- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
public class Wrap {public static void main(String[] args) {Integer i1 = 1000; // 10Integer i2 = 1000; // 10if (i1 == i2) System.out.println("same");if (i1 != i2) System.out.println("different objects");// System.out.println((i1 != i2) + " " + (i1 == i2) + " " + i1.equals(i2)); }}Nem értem , miért különböző 1000 vagy 10 értékre futtatva az összehasonlítás?
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Gradle nem azért van hogy segítse a munkát?
Deprecated Gradle features were used in this build, making it incompatible with Gradle 8.0.
Állandóan ezt írja ki.
Mennyivel egyszerűbb volt amikor az ember berakta az összes szükséges lib-et a projektbe aztán soha nem volt több gondja vele.
Itt meg köhög a Gradle, meg persze iszonyat lassú. Mi a problémája? Oldja meg. Ne plusz munkát próbáljon nekem adni. Mi az hogy elavult? Miért nem visszafelé kompatibilis?
Megint egy ingyenes "freeszar".Android Studio meg kiírja hogy új Gradle verzió elérhető, frissítsem.
Minek? Azért hogy még jobban elromoljon?Leírja, hogy olyan funkciót használsz ami a jövőben nem lesz táogatott. Ez miért gond?
Itt a deprecated jelentése: [link] . Használj gradle wrappert és akkor fixen használhatsz arhaikus verziót mindenféle hibaüzenet nélkül.
Az isten óvjon minket attól, hogy minden libet kézzel keljen újra behúzni.

-
mobal
nagyúr
Öröklődés nem is arra való, hogy kompoziciót modellezünk. Szerintem egy max két szint után el kell gondolkodni, hogy jó-e az úgy.
-
mobal
nagyúr
Na megint jól belekavarodtam. Az a baj hogy az ember évente egyszer csinál egy új git repository-t aztán közben main lett a master-ből a githubon?
A régi projektek meg master-ral futnak tovább?
Most figyelhetem melyik melyik?Egyébként jól csinálom?
libgdx generál egy gradle projectet x könyvtárba
ezt eclipse-be importálom mint existing gradle project
hogy kellene ennek a github-ra kerülnie?git push origin main?
-
mobal
nagyúr
public static void main(String[] args) {
String s1=new String(args[0]);
String s11=new String(args[0]);
System.out.println(s1.intern() == s11.intern());
String s2="alma";
System.out.println(s1==s2);
}(a main "alma" paraméter kap.)
1. Tudna valaki magyarázatot, miért lesz a konzol kimenete a true/true a fenti esetben?
Úgy tudom a String immutable. Az s1 a heap-en jön létre az s2 literál az SCP-n ül.
Az intern() miatt átkerül az SCP-re?
2. Amit végképp nem értek, ha a 3.és 4.utasításokat felcserélem akkor true/false a kimenet.
A literalon és heapen létrejött string attól még ugyanaz?

Amúgy stringet így kéne hasonlítani
s1.equals(s2). -
mobal
nagyúr
Készítesz egy vonalkód olvasó alkalmazást és egy rest apin elküldöd a spring boot alapú alkalmazásodnak a kódot?
-
mobal
nagyúr
Csalódtam a Java-ban. Évek óta fejlesztek/használok egy játékot eclipse-ben. Jó sokat játszottam vele, mert olyan jó.
Na gondoltam, kirakom az itch.io-ra.
Na de ha jar-ból futtatnám akkor hirtelen minden fájl elérés megváltozik.
Még önmagával se kompatibilis.
Mi lenne ha linuxon is kipróbálnám? Jaj
-
mobal
nagyúr
Elképesztő mennyire egyértelműnek veszem, hogy ha én tudom miben van a projekt, akkor mindenki más is
Szóval Spring Boot projekt, Spring Data JPA-val, MongoDB-vel.
A jpql alapból nem játszik, mert igaz nem mondtam, de a több érték két lehetőséget takar:
- értékek tömbben
- 2 érték, amikkel kell egy gt-lt vizsgálat
Ezt jpql-el mondjuk meg lehetne, csinálok egy helpert, az megnézi h mi van az attribútumban, és úgy konkatenálja össze a queryt. Bár ettől kiráz a hideg, ha csak belegondolok
Akkor már inkább töltse fel a filterPredicates tömböt, ha már a CB-nek amúgy is van between methodja.A nullal meg nem is kell foglalkoznom, mert a modelmapperem setSkipNullEnabled, közben beugrott.
Criterua builder.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Foglalni kell egy új tömböt, aminek a mérete a két tömb méretének a szorzata, a cikluson belül pedig egy indexet kell növelgetni és arra a poziícióra kell elhelyezni az éppen megalkotott elemet, ahol tart az index.
String[] lastNames = {"Nagy", "Kovács"};
String[] firstNames = {"Júlia", "Béla"};
String[] combinedNames = new String[lastNames.length * firstNames.length];
int i = 0;
for (String lastName: lastNames) {
for (String firstName: firstNames) {
combinedNames[i++] = lastName + " " + firstName;
}
}
System.out.println(Arrays.toString(combinedNames));Most ezt streamekkel kérném

-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Mi a legegyszerűbb módja springbootos, jwt springsecuritys, frontenddel rest-en kommunikáló alkalmazásnál az adott sessionhoz, vagy userhez kötött, több requesten átívelő ideiglenes adattárolásra?
Igazából annyit kellene tárolni hogy adott user sessionben hány requestje volt az alkalmazás felé, floodot megelőzni.
Ha rest az API akkor szerintem stateless kell megoldanod úgy hogy újra tudd alkotni az adatokat.
Bucket4j-t nézted?
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Olyan ták feladatot kaptam, hogy a swaggeres apin kapott tömeges feladatcsomagot (hash generálás, de nem crypto
) valamilyen felhőszolgáltatáson futtassak meg, majd a kész csomagot vissza az apin. Erre a fejemben összeállt egy fő alkalmazás, ami lekéri a feladatokat az api-tól, bedobálja a queue-be ahonnan a számoló kis alkalmazás példányok kiveszik, megcsinálják, majd a kész queue-be dobálják, ahonnan a fő alkalmazás kiszedi, és küldi vissza az api-nak.
Jól gondoltam ezt el? Milyen free szolgáltatás lenne ehhez a legegyszerűbb, és milyen kiinduló ponttal? (soha nem csináltam még felhős programozást, van aki az AWS-t ajánlja, de eléggé kaotikus az is)Szinkron vagy aszinkron megoldás kell? Kapsz egy requestet egy végpontra, ahol meg is várja a hívó fél a kimenetet vagy vissza kell szólond majd ha megvan a válasz?
Ehhez nem feltétlenül kell aws, ott az ingyenes heroku is. De lokálban is megcsinálhatod docker segítségével.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Clean code - beszélő nevek
Ha van egy Land osztályom akkor isAvailable() vagy isAvailableLand() legyen a metódus neve? Vagy más?
Visszaadja hogy rendelkezésre áll-e ez a Land.Mennyivel jobb volt régen amikor a nevek olyanok voltak hogy BA001, BA002 stb. Nem kellett ennyit variálni. Meg könnyebb volt megjegyezni mint azt hogy most isThisLandAvailableForConquest() vagy forConquestLandAvailable() ?
Ha ráhívsz:
land.isAvailable()vagy
land.isAvailableLand()Én az elsőt pártolom mert felesleges a land szó kétszer. Szóismétlés. Clean kód esetében mi is alkotunk mint egy író.

-
mobal
nagyúr
Sziasztok.
Egy Maven projectet próbálok készíteni, ahol a program eredményeit egy json fileba írom és onnan olvasom vissza a korábbiakat.
Ha az
\src\main\resources\results\mappában helyezem el a results.json-t akkor Mavennel futtatva a programot tökéletesen írja és olvassa az adatokat, bemásolja a\target\classes\results\mappába.
A probléma az, hogy egy futtatható .jar-t is készítek ez viszont nem éri el így a filet.Egy megoldás, ha nem a resources-be rakom, viszont ekkor mindkét esetben közvetlen a gyökérbe rakja a jsont, ez így annyira nem tetszik.
Hogyan tudnám pl. simán egy results mappába rakni úgy, hogy mindkét esetben hozzáférjen a program?
Remélem érthető a problémám
Bár nem tartozik a témához, de ha nem must a maven válts gradle-ra, tanács.

Menet közben a jar-t nem fogod tudni írni. Onnan olvasni tudsz.
-
mobal
nagyúr
No offense de miért jó az neked, hogy Eclipse-szerű legyen az IDEA? Én pont az Eclipse-t tartom egy átláthatatlan és nem intuitív IDE-nek mert egyszerűen az.

Én mindenkinek javaslom a SonarLint plugin használatát is. Sokat lehet benne tanulni és jó tippeket ad.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Hát... Ha van egy api és ahoz kéne akkor electron. Ha windows alkalmazás akkor pedig .net-ben állnék neki. Sajnos a desktop java halott.
De, hogy a kérdésre is válasoljak én egyszerű ui esetén swing-gel állnék neki.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Ez emberi tulajdonság, ha odajutsz, Te is ilyen leszel

Remélem nem, most full komolyan.

-
mobal
nagyúr
Ez is egy elég sarkos megfogalmazás és Te is tudod, hogy nem így van. A maven nem egy rusztikus, már senki által nem használt technológia, aminél leragadtak a vének. Innentől fogva tényleg csak egyéni/projekt preferencia, hogy mit használunk.
Én általánosságban értettem, de bizonyos kor felett egytől egyig akivel dolgoztam nem akart változtatni a szokásain. De ez más téma.
-
mobal
nagyúr
Ez egyáltalán nem igaz. Inkább azt mondanám, hogy a tapasztaltabbak kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e beleölni egy csomó effortot, minimális előnyökért....amik talán nem is léteznek.
Persze. Erre rengeteg példát láttam az élet folyamán. Maradjunk a régi dolgoknál mert akkor nem kell nekem változtatni és ez a lényeg. Te is tudod jól, hogy töbségében ez van...
-
mobal
nagyúr
De pont ezt mondom én is
Én egyébként cirka 2010 óta mavenezek, 3-4 éve meg van gradle projektünk is. Mindkettőt elismerem, de azt tényleg ne mondja senki (itt le lett írva), hogy a maven a vén szaroknak való és kuka és mindenre a megoldás a Groovy. Faszt, már bocsánat. Mindkettőnek kurvára megvan a helye 
Senki nem vén szarozik, de a nagyobb problémát egy másik build toolra való átállás nekik jelenti.
-
mobal
nagyúr
Ha "Groovy / Kotlin dsl gradle file" ilyen van a listában, akkor ide tényleg nem jó a maven

A Spring Boot alkalmazásokra, yaml fájlokra, java konfigokra teljesen jó
De tényleg zárható, pro és kontra el lehet sokmindent mondani, egyéni preferencia kérdése. Azzal viszont tökre nem értek egyet, hogy a maven őskövület lenne....
Jó, nyilván szarul fogalmaztam de remélem átment amit akartam, hogy az xml ebben az esetben szarul nézne ki Groovy / Kotlin dsl helyett!

-
mobal
nagyúr
No offense, de mondjatok már egy olyan use-caset, amit csak gradle segítségével lehet megoldani....hogy kicsi visszamenjek...
Fordítsuk meg. Olyan use case van amit csak mavennal lehet xml nélkül?

Egy use case ahol ugyan jó a maven, de:
- Spring Boot alkalmazás
- Groovy / Kotlin dsl gradle file
- Yaml konfigurációs fileok
- Java konfigokNekem ebben a körneyezetben egy XML nagyon elütne / nem illene bele. De mint fentebb is beszéltük egyéni preferencia kérdése és semmi több.
-
mobal
nagyúr
Remek, de ezekre nincs szuksegunk. Egyszer jo lenne atterni, de joval nagyobb annak az ara, mint amit itt sugallsz. Mindenkeppen eltart egy ideig, mig egy programozo csapat atszokik egy masik build tool-ra. Nyilvan van az a helyzet, amikor a relativ koltsege az atallasnak kisebb, mint a relativ haszna. Nalunk jelenleg nem az.
"eltart egy ideig, mig egy programozo csapat atszokik egy masik build tool-ra"
mvn clean test helyett gradle clean check.

-
mobal
nagyúr
Voltam olyan projekten, ahol már már megszállottságig fajult az új dolgok megtanulása. Hetente cseréltük le a félig magunkévá tett libeket valami fancy újra, és integráltuk bele az alkalmazásba újra és újra és újra, mindig volt valami hot topic. Brr. Na de ez a másik véglet. Talán nem kell mondanom, az alkalmazás elkészülte folyamatosan csúszott. Talás sose készült el, már nem vagyok ott, hogy ezt megtapasztalhattam volna.
Nekem annyit adott az a projekt, hogy megtanultam a világ túl gyorsan változik, hogy minden újat meg akarjak tanulni - nem is lehet - és elveszi az időt az értelmes dolgokban való elmélyüléstől. Persze megértem, hogy másokat meg csak az újdonság érdekel, és nem zavarja őket az a sok zaj a fejükben, aminek a felére holnap már senki sem emlékszik amúgy, mert csak hype volt körülötte. Azt meg végképp nem tudom hova tenni, ha valakit az alapján ítélünk meg (el?), hogy mavent vagy gradlet használ, neadjisten antot. Ha neki ettől jobb, váljon egészségére.
Vagy menjen és vezesse le a feszkót maven irtással, addig sem zavarja a terméken dolgozó népeket. 
Amúgy utálom az xml-t, és szeretem a mavent. Há!

"ha valakit az alapján ítélünk meg (el?), hogy mavent vagy gradlet használ"
Én nem ítélek meg senkit ez alapján. Le is írtam az elején, hogy nem akarok ebből most keresztes háborút, és továbbá azt is, hogy fiatal vagyok xml-ek irogatásához. Amit leírtál szerintem szélsőséges, fontosnak tartom, hogy hozzuk be az új dologokat de nem kell a ló másik oldalára esni.
-
mobal
nagyúr
Ha keresztbe-kasul ismersz valamit, s atlagban egy problemat 3mp megoldani neked benne, akkor nagyon nyomos erv kell ahhoz, hogy lecsereld valami masra, amiben ugyanez a folyamat a kompetenciad hianya miatt eltartana vagy 1 napig.
Nalunk minden regi es minden uj projekt is maven, szimplan azert, mert van par emberunk, aki nagyon ert hozza. Ok tenyleg kb. 5 perc alatt a legkomplexebb projekteket is atlatjak, mig Gradle-hez nincsen ilyen emberunk. A build time meg nem kritikus.
Persze lenne haszna gradle-zni, legalabb lenne eselye kialakulni benne mely kompetencianak. Ha ma kezdenek Javazni, biztos azzal kezdenek. Igy viszont, hogy teljesen otthonos terep a maven, foleg ezt hasznalom, itthon is. Volt projekt amit gradle-lel kezdtem, de semmi nem vitt ra utana, hogy a kovetkezot is azzal csinaljam. Van boven mas szakterulet, ahol tobb hasznot hoz a raforditott tanuloido.
És van igény ott új dolgok megtanulására (kérlek ne pejoratív érelemben értsd). Nálunk a mavent írtják - szerencsére. Persze ez csak marketing de: [link] .
-
mobal
nagyúr
Na, ki tud nagyobbat mondani a fentieknél, szakmaiságban és megalapozottságban?
Viccet félretéve, egy okból váltanám le a mavenes projektjeinket gradle-re, ha olyan jellegű performancia problémánk lenne, amin a gradle segítene, és a probléma elérne olyan szintet, hogy megérné kidobni kb. 1 hónapot az egyébként jól működő, maintenance és problémamentes projektjeink migrációjára.
Jó én ebből a vitából kiszállok. Nem fogom megérteni sosem a régi dolgokhoz ragaszkodást. Fiatal vagyok hozzá.

-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
mvn exec:java -Dexec.mainClass=cinema.Program -Dexec.args="http://localhost:8080/WebService/Cinema A 5 Lock"
Az fent látható paranccsal szeretnék futtatni egy "Maven simple project"-et. A problémám ott kezdődik, hogy a program argumentumaként adott URL-t a maven megpróbálja pluginként feloldani. Nem meglepő módon, nem talál hozzá metadatat és elhal a build.A program Eclipseből indítva ugyanezekkel az argumentumokkal, hibátlanul működik. A cinema.Program osztály is megfelelően van benne. Mondhatnátok persze, hogy futtassasm Eclipse-ből, de egyetemi feladathoz kell és gondolom így fogják tesztelni.
Bármi ötlet, hogy ez mitől lehet?
(Én alapvetően .Netes vagyok, szóval most először dolgozom mavennel.
)Tipp: Felejtsd el a mavent és használj gradle-t.
Off: Ne kezdjünk keresztes háborúba pls
dsl > xml. -
mobal
nagyúr
Az OCA vizsga arra jó, hogy bizonyítja az élet egy bizonyos pontján rendelkeztél azzal a tudással.

Én szeretnék csinálni egyet - megéri?
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy mi az oka annak, hogy a képen látható táblázat alján a scrollbar nem működik? (TableView)
A cellában található szöveg végén ott a három darab pont, viszont én azt szeretném, hogy a scrollbar használatával a szöveg végére tudjak navigálni.
köszönöm
Ez swing?
-
mobal
nagyúr
Rosszul kérdeztem, rossz példával

Egy osztályban van 1 int x koordináta. Ennek bármilyen értéke lehet Integer.MAX_VALUE és Integer.MIN_VALUE között.
Én csak azt látom eddig csak a getter/setter előnyének hogy ha 100 helyen olvassák és 1 helyen írják akkor könnyű megtalálni azt az 1 módosítási helyet.
Hátránya hogy lassabb mert van közben egy metódus hívás. -
mobal
nagyúr
Illetve adott esetben tudod az formázni, módosítani akár. A getter már érdekesebb téma. Annak is nagy szerepe van ha pl. immutable objektumot szeretnél használni.
-
mobal
nagyúr
Miért melegen ajánlott egy osztályban a private field?
Hiszen ha felveszek hozzá egy public setter-t akkor ugyanott vagyok mintha publikus lenne.class X {
private int y;
public setY(int y) {
this.y = y;
}
}De ha nem veszel fel hozzá akkor nem publikus.
Egy osztályod belső állapotát tárolod egy változóban. Biztos, jó ötlet, hogy boldog és boldogtalan módosítani tudja? Nem. Ha viszont ez az elvárt akkor ott a lehetőség rá.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Rá kellett jönnöm, hogy a spring data nem olyan okos, mint hittem, így ha a @Query-s repositoriy metódus szignatúrájában nem lista van, hanem pl string, akkor nem tol egy LIMIT 1-et a DB-felé, hanem működik amíg egy találat van, és exception amint több is van...
Szóval hogy lehet korlátozni 1-re a találatok számát, natív query nélkül?
Tényleg az a legegyszerűbb, hogy a service-ben csak kiveszem a lista első elemét? Tákolásra kényszerít?
(metódusneves query leírás nem játszik, túl bonyolult ahhoz a query (pedig nem is igazán bonyolult))Hát pedig query-nél neked kell ezzel foglalkoznod szerintem: [link]
Más, de Spring: tegnap migráltam SQL-ről Mongo-ra. Elég hamar ment szerencsére.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
köszi, ez király dolog! Éreztem, hogy van valami ilyesmi

dockeresíteném (próbából) az egyik sima springboot teszt cuccomat, amiben embedded H2 van.
De ahogy egy régebbi node-os probálkozásomnál is, itt is egy soros semmit mondó hibaüzenettel száll el a run, de a build az rendben van mindig.Error: Invalid or corrupt jarfile /app.jarEz a dockerfile
FROM openjdk:14-jdk-alpineVOLUME /tmpARG JAR_FILEADD ${JAR_FILE} /target/wishlist-1.0-SNAPSHOT.jarCOPY ${JAR_FILE} app.jarENTRYPOINT ["java","-jar","/app.jar"]Le van buildelve a jar, ott van a helyén a targetban.
Még is. Amúgy ha arg-ot adnék meg azt, hol adjam meg? A formátumára vagyok kíváncsi.
Amúgy egy vindózos gépen fut, de lásd a backslashek per jellé vannak alakítva.Ez Spring?
-
mobal
nagyúr
Vindózon van egy openjdk 14, csak úgy kicsomagolva, hozzáadva a path-hoz, meg java_home beállítva.
Tennék fel mellé egy 8-as JDK-t is, de nem tudok. Az openjdk elirányít az orákle oldalára, ha 8-ast keresek, ahol csak telepíthető van, ami valahogy kisajátít minden javas alkalmazást, és az futtatja, de hogy hogy, azt nem értem, mert a path-hoz, és javahome-hoz nem ad semmit.
Linuxon meg csak simán az apt-al rakhatok fel 8-as, és legújabb javat is.
Hogy lehet megoldani, hogy az elsődleges a 14-es openjdk legyen, de adott projekthez, aminek a pom-jában 1.8 van, ahhoz a 8-ast használja? És hogy telepítem? Tényleg 7zippel kell kihackelni az oracle telepítőből?
Én már lassan két éve nem szórakozom csak ezt használom: [link]
-
mobal
nagyúr
Miért java nem alkalmas rest api készítésére? Én ebből élek jelenleg.
Szerintem, de ez szigorúan szvsz. ha meg tanulja a Springer használni illetve készít hozzá egy webes felületet hasznosabb, menőbb és időtálló tudással gazdagodna a kolléga.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Igen. Leszamitva, hogy azert a Composite nem tul gyakori. Singletont, factoryt altalaban ugyis ad a framework, buildert a Lombok. Strategy szerintem elegge gyakori a jo kodokban ahol tipusfuggoen kell algoritmust valasztani. A java8, meg a Spring eleg sokat segit, hogy az oldschool modon kevesebbszer kelljen patternt implementalni.
A másik gyakorni pattern, igaz python-ra jellemző a "b*sszunk be mindent egy fájlba" pattern...

Szerk.: csak, hogy ne általánosítsak, igen ez a fejlesztő igényessége. No offense!

-
mobal
nagyúr
nem. Az ugyan azt írja 20x, ahogy szokta, hogy nem talál megfelelő osztályt a szerializáláshoz (mert nincs is olyan félig összeszedett entity), de amúgy a json serializációig minden rendben, előtte kiíratom a visszaadott objektumot, onnan is látom, hogy spamet rak bele.
Nagyon furán működik ez a spring data.pl van 2 entity, 1-1 kapcsolattal. Kellene nekem a "gyerek" összes infoja, a szülő id-ja alapján.
@Query("SELECT p FROM UserProperties p INNER JOIN User u ON u.userProperties = p.id WHERE u.id=?1")@Query("SELECT u.userProperties FROM User u WHERE u.id=?1")
2 queryt eredményez mindkettő, ahol összejoinolja ahogy az első queryben van, majd még egy query ahol a User-t lekérdezi ugyan olyan where-el... tehát 2x megcsinálja ugyan azt. Akár lazy, akár eager a kapcsolat. Akkor is megcsinálja, a user repository findbyid-t nyomok.Ok hogy id alapján történik minden, ami szinte ingyen van, de na... Tényleg csak natív queryvel lehet beleverni, hogy egy queryvel megcsinálja ezt? Vagy a spring show sql nem azt írja ki ami tényleg történik? Vagy el van cseszve a H2 driver?
Ezt meg kéne tudni csinálni szerintem nativ query nélkül is. Régen csináltam hasonlót:
Optional<Deck> findByIdAndGame_Id(int id, int gameId);A
deckentity-nek pedig volt egy ilyen tulajdonsága:@OneToOne
@JoinTable(
name = "games_decks",
joinColumns = @JoinColumn(name = "deck_id"),
inverseJoinColumns = @JoinColumn(name = "game_id")
)
@JsonIgnore
private Game game; -
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Köszi! Így már kezdem kapisgálni. xmx 4096-ra van állítva. Csak furi volt, mert 6 giga ramból ~ 30% szabad maradt. 1.79 GiB free / 1.25 GiB cached. A javas alkalmazás meg azt írja, RAM Used: 2457. így viszont kijön a matek. 1.79+1.25+2.45 = 5.49 a maradék ~ 500 megát meg a rendszer és egyéb cuccok eszik el. 2.45+1.25 = 3.7 (~4gb)
Más. Javahoz full kuka vagyok és a google sem barátom most. Nem tudom szokás e ilyet kérni, de egy kódot valaki ki tudna nekem egészíteni vagy útba tudna igazítani?
[link]
Ez egy bugreport rendszer ingame. A 110-es sor szerint "reportoló karakter neve.txt" -ként menti a reportokat, és (113-117-sor) nem enged 1 karakternek több "aktív" reportot küldeni.Ez így nekünk nem jó, mert testing phase van, és jó lenne minél több bugról értesülni.
Arra gondoltam, a 113-117 sorokat megszüntetném, a 110-es sort meg kiegészíteném egy időbélyeggel. (System.currentTimeMillis())
Csak nem tudom, hogyan. Mert ehhez valóban hülye vagyok.

Amit lefoglalt darabot és amit felhasználó az nem ugyanakkora.
-
mobal
nagyúr
Alapvetően nem lenne rossz, de...

Leszámítva az apró kis hm... sajátosságait mostanában eléggé bosszantó, hogy napi szinten 3-4 alkalommal hullik darabokra. Ilyet régebben még az eclipse sem csinált a legrosszabb pillanataiban sem.
Egyetlen dolog van az ideaban, ami tényleg tetszik, az a lambda-kezelés és a kapcsolódó code assist. Érdemes figyelni a VS Code-ra, mert nagyon jön fel, hónapról hónapra fejlesztik.A probléma a teg készülékedben lehet. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor crashelt össze az elmúlt fél évben (0). Gradle + spring micro servicek néha nyitva 3-4-5 (bár ez full irreleváns).
-
mobal
nagyúr
Sziasztok! Elkezdtem Spring boot-ot tanulni és letöltöttem az STS (Spring Tool Suite)-t. A kérdésem az, hogy használhatom akkor is ha csak sima java-t írok Spring nélkül (van valami hátránya az Eclipse-hez képest ebben az esetben), vagy erre inkább használjam a sima Eclipse-t továbbra is? Köszi.
Az egyetlen értelmes ide az IDEA, mással nincs értelme 2020-ban foglalkozni - szerintem. És most kapni fogom a savat.
-
mobal
nagyúr
En tobb dologban nem ertek egyet a sonarlint-tel, de ettol me'g orulok hogy van, mert neha egyszeru teveszteseknel felhivja a figyelmet a potencialis hibara.
A baj az amikor kotelezove teszik az osszes sonarlint hiba javitasat, es olyan szornyek keletkeznek, hogy az mar nem konnyiti hanem neheziti a megertest. Mert azt megertem hogy a sonarlint celja olyan szintre levinni a fejlesztes szinvonalat hogy egysegsugaru programozo is kovetni tudja, de ez minden csak nem hatekony, ha nem egysegsugaruakkal csinalod amugy a projektet.
Nyilvan SZVSZ."En tobb dologban nem ertek egyet a sonarlint-tel, de ettol me'g orulok hogy van, mert neha egyszeru teveszteseknel felhivja a figyelmet a potencialis hibara."
Akinek nem inge ne vegye magára, de én meg azt nem fogom soha megérteni, ha van egy tool aminek a célja a minőség javítása és igen népszerű akkor miért kell kiakadni ha valakinél esetleg jobban tudja a dolgokat? Én nem mondom azt, hogy nincs így de nem is értem ez.
"szornyek keletkeznek"
Én megint csak pont az ellentetjével találkoztam. Ha túl komplex egy metódus szól, hogy nagy. Szerintem ez pont jó. És az esetek 99%-ban igen, tudod még jobban fragmentálni a dolgokat.
Szerintem simán jó dolog, de tényleg, felőlem aki akarja használja aki nem nem. Én látok benne elég sok potenciált és tudást mögötte.
-
mobal
nagyúr
A legjobban az tetszik, hogy a sonar oldalán lévő leírás és javaslat is tele van agyatlan anti-patternekkel. Sajnos a sonar tele van hülyeséggel, nem véletlen, hogy meghagyták a lehetőségét annak, hogy kikapcsolj egy-egy szabályt

Ha DTO-kat gyártasz akár rétegenként, akár microservice-enként, akkor plusz konverziós lépéseket teszel a kódba potenciális hibaforrásokként. A leggyakoribb az, amikor egy fejlesztő erre rá van kényszerítve, hogy gépiesen átdobálja az adatokat, néha konvertál típusok közt. Komplexebb lesz a kód, és semmi nem teszi biztonságossá abban az irányban, amit a sonar szabályban és a linkjeiben -- leginkább csak -- sugallnak. A mintakód félrevezetően gyatra, hűen tükrözi a témakörben gyakori ultragagyi minimalista tutorialok szellemét. Nem ment semmi és senki automatikusan, ellenőrizetlenül, validáció, autentikáció és access control nélkül, pláne nem a Controllerből, ha publikus endpointról van szó. Ha microservice-eket használunk, akkor meg egyenesen hiba eltakarni egy újabb réteggel az adatokat pl az api gateway elől. Hasonló okokból teljesen feleslegesnek tartom az OpenSessionInView filterrel kapcsolatos felindulásokat.
A leggyakoribb érdemi oka annak, hogy DTO-t vagy projekciót kell használni, az szokott lenni, hogy teljesítménybeli optimalizációt kell csinálni, így bizonyos lekérdezéseket view-ra specializáltan kell implementálni, vagy mert a frontend nem tud mihez kezdeni összetett adatokkal. Esetleg az api gateway összegyúr két service-ből származó adatot, de az meg szvsz tervezési hiba, ha erre kényszerült rá valaki.
Egy esetben látom még a létjogosultságát a DTO-szerű képződményeknek, ha az Entity/Document bloated lenne egyébként. Ez meg szubjektív.
Nem kell, hogy egyetértsünk, de a dogmatikus kijelentések teszik tönkre a szakmát.
Szerintem van ráció abban amit a SonarLint ír. Lehet, hogy komplexebb lesz a dolog de akkor is biztonságosabbá válik azáltal, hogy valmait kell kezdened a DTO-val és nem tudod csak úgy pusztán elmeneteni.
Az egész sonar opcionális, nem muszály használnod. De egyszerűen, egy plugin telepítésével összeségében nagyon sokat tudsz javítani a minőségen.
Én általában a nálam okosabb emberek által javasolt dolgokat elfogadom, persze nem jelenti azt, hogy neked is el kell. Régóta létezik, ha akkor szar lenne, azért bízom benne, hogy nem létezni.
Ki volt és megint hol demagóg? Valláshábórú != demagógia (bocs, ha nem nekem szólt).
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
megint szívás a keveréssel... spring MVC controller, JSF-el. Tökjó volt addig, amíg nem kéne egy jsf oldalt GET url paraméterrel megnyitni.
De ott elakadtam:@GetMapping(path = "/public/list/{id}")
public String publicwish(@PathVariable long id, Model model) {
System.out.println("Controller:"+id);
model.addAttribute("id", id);
return "public/list.xhtml";
}nem spring controllernél van az f:viewParam, de itt sehogy se működik. 1 darab id-t kellene csak a jsf managedbeannek eljuttatni, akárhogy. Ezt a model-t se tudom hogy lehetne elérni jsf-ből. A returnbe bármi mást írok, akkor 404 lesz. Így bejön az id a controllerhez, de a jsf-be nem megy tovább. Erre mi a megoldás?
Najó találtam rá egy megoldást, de az igen csúnya

A logikát pakold át @Service-be a kontrolleredből. Model helyett pedig dto-kat illik adni controllernek.
-
mobal
nagyúr
Mit szoktatok javasolni, ha valaki ~nulláról akar megtanulni programozni? (Lehet angol, magyar, könyv, videó, ingyenes vagy olcsó fizetős, csak legyen lényegre törő, "intenzív".)
Rám jött a hepp. Minimálisan konyítok a C++ hoz (féléves választható tárgy volt régen egyetemi mérnök képzésen), de azt tanácsolta egy ismerősöm, hogy azt felejtsem el és inkább mondjuk Java (esetleg ~Script). De most még átküldhettek másik topic-ba.

Ha meg akarod tanulni akkor inkább Python. Az egész kulcsa, hogy a gondolkodás módot sikerül-e elsajátítanod. Ha az megvan akkor pár év gyakorlat és kb. tök mind1, hogy miven dolgozol menni fog.
-
mobal
nagyúr
"4*(3+sin(12))" -> a szamologepen ezt is ugy irod be leginkabb, hogy 12 sin +3, *4
Ha nagyon muszaj zarojelezest is tudni, akkor is ilyesmi:
4,* -> vissza 4
( -> vissza 0
3, + -> vissza 3
12, sin -> vissza sin(12)
) -> vissza 3+sin(12)
= -> vissza 4*(3+sin(12))
Tehat minden nem szamjegynel vagy 1 vagy 2 parametert kuldesz, ha volt szam akkor azt es a muveletet, ha nem, akkor csak a muveletet (zarojelet, akarmit).
Probald ki a windows tudomanyos szamologepben.
A nehezites a precedencia. De csak az osszeadas, szorzas eseten (max. ha kell hatvanyozas ott is). A sin() es mas 1-operandusu muvelet az mindig arra vonatkozik, amit epp kiir. -
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Számológépet csinálok, és bajban vagyok a string parsing-al. Minél többet gondolkodok rajta annál jobban túlbonyolítom...
Neten keresve, vagy csak kétszámos megoldásokat találok amiben nincs is parsing, vagy visszadob a 120 ezredik split() pont mentén leíráshoz.
Tudnátok esetleg ajánlani valamilyen referenciát/példát ahol bármi hasonló megvan valósítva? Szóban is bőven elég lenne, csak hogy nagyjából milyen módszerrel lenne szépen megoldva.Egy kis rant: nyakamba varrtak egy számológépet amiben minden alapműveletnek, sin, tan cos, asztali, és webes nézettel aminek azonos adatbázisa van, működjön minden fő számrendszerben, minden alap mértékegységet váltson át, és API-n keresztül menjen a valuta váltás.
Mindeközben mások nyamvadt amőbát csinálnak meg recepkönyvet. String in, save click, és csókolom.Problémás kód részletet tudnál szolgáltatni?
-
mobal
nagyúr
2017-ben kezdtem pti-t levelezőn, de az elvárás meg van, viszont tanítani kb semmit se tanítanak. Közben az élet úgy hozta, hogy 1év passzívra kellett tennem magam, ezért most a webleren keresztül webmesternek tanulok. Nem légből kapott ötlet ez, csak magamtól nem minden világos és ezért gondoltam ilyenre is.
Ha van affinitás akkor vágj bele. Én csak a saját "tapasztalatomat" osztottam meg. Egyetemet végzett mérnökként állítom, hogy semmi lényegeset sajnos nem tanítottak nekem amit most használnék.

-
mobal
nagyúr
Nem.
Ezt ne úgy fogd fel, hogy mondjuk végigcsinálsz egy tanfolyamot és rendelkezel megfelelő tudással, hogy junior lehess. Ez nem egy olyan munka ami határok közé van szorítva, és nem hiszem, hogy fél vagy egy év alatt a gondolkodás módot el lehet sajátítani.
Ez az én véleményem.

-
mobal
nagyúr
Két külön probléma volt.
Van egy Activity-m (Android), ami indít 2 szálat (kamerához, Bluetooth-hoz, és ezek külön classban is vannak). Egy bajom az volt, hogy nem tudtam, hogyan kell meghivatkozni a másik szálban levő metódust (azaz hogy a kamera szál által feldolgozott kép alapján adatot küldjek BT-n). Ez már megy.
Ehhez a BT szálat (is) statikussá kellett tenni. Viszont így meg nem tudom, hogyan lehetne toast-ot küldeni az UI-ra, mert az Activity nem statikus, (nem is lehet az) így aztán a RunOnUIThread nem igazán működik. De akkor hogyan lehet? :SErre linkeltem az mqt. Csinálsz egy képet, majd küldesz egy vagy két üzenetet. Nem indítasz feleslegesen szálat csak reaktiválni cselekszel. 😀
-
mobal
nagyúr
Ez már megy, de köszi
Egyszerűbb volt : két static class között szépen lehet hívni (simán meg kellett hivatkozni class.metódus formában, és megy). Ott akadtam el, hogy az összes RunOnUIThread-os toast-ot ez kiüti, mert static classból a nem static MainActivity-t kéne elérni. Ezt hogy lehet áthidalni?Lehet nem teljesen értem mit akarsz csinálni pontosan, de nem jó ötlet thread-ből threadeket hívogatni.
-
mobal
nagyúr
Hello,
Csinált vár valaki olyat Androidon, hogy egy thread-ként fuó class -ból hívott egy másik thread-ban (ami szintén külön class) levő metódot? Nem jövök rá, hogyan... A hívott class public, és a metódus is. A MainActivity - ből szépen működik a hívás, csak a másik szálból nem tudom.
Köszi

[link]. Darabold fel a feladatot és add át, üzenetek formályában.
-
mobal
nagyúr
pontosan azt, amit írtam. De lefut az alkalmazás, elindul ugyan úgy mintha simán futtatnám, lefuttatja a teszteket, majd leállítja.
És most az újabb dolog amit szeretnék el,érni, az az, hogy ne csaljon a springboot junit test, és ne god mode-ban hívja meg a rest szolgáltatásokat, hanem autentikálni kelljen, csak úgy mintha postmanból hívnám.
Ez biztos unit tesz? Nekem már nem annak tűnik, ha autentikálni is akarsz.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Thymeleaf-et én messze kerülöm. Ha api + frontend a cél akkor mustache sokkal jobb. Ha viszont egy monolitikusabb alkalmazás akkor jó.
H2-re +1 és tudod migrálni flyway segítségével.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Ne fanboikodjunk, kérem

Nekem az idea a gradle projektektől térdel le, néha azt sem tudja merre van a projekt, a debug tool katyvasz, a docker integráció meg rosszabb mint a command line, a gitet teljesen hazavágja egy merge-el, mate környezet alatt elveszti a menüjét. De legalább amióta van egy vadiúj laposom, egész gyorsan elindul.Mate nem az idea hibája gondolom, a többit meg pont máshogy látom. 1:1, mindenki azt használ amit akar - de ezt már beszéltük korábban. Szarkazmus volt
-
mobal
nagyúr
@SecondaryTable(name = "EMP_DATA",...
Erre azt mondta az eclipse hogy: cannot resolve secondary table EMP_DATA
MySQL adatbázisban hoztam létre a táblát, aztán írtam bele a fenti sort egy már létező entitybe.
Mindent(?) próbáltam aztán újraindítottam az eclipset, még mindig rossz volt. Felvettem egy másik táblát a db-ben. Ahhoz csináltam egy sima entity-t. És hirtelen a secondary is jó lett! Mégis mi történt?
Töröld le az eclipse-t és használj ideat. Itt az ideje!

-
mobal
nagyúr
Igen. Spawnolsz egy threadet, nyitsz egy dialogfragmentet és ott pedig updateled a státuszt, illetve teszel egy cancel gombot.
Hogy mi a komponens neve a jó ég tudja, kb. 6 éve nem csináltam.
Szerk.: Közben megtaláltam, AsyncTask kell neked. Van sok tutoriál. Mindenképpen így "szép" megcsinálni.
-
mobal
nagyúr
Nem.
Nem igazán van rá szükség, az elkészült képeket kell feldolgozni.
Valószínű amúgy azzal van gond, hogy mintha nem várna a CountdownTimer-en kívül semmi, csak pörögne a while, vagy ilyesmi, a kamera meg nem tudna mit kezdeni a kérésekkel (nem tudom jobban megfogalmazni).Amúgy kb. ennyit kéne helyettesíteni while (feltétel); -lel. Kb. tutorialokból vadásztam össze
new CountDownTimer(96000, 6000) {public void onTick(long millisUntilFinished) {Log.d("Iterate", "seconds remaining: " + millisUntilFinished / 1000);camera.takePicture(shutterCallback, null, null, jpegCallback);}public void onFinish() {Camera.Parameters param;param = camera.getParameters();param.setAutoWhiteBalanceLock(false);camera.setParameters(param);thefirstiteration = true;}}.start();Hát most vagy félrértelek vagy nem tudom de a droid pl. minden esetben thread futtatását javasolja. Az UI threadén pedig nem illik ilyet csinálni mert beáll a kép a végrehajtás végéig.
-
mobal
nagyúr
Hello,
Az mitől lehet, hogy ha egy eljárást Countdowntimer-ből hívok (Android...) akkor lefut, ha while ciklusból, akkor nem (mi az hogy nem? megáll az egész UI tőle, mint a szög)?

Illetve, van ezen az izén értelmesebb várakozás, mint a Countdowntimer? (Bár arra is jöhet tipp, hogy a kamera foglaltságát hogyan lehet lekérdezni, azaz kérek egy képet, és mikor kérhetem a következőt...)
Külön threaden indítod?
-
mobal
nagyúr
Nyilván. Ezért nem lehet kijelenteni, hogy az egyik jobb, mint a másik. Viszont pont emiatt kiváló flamewar alapanyag

Stíluson és Java IDE-n nem vitatkozunk!

-
mobal
nagyúr
Azért a vi és az Eclipse összehasonlítása erős túlzás ugyancsak
Pont ugyanolyan hatékonysággal lehet Eclipse-ban dolgozni, mint Idea-ban. Te lehet, én nem lennék rá képtelen. Ízlések és pofonok - nekem az Eclipse-szel való munka olyan lenne mintha a fogamat húznák.
-
mobal
nagyúr
Azért ez a de facto erős túlzás

Nyilván vi-ban is meg tudod csinálni ugyanazt, de minek szivasd magad?
Szerk.: hozzáteszem az idea ce egy zseniális húzás.
-
mobal
nagyúr
Szerintem teljesen mindegy milyen szemmel nézed, a lényeg, hogy a developernek a lehető legkényelmesebb legyen a fejlesztés, annak az összes aspektusával, különös fókuszt téve a debuggingra, a build/deploy sebességre, stb. Milyen olyan pipeline-t tudsz mondani, ami lokálisan gyorsabb, egyszerűbb, szükség esetén gyorsabban testre szabható, mintha közvetlen a gépeden fut az app server, vagy a Spring boot app? Ha csinálsz egy dockerben levő Java EE szervert, akkor ahhoz, hogy oda deployolj, ott debugolj szintén kell ultimate edition. Ha egy app server image-ből kiindulsz dockerfile-ban, és mellé rakod az alkalmazásod a buildnél, az lassabb és körlülményesebb lesz jóval. Sajnos a "jó" devops pipeline-nak gyakran az a vége, hogy az emberek csak deploy + println-nel tudnak debuggolni.
Egyébként a legjobb debugging tool meg szerintem a unit teszt, két okból is: gyors, olcsó, és ha sikerül megfejteni a hibát, automatikusan van rá regression teszt. Csak sajnos nem mindig elég a hibához a unit test.
(#10940) mobal: Ok, de a kérdés kimondottan JEE volt. Egyébként a Springes véleményeddel is vitára kelnék. Munkahelyen ultimate-et használok, itthon CE-t.Az ultimate-ben sokkal több infót kapsz. Pl. autowiringnél már ki szokta jelezni, ha nincs autowire candidate, vagy több is van, s kéne qualifier. application.properties szerkesztése közben az éppen elérhető property-t felkínálja dokumentációstul. Van JPA support. És ezek most csak ilyen hasraütésszerű dolgok, lehetne még találni bőven különbséget. Meg így is vannak amik hiányoznak ultimate-ből is. Pl. custom autoconfigurable bean-ek felismerése autowiringnél, etc.
Nyilván tudom én is, hogy többet tud az Ultimate, de semmi olyat nem ami miatt __nem__ tudnál dolgozni.
Ezek a feature-ök pedig olyanok amivel találkoztam csak hibaüzenet formájában.

-
mobal
nagyúr
Tudom, hogy JEE volt a kérdés (tudok olvasni), de azért gondoltam megosztom a tapasztalataim...
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Írsz egy függvényt, ami megcsinálja a beolvasást, majd meghívód külön külön. Gondolom a csv fájlok ugyanolyan tartalmúak.
-
mobal
nagyúr
Konkrétan az érdekelne, hogy melyik típusra érdemes beruházni.
Néhány szempont:
- könnyű hordozhatóság, mert sokat ingázok
- Ne csak 1-2 évig legyen elegendő az erőforrás fejlesztésre
- hosszú üzemidő (eddigi ismereteim alapján, ez nem probléma egyik modellnél sem)
- Java fejlesztésre használnám leginkább, talán local db is futna rajta
A hordozhatóság szempontjából a 13"-os modellek a nyerők, viszont itt meg is állt a tudományom. Kicsit utánaolvasva a témának, annyi lejött, hogy azért kisebb erőforrásal is hoznak olyan szintet, mint nagyobb erőforrású win-es gépek. Az viszont nem tudom, hogy Air vagy Pro, mennyi RAM-al, SSD-ből gondolom a 128-as is elég (külső HDD orvosolja a helyhiányt). Windows-os üzleti gépekkel van tapasztalatom eddig, ott a 16GB RAM szerintem elvárt, local db+ IDE + böngésző néhány tabbal + DB nézegető + egyéb apróságok.
Szóval összefoglalva, szükséges a Pro vagy az Air is elegendő, kell a 16 GB RAM vagy 8-al is vígan el lehet lenni?
Köszi a válaszokat!
- Nem olyan nehéz a gép, a 15-ös (most már 16-os) modell is teljesen vállalható
- Plusz gari szerintem mindenképpen megéri, azért többet kibírnak mint két év
- Akksi jól bírja, ha dolgozom rajta 4 - 5 óra, sima "office" használat van 8 is
- Java fejlesztésre használom én is
13-as és 15, 16-os modell is vállalható szerintem. Ez egyéni preferenciának gondolom, ha sokat használod monitorról akkor a 13 is bőven elég lehet. Memóriából minél több, annál jobb! 16 legalább.
Nekem egy IDEA + Docker (általában 3 image, SonarQube, MongoDB és RabbitMQ) szokott enni olyan 4 - 5 giga körül. Én az i7-et annyira nem tartom fontosnak, mióta van 8. generációs i5 ami 4 mag + 4 szál.
Air szerintem kevés, Pro mindenképpen.
-
mobal
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 4000GB Gen4x4 NVMe SSD, 1 év gar 4TB!!!
- SZÉP! HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10850H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- GARANCIÁLIS LEMEZES PLAYSTATION 5 SLIM CFI-2116
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- 27% - NZXT N7 Z790 FEHÉR ALAPLAP!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5186, 100% AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5548
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- Apple Watch SE 2 44mm Midnight 100% akkumulátor 6 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest