- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
S.O.S segítségre van szükségem.
Netbeans-ben készítettem egy programot, amelyet most szeretnék a .jar fájl futtatásával indítani.
Sajnos windowsban a két kattintást követően nem indul el a program. Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
Leginkább semmi nem történik az indítás után. Netbeans-ből futtatva rendben megy.Java környezeti változó be van állítva a Windowsban?
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy mi az oka annak, hogy a képen látható táblázat alján a scrollbar nem működik? (TableView)
A cellában található szöveg végén ott a három darab pont, viszont én azt szeretném, hogy a scrollbar használatával a szöveg végére tudjak navigálni.
köszönöm
Ez swing?
-
disy68
aktív tag
Sziasztok!
Készítettem 4db JList-et a programomban. Azt szeretném elérni valahogyan, hogy egyszerre csak egy kijelölt elem lehessen. Tehát ha a JList 1-ben kijelölök egy elemet akkor a másik 3-ban ne legyen kijelölt elem. Esetleg tudjátok, hogy ezt hogyan tudnám megoldani?
köszöni szépen
Kézzel. Hozzáadsz a listákhoz egy mouselistenert, amivel nézed, hogy mikor van klikk és amikor kijelöltél valamit, a többi listában de-selectálsz minden elemet.
-
mobal
nagyúr
Ha egyetemista vagy és kaptál az oktatási intézménytől email címet akkor úgy a legkönnyebb. Ha valaki más fizeti ki neked szintén megúszhatod olcsón!

-
floatr
veterán
-
sztanozs
veterán
Ultimate Edition: professional and fully-featured commercial IDE provided by JetBrains. The Ultimate Edition is built on top of the Community Edition with many extra features for web and enterprise development. You can download IntelliJ IDEA Ultimate from http://www.jetbrains.com/idea. You can evaluate it for free for 30 days, purchase a license, or get a free license if you're a contributor to an established open-source project.
-
E.Kaufmann
veterán
-
Zsoxx
őstag
-
Szmeby
tag
Beiratkozol mondjuk egy egyetemre.

(Keresel egy hallgató ismerőst, akinek nincs rá szüksége.)Régen legalábbis volt ilyen oktatás támogató akciójuk, az Eltével biztosan szerződtek, én onnan szereztem sok éve egy egyéves licenszt.
De biztosan akad más mód is rá.
-
Aethelstone
addikt
MVC, MVP első körben.
-
bambano
titán
Sziasztok!
Szeretnék egy programot készíteni. Fontos, hogy legyen külön egy server-em illetve a kliensem. Mindettőt én készíteném. Meg szeretném valósítani, hogy a Server streameljen egy zenét a kliens felé. Tehát az egészet úgy képzeltem el, hogy mondjuk megnyomok egy gombot a kliens oldalon, a gombnyomásra elküldi a servernek a zene nevét amit szeretnék lejátszani, a server ezt követően elkezdi streamelni a kliens felé a zenét, a kliens lejátsza. Nem szeretném menteni sehova kliens oldalon. Csak stream kellene.
Ismertek valami olyan library-t ami segítségemre lehet ebben? Hogyan érdemes megvalósítani ezt a folyamatot?Minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm szépen.

az alapvető kérdés, hogy mit akarsz.
1. programozni tanulni.
2. zenét streamelni.
utóbbi esetben feltalálták az apacs webszervert, meg egy csomó http képes médialejátszót. -
Aethelstone
addikt
public void lejatszas(String message) {
try {
String selected = showMusicNames.getSelectedValue().toString();
System.out.println(selected);
FileInputStream fileInputStream = new FileInputStream(location + selected);
Player player = new Player(fileInputStream);
if (message.equals("start")) {
player.play();
}else if(message.equals("stop")){
player.close();
}
} catch (FileNotFoundException e) {
System.out.println("fail");
} catch (JavaLayerException e) {
System.out.println("fail2");
}
}Látom, tele sysouttal. Meddig jut el a lejátszás a "logok" szerint?
-
Aethelstone
addikt
Ha látnánk a lejatszas metódust is....
-
Zsoxx
őstag
Külön szálon van?
-
Zahze
csendes tag
-
Atapi
senior tag
Köszönöm, de sajnos így sem megy át semmi, viszont most a neten találtam egy másik módszert:
Server:
package serverkliens;
import java.io.DataInputStream;
import java.io.FileOutputStream;
import java.io.IOException;
import java.net.ServerSocket;
import java.net.Socket;
public class FileServer extends Thread {
private ServerSocket ss;
public FileServer(int port) {
try {
ss = new ServerSocket(port);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}
public void run() {
while (true) {
try {
Socket clientSock = ss.accept();
saveFile(clientSock);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
private void saveFile(Socket clientSock) throws IOException {
DataInputStream dis = new DataInputStream(clientSock.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/zene.mp3");
byte[] buffer = new byte[12 * 4096];
int filesize = 15123; // Send file size in separate msg
int read = 0;
int totalRead = 0;
int remaining = filesize;
while((read = dis.read(buffer, 0, Math.min(buffer.length, remaining))) > 0) {
totalRead += read;
remaining -= read;
System.out.println("read " + totalRead + " bytes.");
fos.write(buffer, 0, read);
}
fos.close();
dis.close();
}
public static void main(String[] args) {
FileServer fs = new FileServer(1988);
fs.start();
}
}Kliens:
package serverkliens;
import java.io.DataOutputStream;
import java.io.FileInputStream;
import java.io.IOException;
import java.net.Socket;
public class FileClient {
private Socket s;
public FileClient(String host, int port, String file) {
try {
s = new Socket(host, port);
sendFile(file);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
public void sendFile(String file) throws IOException {
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(s.getOutputStream());
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
byte[] buffer = new byte[12 * 4096];
int read;
while ((read = fis.read(buffer)) > 0) {
dos.write(buffer, 0, read);
}
fis.close();
dos.close();
}
public static void main(String[] args) {
FileClient fc = new FileClient("localhost", 1988, "/Users/Valaki/Music/Zene/Aya Nakamura - Copines.mp3");
}
}Itt már jól működik a fájlátvitel mondjuk txt fájl esetén, viszont amint mp3-at adok meg neki akkor kb 15kb-ot átvisz és kapok egy ilyen üzenetet:
java.net.SocketException: Software caused connection abort: socket write error
at java.net.SocketOutputStream.socketWrite0(Native Method)Ebben látsz valami hibát ?
mi lehet a gondja?

int filesize = 15123; --> ~15KB
ebből számolod, hogy mennyit kell még fogadnod, ezért a szerver hamarabb megszakítja a fogadást, mint hogy a küldő a végére érne. -
sztanozs
veterán
Úgy, hogy az
fis.read(buffer)visszaadja, hogy ténylegesen mennyit tudott olvasni (nem csak -1 et, ha nincs már adat).
Így, ehelyett:while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
System.out.println("ír");
}Ez kell:
int count;
while ((count = fis.read(buffer)) > 0)
{
dos.write(buffer, 0, count); //*buffer*-ből a *0* elemtől elküld *count* számú elemet
}Ezzel az utolsó (maradvány részt) is helyes mérettel küldi át.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Mi lehet a gond a programmal?
Serverrel szeretnék küldeni kliensnek mp3 fájlt. Az a gondom, hogy 0 a mérete a fájlnak ami megérkezik.Bővebben: Elküldöm a Serverrel az mp3 fájlt. A kliens kap valamit el is menti a néven amit megadok de 0 a mérete és le se tudom játszani.
Server:
String file = "/Users/E/Music/Zene/1.mp3";
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(beerkezoKliens.getOutputStream());
byte[] buffer = new byte[8192];
while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
}
fis.close();
dos.close();Kliens:
DataInputStream dis = new DataInputStream(s.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/testfile3.mp3");
byte[] buffer = new byte[4096];
int read = 0;
int totalRead = 0;
totalRead += read;
remaining -= read;
}
fos.close();
dis.close();köszi

1) az utolsó csomagot nem jól küldi el (maradvány méret helyett az egész buffert)
2) filesize-ra nincs szükség a fogadó oldalon, ha megbízható a kapcsolat, és az 1-es pontot javítottad
3)fos.close();előtt kell egyfos.flush(); -
floatr
veterán
-
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Mi lehet a gond a programmal?
Serverrel szeretnék küldeni kliensnek mp3 fájlt. Az a gondom, hogy 0 a mérete a fájlnak ami megérkezik.Bővebben: Elküldöm a Serverrel az mp3 fájlt. A kliens kap valamit el is menti a néven amit megadok de 0 a mérete és le se tudom játszani.
Server:
String file = "/Users/E/Music/Zene/1.mp3";
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(beerkezoKliens.getOutputStream());
byte[] buffer = new byte[8192];
while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
}
fis.close();
dos.close();Kliens:
DataInputStream dis = new DataInputStream(s.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/testfile3.mp3");
byte[] buffer = new byte[4096];
int read = 0;
int totalRead = 0;
totalRead += read;
remaining -= read;
}
fos.close();
dis.close();köszi

-
Drizzt
nagyúr
Még szebb éenne amúgy, ha try with resources-t haszbálnál. Ezt olyan osztályokra lehet alkalmazni, amik implementálják az AutoCloseable interface-t. Ilyenkor a try blokk végé a try után közvetlenül zárójelbe írt példányok close-a implicit meg lesz hívva.
Tehát valahogy így nézni ki:
try(PrintWriter kuldes = new PrintWriter(beerkezoKliens.getOutputStream(), true);) {
for (int i = 0; i < szamCimek.size(); i++) {
kuldes.println(szamCimek.get(i));
}
} catch (IOException ex) {
System.out.println("Nem kuldott semmit");
}Persze lehetne még csomó mindent csinálni. Kinn is try-with-resourcest használni, többszálúság, etc.
-
Drizzt
nagyúr
Server oldal:
try {
while (true) {
beerkezoKliens = szerver.accept();
System.out.println("Kliens csatlakozott");
try {
PrintWriter kuldes = new PrintWriter(beerkezoKliens.getOutputStream(), true);
}
}
}
System.out.println("nem tudott csatlakozni kliens");
}Kliens oldal:
do{
valasz = beolvas.readLine();
szamCimekClient.add(valasz);
System.out.println(valasz);
System.out.println(szamCimekClient.size());
} while (valasz != null);
System.out.println("1");A kliens már az utolsó kiírást nem csinálja meg.
Ha kuldes utan csinalsz flush-t es close-t a kuldes objektumodra, akkor mi tortenik? A beolvast is kene close-olni a vegen.
-
Zahze
csendes tag
még egy dolog eszembe jutott.
Ez a legjobb szerintem.do{
Egyet értesz?Illetve az miért lehet hogy innen nem megy tovább a program? Mondjuk ha beírok egy kiíratást a ciklus után akkor azt nem írja már ki.

A programod max akkor nem megy tovább ha a szerver nem állítja le a küldést.
Ha a szervered tényleg csak annyit küld mint amennyit belinkeltél (for ciklus), akkor a ciklus kilépése után null-t kéne kliens oldalról olvasnod és ki kéne lépni.
Nincs még valami a háttérbe ?
Mit ír ki a kliens a kimenetre amikor vége a szerver oldalon a for ciklusnak ? ( null-t ? üres karaktersort ? ) -
Atapi
senior tag
még egy dolog eszembe jutott.
Ez a legjobb szerintem.do{
Egyet értesz?Illetve az miért lehet hogy innen nem megy tovább a program? Mondjuk ha beírok egy kiíratást a ciklus után akkor azt nem írja már ki.

én nem látom indokoltnak do-while használatát (akkor használod, ha valamit legalább egyszer szeretnél megcsinálni, de bizonyos feltétel esetén folytatod is. de te miért akarnál egyáltalán belépni a ciklusba, ha a beolvasásod null?).
emellett a jelenlegi struktúrában a ciklus elején beolvasol, ami ha null érték, azt még megpróbálod feldolgozni, amit szerintem nem szeretnél (ez okozhatja is az újabb gondodat), de ebben tévedhetek. -
Atapi
senior tag
így az első beolvasást nem fogod kiírni. (a változó frissítése a felhasználása után kellene, hogy történjen.) btw, csinálhatod így is:
String valasz;
while ((valasz = beolvas.readLine()) != null) {
} -
Atapi
senior tag
Server küldés:
try {
PrintWriter kuldes = new PrintWriter(beerkezoKliens.getOutputStream(), true);
}
}Kliens:
BufferedReader beolvas = new BufferedReader(new InputStreamReader(s.getInputStream()));
String valasz = beolvas.readLine();
while (valasz != null) {
}
}mi lehet a gond?
nem frissíted a valasz változó értékét a while cikluson belül. a beolvas.readLine() minden ismétlésnél le kéne, hogy fusson, de most csak egyszer fut le, amikor inicializálod vele a változót.
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Server Client kommunikációban van egy kis gondom.
Egy ArrayListben tárolok Stringeket, ezeket szeretném elküldeni a Kliensnek.Annyi a gondom, hogy mikor a Kliens olvas, akkor végtelen ciklusban csak az első elemet olvassa.
Ez miért lehet?Nem ugrik át a következő elemre, amit a server küldene.
Kódot, ahogy a kolléga is írta.
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok!
Server Client kommunikációban van egy kis gondom.
Egy ArrayListben tárolok Stringeket, ezeket szeretném elküldeni a Kliensnek.Annyi a gondom, hogy mikor a Kliens olvas, akkor végtelen ciklusban csak az első elemet olvassa.
Ez miért lehet?Nem ugrik át a következő elemre, amit a server küldene.
Szia.
Küldj kódrészletet a kommunikációról.
(A server milyen formába küldi el a listát illetve a kliens mivel fogadja.) -
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Java-ban van arra lehetőség, hogy mondjuk egy mappában lévő zenéket beolvassam egy tömbbe?
Úgy gondoltam, hogy hozok létre egy zene class-t. Ebben 3 változó van. 2 String és egy int. A két string a zene nevét illetve a műfaját tárolná, míg az int a zene értékelését.
Minden beolvasott zenénél hoznék létre egy objektumot és azt az objektumot raknám be egy tömbbe, de úgy hogy már a zene hozzá passzoljon.köszönöm

Van.
-
Vicoo
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan feladatom JAVA nyelvben, miszerint készítenem kell egy olyan alkalmazást amely segítségével úthibákat(kátyú, tárgy az úton, stb....) tudok bejelenteni. Na most itt kezdődik a problémám. Windows rendszer nem túl jó szerintem, mert mire hazaérnek az emberek elfelejtik bejelenteni az úthibát. Az eddigi telefonjaim mindegyik apple készülék volt és erre úgy tudom nem lehet JAVA nyelvben fejleszteni rá.(Kereséseim alapján ez jött le)
Úgy érzem maradt az android. Van itthon egy androidos tabletem, ezen esetleg tudnék tesztelni, futtatni.A kérdésem az lenne, hogy ti mit ajánlanátok? Fejlesszem androidos készülékre? Esetleg van valami netes dolog ami jó lehet? Lényeg, hogy JAVA nyelven kell íródnia. A készülék az mindegy, hogy mi, amin fut.
köszönöm szépen

Én is erősen kezdő vagyok, így nem biztos hogy jót mondok.
JAVA nyelven fejleszthetsz alkalmazást ami webes felületen keresztül érhető el, így minden platformon mehet, amin van böngésző. -
Taoharcos
aktív tag
-
bambano
titán
-
Taoharcos
aktív tag
YouTube -on keres rá a San Franciscoból jöttem-re. Magyar nyelvű és könnyen érthető.
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Egy programot kellene készítenem java nyelvben ami úgy néz ki hogy egy térképet használnék fel és ehhez szeretnék készíteni mondjuk checkboxokat, amelyeket kijelölve csak azok a dolgok jelennek meg a térképen amit kijelöltem. Ehhez kellene nekem valami olyan google által vagy bármely cég által készített szabadon felhasználható térkép/térképkivágat. Tudtok ebben segíteni nekem? Ha valami nem tiszta, hogy mit szeretnék akkor kérem szóljatok és pontosítok

Ott kezdeném, ahol a Google kereső is ajánlja : Client Libraries for Google Maps Web Services, illetve ahol a hasonló kérdéseken rágódók felteszik a kérdéseiket stackoverflow.com: How use Java with google maps api?
-
Gyuri16
senior tag
Sziasztok!
Egy programot kellene készítenem java nyelvben ami úgy néz ki hogy egy térképet használnék fel és ehhez szeretnék készíteni mondjuk checkboxokat, amelyeket kijelölve csak azok a dolgok jelennek meg a térképen amit kijelöltem. Ehhez kellene nekem valami olyan google által vagy bármely cég által készített szabadon felhasználható térkép/térképkivágat. Tudtok ebben segíteni nekem? Ha valami nem tiszta, hogy mit szeretnék akkor kérem szóljatok és pontosítok

Ha 3D Google Earth-szeru program a cel, akkor a NASA WorldWind is meger egy probat: [link]. A leirasbol nem vilagos mit szeretnel pontosan csinalni.
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!

-
Lortech
addikt
Na srácok újabb hiba:
van egy kliensek nevű Listám ami socketeket tartalmat és ezeket akarom accept-elni.
get-el lekérek a socketet a listából,for(int i=0;i<n;++i) {
kliensek.get(i) = server.accept();
}és sajna ezt a hibaüzenetet kapom:
\DominoServer.java:61: error: unexpected type
^
required: variable
found: value
1 error
1 warningmi lehet a baj?
kösziAz alapokat azért nem ártana elsajátítani mielőtt nekiállsz egy hello worldnél komolyabb feladatnak. Az értékadás pl. elég alap.

A kliensek.get(i) egy függvényhívás. Függvényhívás mint bal oldali kifejezés azt jelentené, hogy a hívás visszatérési értékének akarsz értéket adni. Ennek nincs értelme nyilván javában. Értéket adni változónak lehet. Egy lista adott elemét a set metódussal tudod lecserélni.
szerk: mindegy, már itt marad. -
smallmer
őstag
Na srácok újabb hiba:
van egy kliensek nevű Listám ami socketeket tartalmat és ezeket akarom accept-elni.
get-el lekérek a socketet a listából,for(int i=0;i<n;++i) {
}és sajna ezt a hibaüzenetet kapom:
\DominoServer.java:61: error: unexpected type
^
required: variable
found: value
1 error
1 warningmi lehet a baj?
kösziközben megvan
köszi -
Aethelstone
addikt
-
Sirpi
senior tag
A kiíró for ciklust is lehetne szebben írni, pl. nézhetne ki így az inicializálás utáni rész:
for (Domino domino : myList) {
pw.println(domino.getX());
pw.println(domino.getY());
System.out.println("elküldve");
}
Iterator<Domino> it = myList.iterator();
while (it.hasNext()) {
it.remove();
}Vagy az iterátoros rész helyett ennyi is elég lenne, ha csak a funkcionalitásra megyünk:
myList.clear(); -
Aethelstone
addikt
Sziasztok
van egy listám amiben vannak számpárok(dominók), miután elküldöm őket a kliensnek, azokat amiket elküldtem ki szeretném törölni, itt mindig hibát dob. valamit elcsesztem de nem látom. szerintetek mi a baj?
List<Domino> MyList = new ArrayList<Domino>();
MyList.add(new Domino(0,1));
MyList.add(new Domino(1,2));
MyList.add(new Domino(2,3));
MyList.add(new Domino(3,4));
MyList.add(new Domino(4,5));
MyList.add(new Domino(5,6));
MyList.add(new Domino(6,7));
for (int i = 0; i < 7; i++) {
pw.println(MyList.get(i).getX());
pw.println(MyList.get(i).getY());
}
MyList.remove( MyList.get(i) );
}Bár nem írtad mi a hiba, de én is iterátoros törlést ajánlok. És változónév kisbetűvel kezdődik.
Mi ez? Elte-s beadandó?

-
Lortech
addikt
Sziasztok
van egy listám amiben vannak számpárok(dominók), miután elküldöm őket a kliensnek, azokat amiket elküldtem ki szeretném törölni, itt mindig hibát dob. valamit elcsesztem de nem látom. szerintetek mi a baj?
List<Domino> MyList = new ArrayList<Domino>();
MyList.add(new Domino(0,1));
MyList.add(new Domino(1,2));
MyList.add(new Domino(2,3));
MyList.add(new Domino(3,4));
MyList.add(new Domino(4,5));
MyList.add(new Domino(5,6));
MyList.add(new Domino(6,7));
pw.println(MyList.get(i).getX());
pw.println(MyList.get(i).getY());
}
MyList.remove( MyList.get(i) );
}A lista nem tömb, ha a listából törölsz egy elemet, akkor csökken a lista hossza.
Tehát az utolsó for ciklusodban, ha jól látom i=4-nél már csak 3 elemed lesz a listában, és nem tudsz megcímezni a get(4) hívással 4-es indexű elemet. Ha minden elemet törölni akarsz, akkor MyList.clear(); Ha egyesével akarod, akkor mindig az elsőt a MyList.remove(0) hívással, vagy inkább iterator.remove. -
disy68
aktív tag
-
mobal
nagyúr
Sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket.
Fájlból beolvasásra lenne szükségem. Egy txt-ben vannak számok úgy hogy space-val vannak elválasztva 2-esével a következő formában:2 2
3 4
3 2
4 5és így tovább
ezeket a számokat szeretném beolvasni, csak nem tudom hogy mibe kellene. Két dimenziós tömb az nem jó mert nem tudom hogy hány számpár van.tudnátok adni valami irányt? köszönöm
Listába pakolsz objektumokat (POJO)?
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok,
sajnos elakadtam egy feladatnál. Server-Client kommunikációban van valami hiba.
Server.java:
package nagybead;
import java.net.*;
import java.util.*;
import java.io.*;
public class Server {
public static final int PORT = 12345;
private static final int timeout = 30000;
private static List<String> names = new ArrayList<>();
private static List<Socket> sockets = new ArrayList<>();
public static void main(String[] args) throws IOException {
String filename1 = args[0];
String filename2 = args[1];
ServerSocket server = new ServerSocket(PORT);
while(true){
System.out.println("\nWaiting for player...");
Socket s = server.accept();
String name;
try {
Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
name = sc.nextLine();
System.out.println("Joined to the server: " + name);
names.add(name);
sockets.add(s);
} catch (Exception e) {
System.out.println("Exception while communicating with a client.");
continue;
}
}
}
}Client.java:
package nagybead;
import java.net.*;
import java.io.*;
import java.util.Scanner;
public class Client{
public static void main(String[] args) throws IOException,InterruptedException {
String name = args[0];
Socket s = new Socket("localhost", Server.PORT);
PrintWriter pw = new PrintWriter(s.getOutputStream(), true);
pw.println(name);
}}lefuttatom a servert, utána a kliens-t elsőre ezt kapom:
Waiting for player...
Exception while communicating with a client.tehát a try-catch-ben a catch ágra kerül.
Viszont ha mégegyszer indítok egy klinenst akkorWaiting for player...
Joined to the server: macskamár csatlakozik a serverhez. Látjátok benne a hibát? sehol nem találom. Köszönöm
Valószínűleg a kliens befejezi a futást, mire a szerver olvasná, hogy mit küldött. Tehát a szerveroldalon valami ilyesmi történhet az első futáskor
Socket s = server.accept();
// kliens csatlakozott, küldött valamit, leállt, ezért a socket lezárult
// ...
Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
name = sc.nextLine();
// lezárt socketről olvasnál valamitMásodik futás azért lehet sikeres, mert a jvm addigra már "bemelegedett" (osztályok betöltődtek, cuccok a code cacheben, stb), így gyorsabb és azelőtt ér el az olvasásig, hogy a kliens lezárná a socketet.
De ezt csak így ránézésre mondom. Ki kellene íratnod a stacktracet (e.printStackTrace()) és akkor látni lehetne, hogy mi a pontos problémája. -
szervizeszso
csendes tag
Az a baj tudod, hogy borzalmas a programozás oktatása. Úgy nem lehet tanítani hogy kivetíti a falra a netbeans-t és akkor 2 perc alatt ledarálja az egészet, olyan gyorsan gépel, hogy nem lehet követni és az óra többi részén ad önálló feladatot amit persze nem tudsz megcsinálni mert nem érted a napi tananyagot, ezzel elveszik az összes kedvedet a programozástól, mert hülyének érzed magad. Pont az én esetemben is. Ha valaki normálisan elmondaná az összefüggéseket, meg alap dolgokat ami nem tiszta akkor nem zavarnánk itt hanem másnak segítenénk
de sajnos az oktatás a béka feneke alatt van és minden hétvégén a fél világ édes anyját megemlegetem, mert hiába akarom megcsinálni ha nincs elég idő és tudás sem rá 
Pontosan ugyan ez a helyzetem. Hol tanulsz?
-
Taoharcos
aktív tag
Bevallom én is gyenge vagyok angolból, de TÉNY csak angolul szabad! Akkor ki kell szótárazni/google.translate-zni. Szokni kell, és közben ráadásul az ember nem csak a programozást tanulja, hanem az angolt is. Ráadásul a használható tutorialok, jó oldalak angolul vannak.
A Clean Code elvek miatt is szükség van a jól kifejező angol nevek ismeretére. -
proci985
MODERÁTOR
azokat az instrukciókat kaptam, hogy nem párhuzamosan futnak a szálaim, mert a run metódusom törzse szinkronizált blokkban van, ehelyett azt a részt kellene szinkronizált blokkba tenni, ami módosítja az egyenleget.
illetve azt kaptam még, hogy legyen az egyenleg static.akkor csak elég a staticot beírni pluszba. a párhuzamosság megoldására tudtok adni valami ötletet?
nem párhuzamosan futnak a szálaim, mert a run metódusom törzse szinkronizált blokkban van
igen, ez az amit mondtam korabban.akkor szerintem most nyisd ki az eloadast / konyvet es nezd vegig a potencialis szinkronizacios mechanizmusokat.
Javaban van egy csomo beepitett megoldas a problemara, pl explicit mutual exclusion, lock, monitor. ha az egyenleg static es eleg ha egyszerre egy thread tartja a resourcet akkor van keyword szintu megoldas is.
de tenyleg nezd meg az elmeleti hatteret mert anelkul nem fogod megerteni.
Gyuri16: gondolom elso beadas a targybol es nem akarjak komplikalni OOval a helyzetet.
-
Gyuri16
senior tag
azokat az instrukciókat kaptam, hogy nem párhuzamosan futnak a szálaim, mert a run metódusom törzse szinkronizált blokkban van, ehelyett azt a részt kellene szinkronizált blokkba tenni, ami módosítja az egyenleget.
illetve azt kaptam még, hogy legyen az egyenleg static.akkor csak elég a staticot beírni pluszba. a párhuzamosság megoldására tudtok adni valami ötletet?
hat akkor legyen static.. szabad tudni hol tanitjak ezt? (akar privatban is)
de akkor ne konstruktorban allitsd be az erteket, hanem meg az elott, hogy letrehoznad az elso peldanyt.masik kerdesre: synchronized blokkot csak oda tedd ahol hozzafersz a valtozohoz, ne az egesz run metodusra
-
proci985
MODERÁTOR
ha nem vagy folyekony angolbol akkor legyel. legkesobb a diplomamunkaig.
itt nem elég az, hogy ha static lesz a változó?
ha a Mainban (ez inditja a Threadeket) vannak globalis valtozokent statikusan, akkor talan ha a feladat szovegenek ez nem mond ellent. -
Gyuri16
senior tag
static valtozokat csak indokolt esetben illik hasznalni (ez nem az).
helyedben letrehoznek egy Egyenleg osztalyt, amibol a program elejen letrehoznek egy peldanyt, amit aztan konstruktorban atadnam a Beadando objektumoknak. az egesz szinkronizacios moka pedig ebben az Egyenleg osztalyban lehetne. Termeszetesen ez csak egy lehetoseg, jobb lenne, ha magad talalnad ki az alapjan amit tanitottak.
magyar valtozonevekkel szerintem nincs semmi gond, amig nem probalsz ekezeteket beletenni.
-
Gyuri16
senior tag
igen.
az elso valaszomban is irtam, hogy most minden ugyfelnek/szalnak sajat egyenlege van. a feladat lenyege, hogy egy valtozohoz ferjen hozza az osszes szal es biztositsd, hogy korrekt modon irjak/olvassak a tartalmat. probald meg parszor lefuttatni a programod, es figyeld az egyenleg valtozasat: lesznek benne ugrasok.megoldani tobbfelekepp lehet, ugyhogy ajanlom nezd at, hogyan csinaltatok hasonlot - egy valtozohoz hozzaferni tobb szalbol.
mod: a program vege kiiratast a main fuggvenybe tedd ne a szalakba
-
Gyuri16
senior tag
ArrayList<Beadando> felhasznalolista = new ArrayList<Beadando>();
for (int i=1; i<=felhasznalok_szama; i++) {
felhasznalolista.add(new Beadando(kezdeti_egyenleg));
}
for (int i = 0; i < felhasznalolista.size(); i++) {
felhasznalolista.get(i).start();
}
for (int i = 0; i < felhasznalolista.size(); i++) {
felhasznalolista.get(i).join();
}így?
még így is össze-vissza fut le
ugy jo.
ez helyett:
if(rand_szam2 > i_kezdet ){
i_kezdet-=i_kezdet;
}else{
i_kezdet-=rand_szam2;
System.out.println("kivesz: " + rand_szam2);
System.out.println("Új egyenleg: "+ i_kezdet);
}inkabb igy:
i_kezdet-=i_kezdet;
}else{
i_kezdet-=rand_szam2;
}
System.out.println("Új egyenleg: "+ i_kezdet); -
Gyuri16
senior tag
el kell menteni a letrejovo objektumot egy valtozoba. Ha csak egy objektumot hoznal letre akkor igy nezne ki a main fuggvenyed vege:
Beadando beadando = new Beadando(kezdeti_egyenleg);
beadando.start();
beadando.join();neked ugyanezt kell megcsinalnod, csak ciklusban. Letrejovo objektumok referenciait nem egy sima valtozoban fogod tarolni, hanem egy listaban. Tehat az elso ciklusban letrehozod az objektumokat, eltarolod egy listaban es meghivod a start() fuggvenyt. Miutan mindet elinditottad egy masik ciklusban vegigmesz a listan es mindegyikre meghivod a join() fuggvenyt.
-
Gyuri16
senior tag
Sziasztok,
múlt hét után ismét megjelenek egy kérdéssel. az alábbi a feladat:Hozz létre egy osztályt Bankszamla néven. Parancssori argumentumként várja a bankszámla kezdeti egyenlegét és a számla felhasználóinak számát.
Hozz létre minden felhasználónak egy külön szálat.
A következőt ismételd 5-ször:
- véletlenszerűen a felhasználó vegyen ki/rakjon be egy véletlenszerűen generált összeget a számlára
- várjon 1-3 másodpercet, majd kezdje újraMinden tranzakciónál írd ki a tranzakció típusát, az összeget, illetve az új egyenleget. Pl.: Kivesz, összeg: 533, uj egyenleg: 313
A számla egyenlege soha nem lehet kevesebb, mint 0 Ft. Ha valaki többet szeretne kivenni, mint a számlaegyenleg, akkor a számlán levő teljes összeget vegye ki, de csak annyit. Ha üres számláról szeretne kivenni egy összeget, akkor továbbra is 0 marad a számlaegyenleg. Ügyelj a konkurens hozzáférésből eredő problémák kiküszöbölésére!Várd meg, míg az összes szál lefut, majd írd ki a képernyőre a következő üzenetet: "A program befejeződött".
itt a kódom:
package beadando;
import java.io.*;
import java.util.*;
import java.util.logging.Level;
import java.util.logging.Logger;
public class Szalak {
public static void main(String[] args) throws Exception {
int kezdeti_egyenleg = Integer.parseInt(args[0]);
int felhasznalok_szama = Integer.parseInt(args[1]);
//boolean kesz =false;
new Beadando(kezdeti_egyenleg).start();
}
new Beadando(kezdeti_egyenleg).join();
}
}
}
class Beadando extends Thread {
Random rand = new Random();
private int i_kezdet;
//private boolean kesz;
public Beadando(int kezdeti_egyenleg) {
this.i_kezdet = kezdeti_egyenleg;
//this.kesz = kesz;
}
@Override
public void run() {
synchronized (Szalak.class) {
//int x = i_kezdet;
for(int j=1; j<=5;j++){
int rand_berakvagykivesz = rand.nextInt(2);
if(rand_berakvagykivesz == 0)
{
int rand_szam = rand.nextInt(200000);
i_kezdet+=rand_szam;
System.out.println("berak: " + rand_szam);
}else if(rand_berakvagykivesz == 1){
int rand_szam2 = rand.nextInt(200000);
i_kezdet-=i_kezdet;
}else{
i_kezdet-=rand_szam2;
}
}
try {
Thread.sleep(1000);
} catch (InterruptedException ex) {
Logger.getLogger(Beadando.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
}
}
}
}a hiba, hogy ha mondjuk 2 lesz a felhasználók száma, akkor ugye 10 szer kellene berakni vagy kivenni, mert mindkét esetben a for ciklus a run-ban 5ször fut le, viszont nálam van hogy 6-szor , de lehet hogy 8-szor, tehát össze-vissza. esetleg valami ötlet?
itt a hiba:
new Beadando(kezdeti_egyenleg).start();
}
new Beadando(kezdeti_egyenleg).join();
}a masodik ciklusban az elsoben letrehozott beadando objektumokon kellene a join() fuggvenyt meghivni. Igy letrehoz egy uj objektumot, es azon var.
Azon kivul van meg par problema a programmal:
minden szalnak kolon egyenlege van, nem ugyanahhoz a valtozohoz fernek hozza
ez nem tul szep es nem is effektiv: synchronized (Szalak.class) -
emvy
félisten
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni, mert valami nem okés:feladatleírás:
Készíts egy Szalak nevű Java osztályt, amely parancssori argumentumában egy egész számot vár. Jelöljük most ezt a számot n-el!
A program hozzon létre és indítson el n db szálat 1,2..n sorszámokkal, a következő működéssel.Minden szál (n-sorszam+1)-szer ismétli a következő két lépést:
várakozik a sorszámának megfelelő másodpercet
kiírja a szál nevét
A várható kimenet a következő (1-2 egymás utáni sor esetleg felcserélődhet):Thread-0
Thread-1
Thread-0
Thread-2
Thread-0
Thread-3
Thread-1
Thread-0
Thread-4
Thread-0
Thread-2
Thread-1
Thread-3
Thread-1
Thread-2A kód amit készítettem:
package beadando;
import java.io.*;
import java.util.*;
import java.util.logging.Level;
import java.util.logging.Logger;
public class Szalak {
public static void main(String[] args) throws Exception {
int n = Integer.parseInt(args[0]);
for (int i=1; i<=n; i++) {
new Beadando(i,n).start();
}
}
}
class Beadando extends Thread {
private int i;
private int n;
public Beadando(int i, int n) {
this.i = i;
this.n = n;
}
public void run() {
int x = i;
int dig = n-i+1;
for(i=0; i<dig;i++){
// System.out.println(i);
try {
Thread.sleep(i*1000);
} catch (InterruptedException ex) {
Logger.getLogger(Beadando.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}
System.out.println(this.getName());
}
}}szerintetek mi lehet a hiba?
köszönöm
Nem valami beszedesek a valtozoneveid..
Thread.sleep(i*1000);<< ez pl. nem tul jo, szerintem i helyett x kene -
PumpkinSeed
addikt
leírom az egészet érthetőbben. szóval van egy osztályom ami tartalmaz egy x és y egész típusú változót.
ebben kell egy konstruktor ami két számot vár és ebből a két pontból készít egy kordinátát lényegében.és van egy külön osztályom amiben vannak pontok megadva ahogy az előbb adtam meg és akkor így kellene létrehozni pontokat

így érthetőbb?
Gondolom valami ilyesmire gondolsz. Az első osztályban megadod a pontokat, majd a második osztályban van egy Pont adattípusú tömböd amiben tárolod a pontokat. A Pontok-ban van egy konstruktor ami megadja a tömböt, meg egy hozzáad metódus.
A Pont adattípus annyit takar, hogy példányosított pontokat lehet neki adni. pl.:
Pont p1 = new Pont(1,2);
Pontok pontok = new Pontok();
pontok.pontHozzaAd(p1); -
bucsupeti
senior tag
leírom az egészet érthetőbben. szóval van egy osztályom ami tartalmaz egy x és y egész típusú változót.
ebben kell egy konstruktor ami két számot vár és ebből a két pontból készít egy kordinátát lényegében.és van egy külön osztályom amiben vannak pontok megadva ahogy az előbb adtam meg és akkor így kellene létrehozni pontokat

így érthetőbb?
nem.... a tömbben mit akarsz tárolni? számokat, koordinátát, állapotot?
-
Ursache
senior tag
Szerintem ezeket a helyeket akarja egy tömbben eltárolni.
De várjál, ezekből a számpárokból szeretnél még egy párt alkotni? Tehát Hely x Hely párok? Akkor Hely[][] tömb kell neked.
És a dimenziós tömbben ezeket a helyeket mi alapján hova fogod rakni?
-
axioma
veterán
En ebbol azt bogoztam ki, hogy
- lesznek valahol keletkezo Hely tipusu objektumaid
- lesz egy koord.-rendszernek megfelelo 2D tombod
es ebbol szeretnel olyat, hogy:
- minden pontra az i,j-vel letrehozott pont keruljon a tomb[i][j]-be
Ekkor erzesem szerint neked a ket getter hianyzik: getX() es getY() a Hely objektumnak.Vagyis a tokures tombbe az egyikHely nevut igy illeszted be: (szerk. termeszetesen elotte ellenorizve, hogy belefer-e)
tomb[egyikHely.getX()][egyikHely.getY()]=egyikHelyHa ez se az, amit gondoltal, akkor passzolok...
-
bucsupeti
senior tag
mi lenne a célod? Az hogy egy tömbben el tudj tárolni számpárokat, vagy egy adott számpár által jelzett koordinátapont meg legyen jelölve? Esetleg a megadott Hely objektumot kell tárolni egy tömbben?
Kérlek pontosan fogalmazd meg, egyelőre nem tisztán értem a kérdésedet. -
tboy93
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudnék úgy létrehozni egy tömböt , hogy egy függvénnyel megadnék pontokat pl:
Hely egy = new Hely (2,1);több ilyet is megadnék és be kellene rakni egy 2 dimenziós tömbbe
addig értem, hogy létrehozok egyint tomb[][];
tömböt és 2 egymásba ágyazott for ciklussal bejárom, de nem tudom, hogy hogyan tudnám átadni az értéket a tömbnek
köszönöm szépen előre is a helpet

Erre gondolsz?
Hely[][] tomb = new Hely[2][2];
for (int i = 0; i < 2; i++) {
for (int j = 0; j < 2; j++) {
tomb[i][j] = new Hely(i,j);
}
} -
floatr
veterán
-
Superhun
addikt
-
modder
aktív tag
a throws kulcsszót (E/3-ban) metódus szignatúrába írjuk az argumentumlista után.
void doSuchThing(int arg0) throws BusinessException {
...
}Javában az Exception osztályból származtatott kivételek checked exceptionök. Ez azt jelenti, hogy ha egy metódus ilyen exceptiont dob, akkor meg kell jeleníteni a metódus szignatúrában a fenti módon, különben fordítási hiba lép fel. Ez elvileg arra jó, hogy a programozó felkészülhet arra, hogy milyen kivételeket generálhat egy metódus, illetve köteles is azt lekezelni, mert ha nem kapod el, vagy dobod tovább, akkor szintén fordítási hiba.
Hasznossága vitatott, általában nem használják jól
[ Módosította: Qru ] -
M_AND_Ms
veterán
Vagy egy már létező (a catch ágban elkapott) Exception-t dobsz tovább, vagy egy teljesen újat hozol létre és azt dobod vele.
Pl.:....
catch (Exception e) {
//Valamit csinál hiba esetén
DbHandler.transaction(DbHandler.TRANSACTION_OPERATION.ROLLBACK);
//és továbbdobja
throw e;
}if (result == null) {
//Létrehoz egy új hibát és azt dobja
throw new Exception("Nem található a rekord.");
} -
Peter Kiss
őstag
-
Exception in thread "main" java.util.InputMismatchException
at java.util.Scanner.throwFor(Scanner.java:909)
at java.util.Scanner.next(Scanner.java:1530)
at java.util.Scanner.nextInt(Scanner.java:2160)
at java.util.Scanner.nextInt(Scanner.java:2119)
at labdarugas.Csapat.beolvas(Csapat.java:54)
at labdarugas.Main.main(Main.java:21)
Java Result: 1sziasztok, van egy ilyen hibám
if(scanner.next().equals('t')){
tamadok.add(
new Tamadojatekos( scanner.next(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt())
);
} else {
vedok.add(
new Vedojatekos( scanner.next(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt(),
scanner.nextInt()
)
);
}
}
}ehhez a beolvasáshoz ilyen formátumom van:
v,Puyol,34,78,178,60,87,89,
v,Pique,25,82,189,67,93,89
v,Mascherano,30,76,178,68,93,83
v,Abidal,35,82,178,81,86,85
v,DanielAlves,28,79,187,94,83,80
t,Messi,25,70,168,92,97,95
t,Xavi,28,82,189,66,95,93
t,Iniesta,31,69,190,75,94,91
t,DavidVilla,30,89,199,84,89,90
t,AlexisSanchez,20,80,199,89,85,86

Elfelejtetted azt a sort bemásolni, amiben létrehozod a Scannert. Ha nem jól paraméterezted fel, nem fog a vesszők mentén vágni, csak whitespace mentén.
-
fatal`
titán
-
sztanozs
veterán
Végül is megoldható így is... Csak létre kell hoznod a csapatokat, végigzongorázni rajtuk és kiszámítani a csapatra a védekező és támadóértékeket, majd a csapatokat össze kell hasonlítani. Erre esetleg létre lehet hozni meccs osztályt is és így tovább.
Bajnokság -> Meccsek (List<Meccs>)
Meccs -> Csapatok (Csapat1, Csapat2)
Csapat -> Játékosok (List<Jatekos>) -
sztanozs
veterán
na akkor leírom durván az egészet
ugye vannak a védő és támadó játékosok minden játékosnak van 3 tulajdonsága a formával megszorozva. ezután a 3 tulajdonságból készítenék egy átlagot ami a játékos össz értékelés lenne
na most ha meg van az össz értékelés akkor úgy csinálnám, hogy ha a támadó játékosok összes értékelése mondjuk 10 % jobb mint a védőké akkor 1 gólt rúgnak, ha 20 al akkor 20-tőt, de ha 19 akkor is csak egyet
és akkor ha a védők szintje jobb akkor nem rúgnak gólt, valahogyan így képzeltem el és akkor meglenne a végeredmény és az lenne a nyertes minden esetben aki így több gólt "rúg"
érthetően magyaráztam vagy nem ?
Amit itt leítál, az már konkrétan letrehozott modell (működhet is akár), de ha kicsit távolabbról nézzük, akkormi az egész játék menete, számok nélkül csak egyszerű szavakkal?
-
sztanozs
veterán
Írd le először ide, hogyan folyik le egy meccs egy erősen leegyszerűsített modellben (3 lépésben).
Majd azon belül írd le, hogy melyik részben történik a gólszerzés, és annak mi a menete (mondjuk ezt is 3 lépésben). Ha ez megvan, abból már tudok tovább magyarázni. Csak próbálj meg te elgondolkodni egy kicsit rajta
-
sztanozs
veterán
igen a focisat, na most ezt már ki is gondoltam. tehát lennének tulajdonságok és egy forma, a formával szoroznám a a tulajdonságokat és akkor így kapna minden játékos egy értéket. és akkor ugye létre jönne a két csapat és az értékek alapján dönteném el, hogy melyik csapat nyert, a több pontos játékosok csapata nyerne

Szóval próbáld meg szavakkal (vagy folymatábrával) leírni a játék menetét (ciklikusság, idő telése, támadás menete) gyűjtsd ki az ehhez szükséges folymatokat, mérőszámokat és ezek alapján már fel tudod építeni az osztályodat. Olyan tulajdnságokkal, amit meg nem használsz fel a játék során (név, testtömeg, magasság, stb) nem kell törödni.
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
van az a nagyon jó kis Lengyel Zsolt labdarúgás feladat. Amit itt lejjebb tárgyaltatok.
nem tudom bemásoljam a feladatleírást?ehhez szeretnék segítséget kérni.
Megterveztem magamnak és el is kezdtem a kivitelezést csak több helyen is megakadtam.Csináltam 3 class-t aminek a neve sorra jatekos, tamadojatekos, vedojatekos,
mindegyikben hoztam létre tulajdonságokat.
jatekosban:
private String nev;
private int kor;
private int suly;
private int magassag;
protected double forma;tamadoban:
private int golszerzes;
private int gyorsasag;
private int robbanekonysag;vedoben:
private int stabilitas;
private int terhelhetoseg;
private int koncentracio;a jatekos osztályból származtatom a másik kettőt és írtam gettereket hozzá, de itt megakadtam. valaki tudna ebben segíteni?
Hol akadtál el? Ja és szerintem - ha már gyakorlás - érdemes a Támadó és Védő-t inkább interfészben megvalósítani.
-
WonderCSabo
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest