- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
haly
őstag
Örülök, hogy segíthetek.
Priviben amúgy egész nyugodtan felvehetjük a kapcsolatot, hátha valamiben tudok segíteni később is.
Egyébként abszolút jó a terved. Annyi, hogy airbnb-nél mindenképp kérdezz rá erre, illetve ha itt vagy kint a szerződést aláírni én lehet befáradnék a bevándorlási hivatalba megkérdezni, hogy az airbnb-s lakhatás elég-e vagy kell valami specko igazolás nekik. Nálam nagyon segítőkészek voltak, de kantononként ez változó lehet.Egészségbiztit úgy választottam még a régi kantonban, hogy a legolcsóbb legyen Zürichben, mikor átköltözöm. Általában itt a gyerekesek saját maguknak a legolcsóbbat választják, gyereknek pedig megnyomják rendesen valami jobb csomaggal. Fogalmam sincs mennyivel számolhatsz, én fiatalabb vagyok picit, egészségügyi kockázat nélkül, így most 300 körül van.
Egyébként az új építésű lakásokat én is nagyon ajánlom. Könnyebb rájuk repülni, de picit drágábbak lesznek, mint a többi. Igazából a jelenlegi piacot cakkumpakk lekövetik. Ezek a lakások amúgy látszik, hogy bérlésre lettek tervezve. Pl. szegények pofon egyszerű fehérre festett lécek, fal rücskösebb festékkel van befújva, gumivédő mindenhol, ahol csak sérülés érheti a lakást, legminőségibb eszközök (konyha, fürdőben). Mind azért, hogy minél tovább tartson és minél kevésbé lehessen benne kárt tenni.

Félreértetted. A jelenlegi alapfizumból marad kb. 1500-2000. Hozzáteszem, minden hónapban többszázezer Ft-nyi cuccot veszek, mert a lakást lakom be, így ez még mindig nem állt be teljesen. De, hogy kicsit perspektívába helyezzem: amióta kijöttem, kb. 16m Ft-ot tettem félre és ez volt 10 hónapja. Mindezt úgy, hogy egyébként az életszínvonalam meredeken emelkedett. Minden nap étteremben eszem itt is ugyan úgy, mint otthon és nem kell néznem az árakat a Migrosban, havi 1-2x hazarepülök saját költségen és ezek mellett minden szart megveszek amire valaha vágytam. Nem gondolnám, hogy ezt otthon könnyen meg lehetne ugrani.
Nagyon rough estimate:
Lakás: 2.380
Garázs: 200 (kocsit épp most nézegetek, így előre kibéreltem)
Egészségügyi bizti: 290
Kaja: 615
Tömegközlekedés / Repülés: 585
Total: 4.070
Ezen felül átlag havi 500-1.000 elmegy minden másra.
Én régen a numbeon nézegettem az árakat és számoltam. Egy az egybe visszaadja a valóságot, nagyon ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Priviben amúgy egész nyugodtan felvehetjük a kapcsolatot, hátha valamiben tudok segíteni később is.