Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Nálam szinte teljesen ugyanez volt a story az előre menetelt illetően, plusz a fizu emeléseket mindig stratégiailag időzítettem, voltak olyan időablakok amikor ténylegesen pótolhatatlan volt az ember, olyankor van tárgyalási alap még ha kis sincs mondva egyik fél által sem.
-
Soak
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én az első cégemnél 2 év alatt kb 110%os emelést alkudtam ki 3 lépcsőben, az első szinte elhanyagolható volt, utána két nagyobb lépcső. Persze ehhez kellett, hogy az elején kezdő bér legyen (ami amúgy korrekt volt bőven kezdőnek), szóval szerintem nem fehér holló a normális előrehaladás ha az adott cég termékeiben otthon vagy és emelett jól is teljesítesz. Sokkal jobban megéri a cégnek is egy már "betanított" és ismert embernek megadni amit amúgyis megadna ha pótolni szeretné a munkaerőt.
-
Soak
veterán
válasz
tehPwnerer
üzenetére
Ebből a szempontból szerenécs, mert ketten mennénk és csak nekem "helyfüggő" a meló, neki teljesen mindegy, mert igyis-ugyis neten dolgozik. Mint irtam, nem a gyors anyagi üdvözülés miatt váltanék, hanem egyszerűen kiváncsiságból. Az, hogy butorral számoljak vagy hasonló azért nem igazán releváns, mert csak butorozottba költözök
. Itthon is csak olyat bérlek, mert utálok költözködni, épp elég kacatot kell vinni ami nem bútor amúgyis. A melóhoz van relókációs csomag, talán valamivel olajozottaban történne a váltás.Köszi a választ.
-
Soak
veterán
Szeretnek elso kezbol velemenyt hallani. Erre valo a forum. Tudom mennyi a nettoja, tudom hogy ami engem erdekel mennyibe kerul. Arra vagyok kivancsi hogy aki kiment konkretan a celorszagba mekkora fizetes emelesert milyen eletszinvonal valtozason ment keresztul. Nem igazan erdekel az sem hogy ki mennyiert menne ki
Sokkal inkabb aki kiment (es nem a haverjanak a kisoccse), hogy erzi. Most sincs semmi panaszom a fizetesre, egyszeruen a kornyezetert valltanek, viszont visszafele nem szeretnek.Az is eredkel hogy az austriaban dupla fizukkal ki mit kezd. Ha berendelkezel egy rendszeres havi jovedelemre akkor hogy alakul ennek a "bonusznak" a sorsa.
-
Soak
veterán
Sziasztok!
Elsősorba azoktól kérdezném akik ténylegesen kint élnek, hogy ausztriában, egy kétszeres fizetés növekedés mekkora reálbér növekedésnek (ha) felel meg? Úgy érzem így nem sok tapasztalattal a témában, hogy az lenne ahol nem csak ugyanazt kapnám mint itthon, hanem fizu emelkedés is lenne. Multhéten voltam kint pár napot és mikor bementünk a billába akkor 10-13EUR egy kiló csirkemellért picit meglepett (ez jellemző ár?). Amúgy a konkrét cél bécsben van és a összeg kb 4000-4200EUR bruttó amiről kérdezek.
-
Soak
veterán
Nem irnánk/irjuk elvárásnak, mert nem az. Persze vannak olyan poziciok ahova az, de az a senior webes, ha mondhatom így.
Nem magasabb szintu a 20% munkája, csak sokkal több ismeretet igényel a különböző rendszerekről. Ettől függetlenül írhat a többi rész olyan vagy jobb algoritmust mint a 20% (de hülyén hangzik igy
). Mások a feladatok. -
Soak
veterán
Mi csak webes rendszereket irunk, esetenkent olyan cuccokat hasznalva amik nagyon szuk korben hasznaltak meg, ezert a melo nagy resze kutatas, emelle szukseges a keretrendszerek mely ismerete, hogy ezeket valahogy mukodo egessze rangassunk. A csavar viszont az, hogy a fejlesztok 15-20% csinalja ezt, a tobbi csak a konkret problemakat oldja meg a z elokeszitett keretben. Kozuluk kerulne be a 20%-ba azok akikben van inditatas a fejlodesre. Szamos olyan fejleszto jott hozzank akik nagyon jol megalljak a helyuket es tobben itt lattak a webes technologiak nagy reszet elosszor. Szerintem siman meg tudnad ugrani ezeket a feladatokat, mert ugysem neked kell megcsinalni a kovetkezo rendszer alapjait az elejen a tobbihez meg mindig fogsz kapni segitseget.
-
Soak
veterán
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Igen, aztan ha nem sikerul akkor forraskodot turni, probalkozni, a lehetosegeket ertelmezni. Ha egy keretrendszer belsejet ismered akkor sokkal jobban atlatod mintha csak az api-t ismerned.
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Azt te komolyan elegnek nevezed hogy napi egyszer eszel valami szemet kinait? Ez egyszeruen egeszsegtelen es szerintem szegyen hogy 2014ben van meg arrol szo hogy ilyen korulmenyeket engedhet meg maganak valaki. Aki rendesen dolgozik (akarmit) az ugy gondolom hogy megerdemli hogy egeszsegesen tudjon elni, arrol nem beszelve ha tomegkozlekedni akar, oltozni, esetleg hazamenni a rokonokhoz, tartalekot felhalmozni hogy ne dobalhassak mint egy rongyot.
-
Soak
veterán
válasz
szabi325
üzenetére
Nagyban fugg attol, hogy tenylegesen mennyit tudsz, mennyire vagy onallo, a cegnek mennyire vagy "potolhatatlan". Ezek alapjan ertekele a fizetesedet, de azt ajanlom hogy fel ev utan a fizetes erdekeljen legkevesbe, inkabb minnel tobbet tanulj es amig olcso az idod a munkaltato is szivesebben engedi a tanulast. 1 ev mulva meg kerhetsz normalis penzt, es egy bertargyalason sokminden ki szokott derulni hogy mi a velemenye rolad a cegnek, ott eldontheted hogy maradnal-e meg itt.
-
Soak
veterán
Amennyit töltöttél állás kereséssel egy szakmát meg lehetne tanulni. Nem kell erőltetetned magad a különböző CV-kkel. Meg kell egy korrektet írni (tárgyilagosan, a HR-est nem érdekli a bullshit, ő meg akar felelni a főnökének, ezért a legkompetensebb jelentkezőt fogja választani, a meglévő budget-ből, hosszutávra tervezve) , jellemzően doc-ban mindenhova jó vagy, felesleges bohóckodni a színekkel (mondjuk a legutolsó szerkesztőt érdemes megnézni wordben, meg a hasonló metaadatokat, nehogy valami idióta usernév legyen benne) . A legtöbb szellemi munkára a tudásod mellett legalább olyan fontos a CV alapján sugárzott jellemrajz. Ezt tudat alatt a kisközértes is érezni fogja, a HR-es meg tudja hogy mit lát. Ha az van a CV-dben hogy sok évig vergődtél egy diplomáért aztán meg el akarsz menni 1,5 év munkanélküliség után dolgozni akárhova akkor
1. Miért nem mész a szakmádba? Ennyi idő után sem tudod jól? Oda nem kellesz?
2. Miért vagy munkanélküli 1,5éve ? Másoknak se tetszett? Akkor nekem se.és még lehetne sorolni.
A másik fontos lépés ,hogy ne szégyelld szépíteni az önéletrajzodat, mindenki csinálja ( akinek meg nem kell az nem keres állást, mert őt fejvadászok keresik), ha a tupírozott önéletrajzzal behívnak akkor már 80%-al megvagy, innen már csak elrontani lehet. Ha az interjún megnyerő vagy ( nem kétségbe esetten állást kereső) akkor fel fognak venni.
-
Soak
veterán
válasz
üzenetére
Havi 50 ropi a kaja? Nincs napi 2k, itthon nem vagy el annyiból ( főleg ha szereted a húst
) kb. Amúgy a lakás sem olyan vészes, itthon, egy olyan albérlet ahova beköltözik szívesen az ember minimum 100k . (rezsivel).Ami kiböki az ember szemét az a TB, de ha egy recepcios 700k-t keres akkor miről beszélünk

-
Soak
veterán
De értem, hogy mire gondolsz. Én viszont nem erre voltam kiváncsi, hanem, hogy abban a konkrét esetben amit orvil mondott mi a helyzet. Nekem ne mesélje el senki, hogy van olyan cég aki heteket (jelen esetbe egy 5-40ezer nyugati valuta) arra fog szánni, hogy az adott programozó betanuljon szerződéses formában.... Akkor inkább azt a céget választja aki a legjobb neki. Ezért lettem volna arra kiváncsi, hogy melyik a konkrét nyelv,mert ha a hasonló kérdéseimre mindig hasonló választ kapok akkor konkrétan tudom, hogy merre kell specializálódni , mert biztos itt mindenki csodagyerek, de azt nem hiszem el ,hogy 2-3hónapnál előbb megismer kivülről-belülről egy nyelvet .
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest