- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
disy68 #10092 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a választ.
A változókat tudom.
Azt nem tudom miért rakta a functionokat stb egy fix változóba.
Az micsoda? Mire jó? Hogy használom azt a változót?Amikor "a" tag ba berakod az url-t és nem működik, bongészőbe illesztve meg megnyitja, azzal van bajom. Azért kell ellenőrizni.
Ugyanarról az oldalról 99% link működik 1% nem.
Biztos hogy én hibázom, csak rá kellene jönnöm hol.Nekem ez csak hobbi. Tanulgatás miatt csinálok honlapokat, amiknek semmi értelme. De így találkozók dolgokkal ami megoldàsa tanulást eredményez... remélem
Van egy listám arról amit nem értek, és talán így, ha használom.
Ezért készítek bugyuta honlapokat -
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
Elolvastam a linked első 2 percét és remek a linked, igazi különlegesség .
Sajnálom, hogy "tragédia ..." , de JS-en szeretném leprogramozni, és veled mint szakival nem fogok ellenkezni .A linked kb. 1 órás, akkor most bele fogok merülni a linked tanulmányozásába, addig béként hagylak titeket, de be-be nézek azért az oldalatokra, hogy ki mit írt bele .
-
Taci
addikt
Köszönöm (sztanozs, neked is), a példakódot is (jó a fejcsere
) .
Viszont a tartalom elrejtését már az elején kizártam, mert a Google nem mindig egyértelműen áll hozzá (rendben van, látja, indexeli - vagy épp SEO-manipulálásnak tartja, és ejnyebejnye). És az egész átalakításom lényege pont az, hogy a G felé rendben legyen az oldal.Talán megpróbálom úgy, hogy üres lesz a div, és ha a (tartalomgeneráláshoz) szükséges JS-ek közül nem töltődött be bármelyik is, akkor behúzza oda az előre generált tartalmi részt. Máskülönben pedig üresen hagyja, és engedi, hogy a JS végezze a dolgát.
Nagy vonalakban:
https://jsfiddle.net/1dgyfs2v/
(disy68, a példakódodban van pár rész, amit így is fel tudok használni, köszönöm.)Bár jobban szeretném, ha nem csak utólag, szkripttel rakna bele tartalmat - hisz' az egész kálváriám abból indult eleve. Na de ezt már kisakkozom valahogy, most már elég lehetőségem van. Köszönöm a segítséget.
-
-
Taci
addikt
Köszönöm a tanácsot.
Átállítottam 1.1.1.1-re, és egy bő 10 percig próbáltam előhozni a lassulást, de nem sikerült.
Viszont azt nem értem, hogy miért kellett az újabb DNS lookup?
Mármint böngészek az oldalon egy ideje, így a DNS lookup a szerveremre nyilván már az eleje óta megvolt, másképp be se töltött volna.
Aztán böngészek-böngészek, és egyszer csak belassul (előző screenshot), és írja, hogy megint volt egy lookup.
Nagyon felületesek az ismereteim a témában, de nem úgy van, hogy X időre cacheli, hogy ez a domain ez az ip cím? És amíg él a cache, addig nem kérdezi újra.
Most vagy ilyen rövidre van állítva a cache (kinél? szolgáltatónál?), vagy valami máshol mással van a baj?(Kérlek, javíts ki bármiben, amit rosszul tudok. Persze csak amennyire időd engedi.
)
Köszi.
@martonx: De az akkor nem DNS Lookup-ként jelentkezne, hanem a kliens és szerver közötti kommunikácóban, a php által visszaadot értékekben. Erre látom is a számokat (F12 - Network alatt) a megfelelő axios-os hívásnál, de mind jó érték. (Persze ettől még belassulhat a szerver, de ez amit elkaptam és ennyiszer sikerült megismételni pont nem ez volt - legalábbis így látom, de simán tévedhetek, nagyon új ez még nekem.)
-
vz12
tag
Nekem összejött egy megoldás a "size" változtatással: [link]
Ez a megoldás akkor jó, ha a "select" darabszáma nem túl sok (vagyis elfér a képernyőn), mert a scrollozás le van tiltva.
Ha sok elem van, akkor egyrészt a "size" értékét korlátozni kell, másrészt a scrollozást "auto"-ra kell állítani.
A "form"-ot én "div"-re cseréltem.Igen, kicsit régies, de játéknak jó volt.
-
-
-
Hege1234
addikt
köszi ez nem rossz
elbohóckodok majd velemegértelek
viszont én elég sokat keresgélek a neten nekem emiatt megéri a macerát
egyébként ez az Accept-Language és az ip-location megoldás is annyira hasznos lenne, ha nem használták volna ki az auto fordítás trükkre de hát ez ilyen, elég magas labda...
-
-
Taci
addikt
Köszönöm, átnézem mindenképp. Belekezdtem már akkor, csak sok dolog közbejött.
Lenne egy másik kérdésem is:
Tegyük fel, hogy van egy oldalam, aminek van 2 menüpontja. Telik-múlik az idő, a felhasználók használják az oldalt. Aztán úgy látom jónak, hogy azt a 2 menüpontot 5-re bővítem.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a frissített oldalszerkezet eljusson a felhasználókhoz?
Mert sima újratöltésnél ugye csak cache-ből dolgozik, így gondolom, ha "nem muszáj", nem fogja megnézni, van-e újabb source verzió. Így amíg nem tölti le a frissített fájlokat az új menüpontokkal, addig én hiába csináltam meg az 5 menüpontot, a felhasználó csak 2-t fog látni.Hogyan szoktátok, hogyan lehet ezt kezelni? Mi a bevált módszer erre? Van esetleg egy változó, hogy bizonyos időközönként ellenőrizze, van-e újabb source verzió? De ez így nem lenne teljesen jó, mert ha megcsinálom egyik nap, szeretném, ha másnap már használnák az új fájlokat. Szóval olyan opció kellene (ha van, ha lehetséges), hogy ha módosítok, akkor a következő töltésnél már az új változatot szedje le a kliens.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
Egyszerűen nem értem, hogyan (nem) működik ez a szkript. (https://weatherwidget.io/js/widget.min.js)
Már csak a widget miatt az ezt tartalmazó HTML részt kiszerveztem külön, mert utólag nem tudtam működésre bírni, hogy betöltsön (ezt segítettél megérteni múltkor). A HTML részt betöltötte (ami igazából csak a link az időjárási adatokra a város nevével, de az utána következő grafikus részt, amiért a JS felel, azt már nem. Csak akkor töltötte be, ha az ezt tartalmazó HTML részt az aktuális városadatokkal együtt generáltatom, és ezt töltöm be.
Ugye ezt is írtad: "a böngésző nem fogja kiértékelni a script tag-ekben lévő kódot, amit innerHTML-ként megadsz biztonsági okokból." Ez világos.
Viszont direkt ezért ezt a HTML "panelt" egy külön JS generálja és tölti be, működik szépen. Most viszont néha újra be kell tölteni, és hiába adom ismét hozzá a frissen generált HTML "panelt", így már nem működik. Pedig pontosan ugyanazt a JS függvényt hívom meg. Pontosan ugyanazt. Elsőre működik, másodikra nem. Az elsőt az oldal betöltések hívja meg, az lekér pár adatot adatbázisból, aztán beadja a widgetnek, és betölti. Működik.
De aztán pont ugyanezt a függvényt hívom meg, csak más adatokat kap, de a JS ugyanaz, csak más paraméterekkel dolgozik, és így már nem fut le a widget JS része.Miért nem? Hogyan lehet ezt megoldani? Biztosan kell rá megoldásnak lennie.
Pl. itt van a widget készítőjének weboldala: https://weatherwidget.io/
Ott akárhányszor megadok egy városnevet, mindig újra és újra generálja a modult. Nem tölti be külön a HTML részt, nem tölti újra az oldalt, mégis, milliószor is betölti, lefut, kirajzolja, működik szépen.
Ezt hogyan kell elérni? Hogyan lehet a weboldal egy adott részén lévő JS-et újra és újra lefuttatni más és más adatokkal? Utólag nem lehet hozzáadni és futtatni, de ha már ott van, hogyan lehet új adatokkal újra és újra futtatni, kiértékeltetni?Remélem, érthetően írtam le, nagyon lefárasztott már, egyszerűen nem értem.
Tuti alap dolog kell hogy legyen, hisz' az ő weboldalukon is gond nélkül működik.
Átírom én a kódomat bármilyenre, csak működjön.Lekérem az aktuális koordinátákat, adatbázisból lehívom hozzá a városnevet, ahhoz megvan a forecast7 link, és meg is van minden a widget új adatokkal való betöltéséhez.
<a class="weatherwidget-io" href="https://forecast7.com/en/40d71n74d01/new-york/" data-label_1="NEW YORK" data-label_2="WEATHER" data-theme="original" >NEW YORK WEATHER</a>
<script>
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://weatherwidget.io/js/widget.min.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,'script','weatherwidget-io-js');
</script>A vastagon szedett és aláhúzott elemeket kell csak cserélnem.
Hogyan lehet ezt a friss adatokkal újra és újra betölteni, úgy, ahogy pl. az ő weboldalukon is működik?
Köszönöm előre is!
-
lanszelot
addikt
Miért baj az, hogy nem értem, és kérdezek?
Addig kell kérdeznem , míg meg nem értem, különben mi értelme?Én kértem segítséget tanulás téren, de senki se válaszolt. #8101
Tanulok, amit gondoltam. Nem várhatok, hátha majd valaki. Elkezdtem amit találtam.
Az amit ajánlottál nekem nem jó. #8101 legutolsó mondat -
cattus
addikt
Hát szerintem előbb-utóbb úgyis doksit kell nézegetni, az autocomplete csak egy ideig könnyíti meg az ember dolgát. Én a date-fns-t azért is szeretem, mert moduláris (kisebb bundle size), jól lehet egymásba ágyazni a függvényeket, illetve natív JS dátum osztállyal dolgozik, míg a moment mindig csinál egy saját wrappert.
-
btz
addikt
Igazából nem az én kódomhoz lesz ez és nem is ez az eredeti éles kód. Amit ide kiraktam kódot az csak tesztelés céljából van. Akiknek kell a megoldás, azok szakvámban a w3school.com scriptjét használják, ezért úgy voltam vele, hogy ahol csak lehet, "nem bántom az alapkódot" elvet követem. Közben jött pár megoldás, amivel megkaptam amire vágytam, nem kellett pluszban átírni a w3scool scriptet, mindenki happy volt, amíg fel nem merült az igény, hogy az oldal betöltésekor is ez az amaz jelenjen meg az includeolt oldalrészen is, eközben ez a megoldás ki is ment a fejemből, de most forkoltam a kódod, így biztos helyen van
Sajnos nem lesz megúszva a w3 kód átalakítás
Köszi a segítséget -
venic
kezdő
Nagyon köszi a választ.
Fentebb alratar kódja igy néz ki:const extra = parseInt(document.querySelector("input[name='extra']:checked").value);
const souce = parseInt(document.querySelector("select[name='souce']").value);
(Az enyém is hasonló különben)
És itt a radio gombnál (extra változónál) úgy utalunk rá, hogy ...:checked...
És a szósznál ugyanígy próbáltam, de nem működött:const souce = parseInt(document.querySelector("select[name='souce']:checked").value);
Itt akkor másképp kell?
value-nál én egy számot adtam meg, mivel számolni szeretnék vele később. -
btz
addikt
Köszönöm a segítségeteket. Így már tökéletes a működés.
Egy kicsit átvariáltam, hogy a start() ne legyen alapértelmezett
https://codepen.io/bzozoo/pen/YzyLLZv -
hiperFizikus
senior tag
A portálom csak ZIP-elve engedi feltölteni a programokat-scripteket . Nem értek a PHP-hez, így önnálóan nem tudok portált csinálni . Egyébkét csak pár kattintás, és meg tudod nyitni a ZIP-et is . Garantálom, hogy megéri neked is és a többieknek is . Ne légy már annyia finyás .
-
-
Panhard
tag
Értem. Utána fogok olvasni.
Így már csináltam lekérést, csak itt adatokat kértem le, integer számokat jsonban. De ennél a megoldásnál a php-ben is van egy json encode, ami az adatokat json formátumúra alakítja.$.getJSON("data.php?idx1=".$parameter1."$idx2=".$parameter2, function(data) {
document.getElementsByClassName("aaaa")[0].textContent = data.egy;
document.getElementsByClassName("aaaa")[1].textContent = data.ketto;
document.getElementsByClassName("aaaa")[2].textContent = data.harom;
});De most egy komplett táblázatot kellene, ami a php kimenete. Gondolom ezt nem szerencsés json formátumúra alakítani, mert a html oldal nem fogja megjeleníteni helyesen.
-
Janaboy
veterán
Köszi, sajnos nem sikerült úgy működésre birni, ahogy én gondoltam.
Nekem lényegében egy inditó ikon kellene, ami adott méretben megnyitna egy webolda.t
Sajnos ez azért kellene, mert két monitors rendszerben nem lehet fullscreenre tenni böngészőt, csak max egy megadott méretet lehet használni.
-
Janaboy
veterán
Néztem, aha, közben megtaláltam amit korábban..
Igy néz ki:
var navOpenInBackgroundTab = 0x1000;
var oIE = new ActiveXObject("InternetExplorer.Application")
oIE.Navigate2("http://google.com");
oIE.Visible = true;
oIE.left = 0;
oIE.top = 0;
oIE.height = 700;
oIE.width = 400;Ez igy optimális? vagy van ettől jobb?
-
Hunmugli
aktív tag
Igazad volt
Már értem miért nem jó a document.write()
De aconsole.log()
-os megoldás sem az igazi - nem sok olyan honlapot látni, ahol a konzolt kell nézegetniAmíg nem tudok jobbat, a fenti megoldást fogom használni. Az html tageket is tud értelmezni
-
CSorBA
őstag
Szerintem ennél a property-s checkolásnál az Object.keys egy array mappel átláthatóbb és egyszerűbb, persze csak ha nem kell IE8:
var result = [];
Object.keys(data).map(function(value, index) {
result[index] = data[value];
});var data = {
d0: "zero",
d1: "one",
d2: "two",
d3: "three"
};esetén:
console.log(result); // Array [ "zero", "one", "two", "three" ]
-
Panhard
tag
Köszi, de nem nagyon értem.
Ennél a megoldásnál is csinálnom kell egy for ciklust, ami 90-szer fut le? Annak a változóját hova kell betennem?
Az én megoldásomnál az lehet a hiba, hogy a "data.d0" objektumot String-ként hozom létre, és azt nem tudja értelmezni?Most vetem észre, hogy az első hozzászólásomban elírtam egy változó nevét. Így a helyes ahogy próbáltam:
for(var i=0; i<91;i++){
var ertek = "";
ertek += "data.d";
ertek += i;
eredmeny[i] = ertek;
} -
tick
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Hozzáteszem akkor az onclick triggert is
Egyébként egy div-es táblázat szűréséről van szó. A gombok megkülönböztetésével nem kell foglalkoznom szerencsére. Nem túl elegáns módon globális változóként tárolom a legutóbb keresett értéket. Ha nem változott az előzőhöz képest, akkor nem csinál semmit. Így nem iterálja feleslegesen végig az egész táblázatot akkor sem ha bal egérgombbal kattintgat rá bárki.Valószínű elég optimalizálatlan, 230 soros táblázatot szűrök vele. Van esetleg valami gyorsabb/hatékonyabb módja ennek mint a display-t változtatgatni soronként iterálva? (electron alkalmazás így minden nodejs-es trükk bevethető)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 Pro - mobilportré
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Asztalos klub
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest