolgozott, csak véleményem szerint a (kevés pénzért) gyakornokoskodás a karrier legalsó lépcsőfoka, amit nehéz átugrani, meg talán nem is érdemes, mégis sokan ezzel kísérleteznek, de hát ez már midnenkinek szíve joga. Ja és persze nekem sem esik jól, ha lenéznek a munkából fakadó csúszás miatt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.