- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
Egyáltalán nem ilyen egyértelmű! Én pl rühelltem, és semmit nem tanultam az egyébként méreg drága és tanárként nagyon jó magántanáromtól. Nekem egyszerűen ez a tanulási forma nem jön be. Nekem az kell, hogy a hétköznapi gyakorlat része legyen. Nem egy tanár oktat heti párszor.
Én több kombót használtam a nyelvtudásom tornázására, olyanokat amik érdekelnek és az életem részei és így több irányból és forma képpen érte az agyamat az inger (angol nyelv formájában) .
-Interaktívabb programok mint pl. duolingo és társai.
-Angol ismerősök illetve magyarul tanulni vágyó cserediákok stb kel eltöltött idő. (Vannak ilyen csoportok, sőt appok is) Találkoztok, beszélgettek, szórakoztok és akár tanultok együtt.
-Testvéremmel megbeszéltük, hogy csak angolul kommunikálunk illetve az akkori barátnőmmel is.
-Kedvenc sorozataim és filmjeim csak angolul, az elején angol és magyar felirattal egyszerre majd csak angol aztán felirat nélkül.
-Elkezdtem egy két könyvet angolul.
-Magyar írott médiáról átálltam szinte kizárólag angolra
-Hangosan olvasok fel sokszor akár nehezebb szövegkörnyezetű (IT-térű ha már azzal foglalkozom) leírásokat, vagy akár cikkeket, nyelvtörőket.Mindezek mellet természetesen ha az üzleti vagy szakmai részét akarja az ember fejleszteni a nyelvtudásának akkor kell specifikus tanulás illetve gyakorlat.
Szerintem akkor tanul meg igazán az ember angolul, ha az agya átáll, és akár egész nap használ egy nyelvet. Nem ha heti 2-3x eljár egy tanárhoz. Mindazok mellet, hogy a magántanár 90% ban British angol... A másik dolog amitől fejre állok sokszor
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- Jófogás tapasztalatok
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Suzuki topik
- Nintendo Switch
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- ASUS PRIME GEFORCE RTX 5060 Ti 16 GB
- Sonos Symfonisk Wifi bookshelf speaker GEN 2 (4 db)
- T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 4 Intel Core i7-1370P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-7GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dobozos ÚJ MSI Cyborg 15 A13VF i7-13620H, RTX 4060, 144Hz,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest