- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pala
veterán
válasz
arcoskönyv #9698 üzenetére
Az async JS-ben csak annyit jelent, hogy az igy megjelolt fuggveny mindenkeppen egy promise-t ad vissza, meg akkor is, ha ezt nem jelzed explicit modon.
Az await pedig egy kenyelmesebb mod a promise-ok visszateresi ertekenek kezelesere (a masik opcio a then-catch).
Az await kulcsszot async fuggvenyen belul lehet hasznalni, amikor promise-okkal dolgozol.Kezdetnek ennyi eleg.
-
nevemfel
senior tag
válasz
arcoskönyv #9695 üzenetére
Kicsit még vissza az előzőekhez, a setTimeout dokumentáltan async függvény.
Aszinkron viselkedésű, de közvetlenül nem tudod az await kulcsszóval használni, mert nem egy promise a visszatérési értéke.
-
nevemfel
senior tag
válasz
arcoskönyv #9695 üzenetére
-
nevemfel
senior tag
válasz
arcoskönyv #9693 üzenetére
Hát nem is tudom, hirtelen hol is kezdjem ... a javascript aszinkron kódokat, eseménykezelőket mennyire ismered? Függvény, mint függvényparaméter, mi az, mire jó, hogyan működik, ezek a fogalmak megvannak?
-
nevemfel
senior tag
Én meg arra utaltam, hogy egyidőben nem tudsz semmit sem futtatni párhuzamosan egy böngészőtabon. Sem asyncet, sem promiset, sem intervalt, sem semmi eventet.
A látszólagossággal meg szerintem itt nagyjából mindenki tisztában van, hogy "úgy néz ki", mintha egyidőben futnának dolgok. Oké, na és? Pont arról van szó, hogy a látszat ellenére nem párhuzamosan futnak. Te meg kötöd az ebet a karóhoz, hogy de "egyidőben" futnak. Akkó jóvan akkó, legyél vele nagyon boldog, igazad van, télleg "egyidőben" futnak. Fantasztikus felfedezés.
-
-
-
nevemfel
senior tag
Az interval, timeout ugyanazt az event-loopot használja. Egyetlen szálon fut a teljes javascript kód. Ha pl. épp számol egy kódrész, addig amíg be nem fejezi a számolást, addig sem interval, sem timeout, sem egyéb UI event nem kerül végrehajtásra.
Próbáld ki:
setTimeout(function() {
console.log("lefutna 100 ms múlva");
}, 100);
for (var war = 0; war < 10000000 ; war++) {
war;
};
console.log("lefutott a ciklus"); -
martonx
veterán
Hopsz megtaláltam a hivatalos doksit: https://chromium.googlesource.com/chromium/src/+/main/docs/process_model_and_site_isolation.md
Eszerint régen volt igaz a process per site isolation (Azaz egy domain akárhány tabban futott, azokat egy szál process szolgálta ki). Mostanra desktopon full site isolation van, ami ha jól értem minden tabnak külön process-t szentel.
De nem esküdnék meg rá, hogy a doksiban taglalt eltéréseket tökéletesen értem. -
martonx
veterán
válasz
nevemfel #9679 üzenetére
Én se vagyok v8 expert, de szerintem a tabok simán futhatnak külön szálon. Mai sok magos processzorok esetében fura is lenne, ha tényleg az egész böngésző egy szálat használna, biztos, ami biztos alapon.
Egyébként miért is baj, ha egy domain több tabon van nyitva és tabonként egy saját thread fut? -
Bzozoo
tag
válasz
arcoskönyv #9674 üzenetére
Ha realtime akarsz adatokat módosítani és megjeleníteni a változást több megnyitott lapon is, akkor websocket servert kell csinálnod.
JavaScript-ben Node.js alatt futtatható ilyen websocket szerver. Hogy egy ilyen kis lokális szerver mennyire lehetne beépíthető egy Firefox extension-be, azt nem tudom.
Legutoljára egy webrádióank készítettem olyan websocket szervert, ami realtime frissítette a lejátszott zenéket (kép, cím, leírás) a böngészőkben, de chat alkalmazások és a multiplyer játékok is ilyennel működnek. -
válasz
martonx #9678 üzenetére
"...Ráadásul a javascript csak egy szálon tud futni..."
Ezt én csak részben tekinteném igaznak. Elég csak az
interval
-okra gondolni. Annyit teszel be, amennyit akarsz, olyan időzítéssel, amilyennel akarod.Persze nem állítom, hogy ilyen esetekben több szálon fut, csak érdekességként említem.
-
nevemfel
senior tag
válasz
martonx #9678 üzenetére
Azaz egyedül a felülírásra kellhet odafigyelned, már ha erre is tényleg oda kell figyelned, vagy pedig elfogadjuk természetesnek, hogy ha A kulcsot az egyik fül B-vel, a másik meg C-vel akarja feltölteni, akkor az fog nyerni, amelyik utoljára módosította.
Ugye a javascript kód egy oldalon egyetlen szálon fut, tehát egyetlen oldalon ilyen nem történhet. Az is feltételezhető, hogy ha több tabon fut ugyanazon a domainen található különféle script, az szintén egy szálon fog futni, dacára annak, hogy külön tabok futhatnak külön szálon. Tehát ebben az esetben egy localStorage.setItem(kulcs, walamiMuvelet(localStorage.getItem(kulcs))) atomi műveletnek tekinthető.
Nem vagyok expert abban, hogy _pontosan_ hogyan is működnek a modern böngészők javascript futtatókörnyezetei, de nagyon remélem, hogy azonos domaint egy szálon kezelnek. Mert ha nem így van, akkor a Jóisten irgalmazzon nekünk, meg a scriptjeinknek, hogy mi lesz a végeredmény, ugyanis ez teljesen szembemegy a böngészőben futó javascript alapelveivel.
-
martonx
veterán
válasz
Jó kérdés. Mivel a localstorage egy faék key-value tároló, ez őrült sérült nem tud lenni.
Ráadásul a javascript csak egy szálon tud futni, szóval ne keverjük össze az aszinkron futást a párhuzamos futással.
Ergo szerintem olyan versenyhelyzet elő tud fordulni, hogy több böngészőfül felülírja egymás adatát, de ettől még nem lesz sérült az adatbázisod.
Azaz egyedül a felülírásra kellhet odafigyelned, már ha erre is tényleg oda kell figyelned, vagy pedig elfogadjuk természetesnek, hogy ha A kulcsot az egyik fül B-vel, a másik meg C-vel akarja feltölteni, akkor az fog nyerni, amelyik utoljára módosította. -
nevemfel
senior tag
válasz
Kell ezekre a dolgokra ügyelni vagy ezt a böngészők lerendezik a háttérben?
Én ugyan nem nagyon használtam localstorage-t, de nem tudom elképzelni, hogy a böngészők ne tudnák kezelni rendesen az adatok konkurens kezelését.
-
...
-
hiperFizikus
senior tag
lásd #7
, a szuperkomplex kifejezéseim programja -
Bzozoo
tag
válasz
hiperFizikus #9665 üzenetére
Fantasztikus 😃👍
-
hiperFizikus
senior tag
Nincs szerencsém a pénzkeresésben .
Értelmes dolog:
világmegváltás
unaloműzés
tudomány fejlesztésea laptopom zümmögése elriasztja a szúnyogokat
A legújabb az :
/dokumentumok/kodok/primszam_listazo_3_files.zip
-
Bzozoo
tag
válasz
hiperFizikus #9663 üzenetére
Amúgy te használod ezt a nyelvet valami értelmes dologra is? 😃 Én például pénzt keresek vele 😃
-
hiperFizikus
senior tag
lásd #90
, "rizsa" -
kymco
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy PHP-ban létrehozott ($_SESSION["valami"]) változót javascript függvénnyel módosítani. Ebben szeretnék segítséget kérni. -
hiperFizikus
senior tag
lásd #89
, a fenomén orientált programozás -om .
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9652 üzenetére
Gondolom a String.prototype osztalyban (reklamos atveres) - en belul alapbol nincs h1, aminek az alma funkciojat letre akarnad hozni...
-
hiperFizikus
senior tag
Ez megy nekem :
var h1={} ;
h1.dio = function(){} ;
Ez sajna nem megy :
var h1={} ;
String.prototype.h1.alma = function(){} ;Mit csináltam rosszul ?
-
hiperFizikus
senior tag
for (f.x=0 ; f.x < u.A.szdb ;f.x++){
...
}; // for_
Kérdésem, ha
(x=0 ; x < u.A.szdb ;x++)
helyet(f.x=0 ; f.x < u.A.szdb ;f.x++)
-et használok, akkor lassúbb lesz-e a ciklusom pörgés ?
Most kezdtem el használni az "objektumokat" . Szerintem az objektumok egy nagy átverés . Úgy állítják be, mint ha egy nagy durranás lenne, pedig csak egy reklámos átverés . Jó, de túl van lihegve ♥
-
disy68
aktív tag
ha már téma volt nemrég a reduce függvény, itt egy példa azzal is
const perChunk = 2 // items per chunk
const inputArray = ['a','b','c','d','e']
const result = inputArray.reduce((resultArray, item, index) => {
const chunkIndex = Math.floor(index/perChunk)
if(!resultArray[chunkIndex]) {
resultArray[chunkIndex] = [] // start a new chunk
}
resultArray[chunkIndex].push(item)
return resultArray
}, []) -
Lokids
addikt
Hogyan kell arrayon belül arrayra bontani az adatokat?
myArr = [1,2,a,b,a2,b3] => [[1,2],[a,b],[a2,b3]] legyen az eredmény?
Már csináltam ilyent, de most ha lelőnének se jut eszembe hogyan. -
válasz
hiperFizikus #9646 üzenetére
-
hiperFizikus
senior tag
A <canvas> -t nyilván ismeritek .
Ha a js által mindenféléket rajzoltatok a canvas{ernyőre} és már nagy az összevisszaság rajta, akkor jól jönne, ha le tudnám kérdezni a canvas egyes pontjainak állapotát: fekete-fehér, színek, átlátszóság .
Lehetséges ilyen lekérdezés ?
-
-
lanszelot
addikt
Ez viszont js kérdés lenne:
array.push -al beteszek egy stringet
["valami"]
ez lesz a tömb
de nekem ez kellene [valami]
idézőjelek nélkül
Ezt hogy tudom megcsinálni? -
lanszelot
addikt
Hello,
Tudom off téma, de az apache topik teljesen halott.Mivel a VS Code live server pocsék. Iszonyat sok bug van benne.
Így kénytelen vagyok local servert rakni.
Amire használnám: html, css, js, php
php már a gépemen van
Pár kérdésem volna:
- project-jeim nem c-n vannak, és ne mis gyökérben. De másolgatni nem akarom, mert akkor ugyanaz mintha a serveremre másolgatnám.
Minden kis állítás miatt másolgatni rettenet. Hogy tudom a saát könyvtáram használni?
- apache automatikusan kezeli majd a php-t, vagy ha php , akkor azt a local servert kell használnom?
Semmit se tudok se php /local/ se apache-ról. Php -t youtube alapján feldobtam és ahogy ott mutatták úgy használom. Ezért kérlek lépésenként írjátok le. -
Lokids
addikt
Hogy oldanátok meg ezt?
abc (123) jó legyen, de abc 123) ne
(?(?=\()\d{3}\)|\d{3})
Ez nem azt csinálja, hogy ha van "(", akkor (123) legyen a jó, ha nincs akkor pedig csak az 123?
-
nevemfel
senior tag
válasz
hiperFizikus #9634 üzenetére
A rövidítések haszontalanok (sőt, egyéni véleményem: kifejezetten károsak).
A fejlesztő jellemzően az ideje 10%-át tölti azzal, hogy kódot gépel, 90%-át meg azzal, hogy "Mi az Úristen folyik itt? Nem értem.". A beszédes változónevek használata rengeteg sok elpazarolt időt takaríthat meg.
Ha valaki a fájlméret miatt szeretné lerövidíteni a programjában használt azonosítók (változók, függvények) neveit, arra ott vannak a különféle javascript minify-, illetve obfuscator eszközök.
-
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #9634 üzenetére
nemzeti_kozponti_bizottsag - jó változó név, mert beszédes, olvasható. By the way javascriptben ez a, de facto változó nevezéktan szabvány: nemzetiKozpontiBizottság
nkb - szar változónév, mert rajtad kívül senkinek nem mond semmitCase Styles in Coding (camelCase, snake_case, and more) (codingem.com)
No persze, ha csak és kizárólag magadnak kódolsz, akkor bármilyen szar változó neveket használhatsz. Ha tőlünk is vársz segítséget, akkor légyszi legyél ránk is tekintettel.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9626 üzenetére
Panaszkodtatok a "nevezzék tanomra", hogy nem beszédes azonosítók .
Nem kötözködni akarok, de ha e kettő közt veszem pl. rövidítéseket, akkor ahhoz hogyan viszonyulnátok ?
pl.; nemzeti_kozponti_bizotsag = 15 ;
->; nkb3 = 42 ;
-
martonx
veterán
válasz
nevemfel #9629 üzenetére
Légyszi, ha már konkrét lib-et javasolsz, legalább jót (modern és kicsi, ellentétben az elavult, és hatalmas momentjs-el).
Direkt ezért se akartam konkrét lib-et javasolni, mert csomó alternatíva van. Egy van, amit így 2023-ban már nem szabad használni, az a momentjsDe ha már belementünk, akkor itt van néhány jó alternatíva:
1. Day.js · 2kB JavaScript date utility library - nekem ez jön be legjobban, de kinek melyik.
2. date-fns - modern JavaScript date utility library
3. GitHub - moment/luxon: ⏱ A library for working with dates and times in JS -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9625 üzenetére
+ javítás, módosítás :
Array.prototype.RepLace = function (xc,a3){
var y, xc1 ; xc1= this ;
if (Array.isArray(xc)){
for (y=0 ; y < UBound(xc1) ; y++){ // csak átutaló
xc1[y]= xc1[y].RepLace(xc) ;
}; // for
return xc1 ;
} else {
xc1[y]= xc1[y].Replace(xc,a3) ;
}; // for
return xc1 ;
}; // if_
}; // for_
// << >> RepLace :
-
hiperFizikus
senior tag
Sikerült, ez lett belőle : OK .
, az hogy az a0li is [ ] lista ne zavarjon, mert csak egy közönséges értéket ad meg .
[a0li[2], b0li[3], b0li[0]] = [a0li[2], b0li[3], b0li[0]].RepLace(Chr(6),'°') ;
Ennek ez az a,priori kódja : ajándékba, hogy segítettetek
String.prototype.Replace = function (a2,a3){// csak bedrótozva
var a1; a1= this ;
return a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)
};
// << >> Replace :
String.prototype.RepLace = function (xc){
var x, b1, a2, a3 ; b1= this ;
for (x=0 ; x < UBound(xc) ; x= x+2){ // ! párba szedő
a2= xc[x] ; a3= xc[x+1] ;
b1 = b1.Replace(a2,a3) ;
}; // for
return b1 ;
};
// << >> RepLace :
Array.prototype.RepLace = function (xc){
var y, xc1 ; xc1= this ;
xc1[y]= xc1[y].RepLace(xc) ;
}; // for
return xc1 ;
};
// << >> RepLace :
Lehetne-e ezt a hóbele-vackot egyszerűbb alakra hozni ?
Mit szóltok hozzá ♥
-
dqdb
nagyúr
válasz
hiperFizikus #9623 üzenetére
-
hiperFizikus
senior tag
Oh, jaj ♥
Van ez az alakom :var a1, a2,a3, b1, b2, b3 ;
a1, a2, a3 = [b1, b2, b3] ;
Ez nyilván nem működik, de lehet e valami ilyesmi alak, ami működne ?
Azt szeretném, hogy legyen :
a1= b1 ; a2= b2 ; a3= b3 ; -
Lokids
addikt
Oké, megvan. Azért, mert az isNaN nem azt mondja meg, hogy szám-e vagy nem.
Bár így eléggé zavaró az elnevezése.Viszont akkor újabb problémám van:
if (arguments.length === 1){
return function(b){
console.log(typeof b)
if(typeof a === "number" && typeof b === "number"){
return a+b
}
return undefined
}
}
Ha egyáltalán nincs 2. argumentum, akkor a typeof b-re azt kapom vissza, hogy [function].
Ennek ellenére nem undefined lesz a visszatérő érték, hanem [function].
Miért? -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Megtudja valaki mondani, hogy mi a hiba a functionnel? Nem lép bele az isnan(b) || isnan(b) vizsgálatba.
addTogether(2)([3])function addTogether(...args) {
const [a, b] = args
if (!b) {return function(b){
console.log(b)
if(isNaN(a) || isNaN(b)){
return undefined
}
return a+b
}
}
if(isNaN(a) || isNaN(b)){return undefined
}
return a+b
}
Nem akkor kelle bele lépni, ha a VAGY b nem szám? Mert a b ugye egy array, így az isNaN(b)-nek true-na kell lennie és vissza kéne adnia az undefined eredményt.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Amit szeretnék: 2023 Január 28 Szombat /óra nem kell, se időzóna/
Hogy van-e pont vagy nincs nem érdekel.
Azt tudom, hogy darabonként össze rakom.
De van e rá date object?
.toLocaleDateString('hu-HU') - ez 2023. 01. 28. ezt eredményezi.
tehát ez így nem jó -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9618 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Az alap működést azt ismerem. Azt hittem meg lehet paraméterként adni mihez képest viszonyítsa.
A kivonás eszembe jutott, csak szebben szerettem volna megoldani.A dátum-nál nem igazán lehet a paramétereket megtalálni.
pl a "timezone:" paramétert se találtam sehol, pedig azt tudtam, hogy létezik.
Jó pár órám rá ment mire kiagyaltam, hogy is volt.
Mert itt is pl bal oldalon ott van minden dátumhoz tartozó dolog, de paraméterek szinte egyiknél sincsenek feltűntetve. -
martonx
veterán
válasz
lanszelot #9617 üzenetére
Szerintem erre nem a getTimezoneOffset kell neked, hanem csak egy sima kivonás
A getTimezoneOffset azt adja meg, hogy adott lokál dátum hány perccel tér el UTC időtől.
A példámban pl. magyar gépen futtatva, magyar időzónára 60 percet ad meg, ami korrekt.
Csak ennyit tud, nincsenek paraméterei.
Csináltam egy js fiddle-t: JSFiddle - Code Playground -
lanszelot
addikt
Hello,
getTimezoneOffset()
paraméterei érdekelnének, de sehol se találom miket lehet megadni zárójelen belül2 időzöna különbségét szeretném megkapni.
Helytől függetlenül.
Azaz, Angliában, Amerikában, és Mo-on is helyesen írja ki pl Shanghai időzönával való különbséget.Mert ha beírom, hogy DTM +8, az más időzönában nem igaz. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9596 üzenetére
Most volt csak időm
konkrétan kipróbálni, és szuper = OK
:
az ...function yM(zM,n,xM){
var y, My, k ;
k= false ; My= xM ;
... -ból -> az ...
Array.prototype.yEval = function (zM,n){
var xM ; xM= this.valueOf() ;
var y, My, k ;
k= false ; My= xM ;
... lett ; és fut, viszi ♥
Nem csak elvi, de gyakorlati kérdés is volt, hogy vigye ! - köszönöm .
-
hiperFizikus
senior tag
lásd #87
, egy új magyar ABC átírogató programom ! -
disy68
aktív tag
még ezt nézd meg, mi az az object literal:
const obj = { key: "value" };
-
Lokids
addikt
Köszönöm a magyarázatokat. nagyjából(!) sikerült megértenem, hogyan működik.
Bár még kétlem, hogy magamtól problém nélkül tudnám is alkalmazni. -
disy68
aktív tag
A reduce eredménye egy darab érték, itt egy object.
const usersObj = users.reduce((obj, user) => {
obj[user.name] = user.age;
return obj;
}, {}); <- ez a kiindulási értéke: {} // üres object
A reduce végigiterál a users tömbön. Minden iteráció megkapja az előző által módosított értéket (obj) és az adott elemet a listában (user).obj[user.name] = user.age
;
a fenti módosítja az eredmény objectet, ad neki egy property-t, aminek a neve a user.name lesz és az értéke a user.age
0: {}
1: {"John": 34}
2: {"John": 34, "Amy": 20}
etc..
Érdemes lehet még elolvasni a dokumentációt hozzá. -
Lokids
addikt
Sziasztok,
Valaki segítsen nekem megérteni JS-ben ez a .reduce() miért /hogyan működik:
const users = [
{ name: 'John', age: 34 },
{ name: 'Amy', age: 20 },
{ name: 'camperCat', age: 10 }
];
const usersObj = users.reduce((obj, user) => {
obj[user.name] = user.age;
return obj;
}, {});
console.log(usersObj);
Pontosabban ez a része az amit nem bírok felfogni:
obj[user.name] = user.age
Ebből hogy jön ki a { John: 34, Amy: 20, camperCat: 10 } eredmény? o.O
Elsőre én azt hinném, hogy mikor a reduce végig lépdel az objecteken a name-nek adná értékül az age értékét.Szóval miért nem {name: 34} az első lépés eredménye.
Tudom, hogy én lenni buta, de az agyam nem képes ezt most felfogni. -
Gergello
addikt
válasz
martonx #9604 üzenetére
Találtam egy elég egyszerű megoldást rá. Sorszámozom az ajax hívásokat, az aktuális sorszámot elküldöm a szervernek is. Amikor megérkezik a válasz, az tartalmazza a hívás sorszámát is. Ellenőrzöm, hogy az utolsó sorszámú hívásra jött-e, ha igen, akkor megjelenítem a tartalmát. Kicsit Frédi-Béni megoldásnak hangzik.
Nem tart másodpercekig, mert nem bonyolult a feldolgozó része, valami miatt néha 1-1 hívásra a válasz késett és az borította fel a rendszert. Spinnert ez miatt nem tennék bele, mert csak lassúnak tűnne, pedig gyors valójában.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Egy kis jquery kódban kérném a segítségetek.
Van egy input text mező, amihez csináltam egy kis saját autocomplet funkciót.Működési elve: a szövegmező .on("input" ... eseményére csinálok egy ajax hívást, ami visszakap egy html kódrészletet és ezt kell megjeleníteni.
Helyi teszt szerveren minden tökéletes működött, mert gyors a szerver.
Felraktam az élesre és az a probléma, hogy a néha lassabban jön meg a válasz és ez miatt nem az utolsónak beírt (végső) input mező tartalom alapján kapott eredményt jeleníti meg, hanem az utolsónak befejeződött ajax hívás eredményét.Pl. begépeled, hogy "szerszámkészlet" szépen futnak a hívások, de előfordul, hogy legvégül csak a "szerszámk" keresőszó alapján kapott találatokat jeleníti meg. Hiába látom azt a Chrome Network fülben, hogy az utolsónak küldött ajaxban a "szerszámkészl" adatot küldte el a feldolgozó(válaszadó) résznek.
Szerintetek, hogy oldjam meg ?
Szerintem minden ajax hívásban meg kellene szakítani a korábban indított ugyanilyen hívást. De hogy ? Nagyon köszönöm.Kód:
$('#product_search').on("input", function() {
doSearch();
});
function doSearch() {
$search_string = $('#product_search').val();
if ($search_is_first_submit || (!$search_is_first_submit && $search_string != $last_search_string)) {
$.ajax({
url: 'index.php?route=product/search/searchhint',
type: 'post',
data: 'search=' + $search_string,
dataType: 'json',
success: function(json) {
if (json['success']) {
$('#search-hint').html(json['success_text']);
}
}
});
}
$last_search_string = $search_string;
$search_is_first_submit = false;
}
function showSearchHint() {
doSearch();
$('#search-hint').removeClass('d-none');
}
function hideSearchHint() {
setTimeout(function () {
// Things to do before the focus is out
$('#search-hint').addClass('d-none');
}, 150);
}
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #9601 üzenetére
Már sztanozsnak is akartam válaszolni, hogy a kedvetekért majd mindent megteszek ♥
Hogy mit jelentenek ? - keveset :
1. a baloldali betűk minőséget, a jobboldali számok db menyiséget .
2. az x, y, z, leggyakrabban a ciklusváltozók .
3. az xa1, y,a1, za1 félék listákat és tömböket .
4. az n számlálót: ; n++ ; n = n + 1 ;
5. az m1, m2, cikusokban stringet fűzök rájuk .
6. c1, c2, c3, c4, c5 sietős dobálózást változókkal, kevésbé fontos sok értékhez
7. e1, e2, e2, e3, e4 amikor sok fontos értékhez részére kellenek
8. az a1, a2, a3, b1, b2, b3 valamelyik kódrészen kezdő értékek részére
*. ilyesmiket ...cm. néha meg nem vagyok tökéletesen következetes velük, mert pl. sietek, mert pl. már fáradt vagyok .
Ez nem igazán nevezéktan, hanem csak a betűszám azonosítókkal villámgyorsan tudok kódot szerkeszteni !
-
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #9599 üzenetére
Nem csak ennyi, mert veled ellentétben nekünk fingunk sincs, hogy mit jelent az a, b, e1, mfb stb változó név. Megláttam a kódodat, és csak legyintettem...
De majd egyszer rájössz, hogy csak magaddal szúrsz ki az idióta nevezéktanoddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest