- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #9117 üzenetére
Ha mock framework nem jöhet számításba, akkor maradnak a kézzel létrehozott Stubok. Saját Connection, ami visszaad saját Statement objektumot, ami visszaad saját, tesztelhető Resultsetet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #9106 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9071 üzenetére
Viszont lehet párhuzamosan tanulni ezeket a témát. Én például nem látom sok értelmét annak, hogy valaki elkezdi tanulni az oop paradigmákat, megtanulja az összeset, ír belőle egy ZH-t, majd rá egy vagy két félévre leírja élete első osztálydeklarációját és objektumpéldányosítását. Tartok tőle, hogy az ilyenből is csak olyan programozó lesz, aki ismeri az elméletet, ismeri a gyakorlatot, de a kettőt nem tudja hatékonyan összekötni. Sajnos sokszor láttam már ilyet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9069 üzenetére
A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll.
Csakhogy nem ez a téma. Azokról az előfeltételekről beszélek, aminek birtokában neki lehet kezdeni egy átlagos programnyelvnek, olyannak, mint amilyen a Java vagy C vagy más, földi halandóknak szánt programnyelv. Semmi szükség nincs arra, hogy Boole algebrával szopasd magad ahhoz, hogy megtanuld, Java-ban hogyan kell osztályokat meg objektumokat létrehoznod.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bucsupeti #9067 üzenetére
Ezeket párhuzamosan is lehet tanulni, ez nem előfeltétel, Javanál sem (elképzelhető, hogy vannak olyan nyelvek, amelyeknél másképp működik a dolog). Sőt, nekem meg az a személyes meggyőződésem, hogy konkrét programozási nyelv, és példák nélkül ezeket az absztrakt fogalmakat önmagukban tanulni totális időpocsékolás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9065 üzenetére
De mit tanítanak több féléven keresztül, ami nélkül nem lehet elkezdeni egy konkrét programnyelvet?
-
fordfairlane
veterán
válasz
madmike #9057 üzenetére
De mégis mik azok a programozói alapok, amik egy bevezető szintű könyvhöz feltétlenül szükségesek? Illetve, másképp megfogalmazva: Nem lehetséges-e, hogy ezeket az alapokat menet közben is el lehet sajátítani, miközben olvasod ezeket a könyveket, és csinálod a példákat?
-
fordfairlane
veterán
válasz
eliterob #9024 üzenetére
A javac.exe és a java.exe ugyanabban a könyvtárban található. X64 Windowsnál és a legfrissebb JDK-nál alapesetben ez a C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_112\bin könyvtár. Ha ezt a könyvtárat nem adod hozzá a PATH-hoz, akkor csak úgy tudod használni a javac és java parancsokat, ha helyesen hivatkozol az elérési útra. Tehát ha a rendszer nem találja a javac-t, akkor nem jól adtad meg a path-ban, vagy egyáltalán nem adtad meg az említett könyvtárat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
WonderCSabo #8928 üzenetére
Nem a brancs a nehéz SVN-ben, hanem a merdzs.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8866 üzenetére
Ezek a nyelvek tipikusan a szerverautomatizálás bevett eszközei. Én speciel egyiket sem ajánlom.
A Python teljesen kezdőknek talán jobb, mint a PHP, és a platform lehetőségeit tekintve ebben is lehet különféle webes megoldásokat megvalósítani, de felénk nem igazán keresett az ilyen fejlesztő, ellentétben a PHP-vel. Szóval hacsak nem tudod magadról, hogy téged az üzemeltetés érdekel jobban, szerintem ne most térj át Pythonra. Pláne ne a másik kettőre.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8856 üzenetére
A kérdés az, hogy mi a célod a Java-val.
Ha gyorsan szeretnél eredményeket elérni és felmutatni webes programozás témakörben, akkor szerintem hagyhatod a Java-t, legalábbis így a második körben. Ha ellenben szeretnéd alaposan megtanulni magát a programozást, az objektumorientált programozás paradigmáit, hogy egy erős alapod legyen, hogy aztán később komplex rendszereket legyél képes készíteni, és ehhez keresel egy platformot, akkor a Java-nál keresve sem találhatsz alkalmasabb programnyelvet.
Tehát ha a szoftverfejlesztésre eszközként és lehetőségként tekinthetsz, akkor egyelőre hagyhatod a Java-t. Ha viszont hivatásként, akkor a Java kitűnő alap ehhez, és a további fejlődésedhez.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8854 üzenetére
Web esetén PHP szerveroldalra megfelelő. Persze áttérhetsz JAVA-ra, de akkor gyakorlatilag újra kell tanulnod a szerveroldal programozását. Kliensoldalon a Java szinte kizárólag Androidon létezik, a böngészőben Javascriptet használnak.
A Javascript pedig, ahogy azt sokan, sokszor leírták, teljesen más programnyelv, szinte semmi hasonlóság nincs a Java-val. Tán csak a Math object, meg az alap C szerű szintakszis.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szucstom #8847 üzenetére
Tudom, hülye kérdés lesz, de ha már van alapom PHP-hoz, a Java hozzákapcsolása mennyire nehéz? (gondolok itt komplexebb weblapok összerakására)
Java alatt nem olyan egyszerű. Sok új fogalmon kell keresztül jutni, mire eljutsz mondjuk odáig, hogy képes vagy használni Java Server Faces-t, meg a JSP-t. Viszont sok dolog ismerős lesz, a PHP5 objektumkezelését nagyrészt a Java-ról mintázták. Sokkal több hasonlóság van a PHP és a Java közt, mint mondjuk a Java és a Javascript között.
-
fordfairlane
veterán
Szomorú dolog ez. Mintha ezek a menedzselt kódok ennyi idő eltelte után sem lennének képesek beérni a natív alkalmazásokat ebben a tekintetben. Hiába a hardver fejlődése, SSD-k, satöbbi.
Persze lehet, hogy nem jó helyen tapogatózok, és nem a menedzselt kódbázis a lényeg, nekem valahogy mégis úgy tűnik, hogy itt az egyik fő választóvonal.
-
fordfairlane
veterán
válasz
proci985 #8595 üzenetére
Nekem a kedvenc IDE-m máig a Visual C++, még valahol az 5.0-6.0 környékén. A Netbeans kezdte megközelíteni, de a felülete annak sem volt annyira gyors, pattogós. Máig nem látok ilyet a szerkesztők között. Még az IJ-t vagy PHP Storm-ot sem érzem az igazinak. Nem tudom, hogy mi lenne akkor, ha valami sokmagos Xeon munkaállomás kerülne a mostani Sandy Bridge i5 devgép helyére, de anno egyáltalán nem kellett erőmű, ahhoz, hogy gyors, reszponzív legyen a fejlesztői környezet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #8514 üzenetére
Nem a short felső korlátját kéne felvennie x-nek?
Azaz 32 767-et?Vagy például dobhatna kivételt. Nem, sajnos ilyenkor a legfelső bitek elvesznek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #8490 üzenetére
Egy fájlba kerülhet több osztály is, de ezek közül csak egy lehet publikus, és annak az osztálynak a neve meg kell egyezzen a fájl nevével. Kezdő perspektívából szerintem mindenképp jobb, ha maradsz az egy fájl egy osztály felosztásnál.
-
fordfairlane
veterán
válasz
sirszevenap #8400 üzenetére
Próbáld packagename-mel futtani. java elso.Elso
-
fordfairlane
veterán
Az informatika manapság leginkább a információ tárolásáról, szervezéséről, feldolgozásáról és közvetítéséről szól, elsősorban infokommunikációs jellegű.
Az oktatás meg mintha átaludta volna az elmúlt pár évtizedet, mintha megragadt volna a 60-as, 70-es években. Mintha az informatikai problémák nagy része még mindig matematikai vagy tudományos jellegű volna.
-
fordfairlane
veterán
válasz
beleszólok #6529 üzenetére
Szerintem a main-be tett publikus változó, az nagyjából megfelel a globális változónak, de OK, valóban, a javanak nincs olyan nyelvi konstrukciója, ami valódi globálist valósítana meg.
Egy public static változó vagy metódus szerintem tekinthető globálisnak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #6456 üzenetére
Miért, thread-kezelést építeni egy app-level nyelvbe nem hülyeség?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Oppenheimer #6445 üzenetére
Nem kedvelem a Microsoftot, de nem ártana már a Java-nak egy erős konkurencia. Persze várjuk ki, a gyakorlatban mi lesz ebből a cross-platform .NET kánanánból, amit beígértek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
WonderCSabo #6064 üzenetére
Semmi. Ha nem parancssoros klienst használsz, hanem pl. Source Tree-t, akkor meg épp az ellenkező igaz.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #5967 üzenetére
Ehhez képest egy java kódból js kódra fordítás nagyon meredeknek hangzik számomra...
Nem olyan rossz az, ehhez is érteni kell. A Prezinél egy C++ alapú text-render enginet fordítottak cross-compilerrel javascriptbe, ez a js megjelenítő egyik komponense, és egész jó lett. (már amennyit én próbáltam)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Google Chrome
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen processzort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest