- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Jobb hely híján, ide írok a problémámmal. Processingről van szó, 3D grafika ~java nyelven. Nem is annyira nyelvspecifikus a kérdés. Aszteroidákat szeretnék létrehozni gömbökből oly módon, hogy egy-egy adott pontot random eltolok.
Lehet hogy csak este van, de sehogy sem akar összejönni
abstract class Asteroid {
float detail;
float r;
PVector GetNormal(float u, float v)
{
PVector pos = GetPosition(u, v);
pos.normalize();
return pos;
}
PVector GetPosition(float u, float v)
{
u *= 2*3.14159265;
v *= 3.14159265;
return new PVector(
r * sin(v) * cos(u),
r * cos(v),
r * sin(v) * sin(u)
);
}
void draw()
{
stroke(150, 150, 150);
fill(125, 125, 125);
beginShape(TRIANGLES);
for (int i = 0; i < detail; ++i)
{
for (int j = 0; j < detail; ++j)
{
PVector p1 = GetPosition(i / detail, j / detail);
PVector p2 = GetPosition((i+1) / detail, j / detail);
PVector p3 = GetPosition(i / detail, (j+1) / detail);
PVector p4 = GetPosition((i+1) / detail, (j+1) / detail);
PVector n1 = GetNormal(i / detail, j / detail);
PVector n2 = GetNormal((i+1) / detail, j / detail);
PVector n3 = GetNormal(i / detail, (j+1) / detail);
PVector n4 = GetNormal((i+1) / detail, (j+1) / detail);
// Háromszög 1
vertex(p1.x, p1.y, p1.z);
normal(n1.x, n1.y, n1.z);
vertex(p2.x, p2.y, p2.z);
normal(n2.x, n2.y, n2.z);
vertex(p3.x, p3.y, p3.z);
normal(n3.x, n3.y, n3.z);
// Háromszög 2
vertex(p4.x, p4.y, p4.z);
normal(n1.x, n1.y, n1.z);
vertex(p3.x, p3.y, p3.z);
normal(n3.x, n3.y, n3.z);
vertex(p2.x, p2.y, p2.z);
normal(n2.x, n2.y, n2.z);
}
}
endShape();
}
}Már azzal, hogy alacsony a detail, egészen aszteroida szerű valamiket kapok, de így ugye még nem egyediek.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8890 üzenetére
Én írnék rá két AOP metódust, mivel a várakozás nem része az üzleti logikának. Kéne hozzá egy interfész, két provider implementáció, egy annotáció, konstansok, egy exception, arra megfelelő handler, egy advisor, egy provider factory, és egy spring kontextus. Betenném bootba, és egy docker pluginen keresztül akár 100 node-on is lehetne futtatni, ahogy a felhasználók szerint skálázódik a rendszer.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Swingben készítek egy számológépet, a JLabelt-t hogy tudnám formázni, hogy ezres csoportokra bontsa a számot?köszönöm
-
válasz
fordfairlane #8891 üzenetére
TimeUnit.SECONDS.sleep(4);
+1 -
KREE
csendes tag
Sziasztok,
egy gyors kérdés, abszolút 0 tudással rendelkezőknek:
le tudná írni valaki, hogy tudom megcsinálni hogy várjon a java progim pár másodpercet (vagy ami jobb lenne, egy billenytű lenyomásáig) mielőtt elkezd működni?
köszönöm
-
Szmeby
tag
válasz
#74220800 #8886 üzenetére
Igen, lehet. Bármit bárhol kiírhatsz a konzolra. Még a metódus neve is azt sugallja, hogy írni fog a konzolra. Meg ez csak egy vacak iskolai feladat. Ha így kérik, hát így kérik. Adj neki!
Az, hogy mivel tér vissza, int, void, kiskutya, ettől teljesen független. Nem fáj neki az a print.Megjegyzem, kicsit zavaró lehet az utolsó szám (j), mivel az nem egy prím, hanem egy darabszám lesz. A kiírásnál én azt jobban elkülöníteném. Akár mondjuk egy külön sorba írva (println), vagy valami extra felvezető szöveggel. Sőt, mivel a metódus ezt a számot ki is adja magából, talán a hívó megoldja a kiírást, nem? Persze ha a feladat kifejezetten azt kéri, hogy a prímek után írd, akkor nincs mese.
Továbbá egy apróság:
Ha olyat látsz, hogyif (valami == true) {
akkor az pontosan ugyanazt jelenti, hogyif (valami) {
mivel a 'valami' egy boolean, és az utóbbi a szebb megoldás.Ugyanez tagadással is:
if (valami == false) {
szépenif (!valami) {
A 'valami' tehát egy boolean változó neve, és ezeket úgy szokás elnevezni, hogy egy eldöntendő (igen/nem) kérdést takarjon. Például: isValid vagy hasValue, stb, akkor a teljes feltétellel kiolvasva értelmes mondatot kapsz: if (isValid), vagy if (!hasValue). Jobb nem lesz tőle a kód csak szebb. És ha az olvasható változatot szokod meg, az csak a javadra válik később. Meg a leendő kollégáidnak is több hajszála marad.
-
törölt tag
válasz
#74220800 #8885 üzenetére
Bocs előzőt kérlek töröljetek!
Tehát egyszerűen akkor?:
public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes){
int j=0;
for (int i = 0; i < firstPrimes.length; i++) {
if (firstPrimes[i]==true){
j++;
System.out.print(i + " ");
}
}
System.out.print(j);
return j;
}A feladat kiírás szerint pontosan ezzel a metódussal "public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes)" kell a prímszámokat megszámolni, ill. kiadni. A bajom az hogy, elméletileg ez egy int értékel tér vissza, így nem tudom hogy lehet-e kiirtásra is használni.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
#74220800 #8883 üzenetére
1. Formázd a kódot, ez így nagyon hányingerkeltő. Van itt is programkód kompatibilis tag, de javaslom a pastebin vagy egyéb weboldal használatát.
2. Le kell mentened a prím ellenőrzés eredményét? Ezt egy külön tömbben kell megtenned? Ha ezt explicit módon nem említi a feladat, akkor a megközelítésed eléggé erőforrás pazarló. (amennyiben kéri és ezt ilyen módon teszi, akkor szólj az oktatónak hogy ne tanítson ilyen butaságokra)
3. Használj ranged for ciklust, ha nem kell az indexet felhasználnod.
4. A sima array helyett használj dinamikus tömböt, például ArrayList-et, és megspórolhatod vele a második for ciklust.
5. Több értéket akarsz kiírni, miért egy int-tel térsz vissza? Számomra eléggé katyvasz a feladat leírás. Le tudod írni az eredetit?
Egyébként a tömb indexelést alapból felejtsd el. Akkor kell használni, ha nincs más megoldás, minden egyéb esetben kerülendő.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #8882 üzenetére
Hi!
Házi feladat része lenne.
Röviden:
Van egy "public static boolean[] firstPrimes(int n)" metódusom amely visszaad egy array-t, hogy [0 n] melyik prímszám. pl: {false, false, true, true, false, true, false, true}.
Köv lepésben a "public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes)" metódussal az előző metódus segítségével meg kéne számolni hány prímszám, melyek ezek és ki is kéne ezeket az eredményeket íratni.
Elképzelésem van, persze nyilván sz@r, mint mindig
:
public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes){
int j=0;
for (int i = 0; i < firstPrimes.length; i++) {
if (firstPrimes==true)
j++;
}
int[] b = new int[j];
for (int w = 0; w < b.length; w++){
if (firstPrimes[w]==true){
b[w]=w;
System.out.print(b[w] + " ");
}
}
System.out.print(j);
return j;
}
Zavar hogy int-es a metódus és nem void-os, és így nem tudom hogy lehet e vele egyáltalán kiíratni az eredményt.
-
törölt tag
Sziasztok!
public static int metódussal ki is lehet íratni a return értéket?
thx
-
floatr
veterán
Szerintem hagyjuk ezt, mindenkinek más a preferenciája. Ha sorrendeket akarsz nézni, akkor regionálisan és globálisan is eltérő statisztikák vannak, de a lényeg megmarad, hogy a java .net php fejlesztések uralják a piac nagy részét, nagyon nem lehet egyikkel sem mellényúlni.
Én aszondom, hogy mindenki döntse el, hogy mi a személyes kedvence, és dolgozzon/tanuljon aszerint. És tárgyalja meg az adott architektúra problémáit a megfelelő topicban
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8862 üzenetére
Én napi 8 órában ASP.NET MVC-zek
Az egész StackOverflow .NET/C# és Windows, úgyhogy a kijelentésed erős túlzás
(#8871) Aethelstone: Ha Windows ökoszisztémában mozog szerverek környékén, akkor a C# nem, de a Powershell és a .NET környezet hasznos lehet.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8873 üzenetére
Hát, mondhatni, nekem az "üzemeltetés" (már ha suliban ezt annak lehet nevezni) nagyon jól ment. ha jól veszem ki a szavaidból, akkor felétek a php fejlesztő "kerestetik"?
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8866 üzenetére
Ezek a nyelvek tipikusan a szerverautomatizálás bevett eszközei. Én speciel egyiket sem ajánlom.
A Python teljesen kezdőknek talán jobb, mint a PHP, és a platform lehetőségeit tekintve ebben is lehet különféle webes megoldásokat megvalósítani, de felénk nem igazán keresett az ilyen fejlesztő, ellentétben a PHP-vel. Szóval hacsak nem tudod magadról, hogy téged az üzemeltetés érdekel jobban, szerintem ne most térj át Pythonra. Pláne ne a másik kettőre.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8871 üzenetére
na, ezt jó tudni
Bár a PHP-t én azért lehet fenntartanám amolyan tartaléknak, mert ahogy nézegetem a hirdetéseket, keresik a backend-frontend fejlesztőket is. Azt meg néhány helyen lehet csinálni a saját szabadidődben is, így csurran-cseppen vmi mellékes
-
Aethelstone
addikt
válasz
szucstom #8870 üzenetére
Nem gondolom, de ha 30 alatt vagy, akkor mondjuk bármit elkezdhetsz....
Egyébként meg ha szerverek között mozogsz, akkor célszerű olyan "pogramozási nyelvet" tanulni, amivel a szerveres munkádat segíted. Ilyen pl. a korábban említett bash, ami a *nix rendszerüzemeltetés de facto szabványa, de a Perl és a Python is hasznos lehet, ráadásul a Pythonnal komolyabb dolgokat is meg lehet csinálni. Akár felületet, meg minden lóxart
Ilyen szempontból még a PHP is ellenjavallt, C# és Java meg főleg
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8869 üzenetére
Gondolom biztos azt hiszed hogy vmi hülye tizenéves. Egyébként 26 múltam.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8867 üzenetére
Na, úgy látom kezdem összezavarni itt a tavat. Lényeg, hogy a képzésen főképp szerverekkel foglalkoztunk, programozás nem sok volt. PHP-ból van némi alap, de az csak annyira, hogy egy oldalt meg tudok tölteni tartalommal, azontúl semmi. Elhatároztam magam, hogy vmit kezdeni kéne a programozási tudásommal is, de mivel nem vagyok jártas a témában, fogalmam sincs, mihez fogjak hozzá. Egyenlőre lehet, maradok a PHP-nál, azt fejlesztem.
Utána, hogy mi lesz, még nem tudom. Sok víz fog addig lefolyni a Dunán.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8865 üzenetére
szoftveres alatt azt értem, hogy azok helyreállítása, megfelelő működésének biztosítása, stb.... Amiket felsoroltál, nem is ismerem (bár hallani már hallottam róluk).
-
szucstom
őstag
nos, igazság szerint nem igazán tudom, hogy mihez kezdjek pontosan, mert annyifelé lehetne menni, hogy fene se tudja eldönteni melyik a legjobb kezdőknek
egyenlőre lehet, hogy PHP irányba fókuszálok, aztán jöhet a többi.
Kifejezetten szoftverfejlesztéssel nem akarok/akarnék foglalkozni, szoftveres/szerveres területen jobban otthon érzem magam.
Pályakezdőként viszont így, hogy nincs egy biztos alapom legalább webfejlesztés terén, túl sok esélyt nem látok arra, hogy bárhova is felvennének.
-
válasz
fordfairlane #8859 üzenetére
Ilyet nem írtam. Csak, hogy foglalkozzon vele!
Szerk.: fentebbi két hsz.-re reagálva, szerintem a C# és a Java között különbség nem sok. Persze meg kell szokni a nyelv finomságait de szvsz. nekem nettó egy hét volt az egyikről átszokni a másikra (kronológia: PHP majd C# és most a Java). Én úgy gondolom, hogy mindegyikenk megvan a jó helye, pl.: desktop alkalmazást eszem ágában nem lenne Java-val csinálni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Aethelstone #8860 üzenetére
"ha pedig még nem tudod, hogy mit akarsz csinálni, de vastag/vékony kliens is érdekel, weboldalakat is akarhatsz majd egyszer csinálni, frontend és backend"
Ez C#-ra is 100%-ig igaz, egyáltalán nem igaz az, hogy C# = windowsos vastagkliens. -
Aethelstone
addikt
válasz
szucstom #8856 üzenetére
Szerintem meg nem biztos, hogy mindhárommal kellene foglalkozni. Annyira más világ a PHP, C# és a Java. Nem a szintaktika, az nyilván tanulható, hanem a köréjük épülő szoftveres ökoszisztéma.
Ha gyorsan akarsz weboldalakat gyártani, akkor PHP. Ha windows-os vastagklienseket akarsz fejleszteni, akkor C#, ha pedig még nem tudod, hogy mit akarsz csinálni, de vastag/vékony kliens is érdekel, weboldalakat is akarhatsz majd egyszer csinálni, frontend és backend, de inkább backend, a profession.hu-n a 'java' keresőszóra kismillió találatot kapni, akkor JavaSzerintem....
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8856 üzenetére
A kérdés az, hogy mi a célod a Java-val.
Ha gyorsan szeretnél eredményeket elérni és felmutatni webes programozás témakörben, akkor szerintem hagyhatod a Java-t, legalábbis így a második körben. Ha ellenben szeretnéd alaposan megtanulni magát a programozást, az objektumorientált programozás paradigmáit, hogy egy erős alapod legyen, hogy aztán később komplex rendszereket legyél képes készíteni, és ehhez keresel egy platformot, akkor a Java-nál keresve sem találhatsz alkalmasabb programnyelvet.
Tehát ha a szoftverfejlesztésre eszközként és lehetőségként tekinthetsz, akkor egyelőre hagyhatod a Java-t. Ha viszont hivatásként, akkor a Java kitűnő alap ehhez, és a további fejlődésedhez.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8855 üzenetére
Magyarán ha jót akarok magamnak, java-t hagyom a csipába és megpróbálom az alapoktól a PHP-t és a C#-ot?
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8854 üzenetére
Web esetén PHP szerveroldalra megfelelő. Persze áttérhetsz JAVA-ra, de akkor gyakorlatilag újra kell tanulnod a szerveroldal programozását. Kliensoldalon a Java szinte kizárólag Androidon létezik, a böngészőben Javascriptet használnak.
A Javascript pedig, ahogy azt sokan, sokszor leírták, teljesen más programnyelv, szinte semmi hasonlóság nincs a Java-val. Tán csak a Math object, meg az alap C szerű szintakszis.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
szucstom #8847 üzenetére
Ha már van PHP meg C# alapod, akkor hagyd a javát, fogd az egyiket és mélyülj el abban (mindkettőnek van topicja a PH!-n). Ahogy a többiek is írták amire gondolsz az a javascript és nem a java, és ahogy az összefoglalóban is szerepel az első 4 betűt leszámítva pontosan 0 közük van egymáshoz.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8847 üzenetére
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
Java alatt nem olyan egyszerű. Sok új fogalmon kell keresztül jutni, mire eljutsz mondjuk odáig, hogy képes vagy használni Java Server Faces-t, meg a JSP-t. Viszont sok dolog ismerős lesz, a PHP5 objektumkezelését nagyrészt a Java-ról mintázták. Sokkal több hasonlóság van a PHP és a Java közt, mint mondjuk a Java és a Javascript között.
-
fatal`
titán
válasz
szucstom #8843 üzenetére
A Javanak semmi köze a PHP-hoz. A PHP egy webes, szerveroldali nyelv, a Java desktop és web backend fejlesztésére is alkalmas (valamint Android fejlesztésre).
Amennyiben web irányba mozogsz/tervezel mozogni a későbbiekben, mind a kettő mellé ajánlott megtanulni a kliens oldal scripteléséhez szükséges JavaScriptet (aminek a nevén kívül szintén nincs köze a Javahoz).
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8846 üzenetére
oh, az jó, akkor kutatgatok egy kicsit
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #8844 üzenetére
hát, ez egyenlőre nekem nem kivitelezhető ilyen áron
-
szucstom
őstag
válasz
Lortech #8842 üzenetére
Hát, informatikai alapom van, nemrég végeztem rendszergizda képzést. Igazából ott volt C#, csak épp olyan tempóban akart haladni az oktató, hogy semmi esély nem volt arra, hogy azt megtanuljuk (tudniillik estin voltam). Ha jól tudom a Java összeköthető a PHP-val, amit azért valamilyen szinten átlátok, ezért szeretnék abba az irányba "haladni".
-
Lortech
addikt
válasz
szucstom #8841 üzenetére
12 év és 8xxx hozzászólás után elhangozhatott-e a topikban már legalább hasonló kérdés?
Mit jelent a teljesen kezdő? Informatikai, matematikai, logikai, algoritmizálási, programozási alapjaid vannak és csak n+1. nyelvként akarod megtanulni, vagy semmi alapod nincs?
Ha előbbi, a Head First (Agyhullám) Java könyvet szokták javasolni, régi, de talán még manapság is jó alapnak.
Ha utóbbi, akkor nehezebb dolgod van, kezdő nyelvként nem a Javát szokták ajánlani, de igazából nem is a Java vagy nem Java lesz a legnagyobb problémád, hanem az, hogy azt a minimális alapot megszerezd, amire már érdemes építeni egy konkrét nyelvet. Ez kemény dió. Ha komolyan gondolod a dolgot, akkor talán valamelyik prog infó szak első évi kurzusainak jegyzeteivel kellene kezdeni. Csak baromi nehéz kiszűrni, hogy mi a tényleg releváns, hasznos rész. -
szucstom
őstag
Sziasztok!
Szeretném megtanulni teljesen az alapoktól a JAVA programozást. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol találok olyan leírást, esetleg oktató anyagot, ami a teljesen kezdők számára is jó?
-
Aethelstone
addikt
válasz
MasterMark #8839 üzenetére
A paraméterül kapott objektum a "másik", amelyik példány megvalósítja, az az " egyik"
-
MasterMark
titán
válasz
ToMmY_hun #8837 üzenetére
Igen, en is innen neztem, de nekem nem volt egyertelmu.
Compares this object with the specified object for order. Returns a negative integer, zero, or a positive integer as this object is less than, equal to, or greater than the specified object.
Mar megcsinaltam az elso szerint, de ha jol ertem itt is ezt irja, csak nem volt tiszta hogy most itt melyik neki a this, meg a specified object...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
MasterMark #8836 üzenetére
Comparable Oracle doksi Java 7
Itt van a leírásban, ha nem férsz hozzá akkor javadoc-ban nézd meg, mit csinál az Integer.compareTo metódus.
-
MasterMark
titán
Udv ujra
A
compareTo
-nal mikor kell plusz meg minuszt adni?this.compareTo(that);
Itt most ha
this
nagyobbthat
-nal akkor plusz, vagy hathat
nagyobbthis
-nel, akkor plusz? -
Szmeby
tag
Ha már amúgy is végigszambázol az összes gombon, akár meg is számolhatnád, hogy melyek enabled flag-je false. Ha létezik setter, akkor csak van rá mód, hogy le is tudjuk kérdezni annak a gombnak az állapotát.
Valahogy így:btn[i].isEnabled()
Nem biztos, hogy van ilyen metódus, csak betippeltem. De valamilyennek lennie kéne. Ezekután könnyű megszámolni már lokálisan is, hogy hány gomb esetén false ez az érték. És ha kisebb, mint 5, akkor az eventben érkező gombot már nagyobb magabiztossággal fogod állítgatni.
Persze az is járható út, hogy a false-ra állításkor növelgetsz egy számlálót, ami csak egy sima instance változó a frame objektumon. De ha amúgy is bejárod a tömböt minden event érkezésekor, akkor majdhogynem mindegy.
Ami biztos, hogy neked kell megszámolnod. Vagy így vagy úgy. Vagy a tömb bejárásával vagy egy gombra kattintós event érkezésekor. Amelyiket hatékonyabbnak, biztosabbnak érzed.
-
pvpEU
csendes tag
Hali egy kis kezdő lottó programot írok java nyelven, és nem tudom hogy tudom azt elérni hogy max 5 számot lehessen kiválasztani.
A lényeg for ciklusban leregenerálok 1<91 ig számokat amik gombok lesznek és ha rákattintok az egyikre akkor a btn.setEnabled(false) -lesz, de nekem ez csak 5 ig kéne(tehát max 5 gombot tudok megnyomni ami false lesz) és while ciklussal valahogy nem akart összejönni. Szóval ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy mivel kéne kiegészítenem hogy összejöjjön a dolog.public class Feltoltbtn extends JFrame implements ActionListener {
private JPanel contentPane;
private JButton btn[] = new JButton[91];
/**
* Launch the application.
*/
public static void main(String[] args) {
EventQueue.invokeLater(new Runnable() {
public void run() {
try {
Feltoltbtn frame = new Feltoltbtn();
frame.setVisible(true);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
});
}
/**
* Create the frame.
*/
public Feltoltbtn() {
setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
setBounds(100, 100, 750, 600);
contentPane = new JPanel();
contentPane.setBorder(new EmptyBorder(5, 5, 5, 5));
setContentPane(contentPane);
contentPane.setLayout(new GridLayout(9, 9, 0, 0));
for (int i = 1; i < btn.length; i++) {
btn[i] = new JButton("" + i);
btn[i].addActionListener(this);
contentPane.add(btn[i]);
}
}
@Override
public void actionPerformed(ActionEvent e) {
// TODO Auto-generated method stub
for (int i = 1; i < btn.length; i++) {
if(e.getSource().equals(btn[i])){
btn[i].setEnabled(false);
}
}
}
} -
Janaboy
veterán
Hali,
Javascriptben is tudtok itt esetleg segiteni?
Koszi,
Udv -
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #8828 üzenetére
"Kelleni fog még a jackson-datatype-jsr310 vagy a jackson-datatype-jdk8 modul is a LocalDate-hez."
oké, itt is megoldotta, thx mindenkinek.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
holnap éjfélig be kellene adnom a beadandómat és sajnos van elég sok dolog amit nem értek. Esetleg nincsen valaki aki chat alkalmazáson keresztül (skype, facebook messenger vagy ilyesmi), tudna segíteni nekem?
köszönöm előre isui: téma: server kliens kapcsolat + néhány kiegészítő dolog.
köszönöm előre is
-
Chesterfield
őstag
Köszi!
A beolvasás már jól működik.
A JSon készítést is meg kell még oldanom listából.ObjectMapper mapper = new ObjectMapper();
try {
String prettyJson = mapper.writerWithDefaultPrettyPrinter().writeValueAsString(belsoLista);
PrintWriter pw = null;
try {
pw = new PrintWriter(new FileWriter(fajlNev));
pw.println(prettyJson);
} catch (IOException ex) {
System.out.printf("Hiba a '%s' fájlba írás közben.", fajlNev);
} finally {
if (pw != null) {
pw.close();
}
}
} catch (JsonProcessingException ex) {
System.out.println(ex.getMessage());
}ezzel nagyjából működik is, de azt még valahogy meg kéne oldanom, hogy a LocalDate-et így írja ki:
"szulDatum": "1981-11-23"
ne pedig így:
"szulDatum" : {
"year" : 1981,
"month" : "NOVEMBER",
"chronology" : {
"id" : "ISO",
"calendarType" : "iso8601"
},
"era" : "CE",
"leapYear" : false,
"dayOfMonth" : 23,
"dayOfWeek" : "MONDAY",
"dayOfYear" : 327,
"monthValue" : 11
} -
disy68
aktív tag
válasz
Chesterfield #8826 üzenetére
Kelleni fog még a jackson-datatype-jsr310 vagy a jackson-datatype-jdk8 modul is a LocalDate-hez.
A json mezőnévnek pedig nincs köze a konstruktor paraméter neveihez, hanem a getterek nevei alapján készülnek. Ha szeretnéd megtartani a getter nevét, viszont más nevet használnál a generált json-ben, akkor használhatod a @JsonProperty annotációt. Arra figyelj, hogy melyik jackson verziót használsz (1.x <-> 2.x).
pl.
public String getSomething()
-> mezőnév: something@JsonProperty("somethingelse")
-> mezőnév: somethingelse
public String getSomething() -
Chesterfield
őstag
Ez a kód nagyjából működik végül:
BufferedReader br = null;
try {
br = new BufferedReader(new FileReader(fajlNev));
} catch (FileNotFoundException ex) {
}
ObjectMapper mapper = new ObjectMapper();
try {
belsoLista = mapper.readValue(br, new TypeReference<List<Szemely>>(){});
}Még annyi problémám akadt, hogy a JSon egyik mezőneve nem egyezik meg az objektum konstruktorában várt paraméter nevével.
Illetve a konstruktor szintén vár egy LocalDate paramétert is, ami miatt ez a hibaüzenet jön:
Can not construct instance of java.time.LocalDate: no String-argument constructor/factory method to deserialize from String value ('1981-11-23')Ennek a megoldásában még tudnátok segíteni?
-
törölt tag
Hi!
Gyors kérdés. A tömbben a hiba is lefoglal egy helyet?
Pl: Egy függvény értekeit töltöm fel tömbbe. Akkor az is eltarolódik egy cellában ha az adott x-hez nincs függvényérték?
Thx!
-
MrSealRD
veterán
Beleakadtam egy problémába, de már lassan felgyújtom az egészet...
Primefaces (5.3.17) adja a <p:captca ... /> tagot. Szépen bedobom az xhtml-be, majd lerendereli a V2-es captchát. Bepipálom, hogy nem vagyok robot. Elfogadja. Eddig okés. Ezután egy commandButton-el lépnék tovább egy tabView-n de a captcha hibát dob, hogy a beírt szöveg nem egyezik meg a képen szereplővel....vagy valami hasonló. A lényeg, hogy nem működik helyesen a captcha.
Ezzel két probléma van.
1. Képeket dobál fel útjelző táblával...meg egyebekkel.
2. Elvileg semmi exrta nem kell csak a public/private key és a többit tudja magától. Gyakorlatilag a verifyValue résznél eldobja magát.Találkozott már valaki ilyen problémával? Esetleg használt már valaki V2-es kapcsát JSF-es projektben?
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8819 üzenetére
Attól függ, hogy kell-e a boxing
Alapvetően inkább kotlin vagy scala
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8815 üzenetére
A kollégáim most migrálnak CVS-ről
(#8816) Chesterfield mindhárom JAR-t letöltötted, és bepakoltad a projektbe? Ez a hiányzó annotáció a 3. fileban van, amit linkeltem
Amúgy ha egy json array a bemenet, akkor inkább
Szemely[].class
kell neked -
Chesterfield
őstag
Na a Jackson könyvtárat sikerült beállítanom, köszi.
try {
Szemely szemely = new ObjectMapper().readValue(fajlNev, Szemely.class);
}erre viszont hibaüzenetet kapok:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: com/fasterxml/jackson/annotation/JsonView
at com.fasterxml.jackson.databind.introspect.JacksonAnnotationIntrospector.<clinit>(JacksonAnnotationIntrospector.java:35)
at com.fasterxml.jackson.databind.ObjectMapper.<clinit>(ObjectMapper.java:283)
at pkg28_2_szemely.SzemelyRepositoryJSONImpl.findAll(SzemelyRepositoryJSONImpl.java:43)
at pkg28_2_szemely.Main.main(Main.java:29)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.fasterxml.jackson.annotation.JsonView
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
... 4 moremi lehet a gond?
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8813 üzenetére
Bár manapság már inkább égő. A gradle a menő, jövőre meg lesz majd valami syntax sugar build system
-
Aethelstone
addikt
válasz
Chesterfield #8812 üzenetére
Maven mindig jól jön
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #8810 üzenetére
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-databind/2.8.5/jackson-databind-2.8.5.jar
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-core/2.8.5/jackson-core-2.8.5.jar
http://central.maven.org/maven2/com/fasterxml/jackson/core/jackson-annotations/2.8.5/jackson-annotations-2.8.5.jarMondjuk én mindenképpen azt javasolnám, hogy egy mavenes projektet csinálj, mert anélkül ez manapság már csak favágás.
-
floatr
veterán
válasz
Chesterfield #8808 üzenetére
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Van egy JSon fájlom:[
{
"id": 1,
"name": "yz",
},
{
"id": 2,
"name": "xy",
}
]és ennek a tartalmát szeretném parsolni.
Tudnátok ebben segíteni?
Valamint azt is jó lenne tudni, hogy melyik Jackson JSON Processor-t töltsem le, és pontosan honnan.köszönöm a segítséget
-
szervizeszso
csendes újonc
Üdv!
E-mailben vagy valahol tudna valaki segíteni szálkezeléses feladatban,amiben van grafika is??
-
axioma
veterán
válasz
#74220800 #8800 üzenetére
A tomb valtozojat deklaraltad, de a tombot nem hoztad letre. Igy aztan az elemeire se tudsz hivatkozni (se jobbertekkent, se balertekkent amugy).
double[] xo = new double[(r-l)*10+1];
Muszaj igy, mert ott egesz tipusu kifejezes kell, a 10-zel szorzassal nem lepsz ki belole, ellenben a 0.1-gyel osztassal mar igen...
Ja es ugyel<=r
ellenorzese utan csak mindez, ha nem akarsz meglepeteseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest