- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
válasz
szervizeszso #8716 üzenetére
nem igazán, nagyon kezdő vagyok
-
Chesterfield
őstag
válasz
szervizeszso #8713 üzenetére
köszi
-
szervizeszso
csendes újonc
válasz
szervizeszso #8710 üzenetére
De ha csak abban tudnátok segíteni, hogy hogyan lehet szétválogatni a házaspárokat az már elég lenne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szervizeszso #8708 üzenetére
simán procedurális logikával (loopok és if/else elágazások).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szervizeszso #8701 üzenetére
melyik része nem megy?
alapvetően én felosztanám a feladatot kisebb egységekre.
kell a szokásos GUI rész, ezt lehet generáltatni. ha nem akarod nagyon túlbonyolítani a struktúrális designt, akkor a GUI és controller class összevonható (én ezt csinálnám, ronda lesz és a cohesion része nem a legszebb, de scope szempontból egyszerűbb). Ezt a classt nevezzük Controllernek.
ha nem kell threaded Person, akkor a controller classba simán raksz egy simulation() funciót egy loopal, ami végighívja mindenkin a meccsnézést annyiszor, ahányan éppen vannak. én ezt úgy csinálnám, hogy fognék egy ArrayList<Married> marriedPairst, amiből a simulation() random kiválasztja a párokat egy temporáris (funkcion scope) tárolóba szintén Married typevel, aztán szépen végighívod a watchFootball() funkciót az összes elemen a temp tárolóban loopban, amit beraksz még egy loopba hogy elégszer nézzék a meccset.
A Marriedben le kell tárolnod egy Wife és egy Man típusú objectet. Ezeket a párokat célszerű még a Controller constructorjában létrehozni (a focicsapatokkal együtt). A Wife és a Mant lehetne inheritelni egy Personból, de mivel a Married eleve egy eléggé domain specifikus funkció amibe szvsz felesleges túlbonyolítás berakni egy generic containert, és mivel az nem kell, ahogy nézem más miatt sincs szükség ezzel a call/information struktúrával inheritre.
Aztán kellenek még a focicsapatok. Én lusta lennék és előre legenerálnám egy listába (Controller constructor, megint), az összes létező lehetséges meccset, majd ezt kalapként használva kihúznék egy elemet amit utána ki lehetne törölni a listából (ha csak egyszer játszhatnak). Meg ide még kell pár funkció.
Aztán kell még a GUIbe egy lista ami lehívja az összes Man és Wifet a Married párokból (lusta megoldás: simán a marriedPairs containerből a married.getWife().getAmikell() loopolva elvileg tökéletes lesz és akkor tényleg nem kell szórakoznod a Person inheritancevel ha ez nem kritikus, sőt a Serializable is max fileIO miatt kell majd), meg kell egy lista a lefutott meccsekkel és az eredményekkel, mondjuk ez meg lehet egy Match class eleme.
Ja félig angolul, de a kulcsszavakat ha nem érted úgy vissza tudod követni pl stackoverflowon vagy a ref manualban.
-
szervizeszso
csendes újonc
válasz
szervizeszso #8701 üzenetére
Ezen a linken elérhető a teljes program: http://www21.zippyshare.com/v/JnIe7pIE/file.html
-
válasz
szervizeszso #8699 üzenetére
Én azt javaslom, dobd ide be több szem többet lát alapon!
-
válasz
szervizeszso #8697 üzenetére
Bővebben?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Renault, Dacia topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro (Használt, független , 512 GB, 8 GB RAM, Natúr Titán)
- Samsung Galaxy Z Flip6 (használt, független , 256 GB, 12 GB RAM, ezüst)
- Honor 400 Pro (Újszerű, Független, 512 GB, 12 GB RAM, fekete)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Titánium kék)
- 5 portos Gigabites Switch
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest