- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
A "felénk" alatt elsősorban a magyar munkaerőpiacot értem. PHP, Java, C#, ez a tudás a kelendő fejlesztők terén. Minden más ezután következik. Üzemeltetői téren nincs nagy tapasztalatom, az külön világ.
-
fordfairlane
veterán
Ezek a nyelvek tipikusan a szerverautomatizálás bevett eszközei. Én speciel egyiket sem ajánlom.
A Python teljesen kezdőknek talán jobb, mint a PHP, és a platform lehetőségeit tekintve ebben is lehet különféle webes megoldásokat megvalósítani, de felénk nem igazán keresett az ilyen fejlesztő, ellentétben a PHP-vel. Szóval hacsak nem tudod magadról, hogy téged az üzemeltetés érdekel jobban, szerintem ne most térj át Pythonra. Pláne ne a másik kettőre.
-
Aethelstone
addikt
Nem gondolom, de ha 30 alatt vagy, akkor mondjuk bármit elkezdhetsz....
Egyébként meg ha szerverek között mozogsz, akkor célszerű olyan "pogramozási nyelvet" tanulni, amivel a szerveres munkádat segíted. Ilyen pl. a korábban említett bash, ami a *nix rendszerüzemeltetés de facto szabványa, de a Perl és a Python is hasznos lehet, ráadásul a Pythonnal komolyabb dolgokat is meg lehet csinálni. Akár felületet, meg minden lóxart
Ilyen szempontból még a PHP is ellenjavallt, C# és Java meg főleg 
-
Aethelstone
addikt
Na, úgy látom kezdem összezavarni itt a tavat. Lényeg, hogy a képzésen főképp szerverekkel foglalkoztunk, programozás nem sok volt. PHP-ból van némi alap, de az csak annyira, hogy egy oldalt meg tudok tölteni tartalommal, azontúl semmi. Elhatároztam magam, hogy vmit kezdeni kéne a programozási tudásommal is, de mivel nem vagyok jártas a témában, fogalmam sincs, mihez fogjak hozzá. Egyenlőre lehet, maradok a PHP-nál, azt fejlesztem.
Utána, hogy mi lesz, még nem tudom. Sok víz fog addig lefolyni a Dunán.
Azt meg lehet tudni, hogy mennyi idős vagy?
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
nos, igazság szerint nem igazán tudom, hogy mihez kezdjek pontosan, mert annyifelé lehetne menni, hogy fene se tudja eldönteni melyik a legjobb kezdőknek
egyenlőre lehet, hogy PHP irányba fókuszálok, aztán jöhet a többi.Kifejezetten szoftverfejlesztéssel nem akarok/akarnék foglalkozni, szoftveres/szerveres területen jobban otthon érzem magam.
Pályakezdőként viszont így, hogy nincs egy biztos alapom legalább webfejlesztés terén, túl sok esélyt nem látok arra, hogy bárhova is felvennének.
szoftveres/szerveres területen jobban otthon érzem magam.
Akkor Perl, Python, Bash....
-
Aethelstone
addikt
Szerintem meg nem biztos, hogy mindhárommal kellene foglalkozni. Annyira más világ a PHP, C# és a Java. Nem a szintaktika, az nyilván tanulható, hanem a köréjük épülő szoftveres ökoszisztéma.
Ha gyorsan akarsz weboldalakat gyártani, akkor PHP. Ha windows-os vastagklienseket akarsz fejleszteni, akkor C#, ha pedig még nem tudod, hogy mit akarsz csinálni, de vastag/vékony kliens is érdekel, weboldalakat is akarhatsz majd egyszer csinálni, frontend és backend, de inkább backend, a profession.hu-n a 'java' keresőszóra kismillió találatot kapni, akkor Java
Szerintem....
-
mobal
nagyúr
-
fordfairlane
veterán
A kérdés az, hogy mi a célod a Java-val.
Ha gyorsan szeretnél eredményeket elérni és felmutatni webes programozás témakörben, akkor szerintem hagyhatod a Java-t, legalábbis így a második körben. Ha ellenben szeretnéd alaposan megtanulni magát a programozást, az objektumorientált programozás paradigmáit, hogy egy erős alapod legyen, hogy aztán később komplex rendszereket legyél képes készíteni, és ehhez keresel egy platformot, akkor a Java-nál keresve sem találhatsz alkalmasabb programnyelvet.
Tehát ha a szoftverfejlesztésre eszközként és lehetőségként tekinthetsz, akkor egyelőre hagyhatod a Java-t. Ha viszont hivatásként, akkor a Java kitűnő alap ehhez, és a további fejlődésedhez.
-
fordfairlane
veterán
Web esetén PHP szerveroldalra megfelelő. Persze áttérhetsz JAVA-ra, de akkor gyakorlatilag újra kell tanulnod a szerveroldal programozását. Kliensoldalon a Java szinte kizárólag Androidon létezik, a böngészőben Javascriptet használnak.
A Javascript pedig, ahogy azt sokan, sokszor leírták, teljesen más programnyelv, szinte semmi hasonlóság nincs a Java-val. Tán csak a Math object, meg az alap C szerű szintakszis.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha már van PHP meg C# alapod, akkor hagyd a javát, fogd az egyiket és mélyülj el abban (mindkettőnek van topicja a PH!-n). Ahogy a többiek is írták amire gondolsz az a javascript és nem a java, és ahogy az összefoglalóban is szerepel az első 4 betűt leszámítva pontosan 0 közük van egymáshoz.
-
Taoharcos
aktív tag
Szia!
Néhány ilyen kérdésre írtam már: Agyhullám Java egy jó könyv az alapokhoz. Fennt van a neten is, de nyilván letölteni illegális és erkölcstelen az írókkal szemben. -
fordfairlane
veterán
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
Java alatt nem olyan egyszerű. Sok új fogalmon kell keresztül jutni, mire eljutsz mondjuk odáig, hogy képes vagy használni Java Server Faces-t, meg a JSP-t. Viszont sok dolog ismerős lesz, a PHP5 objektumkezelését nagyrészt a Java-ról mintázták. Sokkal több hasonlóság van a PHP és a Java közt, mint mondjuk a Java és a Javascript között.
-
fatal`
titán
Hát, informatikai alapom van, nemrég végeztem rendszergizda képzést. Igazából ott volt C#, csak épp olyan tempóban akart haladni az oktató, hogy semmi esély nem volt arra, hogy azt megtanuljuk (tudniillik estin voltam). Ha jól tudom a Java összeköthető a PHP-val, amit azért valamilyen szinten átlátok, ezért szeretnék abba az irányba "haladni".
A Javanak semmi köze a PHP-hoz. A PHP egy webes, szerveroldali nyelv, a Java desktop és web backend fejlesztésére is alkalmas (valamint Android fejlesztésre).
Amennyiben web irányba mozogsz/tervezel mozogni a későbbiekben, mind a kettő mellé ajánlott megtanulni a kliens oldal scripteléséhez szükséges JavaScriptet (aminek a nevén kívül szintén nincs köze a Javahoz).
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
Hát, informatikai alapom van, nemrég végeztem rendszergizda képzést. Igazából ott volt C#, csak épp olyan tempóban akart haladni az oktató, hogy semmi esély nem volt arra, hogy azt megtanuljuk (tudniillik estin voltam). Ha jól tudom a Java összeköthető a PHP-val, amit azért valamilyen szinten átlátok, ezért szeretnék abba az irányba "haladni".
Én ebből tanultam. Nem volt olcsó.
-
Lortech
addikt
12 év és 8xxx hozzászólás után elhangozhatott-e a topikban már legalább hasonló kérdés?

Mit jelent a teljesen kezdő? Informatikai, matematikai, logikai, algoritmizálási, programozási alapjaid vannak és csak n+1. nyelvként akarod megtanulni, vagy semmi alapod nincs?
Ha előbbi, a Head First (Agyhullám) Java könyvet szokták javasolni, régi, de talán még manapság is jó alapnak.
Ha utóbbi, akkor nehezebb dolgod van, kezdő nyelvként nem a Javát szokták ajánlani, de igazából nem is a Java vagy nem Java lesz a legnagyobb problémád, hanem az, hogy azt a minimális alapot megszerezd, amire már érdemes építeni egy konkrét nyelvet. Ez kemény dió. Ha komolyan gondolod a dolgot, akkor talán valamelyik prog infó szak első évi kurzusainak jegyzeteivel kellene kezdeni. Csak baromi nehéz kiszűrni, hogy mi a tényleg releváns, hasznos rész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként meg ha szerverek között mozogsz, akkor célszerű olyan "pogramozási nyelvet" tanulni, amivel a szerveres munkádat segíted. Ilyen pl. a korábban említett bash, ami a *nix rendszerüzemeltetés de facto szabványa, de a Perl és a Python is hasznos lehet, ráadásul a Pythonnal komolyabb dolgokat is meg lehet csinálni. Akár felületet, meg minden lóxart