- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bacsis: Gyere el a 11. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
API level 16-tól van erre kulcsrakész megoldás a frameworkbe építve:
network service discovery. Úgy tűnik ezt találtad fel újra házilag. -
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Van valami androidos osztály pont ilyesmire...guglizz rá, android, multicast
Szerk
MulticastSocket
-
Aethelstone
addikt
A wifi hálózat változik? Tehát hurcoljátok ide-oda a cuccokat? Egyébként mit használsz? Multicast?
-
Aethelstone
addikt
Nos, alapvetően koncepcionális kérdés, hogy a szerver szolgáltatások általában fix helyen vannak, tehát nem kell keresgélni őket. A megoldás az szokott lenni, hogy név alapján hivatkozzuk meg, a név meg valami DNS szolgáltatásból jön, változás esetén a DNS bejegyzés frissül, kliens oldalon semmi dolog nincs vele. (Esetleg hosts fájl, de kódmódosítást ez sem szokott igényelni)
-
mobal
nagyúr
-
Lortech
addikt
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy Server és egy Kliens android app. TCP protokollal kommunikálnak. A servernek ugye van egy ip címe, amit ha manuálisan beállítok a kliensen akkor egymásra találnak és mehet az infó küldés. A kérdés az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen a kliensen manuálisan megadni az ip címet, szóval hogyan találja meg az azonos wifi hálózaton lévő servert magától? Mik erre a bevett megoldások?

-
Aethelstone
addikt
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Adott egy Server és egy Kliens android app. TCP protokollal kommunikálnak. A servernek ugye van egy ip címe, amit ha manuálisan beállítok a kliensen akkor egymásra találnak és mehet az infó küldés. A kérdés az, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen a kliensen manuálisan megadni az ip címet, szóval hogyan találja meg az azonos wifi hálózaton lévő servert magától? Mik erre a bevett megoldások?

IP+port scan. Végül is végig lehet szkennelni az összes lehetséges ip+port párost, de nem gazdaságos....esetleg multicast...
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok! Szerintetek ez miért száll el az if(sc.hasNext()) sorában az alábbi errorral? Mármint azt értem, hogy elfogy a memória, de miért?

public class NetworkThread extends Thread{
private boolean flag = true;
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(flag){
try{
if(sc.hasNext()){
msg = sc.nextLine();
}
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
public void stopThread(){
flag = false;
}
}Error:
FATAL EXCEPTION: Thread-81
Process: client.guidative, PID: 1122
java.lang.OutOfMemoryError
at java.util.Scanner.expandBuffer(Scanner.java:2067)
at java.util.Scanner.readMore(Scanner.java:2031)
at java.util.Scanner.findPreDelimiter(Scanner.java:1959)
at java.util.Scanner.setTokenRegion(Scanner.java:1919)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:541)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:519)
at client.guidative.MainActivity$NetworkThread.run(MainActivity.java:55)Már minden szart próbálgattam, hogy jó legyen

Tegyél az else ágba egy flag = false;-t Ha a nextLine elfogy, akkor sem áll le a szál.
És ne Thread-et extendálj, hanem Runnable-t implementálj. Ez nem a feladathoz, hanem általában...
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek ez miért száll el az if(sc.hasNext()) sorában az alábbi errorral? Mármint azt értem, hogy elfogy a memória, de miért?

public class NetworkThread extends Thread{
private boolean flag = true;
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(flag){
try{
if(sc.hasNext()){
msg = sc.nextLine();
}
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
public void stopThread(){
flag = false;
}
}Error:
FATAL EXCEPTION: Thread-81
Process: client.guidative, PID: 1122
java.lang.OutOfMemoryError
at java.util.Scanner.expandBuffer(Scanner.java:2067)
at java.util.Scanner.readMore(Scanner.java:2031)
at java.util.Scanner.findPreDelimiter(Scanner.java:1959)
at java.util.Scanner.setTokenRegion(Scanner.java:1919)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:541)
at java.util.Scanner.hasNext(Scanner.java:519)
at client.guidative.MainActivity$NetworkThread.run(MainActivity.java:55)Már minden szart próbálgattam, hogy jó legyen

Szia!
Scanner helyett nézd meg BufferedReader-rel.new BufferedReader(new InputStreamReader(s.getInputStream()));Erre mit dob?
-
törölt tag
-
zalyy
tag
-
mobal
nagyúr
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok! Jobb hely híján, ide írok a problémámmal. Processingről van szó, 3D grafika ~java nyelven. Nem is annyira nyelvspecifikus a kérdés. Aszteroidákat szeretnék létrehozni gömbökből oly módon, hogy egy-egy adott pontot random eltolok.
Lehet hogy csak este van, de sehogy sem akar összejönni

abstract class Asteroid {
float detail;
float r;
PVector GetNormal(float u, float v)
{
PVector pos = GetPosition(u, v);
pos.normalize();
return pos;
}
PVector GetPosition(float u, float v)
{
u *= 2*3.14159265;
v *= 3.14159265;
return new PVector(
r * sin(v) * cos(u),
r * cos(v),
r * sin(v) * sin(u)
);
}
void draw()
{
stroke(150, 150, 150);
fill(125, 125, 125);
beginShape(TRIANGLES);
for (int i = 0; i < detail; ++i)
{
for (int j = 0; j < detail; ++j)
{
PVector p1 = GetPosition(i / detail, j / detail);
PVector p2 = GetPosition((i+1) / detail, j / detail);
PVector p3 = GetPosition(i / detail, (j+1) / detail);
PVector p4 = GetPosition((i+1) / detail, (j+1) / detail);
PVector n1 = GetNormal(i / detail, j / detail);
PVector n2 = GetNormal((i+1) / detail, j / detail);
PVector n3 = GetNormal(i / detail, (j+1) / detail);
PVector n4 = GetNormal((i+1) / detail, (j+1) / detail);
// Háromszög 1
vertex(p1.x, p1.y, p1.z);
normal(n1.x, n1.y, n1.z);
vertex(p2.x, p2.y, p2.z);
normal(n2.x, n2.y, n2.z);
vertex(p3.x, p3.y, p3.z);
normal(n3.x, n3.y, n3.z);
// Háromszög 2
vertex(p4.x, p4.y, p4.z);
}
}
endShape();
}
}Már azzal, hogy alacsony a detail, egészen aszteroida szerű valamiket kapok, de így ugye még nem egyediek.
Naaa senki nem használja rajtam kívül ezt a fos processinget?

(#8897) mobal az agyam már félig átállt, januártól c# látástól mikulásig...
-
mobal
nagyúr
Sziasztok! Jobb hely híján, ide írok a problémámmal. Processingről van szó, 3D grafika ~java nyelven. Nem is annyira nyelvspecifikus a kérdés. Aszteroidákat szeretnék létrehozni gömbökből oly módon, hogy egy-egy adott pontot random eltolok.
Lehet hogy csak este van, de sehogy sem akar összejönni

abstract class Asteroid {
float detail;
float r;
PVector GetNormal(float u, float v)
{
PVector pos = GetPosition(u, v);
pos.normalize();
return pos;
}
PVector GetPosition(float u, float v)
{
u *= 2*3.14159265;
v *= 3.14159265;
return new PVector(
r * sin(v) * cos(u),
r * cos(v),
r * sin(v) * sin(u)
);
}
void draw()
{
stroke(150, 150, 150);
fill(125, 125, 125);
beginShape(TRIANGLES);
for (int i = 0; i < detail; ++i)
{
for (int j = 0; j < detail; ++j)
{
PVector p1 = GetPosition(i / detail, j / detail);
PVector p2 = GetPosition((i+1) / detail, j / detail);
PVector p3 = GetPosition(i / detail, (j+1) / detail);
PVector p4 = GetPosition((i+1) / detail, (j+1) / detail);
PVector n1 = GetNormal(i / detail, j / detail);
PVector n2 = GetNormal((i+1) / detail, j / detail);
PVector n3 = GetNormal(i / detail, (j+1) / detail);
PVector n4 = GetNormal((i+1) / detail, (j+1) / detail);
// Háromszög 1
vertex(p1.x, p1.y, p1.z);
// Háromszög 2
vertex(p4.x, p4.y, p4.z);
}
}
endShape();
}
}Már azzal, hogy alacsony a detail, egészen aszteroida szerű valamiket kapok, de így ugye még nem egyediek.
Jajj ez a szísarpos naming és, hogy a Pi nem konstans.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F1rstK1nq
aktív tag
Spring-re Spring in Action.
Nagyon jó könyv, szájbarágós, angolja sem vészes, ha attól félnél.
-
MrSealRD
veterán
Örömmel látom, hogy aktívan neki is iramodtál a témának.

Én még hozzávenném a Hatékony Java-t is.

A Head First Design Pattern az jó könyv. Kezdésnek főleg.
Clean Coder-t most olvastam el félig. Szerintem kicsit még vicces is mikről ír.

Java EE és Spring témában zeroturnaround, mkyong szavakra keress rá. Van még pár, de hirtelen ez jutott eszembe.
-
Szmeby
tag
Ahogyan jólesik. Nemigazán épülnek egymásra. Javahoz itt van még néhány ha nagyon unatkoznál:
Uncle Bob - Clean Code (videók)
Unlce Bob - Clean Coder (Inkább könnyű olvasmány, mint szakkönyv... magyarul túlélőkönyv programozóknak néven fut, ha jól tudom.)
Martin Fowler - Refactoring
De pl. Kent Becktől is vannak egész jó könyvek... -
bambano
titán
-
Pttypang
veterán
Nekem nem pakolta tele, de ugye mivel nem is huzza le masik gepre, ezert sokat nem erek vele..
(#7129) emvy
Most, hogy kivettem a workspacet a mappabol, meg mindig osszeomlik. -
tboy93
nagyúr
-
smallmer
őstag
-
smallmer
őstag
nem teljesen értem

van egy függvényem amiben pontokat adok megvoid Pontok() {
Hely egy = new Hely (2,1);
Hely ketto = new Hely (2,3);
Hely harom = new Hely (2,2);
}és ezeket a pontokat szerentém egy 2 dimenziósba belepakolni
így jobban átlátható? -
törölt tag
indexelve van a reláció városnév alapján, tehát elvileg log(bi) + c blokkművelettel meg lehetne valósítani a kiolvasást, ha pl minden 'bud' - dal kezdődő településnév érdekel, ahol bi az indexállomány blokkjainak száma, c pedig a bud-dal kezdődő rekordok száma. szeretném valahogy úgy megfogalmazni a lekérdezést, hogy ilyen sebességgel történjen, olyasmire gondoltam, hogy select * from hurka where city >= 'bud' and city < 'bue'.
-
bucsupeti
senior tag
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni a progtech II beadandómhoz. Adatbáziskezelés JPA-val. Mi okozhat olyat, hogy a JTable nem jeleníti meg az adatbázisban újonnan létrehozott sorokat? Az alap adatbázis kettő sort tartalmaz, ha felveszek egy újat akkor az nem látszik. Ha törlök egyet, akkor annak a helyén viszont megjelenik az újonnan létrehozott. Valamiért nem bővíti a JTablet a szoftver, pedig a tableModel.fireTableDataChanged(); fv. is meg van hívva

Illetve ha az adatbázisban kettő van és törlök egyet, akkor is két sor marar, csak a törölt sor helyén üres sor lesz

megoldottam, tárgytalan

-
sztanozs
veterán
Sziasztok! Van egy elérési utam, amiből hátulról szeretnék az első / jelig törölni karaktereket.
sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/fajl.txt => sdcard/Mappa/Almappa/Masodikalmappa/
Erre írtam ezt a ciklust:
while(SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length() - 1)!="/"){
SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.length()-1), "");
}Ez valamiért ezt eredményezi: sdcard/Mappa/Almappa/ (nem az első / jelig töröl)
Miért csinálja ezt?

SharedData.choosenDatafileFolder.substring(SharedData.choosenDatafileFolder.lastIndexOf("/"));
-
Lortech
addikt
Ennyi erővel ezer + 1 dolgot sem tanítanak, csak java-n belül is végtelen időt el lehet tölteni különböző területek, technológiák tanulmányozásával. És nem elvárható, hogy az oktató fél évente új tananyagot gyártson, mert épp új android verzió vagy paradigmaváltás van egy technológián belül. Még aki teljes időben ezzel foglalkozik se tud mindent lekövetni, kipróbálni.
A matek alap viszont úgymond örök. Nekem inkább azzal volt bajom a felsőoktatásban a matek kapcsán, hogy nem hozták össze jobban az informatikai alkalmazásával. Nem biztos hogy ~ugyanazt a matekot kéne tanítani egy programozónak meg egy matekosnak, és ez alatt nem azt értem, hogy infósnak gyógymatek legyen, hanem hogy megpróbálják bemutatni, hogy miért fontos elsajátítani, mihez kellhez. Ehhez persze olyan oktató kell, aki több területen is aktív, nem csak jó matekos, hanem infós is.
Talán ki lehetne dolgozni egy jobb módszert, tananyagot is, aminek következtében az infós hallgató több értelmét látná a matektanulásnak, ezáltal nem csak a túlélésre játszana belőle, mint a többség. Aztán kilép államvizsgáról és már el is felejtette az egészet.. -
Aethelstone
addikt
Nem vészes a fizika. Én jelenleg főiskolát nyomok vén fejjel(39), Dunaújvárosban, mérnök infót és hidd el, hogy nehéz volt előrángatni a 20 éves fizikatudásom, de egy hármast azért összekalapáltam. Nekem pl. a matek az, ami nagyon nehezen jön vissza

-
törölt tag
BME-n nem vészes a fizika, kis készüléssel simán hozható (nekem megajánlott 5 lett mindkettő). Viszont a programozás oktatása így van felépítve:
Első félév: prog alapjai 1 a C-n keresztül bevezet a programozásba. Heti 1 előadás, 1 gyakorlat, ahol papíron kódolunk és 1 labor, ahol gépen kódolunk. Félév végén laborból le kell adni egy legalább 500 soros házit.
Második félév: ugyan ez a felépítés, csak C++, és az OOP-be vezetnek be.
Harmadik félév: itt szoftvertechnológia van, ahol az OOP-t tovább mélyítik, és a "software process"-ről van szó. Itt igazából nagy szoftverek fejlesztésénél használatos modellezési elvekről és a fejlesztés folyamatáról tanítanak. Tesznek említést a coding standardról és a verziókezelőkről is. Ennek a kurzusnak a keretében van 4 Java előadás, ahol leadnak annyi anyagot, ami egy rendes kurzust kitenne, de ezt szoftverlabor 3-mon be is gyakoroljuk. Itt is van nagyházi persze.
Negyedik félév: szoftvertechnikák. C#, tervezési minták, és nem tudok nyilatkozni, mert nem jártam előadásra, és ZH-ig nagyjábból ennyi említésre méltó volt.
Utolsó előtti előadáson Charaff Hassan nagyon érdekes témákról beszélt. Kitekintés a jövőbe, cloud, nativ kliensek vs html5 appok, internet of things. Ebben a félévben van szoftlab 4, ahol 4-5 fős csapatokra oszlik az évfolyam és mindenkinek végig kell mennie egy RUP szoftver processzen, aminek az eredménye párszáz oldal doksi és egy játék. Itt értelemszerűen rá vagyunk kényszerülve verziókezelő használatára. Mi git-eztünk. A git miatt váltottam eclipse-ről Ideára, mert eclipsen nem tudtam beállítani a gitet. 
5. félévben grafika lesz, amin C++ és opengl van. 5 játékot/programot adnak ki, ebből legalább 3-mat kell elkészíteni, de megajánlott jár, ha asszem legalább 4-et leadsz és megvéded őket.
A legnagyobb probléma itt az szerintem, hogy a többi tárgy mellett nincs elég idő, hogy az ember belemélyedjen a leadandó nagyházikba, nekem eddig mindig kapkodni kellett a végén, amiből gányolás lett és szarul strukturált program.
Ősztől amúgy új tanterv lesz az elsősöknek, irigylem őket miatta. Villanyos maradvány tárgyak egymásba konvergálódnak, amit nagyon hasznosnak tartok.
(#5439) axioma: A mérnök informatika kifejezésben a mérnök nem azt jelenti, hogy asseblyben a biteket baszogatja.
BTW ma volt méréslabor ellenörző mérés, ahol oszciloszkópos barmolás mellett assemblyzni is kellett. Na az ilyen tárgyaknak nem sok keresnivalójuk a mérnök infón. szerencsére nem ez dominál. -
törölt tag
Valóban hozzáállás kérdése? Programozási technológia II beadandó feladat egy android alkalmazás készítése. A félév során eddig csak javaztunk, ma az utolsó órán kezdtük el az androidot. Eljutottunk odáig, hogy mi az az activity. Én meg tudom csinálni a feladatot, mert hobbiból, meg a munkám miatt foglalkozom androiddal. De aki még sose csinált ilyet? Az megszívta?
Másik példa a sima JAVA kurzus. Hát az egy kész vicc volt. Az előadás és a vizsga nagyon nincs pariban egymással. Konkrétan nincs anyag amiből felkészülhetnél
leszeded az előadó diáit (ami 10 éve(!) volt utoljára frissítve) és végigrágod, aztán elmész vizsgázni és reménykedsz (mondom ezt úgy, hogy minden EA-n bennt voltam). Na szóval beülsz vizsgára ahol felraknak 10 kérdést. A felére kb tudod a választ, ponthatárt nem közölnek mert mint utóbb kiderül majd úgy húzzák meg, hogy x% átmenjen. Aztán kijavítják a dolgozatod és kurvára bukta és arra hivatkoznak hogy nem írtál le mindent. Te meg nem érted. Gondolkodsz, basszus én leírtam mindent a kérdéshez... És valóban tényleg válaszoltál a kérdésre. A probléma csak az, hogy nem elég válaszolni a kérdésre, hanem a kérdésben lévő fogalomról mindent le kell írni. Mondok egy példát. Kérdés: Mi a legabsztraktabb típus a JAVA-ban? Te benyögöd hogy az interface. De ők nem azt várják. Hanem azt hogy kifejted mi az interface, mikor használjuk, miért stb. Csak hát erről elfelejtenek szólni, te meg nézel bambán amikor kiderül hogy buktad a vizsgát.És akkor még nem beszéltem az algoritmusokról, a sima prog tárgyról stb

ELTE IK proginf bsc
Ja, hát ELTE IK, az más kérdés.
Mérnök infóra kellett volna menned. -
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
Aethelstone
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Robotporszívók
- OTP Bank topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/512 Astro
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/1TB Astro
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 17 256GB Minden szín + ajándék 20W-os Apple adapter + költségszáma
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mukodik tokeletesen es igy nem kell kezzel megadni a kliensnek a server ip cimét.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

leszeded az előadó diáit (ami 10 éve(!) volt utoljára frissítve) és végigrágod, aztán elmész vizsgázni és reménykedsz (mondom ezt úgy, hogy minden EA-n bennt voltam). Na szóval beülsz vizsgára ahol felraknak 10 kérdést. A felére kb tudod a választ, ponthatárt nem közölnek mert mint utóbb kiderül majd úgy húzzák meg, hogy x% átmenjen. Aztán kijavítják a dolgozatod és kurvára bukta és arra hivatkoznak hogy nem írtál le mindent. Te meg nem érted. Gondolkodsz, basszus én leírtam mindent a kérdéshez... És valóban tényleg válaszoltál a kérdésre. A probléma csak az, hogy nem elég válaszolni a kérdésre, hanem a kérdésben lévő fogalomról mindent le kell írni. Mondok egy példát. Kérdés: Mi a legabsztraktabb típus a JAVA-ban? Te benyögöd hogy az interface. De ők nem azt várják. Hanem azt hogy kifejted mi az interface, mikor használjuk, miért stb. Csak hát erről elfelejtenek szólni, te meg nézel bambán amikor kiderül hogy buktad a vizsgát.