Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz -v- #3141 üzenetére

Egyáltalán nem ilyen egyértelmű! Én pl rühelltem, és semmit nem tanultam az egyébként méreg drága és tanárként nagyon jó magántanáromtól. Nekem egyszerűen ez a tanulási forma nem jön be. Nekem az kell, hogy a hétköznapi gyakorlat része legyen. Nem egy tanár oktat heti párszor.

Én több kombót használtam a nyelvtudásom tornázására, olyanokat amik érdekelnek és az életem részei és így több irányból és forma képpen érte az agyamat az inger (angol nyelv formájában) .
    -Interaktívabb programok mint pl. duolingo és társai.
    -Angol ismerősök illetve magyarul tanulni vágyó cserediákok stb kel eltöltött idő. (Vannak ilyen csoportok, sőt appok is) Találkoztok, beszélgettek, szórakoztok és akár tanultok együtt.
    -Testvéremmel megbeszéltük, hogy csak angolul kommunikálunk illetve az akkori barátnőmmel is.
    -Kedvenc sorozataim és filmjeim csak angolul, az elején angol és magyar felirattal egyszerre majd csak angol aztán felirat nélkül.
    -Elkezdtem egy két könyvet angolul.
    -Magyar írott médiáról átálltam szinte kizárólag angolra
    -Hangosan olvasok fel sokszor akár nehezebb szövegkörnyezetű (IT-térű ha már azzal foglalkozom) leírásokat, vagy akár cikkeket, nyelvtörőket.

Mindezek mellet természetesen ha az üzleti vagy szakmai részét akarja az ember fejleszteni a nyelvtudásának akkor kell specifikus tanulás illetve gyakorlat.
    Szerintem akkor tanul meg igazán az ember angolul, ha az agya átáll, és akár egész nap használ egy nyelvet. Nem ha heti 2-3x eljár egy tanárhoz. Mindazok mellet, hogy a magántanár 90% ban British angol... A másik dolog amitől fejre állok sokszor :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés