- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Tudom, hogy azzal lehet, de hogy lehet ezt az egészet?
-
MasterMark
titán
Üdv,
A java dokumentációt úgy emlékszem le lehet generálni a jdk fájljaiból. Ezt hogy lehet nem emlékszem már.
Erre gondolok: [link] csak offline verzióban.
Az előző nem válasz akart lenni, és a kérdés is kimaradt, hogy ezt akkor hogy lehet?
Köszi.

-
orc88
őstag
Semmi, megtaláltam.

Én ezt használom pl:
String url = System.getProperty("user.dir") + "/database/adatok.db";Így mindig az éppen használatos könyvtárból dolgozik.
-
MrSealRD
veterán
Le se fordult addig, amíg nem adtam hozzá.
Aethelstone: IntelliJ IDEA sample JavaFX projectje, nem nyúltam bele.
-
Aethelstone
addikt
JavaFX-el mit kell csinálni, hogy hajlandó legyen működni? [link]
Kis forráskód is akadna?
-
Aethelstone
addikt
Igen, en is innen neztem, de nekem nem volt egyertelmu.
Compares this object with the specified object for order. Returns a negative integer, zero, or a positive integer as this object is less than, equal to, or greater than the specified object.
Mar megcsinaltam az elso szerint, de ha jol ertem itt is ezt irja, csak nem volt tiszta hogy most itt melyik neki a this, meg a specified object...
A paraméterül kapott objektum a "másik", amelyik példány megvalósítja, az az " egyik"
-
ToMmY_hun
senior tag
Udv ujra
A
compareTo-nal mikor kell plusz meg minuszt adni?this.compareTo(that);Itt most ha
thisnagyobbthat-nal akkor plusz, vagy hathatnagyobbthis-nel, akkor plusz?
Comparable Oracle doksi Java 7
Itt van a leírásban, ha nem férsz hozzá akkor javadoc-ban nézd meg, mit csinál az Integer.compareTo metódus.
-
smallmer
őstag
Midnenki itt csináltatja a beadandóját?

Az a baj tudod, hogy borzalmas a programozás oktatása. Úgy nem lehet tanítani hogy kivetíti a falra a netbeans-t és akkor 2 perc alatt ledarálja az egészet, olyan gyorsan gépel, hogy nem lehet követni és az óra többi részén ad önálló feladatot amit persze nem tudsz megcsinálni mert nem érted a napi tananyagot, ezzel elveszik az összes kedvedet a programozástól, mert hülyének érzed magad. Pont az én esetemben is. Ha valaki normálisan elmondaná az összefüggéseket, meg alap dolgokat ami nem tiszta akkor nem zavarnánk itt hanem másnak segítenénk
de sajnos az oktatás a béka feneke alatt van és minden hétvégén a fél világ édes anyját megemlegetem, mert hiába akarom megcsinálni ha nincs elég idő és tudás sem rá 
-
szervizeszso
csendes tag
Midnenki itt csináltatja a beadandóját?

Ha nem tudja valaki

-
MasterMark
titán
Köszi.
Olyat hogy lehet, hogy később mondom meg hogy mekkora legyen a belső tömb?
private final ArrayList<String[]> data;
String[][] contents = new String[(this.data).size()][];És akkor később megy a for:
for (int i=0; i < (this.data).size(); i++){
[...]
}És ezen belül akarnám megmondani, hogy akkor mekkora legyen az adott sor.
Lehet ilyet?
Oké közben rájöttem:
contents[i] = new String[((this.data).get(i)).length];
-
Aethelstone
addikt
Ja nem úgy értem, elméletben tudom mi az. A kérdés hogy java-ban is olyan ez mint C++ -ban, hogy ezt előre fixen meg kell mondani mekkora?
Csak mert inkább használnék ArrayList-et de akkor meg értelmetlen a feladat szövege, vagy ezt is jelentheti a kétdimenziós String tömb?
Jelenthet List<List<String>> -et is
Esetleg List<String[]> -et is. -
M_AND_Ms
veterán
Ja nem úgy értem, elméletben tudom mi az. A kérdés hogy java-ban is olyan ez mint C++ -ban, hogy ezt előre fixen meg kell mondani mekkora?
Csak mert inkább használnék ArrayList-et de akkor meg értelmetlen a feladat szövege, vagy ezt is jelentheti a kétdimenziós String tömb?
Igen. A tömb mérete a létrehozáskor fix
-
M_AND_Ms
veterán
A kétdimenziós String tömb mit jelent?
String[][]?Ez egy olyan tömb, amibe String tömböket raksz. Tehát a tömb minden eleme egy String[]
-
sudosu
csendes tag
Hmm.
Akkor: double[] km = new double[12];
utána így akarnék bele írni: km[12] = 200;
erre ezt írja hibának:Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 12
at javaapplication1.JavaApplication1.main(JavaApplication1.java:38)
Java Result: 1Egy kicsit benéztem a sorszámokat
szóval írtam egy választ de úgy látom utólag már tárgytalan, bocsi 
-
WonderCSabo
félisten
Valóban nem, mivel nem tudtam, hogy ez is kell hozzá. Köszönöm a segítséget.

Lehet még jövök ilyen hülye kérdésekkel.

No offense, de ezekre a kérdésekre mind kapsz választ, ha végigmész pl. a hivatalos Java tutorialon.
@chain: Hogyha Double-t használsz, akkor még a toString()-et se kell meghívni rá, ugyanis a println() metódus megteszi helyetted.
Amit írsz egyébként jogos megjegyzés természetesen. -
@chain
csendes tag
Köszi, sikerült.

A .toString() mit csinál? Hibát jelzett rá, kitöröltem így jó. Double-ek vannak a tömbben.
Egyébként "Double" (wrapped) esetén nem dobott volna hibát, csak "double" esetén, ami primitív.
-
fatal`
titán
Ja, akkor így kellene a 12. helyre írni?
km[11] = 200
szerk.: Köszi, így már jó.

M_AND_Ms: Most így ír ki:
for (int i = 0; i < km.length; i++) {
System.out.print(km[i]+" | ");
}Nem értem nekem most miért is kellene bele a toString.

Nem kell a toString, de az eredeti kérdésedben nem szerepelt, hogy milyen típusú tömbnek akarod kiírni az elemeit.
-
M_AND_Ms
veterán
Ja, akkor így kellene a 12. helyre írni?
km[11] = 200
szerk.: Köszi, így már jó.

M_AND_Ms: Most így ír ki:
for (int i = 0; i < km.length; i++) {
System.out.print(km[i]+" | ");
}Nem értem nekem most miért is kellene bele a toString.

Helyes!
-
M_AND_Ms
veterán
Ezt így most nem értettem, de azért köszi.

Egyelőre a tömböket sem értem. A fenti ciklussal kiíratom, akkor csak 11 szám jön ki. A hosszúságának 11-et adtam meg, de elméletileg nem úgy van, hogy 0-11-ig megy, vagyis 12 eleme van?
Kérdezted, hogy a toString mit csinál. Azt, amit az adott osztályban megírtak. Ha ilyet nem tettek, akkor az ősosztály, az Object toString függvénye fog lefutni, ami a példányról ír ki általánosságokat.
Néha írnak bele gyakorlatban is használható dolgokat, de túl nagy haszna nincs.
-
fatal`
titán
Hmm.
Akkor: double[] km = new double[12];
utána így akarnék bele írni: km[12] = 200;
erre ezt írja hibának:Exception in thread "main" java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 12
at javaapplication1.JavaApplication1.main(JavaApplication1.java:38)
Java Result: 1Igen, mivel túlindexelted, ennek a tömbnek 12 eleme van, 0-tól 11-ig indexelve és te a 13. helyre próbálsz meg adatot írni.
-

Egyelőre a tömböket sem értem. A fenti ciklussal kiíratom, akkor csak 11 szám jön ki. A hosszúságának 11-et adtam meg, de elméletileg nem úgy van, hogy 0-11-ig megy, vagyis 12 eleme van?
Nem. Ha egy tömböt 11 eleműnek hozol létre, akkor az 11 elemet tartalmaz, 0-tól 10-ig indexelve.
-
fatal`
titán

Nem. Ha 11-et adsz meg hosszúságnak, akkor 11 eleme lesz, 0-tól 10-ig.
-
Köszi, sikerült.

A .toString() mit csinál? Hibát jelzett rá, kitöröltem így jó. Double-ek vannak a tömbben.
A toString egy olyan metódus, ami minden objektumnak van, és valamilyen formában Stringet állít elő az objektumból.
A double egy primitív típus, így nincsenek metódusai.
Ha általánosan akarod kiiratni a primitív és objektumtípusokat is, használd a String.valueOf(valami) statikus metódust a valami.toString() helyett.
-
fatal`
titán
for (int i = 0; i < array.length; i++) {
System.out.println(array[i].toString());
}
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- Battlefield 6
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ThinkPad X1 Yoga Gen 6/2 év garancia
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de sajnos az oktatás a béka feneke alatt van és minden hétvégén a fél világ édes anyját megemlegetem, mert hiába akarom megcsinálni ha nincs elég idő és tudás sem rá

Amit írsz egyébként jogos megjegyzés természetesen.