Hirdetés
-
LOGOUT.hu
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Valamit elrontok és nem tudom mit
Van egy php/MySQL lekérdezésem.
Azt szeretném elérni, hogy keresés közben a Keresés gombom ne legyen elérhető (ne nyomogassa többször a user).
Amint vége a keresésnek a gomb legyen újra aktív.Találtam megoldásokat, de egyiket sem tudtam beállítani.
Ez talán a leginkább szimpatikus nekem:$(function()
{
$('#keres_btn').on('click',function()
{
$(this).val('Keresés alatt ...')
.attr('disabled','disabled');
$('#keres_form').submit();
});
});A bajom az, hogy amint beállítom, nem fut le a query. Látom, hogy a gombon van változás, de a keresés nem fut le, nem lesz semmilyen eredménye.
Mit rontok el?
Előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
légyszi' segítsetek ebben
Hogyan tudom megmondani a script-nek, hogy csak az id="2"-es táblához adjon sorokat?
Előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
Egy script-el oldom meg, hogy magán vagy céges mezők jelenjenek-e meg a form-ban.
Minden mező kötelezően kitöltendő.
A baj az, hogy a post nem hajtódik végre, mert az éppen nem kiválasztott oldal mezői nincsenek kitöltve.
Hogyan tudnám ezt kivédeni?
Hogyan tudom a required feltételt cserélni az inputok között, mikor éppen váltás van?
Előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
Próbálok rájönni mit rontok el, de nem tudom
Ezt szeretném elérni:
1. Ha az input mező nem üres, akkor a checkbox le legyen tiltva.
2. Ha a checkbox be van jelölve, akkor az input mező legyen letiltva.
A 2-es sikerül, de az 1-es csak akkor aktiválódik, ha elkattintok, majd visszakattintok a input mezőbe.
Ránézne valaki, előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
A következőt szeretném megoldani:
Van 2 db select-em az egyikben, ha kiválasztom, hogy gyümölcsök, akkor a másodikban csak a gyümölcsök találhatók, ha pl az elsőben a zöldségek, akkor a másodikban csak a zöldségek jelennek meg.
Az a baj nem is tudom hogy nevezik ezt, ezért nemigen találtam róla infót.
Előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, vakon vagyok teljesen
Van egy 2 oszlopos táblázatom, amibe MySQL-ből kérek le adatokat.
Az első oszlop egy select mező. A második a hozzá tartozó érték mező.
Azt szeretném, hogy ha az első oszlopban kiválasztok egy értéket, akkor a második oszlop a kiválasztott rekordhoz tartozó értéket jelenítse meg azonnal.
Előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Van egy táblázatom, ahol szükséges a sorszám oszlopom mezőjének a szerkesztése is. Szeretném ha még elküldés előtt jelezne, ha duplikált sorszámot használnak a táblázat sorszám oszlopában.
előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Kérnék még 1 segítséget
Azt szeretném elérni, hogy Alert box 'okézása' után törölje a hibás input mezőt.
Az a baj, hogy hogy az input mezőimnek 'sorszam[ ]' az Id-je ezért nem a problémás mezőt törli, hanem az elsőt amit talál.document.getElementById('sorszam[]').value = "";
Ezt lehet orvosolni?
köszi -
laracroft
aktív tag
Köszi, akkor ezt hanyagolom
.... viszontUgyanez a script megjelenít egy error span-t, ha ugyanazon számértéket talál a táblázatom numbers oszlopában. Az a bajom, hogy már beíráskor megteszi ezt, én pedig azt szeretném, ha csak akkor futna le, mikor átlépek egy másik mezőbe.
(Ez egy olyan táblázat, melynek első nyolc sorában van 1-8-ig terjedő szerkeszthető sorszám, utána meg a muksó annyi sort ad hozzá, amennyit szeretne. Ezért van az, hogy pl a 2. sor 11-re való átírása is hibát ad, mert már megtalálta az 1-es sorszámot egy sorral feljebb.
Ha ezt akkor ellenőrizné, mikor elhagyom a mezőt, akkor kiiiirály lenne. #9024)$('[name="sorszam[]"]').on("input", function () {
var value = $(this).val();
$('[name="sorszam[]"]')
.not(this)
.each(function () {
if ($(this).val() == value) {
document.getElementById("error").style.display = "";
}
});
});köszi
[ Szerkesztve ]
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Van egy táblázatom, ahol a sorszámnak egyedinek kell lennie és nem lehet 0 sem.
2 dologot nem tudok még:
1. Azokra a sorokra nem működik, amiket utólag adok hozzá.
2. A hibára figyelmeztető üzenet szeretném, ha eltűnne javításra, ne kelljen X-re kattintani.
előre is köszi -
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Azt szeretném elérni, hogy a hiba nevű input mezőben nyomott enter hatására a keres nevű gomb aktiválódjon.
Szerintem jó a script amit használok, de valamiért nem a keres nevú gomb aktiválódik, hanem az első, amit talál. (jelen esetben az uj_hiba). Persze, ha az uj_hiba gombot a keres után rakom, akkor jó.ITT a forrásom
[ Szerkesztve ]
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Bootstrap 5 tooltip-pel szeretnék képet megjeleníteni egy szövegen. A szöveg megjelenítése működik, de sehogy nem tudom ezt képpel is megtenni.
ITT eszetlenkedek
Előre is köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest