Hirdetés
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
köszi
lementés alatt semmit nem értek, vagyis nem látom, hogy mi értelme ily módon az üzenet kezelésnek, mármint az jó, hogy én most látom ezt, de a felhasználónak gondolom nem kell ez, esetleg el lehetne ezt küldeni servernek, vagy nem is tudom miért jó ez
Amúgy ha egy konkrét weboldalt akarok csinálni, akkor ha e szerint építeném fel a frontendet, akkor az megfelelő lenne? pl lenne 2 adatbázis táblám, akkor ehhez majd 2 service kell, azt ugyan így bedobom csak app mappán belülre és használom, vagy ezt elszeparálják vagy akármi?
Xbox One: bandymnc
-
martonx
veterán
Hol írtam, hogy halott? Csak azt írtam, hogy már nem menő, és nem véletlenül, mert szvsz sose volt jó, csak hát a hype…
Angulart per feature semmi értelme összehasonlítani a react-tal, vue-val, mert az angular egy full framework, a react csak egy faék rendering engine (hehe, nevével ellentétben még csak nem is reagál a modell változásokara ) a vuejs meg egy rendering engine, ami legalább reagál a modellek változására.
Ezért is írtam, hogy az Angulart jóval nehezebb megtanulni, megérteni, mert van (és kötelező is benne használni) a DI-t, controllereket, service-eket, ahogy az egy böszme nagy rendszerhez illik.
És pont ezért ajánlom egy szakdolgozat erejéig sokkal inkább a Vue / React-ot, mert Angularhoz képest röhej laza a betanulásuk (hacsak nem szopatjuk meg magunkat rögtön Redux-al a React mellé, vagy VueX-el a Vue mellé), miközben egyébként ezekkel is pont ugyanúgy össze lehet nagy és komoly összetett frontendeket tenni, mint Angularral.Én kérek elnézést!
-
bandi0000
nagyúr
fél dél előtöm rá ment, míg rájöttem, hogy miért nem működik, mert fele cuccot bele se raktam
De most ezzel akkor fel lehetne építeni CSS nélkül egy konkrét weboldalat?
Gondolom ha beépítem, akkor tudok szelektálni, hogy melyik stílusokat akarom használni, és melyiket nem, ha egyedi weboldalat akarokXbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
Köszi , lehet ezt még átgondolom, mert szerintem felesleges, igazából csak az lett volna a cél, hogy jelezzem a felhasználónak hogy ha van olvasatlan üzenete pl, de erre igazáéból elég lenne az ngIf is, ami minden oldal frissítésnél megnézi, hogy van e olvasatlan üzenete, és ha van, akkor oda hegeszt 1 számot az üzenetek mellé pl
Xbox One: bandymnc
-
Jim-Y
veterán
Mar hogy ne menne sokra, Angular 7-ben is vannak komponensek es controllerek max a szintaxis mas. Most megnezve az angular-material oldalat, szinte 1-az-1-ben ugyanigy kell irni: https://material.angular.io/components/list/examples
-
joysefke
veterán
Köszi a választ!
Ja és a pastebin-es kódban a jquery-t meg hasonlókat korábban húzd be, mint a saját kódod.
Persze, próbáltam úgyis (sőt most már úgy van), de úgy sem ment.
Nem kell semmit szerializálni, nem is tudom ezt honnan vetted.
A te megoldásodban -amennyire ezt olvasni tudom- ha a user megváltoztja a form-ot, majd visszaváltoztja az eredeti állapotára, a disabled attribútum már nem fog visszakerülni ugye?
Pont erre lenne a szerializálás, hogy elments a form eredeti, oldalbetöltés utáni állapotát és azzal tudd összehasonlítani az aktuális állapotot.
Ma este még kipróbálom amit küldtél...
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
Akit esetleg érdekel, megcsináltam async-await használatával, ezzel kicsit tisztább a szintaxis.
(#7124) Aureal:
Az a helyzet, hogy amit szeretnél (frissíteni a UI-t, miközben a háttérben dolgozol), kb. minden nyelvben hasonlóval lehet megoldani (vagy használsz valamilyen framework-öt, de az ebben az esetben atomrakétával a verébre esete). Ha a tömbök kezelése se teljesen tiszta számodra, akkor azt ajánlanám, hogy első körben az alapoknak nézz utána.A fentebb linkelt indiai YT videó helyett inkább ajánlom a Lynda és Pluralsight viedósorozatait, én sok dolgot onnan tanultam meg.
Do the thing!
-
K1nG HuNp
őstag
Biztos? Mindig is óckodtam a netes tanulástól mert valahogy amiket eddig láttam mind ilyen random felszínes fisfos volt, ez a codecool szint. De lehet csak az eddigi példák voltak gagyik.. Ránézek, köszi az inputot
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
Lokids
addikt
Lehet, hogy a környezetet is le kellett volna írnom.
Szóval máig én még nem foglalkoztam JS-el. A feladat amihez kell, az Sharepointon egy lista színezése a határidő alapján. 2010-es verzióban még elég volt a feltételes formázás, de 2013-16-os verzióban ilyen már nincs. Scriptel kell megoldani.
Böngészőben gondolom az f12-vel elővarázsolt menüben kell valahol ezt megtalálnom.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
btz
addikt
Dehát azt a részt pont te javasoltad, hogy tegyem bele vagy én értettem félre valamit és beletettem, utána elkezdett úgy működni ahogy nekem kell.
Közben találtam a dologra egy végtelenül egyszerű és purritán megoldást. Szóval feleslegesen bonyolítottam az egészet 😃
Remélem ez széles körben standard dolog és a legtöbb böngésző támogatja.Ismerem a jsfidle-t és néha használom is, de ilyen purritán kódnál, az ágyúval verébre kategóriának érzem a használatát, főleg a külön szekcióba szedést (HTML, CSS, JS).
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Szia!
Megpróbáltam a kódot, nem tudom mit rontottam el, de nem működik a codepenben.
Utána nézek az általad írt javaslatoknak, még kezdő vagyok a javascriptben, ezért sokmindennek kell még utánajárnom.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
IV. Verzió
Sajnos még mindig bugos. Nem adja vissza a cookie-t (már eleve azt írja, hogy van, pedig frissen megnyitott böngészőben alapból nem létezhetne) és nem is akar frisssülni a div.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
hiperFizikus
aktív tag
Mert a
function id1.onclick(){
szerűséget láttam valahol, de nem tudom újra megtalálni.
Azt szeretném elérni vele hogy a script funkciója hívja meg az eventet, és ne a html tag eventje a funkciót .[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
rikxjeee
tag
https://mobilarena.hu/tema/css_megjelenitesi_problemak/friss.html
Az utolsó néhány bejegyzést olvasd át, csak hogy mire számíts.
-
hiperFizikus
aktív tag
Én már belenyugodtam az első megoldásba. És lasacskán haladni kezdtem a 140 oldal átírásával . Kb. 1 oldal már megvan belőle, futási próba nélkül, csak nyers szintaxis helyesre véve. Már "csak" 139 oldalt kell megcsinálni. Nem tetszik a JS logikai operátorai, no de ez van.
-
sztanozs
veterán
De a kérdés - az én értelmezésemben - az volt, hogy paraméterként átadva hogy tudja megváltoztatni (a funkció ugyanis nem tudja, hogy paraméterként milyen változót adtál át neki).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
hiperFizikus
aktív tag
A megadott kódod megy nekem, de változóval kellene . Próbáltam mindenféleképen változót belecsempészni, még eval()-lal is, da ha megy akkor 2 - 5 db vonást ad vissza .
var a1 = '||'; a2 = '\|\|'; a3 = '|';
isvar a1 = '\|\|'; a2 = '\|\|'; a3 = '\|';
alert(a1.replace(/a2/g,a3)) ;
Hogyan kell változót csempészni oda ?[ Szerkesztve ]
-
hiperFizikus
aktív tag
-
K1nG HuNp
őstag
300 euro korul voltak a jegyek asszem. En jelentkeztem scholarshipre ahol sajnos nem nyertem meg a palyazatot de ra ket hettel kaptam egy tok szemelyes mailt, hogy amugy tokre mehetek onkenteskent
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
instantwater
addikt
Fog működni, lehet mixelni.
A PHP parser csak a php tagok közti részt futtatja, a többit plain textként kezeli.Vannak esetek amikor szerver oldalról kell értékeket átadnod a kliensnek még mielőtt a JS elkezdene futni, hogy ezzel inicializálj bizonyos állapotokat.
Tehát ha ő alertelni akarja a szerveroldali számlálóját akkor ez a megoldás.
Persze szebb lenne egy APIt hívni vagy legalább templating enginet használni a HTML generáláshoz.
Viszont, ha csak egy globális számláló kiiratása a cél, akkor elég lenne kiechozni a bodyba, vagy templatevel kiírni a megfelelő helyre, nem kell API hívás, mert az csak lassítja a betöltődést.
[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
Annyit hozzátennék, hogy az Object.freeze() is csak az adott object-re vonatkozik, ha van neki más object adattagja, ami mutable az az is marad. Teljes immutability-hez minden adattagon végig kell menni és az összes objectet freeze-elni.
Fiddle“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
btz
addikt
Ezt próbálgattam már. Nálam nem működik (szokás szerint)
Először így próbáltam:
<script type="text/javascript" >
// Create a fake textarea
const textAreaEle = document.createElement('textarea');
// Reset styles
textAreaEle.style.border = '0';
textAreaEle.style.padding = '0';
textAreaEle.style.margin = '0';
// Set the absolute position
// User won't see the element
textAreaEle.style.position = 'absolute';
textAreaEle.style.left = '-9999px';
textAreaEle.style.top = `0px`;
// Set the value
textAreaEle.value = text;
// Append the textarea to body
document.body.appendChild(textAreaEle);
// Focus and select the text
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
// Execute the "copy" command
try {
document.execCommand('copy');
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>Ekkor a textAreaEle.value = text; érték nem volt definiálva így készítettem neki egy változót. var text = "tesztszöveg";
// Reset styles
textAreaEle.style.border = '0';
textAreaEle.style.padding = '0';
textAreaEle.style.margin = '0';
// Set the absolute position
// User won't see the element
textAreaEle.style.position = 'absolute';
textAreaEle.style.left = '-9999px';
textAreaEle.style.top = `0px`;
var text = "tesztszöveg";
// Set the value
document.body.appendChild(textAreaEle);
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
try {
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>Hiba: Uncaught TypeError: Cannot read property 'appendChild' of null.
Beraktam bodyba a scriptet, utána semmit nem csinált, viszont a hiba megszűnt.
Aztán a document.body részt cseréltem document.getElementById("mainContent").appendChild(textAreaEle);-re. Így már megjelenik a textarea, benne a tesztszöveg felirattal. (A kódból kitöröltem azt a részt ami elrejti a textarea-t).<html>
<body>
<div id="mainContent">
MAIN CONTENT<br />
</div>
var text = "tesztszöveg";
// Set the value
document.getElementById("mainContent").appendChild(textAreaEle);
textAreaEle.focus();
textAreaEle.select();
try {
} catch (err) {
// Unable to copy
} finally {
// Remove the textarea
//document.body.removeChild(textAreaEle);
}
</script>
</body>
<html>Viszont nem másol semmit a vágólapra.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
-
btz
addikt
Igen ezzel csökken az a terület, ami undefinedet ad, de magára az ikonos részre kattintva továbbra is undefined. De ha például nem is kell majd valahol szöveg, csak az ikon a gombon?
De úgy néz ki, hogy a régi tradicionális módszer esetén nem lenne gond.
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Hát ez tényleg "easy" megoldás volt.
Még annyit változtattam rajta, hogy ezt
const editbuttons = document.querySelectorAll('.x > button');
kicseréltem erre:const editbuttons = document.querySelectorAll('.editbuttons');
így az egész az class x div-től is független lesz, akár el is hagyható lenne.Köszönöm a gyors bugfixet
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
"Ezt alapvetően én nem nagyon ajánlanám, jobb az, ha az egyes event listener-eknek csak akkor futnak le, ha szükséges"
Értem, és milyen módosításokat tudnék elvégezni ebben a helyzetben, tehát csak akkor fusson amikor szükséges, ne minden esetben? Talán szűkítsem le egy adott ID-vel rendelkező divre? Viszont akkor működni fog?
''a JavaScript event capure mechanizmusa"
Köszi. Megpróbálom elolvasni és értelmezni
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest