- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #10323 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Azért csinálom foreach-el, hogy tanuljak, pont ezek a hiányosságok miatt, amiket itt kérdezek
Sikerült megoldani foreach-el:
const array = Array.from(document.getElementsByTagName("details"));
array.forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
array.forEach((aa) => {aa.open = false;});
element.open = true;
}, index * 1000);
}); -
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #10272 üzenetére
Nem írja sehol, azt adja vissza.
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.szerintem a php kavar be. De nem tudom miért, vagy hogyan.
Másik kérdés:
ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Nem nyomhatok a submit gombra, tehát az nem jó, hogy ha rányomok kiírja, hogy nem lehet üres.
Bármi módon üres, akkor.style.display: none
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #10268 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Azt tudom, hogy querySelectorAll -t for ciklussal használjuk.
Úgy is tettem, és a for ciklusban természetesen: tömb[index].innerHTML
De ez undefinied.
Amennyi elem van a tömbben, annyi undefinied -et ad vissza.
És innerText-el is.Ha tömb[index] -et kérek ki, és console log -al kiíratom akkor ott van minden elem a tömbben, és ha megnézem ott van az érték innerHTML -ben és innerText -ben is.
hiperFizikus: ézt nem értem
let tomb = document.querySelectorAll(".osztalyKikeres");
for (let index = 0; index < tomb.length; index++) {
tomb[index].innerHTML;//undefinied -et ad vissza
tomb[index].innerText;//undefinied -et ad vissza
console.log(tomb[index]);//ebben ott van az érték innerHTML és innerText -nél is
} -
-
vz12
tag
válasz
nevemfel #9973 üzenetére
Egy kicsit körbejártam ezt, és elismerem, igazad van.
Ezek szerint JS-ben elméletileg NINCS is tömb, a tömb is objektum, DE az objektumok a gyakorlatban tömb ÉS objektum SZINTAXISSAL is kezelhetők. Viszont akkor félrevezető, hogy tömb szintaxissal létrehozott objektumokat tömbnek "hazudja" a Console ...Megerősítésképpen:
Tanulságos ..., nyilván van gyakorlati előnye, de szigorúan nézve számomra ez inkább zavaró. Az ember azt hiszi, hogy tömbje van, pedig nem is ... -
-
-
martonx
veterán
válasz
nevemfel #9679 üzenetére
Én se vagyok v8 expert, de szerintem a tabok simán futhatnak külön szálon. Mai sok magos processzorok esetében fura is lenne, ha tényleg az egész böngésző egy szálat használna, biztos, ami biztos alapon.
Egyébként miért is baj, ha egy domain több tabon van nyitva és tabonként egy saját thread fut? -
martonx
veterán
válasz
nevemfel #9629 üzenetére
Légyszi, ha már konkrét lib-et javasolsz, legalább jót (modern és kicsi, ellentétben az elavult, és hatalmas momentjs-el).
Direkt ezért se akartam konkrét lib-et javasolni, mert csomó alternatíva van. Egy van, amit így 2023-ban már nem szabad használni, az a momentjsDe ha már belementünk, akkor itt van néhány jó alternatíva:
1. Day.js · 2kB JavaScript date utility library - nekem ez jön be legjobban, de kinek melyik.
2. date-fns - modern JavaScript date utility library
3. GitHub - moment/luxon: ⏱ A library for working with dates and times in JS -
-
-
tick
aktív tag
válasz
nevemfel #9482 üzenetére
> Te a breaket a {}-os utasításblokkba tetted, ami ebben az esetben nem a case esetből ugrik ki, hanem a {}-al jelölt utasításblokkból. Tehát ráfut a következő case esetre.
Erre gyanakodtam en is, de gyakorlatilag nem igy mukodik. Csak egy kulon scope-ot kap.
Viszont egy probat mindenkepp meger.föccer: ha kozvetlen a break ele teszel egy logot, azt meg kiirja? (nincs-e esetleg valami elnyelt hiba)
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #9118 üzenetére
player.cueVideoById(videoId) - ezen izzadtam is jó pár percet, akkor ezert nem ertettem.
Van még pár dolog ami nem világos, de mára már igen kifáradt az agyam.
Szépen átrágom magam rajta, mert nagyon nem értem mi merre miert hogyan.Ezt iframe -val csináltam először meg, de ahhoz nem tudtam lejátszó gombot rendelni.
Majd youtube oldalán írták, hogy api-val kell. Az meg nekem magas, így csak kimásoltam, és próbálgattam.Már addig eljutottam, hogy kiszedtem a teljes oldalt amit az a pár sor lerenderel, azzal akartam megoldani, mert ott iframe van ismét, és azzal meg tudom oldani. De addigra te megcsináltad, és most azzal izzadok
Azert elszomorít, hogy töb mint 1 év után a függvények még mindig kifognak rajtam
De lesz ez még így se -
válasz
nevemfel #9105 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy a kérdezőnek az alábbi problémája van:
var x = 7;
function myFunction() {
x = x+3;
}És minden kattintás után azt az eredményt kapja, hogy
10
. Ő pedig azt szeretné, hogy a második kattintáskor már13
legyen, a harmadiknál16
és így tovább. Én úgy tudom, hogy vagy külső változóba mentve (DIV innerHTML) vagywindow.localStorage
megoldással lehetne kivitelezni, amit szeretne.
Viszont a kérdése alapján van erre egy harmadik opció is. Ezt pl én sem tudom -
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #9103 üzenetére
Függvényen kívül van létrehozva a változó.
Úgy is van beírva.
De kell még valami, csak azt elfelejtettem mi.
Mert így ugye lefut az egész, a fuggveny viszont csak klikkeléskor fut le, igaz a másik is csak azután, de a függvényen kívül az oldalbetöltéskori változó érték marad meg. És ide kell a csavar, amit elfelejtettem. -
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #9101 üzenetére
Igen, annak a változónak az értékét szeretném a függvényen kívül használni.
Valahogy meg lehet oldani, csak nem találom ahova leírtam régen. Annyira emlékszem, hogy kint kell létre hozni a változót, de a többi nem ugrik be.
Az értékét megkapja a változó, mielőtt a másik függvény használná, tehát azzal nem lenne gond.
Nem tehetem a másik függvényt bele ebbe, mert akkor nem működik. -
Taci
addikt
válasz
nevemfel #9090 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévedek,
de ezzel a megoldással ezeket a fájlokat újra és újra letölti a kliens. Tehát hiába nem változtattál semmit rajtuk 1 éve, a kliensek minden alkalommal újra és újra letöltik.
Persze ez a korlátlan adatforgalom világában már nem akkora probléma, de jó figyelni erre is.Itt a fórumon valamelyik topikban ajánlottá(to)k ezt a megoldást:
<link rel="stylesheet" href="/fajlmappa/style.css?v=1.0.0">
<script src="/fajlmappa/javascript.js?v=1.0.0"></script>
stb.Ez a html kódban van, és amíg nem változtatsz a verziószámokon, nem tölti le újra, cache-ből használja, ha tudja. Ha változtatsz a fájlok tartalmán, akkor pedig itt is verziót emelsz, így a kliens az új verziót tölti le és használja.
Hátha ez (is) hasznos lehet.
-
coco2
őstag
válasz
nevemfel #9062 üzenetére
Ami példát w3-on találtam childnodes-ra, nem id stringeket adott vissza, amit használni tudnék, hanem a típusaikat írta ki, meg node-oknak nézi a whitespace-t meg hasonlókat művel. Egy id string tömb lenne jó. Mondjuk legyűjteni csak azokat a node-okat, amiknek null stringtől eltérő hosszúságú id-jaik vannak. Ha van egy referenciám valami element-re, le tudom kérdezni az id-ját?
-
martonx
veterán
válasz
nevemfel #9056 üzenetére
Igen, bár tegyük hozzá, hogy nem csak harmadik féltől jöhetnek ártó kódok
Elég ha valaki location.href = 'myhackersite.url' user névvel regisztrál be, és a felületen megjelenítik a user nevet
Szóval persze biztonsági kockázat, de nem annyira ördögtől való (pláne nem a modern js frameworkök előtt) összerakni a html-t, saját backend hívásokból.
Ezért is írtam:
1. megoldás: újraírni a rendszert
2. checkmarx-nál 100% biztos vagyok, hogy lehet paraméterezni, hogy mire riasszon be, és mire ne. Ez esetben a fejlesztő, ha biztos benne, hogy ezek nem 3rd party url hívások, és kivédte, hogy nem kerülhet ártó szándékú js a saját adatbázisba, akkor igaziból nulla a kockázat. -
-
válasz
nevemfel #8939 üzenetére
Két dolog végett igazat adok neked, amit nem vettem számításba: A CSS, illetve az, hogy más is belenyúlhat. Ugyanis utóbbi esetemben nem játszik, én magam csinálom, amit szeretnék és [töröm a kezeit] elv működik, ha abba bele akarnak piszkálni
martonx: Most, hogy példával éltél, már látom, mire gondoltok, mint komplex projekt. Így érthető az érv és el is fogadom
-
válasz
nevemfel #8936 üzenetére
Valóban. Ha például mint írtam, egy komolyabb játékot ír valaki, ott el lehet nézni. Vagy "komolyabb projekt", ahogy írtátok. De ami nekem felkavaró, amikor meglátok egy egyszerű Weboldalt, ami pár sok szöveg és pár kép; Van, aki azt is több ezer sorban oldja meg. De minek?
-
-
-
nevemfel
senior tag
válasz
nevemfel #8677 üzenetére
Kihagytam pár assembly nyelvjárást. 6510, Z80, ilyen - olyan (jellemzően PIC, illetve Arduino) mikrokontrollert. De egyszer szívesen meghallgatnám a tapasztalataidat a TS használatával kapcsolatban. Sosem szégyen tanulni az okosabbtól-tapasztaltabbtól. Nem szarkasztikusan értem, tényleg komolyan gondolom.
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #8547 üzenetére
Neten annyit megtalaltam, hogy
npm install -g parse-gedcom
ezt meg így telepíteni kell, de így se működik még.
Se OS X alatt se Windows alatt.
Tehát még kell valami.coco2: nincs linuxom
nem az input szót nem értettem, hanem miféle input?
Input az is amit most csinálok, azaz billentyűn begépelek.
Vagy az az input, hogy parancssorba beírom? Vagy írnom kell inputot?
Fogalmam sincs node js -ről. Sose hallottam róla. -
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #8499 üzenetére
Az nem legenerálja hanem önmagában futtatja.
Az egy családfa program, amit a saját gépeden nézegethetsz.
A családfát kigenerálja magába az adatokból, de nincs export.Pala: pontosan így van, tanulnom kell, de mindenhol az van /mivel az alapokat megtanultam/, hogy kezdjek el csinalni valamit amit szeretnék, és a felmerülő problémákat megoldva tanuljak tovább.
Én nem akarok ebben dolgozni, a flash-es családfám kuka lett, és azt szeretném újra megcsinálni, csak ennyi érdekel. Tehat ez az amit csinálnom kell.
Fentebb is írtam, hogy fogalmam sincs, hogy kell tervezni, az sehol senki sem mondja el.
Nem tudom mi az első lépés, és mi a második, harmadik.
Pl ramdom szám generátor: kell egy gomb, majd javaban írok egy random szám generátort, hozzá rendelem a gombhoz , végül alert-tel kiiratom.
Ezt nem tudom, mit kell a családfánál.
Így nem tudok mi után utána nézni. -
martonx
veterán
válasz
nevemfel #8343 üzenetére
Én már elengedtem, mindenkinek nyugodtabb, ha elengedjük. Ő meg majd átgondolja, és rájön, hogy az egészet koncepcionálisan rontotta el / végső kínjában csak csinál egy jsfiddle példát, amin keresztül aztán 5 perc alatt megoldjuk a problémáját, több napos, mindenki idegeit tépő vergődés helyett
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #8336 üzenetére
Rosszul írtam /változó hívja meg nem én/:
amikor végrehajtódik ez a sorvar eredmeny = fuggveny();
akkor a változó lefuttatja a függvényt azaz az eseményfigyelő semmit se csinál mert mindenképpen lefut a függvény, ezáltal létrejön mindenképpen a változó , ha van esemény, ha nincs. -
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #8333 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, ez az amit kerestem.
"Eseménykezelőhöz pedig könnyen hozzá lehet rendelni egy meglevő függvényt."
Ezt nem tudtam, hogy nem kell létre hozni, hanem hozzá is rendelhetem.Mégsem jó, mert így hiába nem futtatom a függvényt, a változó létre jön, az event nélkül is.
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz
nevemfel #8313 üzenetére
Hello,
Csodálkoztam is rajta, hogy nem definiálod a globalLeszek -et mint változót/konstanst, de kipróbáltam, és dobta is a hibát, hogy nincs definiálva.
Tehát az a kód úgy nem működik.martonx
Ismerem a scope szabályokat, de amit írtál az egy function-on kívüli változó, nem functionban lévő.
Módosítsd a functionon belűl, és a kapottértéket használd kint.
Ez az amikor egy function-ból használod a változót.coco2
nem tudom hogy lehet kódot berakni ide, </> ez nekem nem működik, a (){}; ezt pótold ki, mert nem lehet úgy beírni idefunction magyarazat
var = "kivele"magyarazat(
console.log(kivele
-
Silεncε
őstag
válasz
nevemfel #8205 üzenetére
Ez nem azt csinálja, amit a kérdező gondol: itt létrehozol benne egy üres objectet, a megadott paraméterekkel, nem pedig a formátumát adod meg. Ez egyrészt jelenthet gondot amikor iterálni akarsz rajta (lesz egy üres, semmire nem jó object) másrészt pont azt a hatást nem fogja elérni, amit a kérdező szeretett volna (nem lesz "kényszerítve", hogy minden object így nézzen ki)
-
togvau
senior tag
válasz
nevemfel #8007 üzenetére
moment.utc(moment.duration(time).asMilliseconds()).format('HH MM SS')
mindig 0 óra 1 perc az eredmény, bármilyen format stringgel, kivéve, ha a benne lévő óra több mint 1 mert akkor már az óra szerepel benne, de a perc mindig 0.
Minden beépített formázás (toString(), toisostring(), stb viszont helyesen dobja ki az időpontot, csak ugye más formátumban kéne. millisecet toStringelve is helyes értéket ad. Csak a format után rossz.moment.utc(moment.now()).format('HH MM SS')
pedig teljesen jó.
Nyersen a time pl 'PT0H25M0S', ugyan ez jelenik meg a moment beépített formázó metódusainak kimenetén is (persze 1970 január elsejei kezdettel), csak a format-on rossz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged