- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kornyiktamas
aktív tag
elméletileg DELPHI-ben így néz ki:
program Project1;
{$APPTYPE CONSOLE}
uses
SysUtils;var
Evszam: string;
ev: integer;function TEvszam: integer;
var
i: integer;
szam: array[1..8] of integer;
szamok: string;
osszeg: integer;begin
szamok := Evszam[1] + Evszam[2] + Evszam[3] + Evszam[4] + Evszam[6] + Evszam[7] +
Evszam[9] + Evszam[10];i := 0;
for i := 0 to 8 - 1 do begin
szam[i+1] := strtoint(szamok[i+1]);
end;
osszeg := szam[1] + szam[2] + szam[3] + szam[4] +
szam[5] + szam[6] + szam[7] + szam[8];while osszeg > 9 do begin
szamok := inttostr(osszeg);
szam[1] := strtoint(szamok[1]);
szam[2] := strtoint(szamok[2]);
szam[3] := szam[1] + szam[2];
osszeg := szam[3];
end;result := osszeg;
end;
begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
readln(Evszam);
ev := TEvszam;
writeln(ev);
readln;
case ev of
1: writeln('Mars');
2: writeln('Jupiter');
9: writeln('valami');
end;
readln;end.
-
fatal`
titán
válasz
kornyiktamas #6697 üzenetére
Mi a feladat és hol akadtatok el? Szerintem itt ingyen senki nem fogja megírni a házitokat.
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, volna egy házifeladat, amely egy régi ZH alapja... viszont ezt a beadandó házit se én se a többi osztálytársam nem nagyon bírtuk megcsinálni, csak próbálkozások vannak.. NetBeans Java nyelvel kellene megírni egy programot.. ha esetleg valaki tudna segíteni akkor el is tudom küldeni az adott feladatotköszönöm
-
axioma
veterán
válasz
caindwan #6690 üzenetére
Tavaly elobb volt, talan azt nezted, csak a donto maradt 2014-re. Most meg most kezdodik.
Keszules sztem feladatok megoldasa. Ellenorzes: googlejam ellenorzi a gyakorlaskent megoldott feladatokat is, a face-nel meg azt csinaltam, hogy letoltottem egy szimpatikus elfogadott (alt. azonos nyelvben irt, van sokszor java-s elol is) megoldast, es lefuttattam, azzal az eredmennyel vetettem ossze az enyemet siman TC osszehasonlitassal. Amig az nem egyezik, addig csiszolj az elokeszitett outputodon.
A face-nel egyre vigyazz amit konnyu rontani: sok a modulo N szamolas, es ott ugye NEM lehet osztani! Az osztas az csak ugy megy hogy szorzas az inverzzel, ha ilyen a feladat akkor nyilvan N az egy p prim lesz, es akkor a x^(p-1)=1(mod p) miatt szamolnod kell az x^(p-2)-t (akar elo is keszitheto minden x-ra, ha olyan a feladat, ez is jo ha keznel van kesz kodkent). A szamok maximuma altalaban 2^30 korul vannak, hogy a szorzatuk is beleferjen a signed 32 bitbe.
Amugy a megoldasokat amugy is van hogy erdemes megnezni, foleg ha nem jossz ra, mi lett volna az algo (de ez nem a quali alatt lesz). -
axioma
veterán
válasz
caindwan #6688 üzenetére
Az idopontot nem ertem, face pont egy het mulva kezdodik, gugli aprilis.
Ha akarsz nevezni, csinalj meg elore olyan kodreszleteket, amiben meg van csinalva a beolvasas, soronkent is tokenizalva, minden adatelem egyetlen elem parseXXX-evel elerheto legyen; a kiiras a kert formatum szerint amennyi fix belole (lehet stdout-ra ha gyorsan tudod bemasolni, cask akkor ne sout-tal debug-olj), csinalj mert tuti sokszor kell arraylist of integer -re valami megoldast, valamint halmaz is kellhet, ilyesmi. (En most pont googlejam-ezek pythonban, de ugyanugy erdemes nemures file-lal indulni.) A quali nem ve'szes, de a kesobbi, 4 ora es rovidebb forduloknal nagyon sokat szamit, hogy mar elore legyen minden feladathoz megcsinalva ez, a konyvtar ahova szorod az inputokat es ahonnan toltod fel az outputot, meg a kodot (en tavaly ezt ket kulon kvt nagyobb melysegebe tettem, cask mindig browse-olgatni kellett oda-vissza, nem praktikus hiaba didaktikus) -
caindwan
aktív tag
a facebook-os és a google jam is tetszik
Egy kis gyakorlással lehet nevezek is, szerencsére az előbbi csak szeptemberben van. A feladataik pedig nagyon is megfelelnek.
a ch 24-ben is vannak jó feladatok. A könyvet sajnos nem találtam elektronikus formában, marad csak az alternatíva 3D
-
tvamos
nagyúr
Java programozas mernokoknek? (Nem programozoknak...) Van ilyen?
-
axioma
veterán
válasz
caindwan #6683 üzenetére
Mire gyakorolni?
A prog. versenyek beugro [qualification] forduloi altalaban csak ne'mi algoritmikus gondolkodast es par egyszerubb adattipus hasznalatat igenylik, kulcsszavak face hackercup, googlejam, ch24 [ez mar kevesbe], de mindbol tobb evnyi archivum elerheto. Ha ennel alapabb [egy-egy technikas] kellene, akkor tankonyvi feladatok.
[Igen, a versenyekre nem a java a legjobb, de tapasztalatbol mondom, hogy kis elokeszitett kornyezet mellett nem is annyira rossz.]Szerk. Kiberfeladatok vagy hasonlo cimu 'csikos' konyv, de meg csak beleneztem, szintet nem tudok.
-
caindwan
aktív tag
Tudnátok valamilyen helyet ajánlani ahol vannak valamiféle gyakorló feladatok? Nem tudok min gyakorolni és így kijövök a gyakorlatból
-
bucsupeti
senior tag
szerintem nem telepítetted a jdk-t és ezért a jre könyvtárat találtad meg. Telepítsd a JDK-t (emiben egyébként a JRE is benne van) és menni fog.
Egyébként a java nyelv mellett érdemes nagyon erősen az objektum orientált programozási elveket és módszereket (programtervezési mintákat) tanulni, alkalmazni....
-
&roid
újonc
Ha jól látom nem túl naprakész a doksi.
10. oldal:
Nyissunk meg egy parancssor ablakot (Start menü / Futtatás / cmd.exe), majd állítsuk
be az aktuális könyvtárat a Java bin alkönyvtárára
(pl. cd ”C:\Program Files\ jdk1.6.0_01\bin”).
• Indítsuk el a javac fordítót: javac HelloWorldApp.java. (Bizonyos esetekben szükség
lehet a forrásállomány teljes elérési útjának megadására.)Tehát a fordítónak gondolom valami javac.exe-nek kellene lennie, de a honalpról letöltött JDK-ban nincs ilyen fájl a c:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin mappában
-
kispx
addikt
Magyar nyelven nincs sok. (Főleg ami jó).
Nagy Gusztáv - Java programozás -
&roid
újonc
Sziasztok.
Szeretném megismerni a java nyelvet. Tudnátok egy jó könyvet ajánlani? (Főleg magyar nyelvű érdekelne)
Köszönöm!
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mennyire volna nehéz megírni egy hasonló torrent kliens remote gui-t java-ban? Jelenleg is használom a NAS-omon lévő TM-hez, de jó volna ha lenne a nas gyári klienséhez is egy ilyen app és kíváncsi vagyok, hogy mennyire volna komoly meló.
Itt a web-es felület demo-ja, azon belül pedig a "download station"-t kéne elérni. Ha jól tudom ajax-ban írták meg a webes gui-t, bár nemtom, hogy ez releváns-e
-
tick
aktív tag
válasz
plaschil #6664 üzenetére
Csak WebDriverről tudok nyilatkozni. Ott findElement helyett findElements és megkeresed hányadik kell
pl:
ArrayList<WebElement> elements =
driver.findElements(By.xpath("//input[contains(@id,'TextBox_szerzodes')]"));
System.out.println(elements.get(0).getText());más: nem tiszta miért kellett lassítani, WebDriverben van wait:
WebDriverWait wait = new WebDriverWait(driver, 10);
wait.until(ExpectedConditions.presenceOfElementLocated(By.id("id"))); -
plaschil
aktív tag
Megvan!
Biztos valami új verzió miatt, de már nem kell elé az xpath= csak simán így: //input[contains(@id,'TextBox_szerzodes')]
Plusz lassítani kellett a lejátszáson, mert hiába volt a szintaxisa megfelelő, akkor is hibára futott.Következő kérdés: mivel nyílhatnak egymásra panelek (akár több is, úgy képzeljétek el mint egy vastagkliensben) ezért lehetséges az, hogy pl. akár több "Save" gomb is legyen, mind különböző, de dinamikus ID-val. Így mivel tudom megkülönböztetni őket? Class? Esetleg van lehetőség ezzel a fenti megoldással ÉS kapcsolatba fűzni még feltételt, hogy pontosan melyik "Save" gombot akarom megnyomni?
(A "Save" csak egy példa, a szemléltetés miatt)Első megközelítésben így gondolkodom. Az egyedi ID témát hagyjuk, mert az egész motor így működik.
Köszönöm az eddigi helpet, értem miért kopaszodik az összes fejlesztő.
Ja! Options->Clipboard format mire való?
-
plaschil
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6660 üzenetére
Dühös voltam.
Ugyanezt próbáltam, és nem működik.
-
plaschil
aktív tag
Nem tudom hogyan kell.
Ilyesmivel próbálkozom, de nem sikerül: input[id*="TextBox_"] -
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék automatizált tesztelést végezni weblapokon. Eclipse-ben szeretném java nyelven. Hogyan induljak el? Van valami hasznos infótok?
Köszönöm előre is! -
jetarko
csendes tag
válasz
#03372544 #6640 üzenetére
A fájlból előre beégetett adatok megoldás jelenleg is működik, de azt szeretném, hogy az oldalon tudjam változtatni az értékeket és ne a fájlokba keljen irkálnom manuálisan. Az hogy futás közbe új nyelvet is hozzáadhassak az nem olyan fontos, csak gondoltam azt is megemlítem
Azt sejtettem, hogy a DB piszkálás nem túl optimális, a cache dolgokat még nem tudom, hogy működnek, de majd utánaolvasok.floatr: Ezt a megoldást majd kipróbálom és utánanézek az AbstractMessageSource-nak is.
Am ezt majd szakdogához szeretném megcsinálni, mert sokkal jobbnak tűnik mint az előre sima fájlokból és nem adok lehetőséget a stringek módosítására.
Köszi a válaszokat.
-
floatr
veterán
válasz
#03372544 #6642 üzenetére
Ez esetben meg ott az AbstractMessageSource. Leszármaztatja, akkor frissíti amikor akarja, a locale-t meg kezeli ahogy eddig. Lényeg h a DB-t menet közben hagyja békén, és használjon egy map-et.
-
törölt tag
Ez a megoldás nem pont arról szól amit a kolléga szeretne, itt beleír a property fájlba majd vár hogy újratöltődjön.
A kollégának meg át kellene térnie egy másik property fájlra, ez tök más probléma.Egyébként amit linkeltél nem fog működni amint a property fájl a classpath-on lesz csak egy JAR-ba vagy a WAR-ba, EAR-ba becsomagolva.
-
floatr
veterán
válasz
jetarko #6639 üzenetére
FYI a message tag-en keresztüli adatkezelés úgy működik, hogy a properties állományt a classloader beolvassa egy map-be. Mivel semmi nem indokolja a dolgot, nem is tölti újra, de a memóriában tartja az adatokat. Ha "valami" megoldaná, hogy a map újratöltse magát, akkor teljesen mindegy hol tárolod kiindulásképpen.
Mint pl ez a megoldás: [link]
-
jetarko
csendes tag
Hali, még mindig Spring
A weboldalamat szeretném többnyelvűvé varázsolni. A properties fájlos megoldás megy, de ez nem tetszik. Olyat szeretnék, hogy db-ben tárolódnak kulcsok és ezekhez lesz annyi oszlop amennyi nyelv. Az értékeket az egyik oldalon lehetne állítani és azonnal cserélődne a megjelenésbe azaz semmi újraindítás vagy redeploy.
Nem találtam semmi értelmes példát, leírást erről, hogyan lenne érdemes hatékonyan csinálni.
Jelenleg úgy képzelném el, hogy a controllerbe az adott oldalakhoz hozzáadnám egy listába azokat az értékeket az aktuális nyelv szerint amik megjelennek az adott lapokon. Ez ugye sok-sok db piszkálás mindig, ami sok szövegnél nem valami hatékony. Ha számít hibernate-t használok. Vmi tanács, tipp? -
tick
aktív tag
válasz
Aethelstone #6637 üzenetére
Köszönöm az infokat
-
törölt tag
Ilyesmire gondolt a kolléga.
package example;
public interface Job {
void doTheJob();
}
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
package example;
public class ExecuteThisJob implements Job {
@Override
public void doTheJob() {
System.out.println("ezt végrehajtom");
}
}
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
package example;
public class RunningOutOfIdeasJob implements Job {
@Override
public void doTheJob() {
System.out.println("nincs több ötletem");
}
}
package example;
public class StartSomethingJob implements Job {
@Override
public void doTheJob() {
System.out.println("valamit elindítok");
}
}
package example;
import java.util.HashMap;
import java.util.Map;
public class JobFactory {
private static final JobFactory INSTANCE;
static {
INSTANCE = new JobFactory();
}
private Map<String, Job> jobMapping;
private JobFactory() {
jobMapping = new HashMap<String, Job>();
jobMapping.put("executeThis", new ExecuteThisJob());
jobMapping.put("startSomething", new StartSomethingJob());
jobMapping.put("runningOutOfIdeas", new RunningOutOfIdeasJob());
}
public static Job getJob(String jobType) {
return INSTANCE.jobMapping.get(jobType);
}
}
package example;
public class JobFactoryExample {
private JobFactoryExample() {
}
public static void main(String[] args) {
JobFactoryExample example = new JobFactoryExample();
example.doTheAction("executeThis");
example.doTheAction("startSomething");
example.doTheAction("runningOutOfIdeas");
}
public void doTheAction(String actionName) {
JobFactory.getJob(actionName).doTheJob();
}
} -
törölt tag
Sehogy, az interrupt() csak beállít egy flag-et amit neked kell futás közben ellenőrizned az isInterrupted() metódussal.
Egy-az-egyben kilőni a szálat nem tudod, régen lehetett a stop() metódussal de az elég sok problémát felvet ezért későbbi Java verziókban deprecated lett majd ki is vették, UnsupportedOperationExcepcion-t dob hogy véletlenül se használd. -
tick
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6632 üzenetére
Köszönöm.
Egy újabb kérdésem lenne: adott egy osztály ami Runnable-t implementál sok hosszú egymást követő folyamatból áll. Hogyan tudnám megszakítani a futását?
While-ba rakva a flaget változtatva csak akkor áll meg, ha már a végére ért.ezt próbáltam:
public void run() {
while(!Thread.currentThread().isInterrupted()) {
//do time consuming stuff
}
}
public void stop() {
Thread.currentThread().interrupt();
} -
Oppenheimer
nagyúr
Ha TreeSetet szeretném használni úgy, hogy a beszúráson módosítok, és az elemszámát korlátozom, akkor mi a szebb megoldás?
a) Leszármazok belőle
b) Tagváltozóként van bennem egy belőleVégülis tagváltozós megoldás lesz, csak pár funkcióját használom saját függvényekkel, és a többi jobb ha rejtve marad.
-
tick
aktív tag
Üdv!
A lenti kód (természetesen más szöveggel) azt hivatott bemutatni jelenleg hogy indítok el egy job-ot a lenyomott menü szövege alapján. Van erre valami elegánsabb megoldás? (a menü elemek a saját action commandjukat küldik egy listenernek)
[azon kívül hogy elrejtem valami hasonló metódusba:
getJob(String jobname).run(); ]if(owner.getAction().name().equals("Do this then that") new WorkerJobDoThisThenThat.run();
if(owner.getAction().name().equals("Start something") new WorkerStartSomething.run();
if(owner.getAction().name().equals("Execute this") new WorkerExecuteThis.run();
if(owner.getAction().name().equals("Running out of ideas") new WorkerRunningOutOfIdeas.run(); -
Cathfaern
nagyúr
válasz
jetarko #6627 üzenetére
Template engineket nem ismerem, de angularjs-t valamennyire igen. Két esetben vágj, bele:
1. Egyszerű dolgok kellenek kliens oldalon
vagy
2. Hajlandó vagy rá jóval több időt rászánni, mint első ránézésre szükségesAngularjs tipikusan olyan framework, ami elsőre pofonegyszerűnek tűnik, és pillanatok alatt lehet benne csodás dolgokat összedobni. De ha valamiért nem jó az alapmegoldás, akkor meg nagyon bele kell mélyedni. Ez a kép tökéletesen igaz tapasztalataim szerint
[link]
-
jetarko
csendes tag
válasz
Aethelstone #6626 üzenetére
És ha kihagynám a template engine részt, és helyette beüzemelném az Angular js-t? Mondjuk fogalmam nincs, hogy mikor melyik megoldást érdemes használni. Erről tudsz valamit mondani?
-
jetarko
csendes tag
Template engine-k közül szerintetek melyik a legjobb Spring és portlethez? Eddig tanulgattam kicsit jsp-t és főleg velocity-t, most elkezdek a freemarker-rel is játszani. aztán thymeleaf, jtwig stb.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Aki tudna nekem segíteni egy kicsit java-ból privátba, az írjon.
Természetesen nem marad hálátlanul!Üdv.
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6622 üzenetére
Itt egy cseppet másról van szó. Nevezetesen arról, hogy az enterprise java környezetekben a Bean-ek nem önmagukban álló entitások, hanem mindig egy interfész/egy vagy több implementáció szerepel és a dependency injection mindig interfészt injektál és nem konkrét implementációt. (Kivéve amikor több implementáció van, viszont ebben az esetben is interfészként hivatkozunk rá, de az injektáláskor megmondjuk nevesítve, hogy melyik implementációról van szó konkrétan @Resource("akarmi") pl.)
Ebben az esetben egy osztály attól függően hogy milyen interfész implementációjára hivatkozunk, máshogy viselkedik nyilván, tökre elrejti az egyéb funkcióit, amiket sima osztályként el tudnánk érni, de itt szándékosan nem akarunk.
Standalone környezetben nem szokták erőltetni az interfész/implementáció párost, de mint írtam, enterprise környezetben de facto szabvány. Azért de facto, mert elvileg lehet implementációt is injektálni(meg minden egyebet is), de nem szép. Ennyi.
-
beleszólok
senior tag
Előre szólok, ez inkább kötekedés részemről, de kisebb részben tényleg értetlenül állok ezen kijelentés előtt:
JavaBeans™ makes it easy to reuse software components. Developers can use software components written by others without having to understand their inner workings.
Eddig úgy tudtam, ez nem JavaBeans tulajdonság, hanem az objektum orientált alapelvek egyike.
(hogy a belső működés ismerete nélkül használjunk elemeket)
Vagy a hiányos angolom miatt nem értem, hogy mit jelent a "to understand their inner workings"?ui: egyébként két mondatban össze tudná valaki foglalni, hogy mi is a JavaBeans? Régen egy magyar nyelvű könyvecske alapján azt hittem, hogy ennek a GUI fejlesztéshez van köze, de ez hülyeség.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #6619 üzenetére
Höhö, indítsunk mozgalmat...
-
Aethelstone
addikt
Hát jah. Nekem is fáj pár dolog. Pl. a metódusokban a default paraméterérték megadás. Nyilván meg lehet oldani, de a varargs, a method overload számomra kicsit munkás
Aztán miért nem lehet Enum-ot extendálni? Persze, tudom, hogy final, de miért kell annak lennie? Simán lehetne abstract enum is. Néha fájóan hiányzik az, hogy fel lehessen venni mondjuk property-ket, amiket az utódok elérhetnek...
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #6615 üzenetére
Nekem a generics példányoknál nem fáj az, hogy nincsen runtime generált osztály. Ami fáj, az az öröklési elvek sérülése, ami megint ilyen fordító hekkelés miatt van, mint amit a múltkor bedobtam az enumokkal, konstansokkal kapcsolatban. A nyakát szegik a nyelvnek.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6616 üzenetére
Nos, ugyanarról beszélünk ismét. Mivel tudom, hogy a lista, amit fel kell dolgozzak, milyen elemeket fog tartalmazni, ezért kurvára biztonságos egy explicit cast. Ha meg szétszáll, akkor megnézem, hogy mi is lehet benne és a következő futtatás már jó lesz
Nos, valóban...egy listában többféle ojjektum már kövér tervezési hiba.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #6615 üzenetére
Ugye itt generic collectionről van szó, az instanceof itt csak a taroló típusban segít, az elemek típusában már nem, persze ha csak lekérdezed az elsőt.
Szerintem itt felesleges ezzel foglalkozni, alapvetően a hívónak ismernie kell, hogy mit kap vissza, ez a hiba úgyis nagyon gyorsan kiderül a tesztelés során.
Akkor persze kéne esetszétválasztás, ha többféle objektumot kaphatunk vissza, de az pedig szerintem kerülendő... -
Aethelstone
addikt
Szerintem meg semelyik nyelv nem tud felkészülni minden lehetséges use-case-re. Viszont nyelvi szinten biztosítani kell olyan lehetőségeket, amikkel ezek a váratlan helyzetek is többé, kevésbe korrektül kezelhetőek. Akár design pattern szinten vagy fejlesztési szabályokkal egyaránt. Vagy ezek megfelelő kombinációjával.
A jelen problémára egyébként fapados, csúnya, de rendkívül hatékony megoldás az instanceof használata
Persze, nyilván le kell törni annak a kezét, aki egy adott ponton nem használja és classcastexceptionnal szétszáll a szarja
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #6613 üzenetére
De egész jól. Kéne még pár komment a témában
Mindenesetre nekem ez a fajta féltípusosság kicsit olyan nesze semmi fogd meg jól. A parametrizált osztályok és metódusok még az öröklődési szabályokat is átírják, ami azért gáz egy ennyire deklaráltan OOP nyelv esetében.
-
Aethelstone
addikt
A semmit gyúrogatjátok
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #6610 üzenetére
Bármit csinálsz, konverziókat kell majd használnod; akár hagyományos serialization-t, akár saját megoldást, akár perzisztenciát használsz. Mivel a runtime csak Objectet tud kezelni, a listába helyezéskor, értékadáskor nem tud hibát találni, csak amikor használnád az Objectet valamilyen típusként, amire nem lehet castolni.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #6608 üzenetére
Értékadáskor derülne ki a turpisság, nem olvasáskor.
-
válasz
WonderCSabo #6605 üzenetére
Persze, ilyen trivialisan egyszeru esetben szol a compiler, ellenben attetelesebb szituaciokban nem feltetlen -- pl. mindenfele szerializacios esetekben.
-
WonderCSabo
félisten
12.sor : ArrayList is a raw type. References to generic type ArrayList<E> should be parameterized
13. sor: Type safety: The expression of type ArrayList needs unchecked conversion to conform to ArrayList<Object>Javac meg ezt mondja:
[WARNING] Test/src/Main.java:[12,17] found raw type: java.util.ArrayList
missing type arguments for generic class java.util.ArrayList<E>
[WARNING] Test/src/Main.java:[13,40] unchecked conversion
required: java.util.ArrayList<java.lang.Object>
found: java.util.ArrayList -
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #6595 üzenetére
Igazad van, az ilyen példányoknál teljesen eldobja a részleteket.
Mentségére legyen mondva (#6599) emvy a fordító rátalál minden olyan pontra, ahol hibát követsz el, ezért ez a része nem zavar túl sok vizet. Sőt engem még zavar is az, hogy mindenbe bele tud kötni. Az meg már a te dolgod, hogy figyelmen kívül hagyod, vagy SupressWarning-ot aggatsz rá.
-
beleszólok
senior tag
válasz
WonderCSabo #6602 üzenetére
A python dekorátor használható osztályokon is, amennyire még emlékszem, csak van benne valami kavarás, ami miatt (állítólag) nem fedi teljes mértékben a design patternt. Nem értek hozzá, szóval csak azt mondom vissza, amit máshol írtak.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
beleszólok #6601 üzenetére
Manual -> oracle hivatalos tutorial, vogella
Design patterns, sztem nagyon faszán összehasonlítja.
Singleton: igen, sokak szerint anti-pattern. Időnként hasznos lehet, de normálisan kell használni.
MVC, ez is egy pattern végülis.
Decorator: ugye itt egy speckó python nyelvi elemről van szó. A műkődése viszont tényleg kvázi a pattern, viszont a python-os cucc függvényt dekorál, a design pattern pedig objektumot/osztályt.
-
beleszólok
senior tag
válasz
Aethelstone #6574 üzenetére
OK. Ha java-t akarok, mit javasolsz RTFM címszó alatt? (online, ingyenesen elérhető - nekem ez már rég csak hobbi, anyagi keret már nem nagyon van rá)
És design pattern témában?
Ebből találkoztam olyanokkal, mint Factory, Singleton(sokak szerint ez felejtős), Dependency Injection, Decorator - ezen volt pár apróbb vitám, mert valahol azt olvastam, hogy a pythonbeli decorator ennek a megvalósítása, mások szerint viszont semmi köze hozzá).
MVC nem tudom, mennyire sorolható ide...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kuponkunyeráló
- Asztalos klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest