- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
Hol írtad, hog mi a célod?
Én a helyedben megnézném a dokumentációját ennek a js chartnak.
Documentation 21.1: DevExtreme - JavaScript Chart Configuration (devexpress.com)
Hoppá, de hisz itt vannak jsfiddle példák is. Ez esetben sok sikert! -
Sziasztok!
Van egy CSS opció arra, hogy az ugratott görgetés mit csináljon. Nálam két eset játszik: Vagy simán odaugrik, vagy használom a
scroll-behavior: shooth;
elemet, hogy animáltan menjen a helyére. A kérdésem az lenne, hogy van-e opció arra, hogy ezt (pl gombnyomásra) JS alól kezeljem? -
disy68
aktív tag
milyen grafikon ez? mutass valami példát, hogyan szeretnéd használni
ha egy object-et átadsz valaminek, ami pl. string-et vár és aszerint akarja kiírni, akkor az object.toString() lesz meghívva, ami az '[object Object]' stringet adja alapértelmezetten
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Ha van egy data változóm, ami ilyen módon töltődik fel:
console.log(JSON.stringify(data))
[{ arg: "Uniós", val: 50, sum:10, parentID: "" },{ arg: "Hazai", val: 79, sum:20, parentID: "" },{ arg: "Egyéb hazai", val: 17, sum:30, parentID: "" },{ arg: "Egyéb hazai - Tervezés alatt", val: 9, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },{ arg: "Hazai - Tervezés alatt", val: 15, sum:20, parentID: "Hazai" },{ arg: "Uniós - Tervezés alatt", val: 2, sum:30, parentID: "Uniós" },{ arg: "Egyéb hazai - Megvalósítás alatt", val: 7, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },{ arg: "Hazai - Megvalósítás alatt", val: 28, sum:20, parentID: "Hazai" },{ arg: "Uniós - Megvalósítás alatt", val: 35, sum:30, parentID: "Uniós" },{ arg: "Egyéb hazai - Zárás alatt", val: 0, sum:0, parentID: "Egyéb hazai" },{ arg: "Hazai - Zárás alatt", val: 4, sum:20, parentID: "Hazai" },{ arg: "Uniós - Zárás alatt", val: 7, sum:30, parentID: "Uniós" },{ arg: "Egyéb hazai - Lezárt", val: 1, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },{ arg: "Hazai - Lezárt", val: 32, sum:20, parentID: "Hazai" },{ arg: "Uniós - Lezárt", val: 6, sum:30, parentID: "Uniós" }];
console.log(data)
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Ha kézzel felveszem:
var data = [
{ arg: "Uniós", val: 50, sum:10, parentID: "" },
{ arg: "Hazai", val: 79, sum:20, parentID: "" },
{ arg: "Egyéb hazai", val: 17, sum:30, parentID: "" },
{ arg: "Egyéb hazai - Tervezés alatt", val: 9, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },
{ arg: "Hazai - Tervezés alatt", val: 15, sum:20, parentID: "Hazai" },
{ arg: "Uniós - Tervezés alatt", val: 2, sum:30, parentID: "Uniós" },
{ arg: "Egyéb hazai - Megvalósítás alatt", val: 7, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },
{ arg: "Hazai - Megvalósítás alatt", val: 28, sum:20, parentID: "Hazai" },
{ arg: "Uniós - Megvalósítás alatt", val: 35, sum:30, parentID: "Uniós" },
{ arg: "Egyéb hazai - Zárás alatt", val: 0, sum:0, parentID: "Egyéb hazai" },
{ arg: "Hazai - Zárás alatt", val: 4, sum:20, parentID: "Hazai" },
{ arg: "Uniós - Zárás alatt", val: 7, sum:30, parentID: "Uniós" },
{ arg: "Egyéb hazai - Lezárt", val: 1, sum:10, parentID: "Egyéb hazai" },
{ arg: "Hazai - Lezárt", val: 32, sum:20, parentID: "Hazai" },
{ arg: "Uniós - Lezárt", val: 6, sum:30, parentID: "Uniós" }
];Így a data egy tömb, mely objektumokat tartalmaz ugye?
És van is benne adat.
De mikor csak a változót kiíratom, miért lesz [object Object]?
Mit kellene tennem, hogy ugyanazt lássam, mint a string verzióba? -
-
Sziasztok!
Léteznek egyszerű parancsok, amelyekkel le lehet kérdezni az adott képernyő felbontását [
screen.width; screen.height;
].
Ez az adat azonban nem egyenlő a böngésző által megjelenített tartalommező felbontásával és ez platformonként változik, még ha maga a böngésző szoftver ugyan az is.Az lenne a kérdésem, hogy ezt az adatot le lehet valahogyan kérdezni? Tehát hogy mekkora felbontás az, amibe az adott platformon az adott böngésző megjeleníti a tartalmat.
Előre is köszönöm a választ!
-
-
Sziasztok!
Még egy kérdés. Összedobtam egy JSFiddle-t róla.
Látható, hogy a felhasznóló kétszer látja ugyan azt, holott 2 teljesen eltérő módon lett megalkotva. A problma az, hogy míg a második is szép, nem működik. Ennek mi az oka? Consol.log azt dobja ki, hogy nincs definiálva, mint HTMLXElement. De szerintem meg igen... -
-
-
Sziasztok!
Bemásolok nektek egy kódrészletet, mert nem értem, mi lehet a gond:
setInterval(animation, 5);
function animation() {
if(logoanimation < 10) {
clearInterval(animation);
alert("Megállt");
}else {
logoanimation = logoanimation - 1;
lp.marginTop = logoanimation + "px";
}
}Mint látható, állítok egy intervallumot, aminek időzítője szerint a megadott értékenként le kell futnia. A gond az, hogy bele van írva a megállítási parancs, amit nem hajlandó végrehajtani. Azért van benne az alert elem is, de valahányszor leokézom, újra feljön, innen veszem, hogy nem áll le. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a megoldást
-
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
martonx
veterán
Understanding lazy loading in JavaScript - LogRocket Blog ezt érdemes végigolvasnod, jól összeszed mindent a témában.
-
Taci
addikt
Infinite scroll a neve, de van más megoldás is, a Pagination.
Előbbit úgy képzeld el, mint a Fb-ot, görgetsz, görgetsz, de végig a facebook.com-on maradsz. Ahogy sztanozs elmagyarázta.
Utóbbinál pedig görgetsz, eléred az aktuális "oldal" alját, ott kattintasz egy gombra ("További tartalom" stb.) akkor betölti a következőt, és a címsorban már azt látod a kezdeti sample.com helyett, hogy sample.com/2, aztán /3, /4 és így tovább. -
-
sztanozs
veterán
az oldal úgy van megírva, hogy dinamikusan (ajax) töltse be a tartalmat és figyeli a scrollbar helyzetét. Ha az elér egy bizonyos szintet, akkor a kód küld egy ajax hívást, hogy a következő X darab tartalmat adja vissza és a kód azt beilleszti a görgetett tartalom után (ezzel feljebb ugrik a scollbar és mehet a figyelés tovább).
-
Sziasztok!
Nem vagyok 100% biztos benne, hogy ez JS kategória lenne, de hátha.
Hogyan csinálják azt (számtalan Weboldal), hogy nem tölti be az egészet, csak ha elkezdesz legörgetni egy szintig? -
-
Tomi_78
aktív tag
Értem, köszönöm a válaszokat! Tehát gyakorlatilag olyan lehetőség nincs, hogy mellékelem a font állományt a programom mellé, és abban megadom az elérési utat hozzá.
Viszont anélkül is használni fogja az alapértelmezett betűtípust. -
sztanozs
veterán
válasz
Tomi_78 #8867 üzenetére
Ha beállítanál fontfamily-t akkor legalább keresne valami hasonlót (illetve be is lehet állítani, hogy töltse le a fontot, ha felrakod a szerverre).
https://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_font-face_rule.asp -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy ha JS programomban használok egy betűkészletet ily módon:rv.font = "30px Comic Sans MS";
rv.fillStyle = "yellow";
rv.textAlign = "center";
rv.fillText("Betöltés... "+betoltve,vaszon.width/2,vaszon.height-30);
akkor ez az operációs rendszer (esetemben Windows 10) betűkészleteiből meríti azt a bizonyos Comic Sans MS-t? Tehát ha valahol nincs telepítve, akkor nem ír ki semmit?
Ha mellékelném ezt a betűkészletet a programom mellé, akkor hogyan, milyen JS utasítással lehetne ezt beépíteni, a fentebbi rv.font-ot kiváltva vagy kiegészítve? Van valami utasítás erre, ami elérési útból használ betűkészletet?
Illetve a 2. kérdésem, hogy a játék sebességét hogyan vezérelhetem a legpraktikusabban? Mert lehet egyszerűen így is 60 fps-sel:function jatek(60)
...
vagy kicsit bonyolultabban:var fps, jateksebessege, most, akkor, eltelt;
startAnimating(20);
function startAnimating(fps) {
jateksebessege = 1000 / fps;
akkor = Date.now();
jatek();
};
function jatek() {
requestAnimationFrame(jatek);
most = Date.now();
eltelt = most - akkor;
if (eltelt > jateksebessege) {
akkor = most - (eltelt % jateksebessege);
//
De melyik az üzembiztosabb megoldás? -
sztanozs
veterán
-
Taci
addikt
XSS elleni védelemben kérnék segítséget/tanácsot.
Egyelőre csak 1 user inputos rész van az oldalon, a keresőmező. Ezt jelenleg így kezelem:
- Kliens oldalon:
strSearch = strSearch.replace(/&|!|\?|%|\*|\+|-|=|<|>|\(|\)|\[|\]|{|}|"|'|\||\/|\\|\^/g,"");
Tehát kiszedek belőle minden speciális karaktert. (Aztán még pár feldolgozó művelet, mielőtt szerver oldalra át lenne küldve.)- Szerver oldalon:
$strSearch=htmlspecialchars($_GET["searchString"], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
Aztán SQL-nek paraméterként vannak átadva a keresőszavak.Tehetek még ennél többet? Kell egyáltalán? Én úgy látom, ezekkel a lépésekkel a keresőmezőre vonatkozólag le van védve XSS (és SQL Injection) ellen is.
Viszont ha rosszul látom, kérlek, javítsatok ki.
----------
Illetve később majd lesz:
- felhasználókezelés (tehát mezők felhasználónévnek, jelszónak, email címnek stb.)
- kommentelésOda ez a megoldás viszont már egészen biztosan kevés lesz.
Nem akarok előre szaladni, előbb az legyen kész, amivel indulni akarok, de mivel egy téma (XSS, Cross Site Scripting), így azért ez is szem elé került.És hogy ezek a funkcióim is le legyenek majd védve, úgy láttam, kelleni fog egy "user input sanitizer". Utána olvasva nem egy egyszerű téma - vagy csak rossz/régi/bonyolult találatokat néztem.
Furcsáltam, hogy nincs rá beépített megoldás, amikor is ezt találtam:
Sanitizer.sanitize()
Viszont ez még valami nagyon új feature lesz, egyelőre csak teszt változatban.Talán majd az encodeURI() / decodeURI() (Component) lehet majd hasznos.
Na de majd ha odaértem.Az első részre ha tudnátok tanácsot/véleményt adni, azt megköszönném.
-
_ak_
addikt
Nem biztos, hogy kimondottan JS kérdés, de React appbanan i18n-t használok, ahol a doksi szerint importálni kell az egész config fájlt, hogy bekerüljön a bundlebe. Közben létrehoztam benne egy functiont is és azt később külön is importáltam:
import "./i18n";
import { getTranslations } from "./i18n";
Szükségem van az eredeti importra ebben az esetben?
-
laracroft
senior tag
Sziasztok,
A következőt szeretném megoldani:
Van 2 db select-em az egyikben, ha kiválasztom, hogy gyümölcsök, akkor a másodikban csak a gyümölcsök találhatók, ha pl az elsőben a zöldségek, akkor a másodikban csak a zöldségek jelennek meg.
Az a baj nem is tudom hogy nevezik ezt, ezért nemigen találtam róla infót.
Előre is köszi -
-
vz12
tag
Persze, kiindulási alapnak gondoltam én is.
Ezért "ragoztam" a scrollozás kérdését, meg a darabszámot, ez a konkrét feladat függvénye.
Ezenkívül a "bezár" metódus része lehetne az is, hogy a "select"-et eltüntetjük, de ez is csak részletkérdés.document.getElementById("mydiv").style.display = "none";
Van amikor elég egy egyszerűbb (kompromisszumos) megoldás is, de ha nem, akkor bonyolítani kell.
-
-
vz12
tag
Nekem összejött egy megoldás a "size" változtatással: [link]
Ez a megoldás akkor jó, ha a "select" darabszáma nem túl sok (vagyis elfér a képernyőn), mert a scrollozás le van tiltva.
Ha sok elem van, akkor egyrészt a "size" értékét korlátozni kell, másrészt a scrollozást "auto"-ra kell állítani.
A "form"-ot én "div"-re cseréltem.Igen, kicsit régies, de játéknak jó volt.
-
martonx
veterán
Közben utána néztem, és a default dropdown-nál nem tudsz ilyet csinálni.
A nem defaultokat pedig nem szeretem
Szóval szerintem inkább abba az irányba mozdulj el, hogy eleve nem is select-et használsz, ha cél, hogy minden opció látszódjon, hanem pl. rádió gombokat vagy maradhat a select, és kapjon egy multiple attribútumot. -
-
disy68
aktív tag
A linkelt fiddleben a formra nyomsz click-et és nem a dropdown-ra, de ez a megoldás nem is fog működni és más korábban működő lehetőség sem az alap html select kinyitására (a régebben még működő technikák már nem támogatottak a böngészők által).
Vannak workaround lehetőségek, amik közül a legegyszerűbb és szebb megoldás használni egy custom dropdown-t, de lehet megoldás a dropdown size változtatás is pl (a linken az egyik hozzászólásban van minta erre).
-
válasz
martonx #8850 üzenetére
Erre gondoltam én is, de nem működik...
Bár lehet, csak én rontom el -
Sziasztok!
Adott egy form, amin belül vannak option-ok és ez egy lenyíló lista, gyári kivitelben. Nem kell semmit programozni azon, hogy ha rákattintunk, akkor nyíljon le, ezt alapértelmezetten csinálja. Itt összedobtam egy példát rá, amit szeretnék tovább fejleszteni. A példában ez a form nem látszik, ám egy gomb JS funkcióval láthatóvá teszi. Azonban szeretném, ha amint megjelenik (tehát display=block), azonnal le is nyílna.
A kérdés az lenne, hogy mit kell beírni ehhez a JS-be?
Előre is köszönöm! -
Silεncε
őstag
válasz
lanszelot #8844 üzenetére
Attól fugg, hogy a gomb mit jelent. Ha button elem, akkor onClick eventre rá ülsz és minden kattintással növeled (vagy csökkented ha lefelé) a div scrollTop és scrollLeft értéket. Ha mondjuk a nyíl billentyűkre gondoltál, akkor meg a keydown eseményre csinálod ugyanezt.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Hogy tudom ezt gombokkal mozgatni? -
-
disy68
aktív tag
Ne használd se az alert-et se confirm-ot, mert nem igazán testreszabható (böngészőnként is némileg eltérő) és le is lehet tiltani. Jobban jársz egy bármilyen egyéb megoldással, amit úgy szabsz testre, ahogy szeretnél.
pl. bootstrap modal vagy tingle.js
-
Sziasztok!
Ismét betalálok hülye kérdéseimmel, de kíváncsi vagyok, mert nem találok rá választ, bár meglehet, csak rosszul keresek.
Adott az Alert box. Ennek van például ilyen verziója, ahol 2 gomb van és annak függvénye a cselekedet, hogy mit nyomsz meg, illetve vannak text-input-al rendelkezők, stb.Én olyat keresek, illetve arra keresem a választ, hogy a belinkelt verziót testre lehet-e szabni? Vagyis több gombot szeretnék rá, egyedi feliratokkal. Ez megoldható?
Előre is köszönöm a választ
-
cattus
addikt
Gondolom minden egy form-on belül van és annak az onsubmit eseményére iratkozol fel (vagy az ok gomb onclick-re?). Ez esetben az eseményt kezelő függvényben paraméterként kapsz egy
event
objektumot, ennek apreventDefault()
függvényét kell meghívnod, valahogy így:const form = document.getElementById('myform');
form.addEventListener('submit', event => {
event.preventDefault();
console.log('asd');
}); -
t256
őstag
Sziasztok,
Van egy html kódom, amiben van egy legördülő menü (select).
JS-el szeretném ellenőrizni, hogy ha a user az alapértelmezett első soron hagyta a menüt( aminek a neve "válassz", akkor írjon ki egy hibaüzenetet (alert), hogy nem választott.
selectet, hogyan ellenőrzöm Javascripttel?Ezt szeretném ellenőrizni:
<label for="lehetosegek">Válassz lehetőséget!</label>
<p><select name="lehetoseg" id="lehetosegID" value="válassz!">
<option value="valassz"> válassz!</option>
<option value="lehetoseg1"> Lehetőség1</option>
<option value="lehetoseg2"> Lehetőség2</option>
<option value="lehetoseg3"> Lehetőség3</option> </select></p>
Ezzel:
func.js
function ellenoriz() {
userLehetoseg = document.getElementById('lehetosegID')
if(userLehetoseg.value =='válassz!'){
alert('Nem választottál
lehetőséget!')}Jelen állapotban ok gombra kattintva (ez hívja meg a ellenoriz()-t) csak alaphelyzetre állít mindent (Van egy név és egy e-mail cím bekérés is, de azt nem szeretném ellenőrizni, most nem azon van a hangsúly).
A segítséget előre is köszönöm! Ötletem nincs, hogy mit írjak az if() feltételvizsgálatba. -
Taci
addikt
válasz
martonx #8831 üzenetére
Nem akartam kókányolósra, csak az alap lekérdezésen túli második lekérdezés, ami visszaadja ezt az adatot, amivel aztán haladnom kell tovább, annyira belassította az első betöltődést, hogy ki kellett vennem belőle, mert tökre elrontotta az élményt (sokáig nem volt tartalom). És a második lekérdezés adatára csak sok-sok scrollozás után volt szükség, így gondoltam, ráér később is. És onnan tolta magával a többi dolgot.
(Lehet, csak túlgondolom amúgy, és olyan esetet próbálok megoldani, amit amúgy nem is kellene...)
De már annyira nyakatekert az egész, hogy visszamegyek az alaphoz, és hagyom ezt az időeltolósdit, mert annyi esetet kell lekezelni, hogy ennyit nem ér az egész.
Nekikezdtem amúgy a setInterval-os clear-es megoldásnak is, de aztán valamiért a timeout-ossal folytattam.
De inkább vissza az elejére, mert ez így már nem szép (és közel sem hatékony).
Köszi. -
Taci
addikt
Köszönöm a tippet.
A UI már eleve így készült, felkészítve arra, hogy mi történjen, amíg eredményre vár az adatbázisból.
Ez most csak egy extrém ritka lehetőség, amit kezelni akartam, de úgy vagyok vele, legyen minden rendesen lekezelve, még akkor is, ha csak nagyon kis eséllyel fordulhat elő.
Szóval végül úgy oldottam meg, hogy az egész JS-kódrészt, ami a várt változóval dolgozna, beletettem egy setTimeout-ba, aminek a végén a várakozási időt egy változó állítja be. Ezt a változót a setTimeout előtt egy if-else állítja be: ha undefined a változó típusa, akkor még nem érkezett meg a válasz, ilyenkor váratom 500 ms-t (még tesztelem, hogy ez elég-e, vagy nem-e túl sok stb.). Ha viszont már megvan az érték, akkor 0-ra állítja, és azonnal lefut.
-
dqdb
nagyúr
Alapvetően hibás, amit csinálni szeretnél. Persze mindenki valami hasonlót szeretne elérni, amikor először kell aszinkron hívást beépíteni az addig szinkron homokozójába, de ettől még nem így kell
1. az adatbázis-lekérdezés előtt letiltasz minden beviteli mezőt
2. a lekérdezés befejezésekor lefutó callbackben engedélyezed a mezőket
A módszer hátránya, hogy a letiltás látható változást hoz, ami gyors lefutás esetében zavaró villogást eredményezhet.1. az adatbázis-lekérdezés előtt az előtérbe hozol egy teljes oldalt lefedő 100%-os átlátszóságú
DIV
-et, ami az egéreseményeket blokkolja az oldalon található elemek elől, a billentyűzetről neked kell gondoskodnod a fókusz valahová áthelyezésével
2. a lekérdezés befejezésekor lefutó callbackben a háttérbe küldöd aDIV
-et
A módszer hátránya, hogy lassú lefutás esetében a felhasználó azt érzékeli, hogy "lefagyott" az oldal, mert akárhová klikkel, nem reagál1. az adatbázis-lekérdezés előtt ugyanazt csinálod, mint az előző megoldásban és
setTimeout
segítségével ~300 ms késleltetéssel (a pontos értéket neked kell kikísérletezni, hogy a felhasználónak ne villogjon feleslegesen a képernyő, de ne érezze azt sem, hogy "lefagyott" az oldal)
2. ha asetTimeout
callback fut le először, akkor előtérbe hozol egy másik teljes képernyősDIV
-et, ami részlegesen átlátszó és rajta szöveggel, hogy várjon a user
2. a lekérdezés befejezésekor lefutó callbackben tolsz egycancelTimeout
-ot, és a háttérbe küldöd mindkétDIV
-et -
Taci
addikt
Szükségem lenne egy függvényre, ami egészen addig nem engedi tovább futni a szkript többi részét, amíg a szükséges változó értéket nem kap (mert utána azzal az értékkel dolgoznék tovább).
(Nem lehet összedrótozni/egybeágyazni őket sehogy, hogy csak akkor fusson a szkript maradék része, ha az érték visszajött az adatbázisból. Sajnos ez nem megoldható.)Ilyesmit kezdtem el összerakni, de nem úgy működik, ahogy szeretném:
function waitForResult(resultToWaitFor, acceptValue){
console.log("In waitForResult. resultToWaitFor = " + resultToWaitFor);
if (typeof resultToWaitFor !== 'undefined'){
setTimeout(function(){
waitForResult();
console.log("Waiting for result.")
if (resultToWaitFor >= acceptValue){
return 0;
}
}, 100);
} else {
console.log("Megvan az eredmény.");
return 0;
}
}
***** Az elképzelés lényege az lenne, hogy 100ms-onként ellenőrzi, hogy kapott-e már értéket a vizsgált változó. Ha nem, ellenőrzi újra (rekurzívan). Ha kapott, kilép, és engedi futni az utána következő részeket. Nem ad vissza értéket. Semmit nem csinál, csak "feltartja" a szkriptet addig, amíg a változó értéket nem kap. (És mindig kap. Jellemzően pár tized mp-en belül, viszont van, hogyha "túlbuzgó" a user, eljuthat ahhoz a részhez a kódhoz, ahol használni kell ezt az értéket, mielőtt még materializálódna a változó. Ezt szeretném orvosolni.)
Ha a jelen formájában használom, hiába érkezik meg az érték, folyamatosan pörög tovább (logban látszódik, hogy Waiting for result-ot dobálja eszement módon utána is).
Pont ennek utánajárva találtam, hogy az első if-ágban is kell egy return - a belső ellenőrzést (és vele az acceptValue-t) ezért hoztam be. De nem segített.
A return 0 azért lett, mert a sima return-nal nem (sem működött), próbáltam hát így is.
----------
Vagy csináljak egy setTimeout-os, while-os ellenőrzést, a végén emelgetve egy számlálót, és megadok egy értéket neki, amit soha nem érhet el? Max ez a backup plan, de jó lenne a későbbiekben is egy ilyen "waitForResult" függvény, jó lenne azt rendbe rakni.Irányt tudnátok mutatni a témában, kérlek?
-
Taci
addikt
Az elsőben a bal oldali mezők szépen fókuszba kerülnek gépen és Androidon is Chrome alatt nálam.
De se a jobb oldali mezők (Outputs), se a második link mezői nem, se gépen, se telefonon.Viszont különböző típusúak is. Amik fókuszba kerülnek, azok mat-form-field típusúak, és fókuszba álláskor kapnak egy mat-focused osztályt.
A nem működőek pedig input mezők.
Nem tudom, hogy ezzel most segítettem-e egyáltalán bármit is.
-
Zedz
addikt
-
Taci
addikt
válasz
lanszelot #8818 üzenetére
Az a kikötés, hogy kisebb legyen 2-nél, csak az if-en belül él. Attól még amikor az arrNr = 1, belép az if-be, és végrehajtja a növelést, így utána az arrNr értéke 2 lesz. Szóval ha utána használod az értékét (nem if-en belül, mert oda már valóban nem lép be), akkor 2-vel fog dolgozni. (Abból a kódrészletből tudok "dolgozni", amit ide írtál. Ha if-en belül használod az arrNr értékét, akkor valóban nem kellene már 2-t kapnia.)
-
lanszelot
addikt
Hello,
Volna pár kérdésem:
- arrNr =0 , tömb hossza = 2if (arrNr < zoomKepek.length) { arrNr++ } else {arrNr = 0;};
ez miért tud 2-re futni?
Ha tömb hosszazoomKepek.length-1
et rakok az if condition-ba,csak akkor 0 és 1
Nem értem miért?
-html -ben : url("kep.jpg")
ezt hogy tudom kikérni? -
Taci
addikt
Más adatokat is tartalmaz a lekerdezesEredmenye, ezért egy az egyben nem tudom/akarom átadni.
Az lenne az ultimate cél, hogy az új lekérdezések (amik új értékekkel töltik fel a lekerdezesEredmenye változót) adatai a userData végére kerüljenek pluszban.
Tehát ha az első lekérdezésből feltöltött 10 elemet (0-9), akkor a következő lekérdezés ehhez fűzze hozzá, a 11. elemtől indulva.Pluszban szeretném, hogy ebből az új tömbből ami adattal (userrel) már dolgoztam, azt kiszedjen belőle (hogy ne pazaroljam a felhasznált helyet feleslegesen), de úgy, hogy az előző hozzáfűzős módszer miatt az "id-k" ne változzanak.
Tehát ha 10 elemem volt az első lekérdezésből, és a második lekérdezésig feldolgoztam 5-öt belőle, akkor magában a tömbben csak a hátra lévő 5 elem legyen (hogy ne foglalja a memóriát, mert kb. végtelenig nyúlhat a bővítés), viszont amint jönnek az adatok az új lekérdezésből, azok a 11. elemként kezdve kerüljenek be. (hogy az "id-jukra" megfelelő módon tudjak hivatkozni)Néztem a slice()-t de az csak új tömbbe rakja, 0-tól kezdőden, így az nem jó.
Esetleg még arra gondoltam, hogy simán csak "lenullázom" az értékét a már felhasznált tömb elemeknek. Pl. userData[0] = ""; (vagy hasonló, ahogy működik majd) -
Taci
addikt
Bénázok...
Szeretnék egy tömböt, amibe feltöltöm (mondjuk) a userek vezetéknevét, keresztnevét, korát.
Így gondoltam megcsinálni:
var userData = new Array();
for (var i = 0; i < numberOfUsers; i++){
userData[i] = new Array();
userData[i]["vezetknev"] = lekerdezesEredmenye[i].vezeteknev;
userData[i]["keresztnev"] = lekerdezesEredmenye[i].keresztnev;
userData[i]["kor"] = lekerdezesEredmenye[i].kor;
//stb.
}
Lekérdezni meg úgy szeretném, hogy userData[0]["kor"], akkor visszaadja, hogy pl. 28.
Működik, de azt kérdezném, hogy van-e ennek jobb módja.
Mert valamiért olyan "furán néz ki"... (aztán persze ez legyen a legnagyobb gond.)Köszi.
-
Hege1234
addikt
köszi ez nem rossz
elbohóckodok majd velemegértelek
viszont én elég sokat keresgélek a neten nekem emiatt megéri a macerát
egyébként ez az Accept-Language és az ip-location megoldás is annyira hasznos lenne, ha nem használták volna ki az auto fordítás trükkre de hát ez ilyen, elég magas labda...
-
disy68
aktív tag
válasz
Hege1234 #8806 üzenetére
Szerintem innen ki tudsz indulni: https://www.google.com/advanced_search
pl: arra keresel, hogy 'index' - kiadja az index.hu-t
ha arra keresel, hogy 'index site:index.hu' - akkor csak az index.hu-n belül keres
de ha úgy keresel, hogy 'index -site:index.hu' - akkor nem lesz benne a találatokban az index.hunekem mondjuk ez az egész több macerának hangzik, mint amennyit ér, pláne ha még valóban valami js-es szütykölést is szeretnél regex-el az egészhez, de persze te tudod :-)
-
Hege1234
addikt
köszönöm a gyors válaszokat!
olyan van esetleg, hogy a google találatokat szűrni lehessen egy adott szóval?
mert akkor már lehet regex-el össze lehetne hozni valamitigazából a google találatok-ban a hu, hun kb 3-4 helyen van elhelyezve
amivel már elég sok oldalt ki lehetne szűrnihttps://hu , /hu/, /hun/
(youtube oldalon a keresést azt továbbra se tudom főleg azokat
amik az oldalsávon vannak)mondjuk a /hu/ kicsit "veszélyes" mert ezt használja a legtöbb olyan oldal is ahol el van készítve az oldal magyar nyelve is ami nem auto fordítós
[link] -
dqdb
nagyúr
válasz
Hege1234 #8802 üzenetére
Egyes oldalak a kérésekben a böngésző által küldött
Accept-Language
alapján megpróbálnak okosak lenni. Annyit tudsz tenni, hogy a böngésző beállításainál az angolt állítod át preferált nyelvre, ha főleg angol tartalmakat keresel (persze ilyenkor meg a magyar nyelvű tartalmat próbálják meg az ilyen oldalak angolra fordítani ...).Ez a header arra lenne jó, hogy egy többnyelvű oldal igazodjon a látogató által preferált nyelvhez, de nem arra, hogy mindezt semmire sem jó gépi fordítással érjék el.
-
disy68
aktív tag
válasz
Hege1234 #8800 üzenetére
"mi lehetne erre a megoldás, hogy csak az legyen tiltva ami az autó fordításért felel?"
Leginkább az, hogy kikapcsolod a chrome-ban az auto fordítást: http://assessmenttestingsupport.bbsupport.happyfox.com/kb/article/1552-disabling-google-chrome-automatic-translation-feature/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Hobby elektronika
- Crypto Trade
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest