- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aethelstone #9995 üzenetére
Pedig vannak jó dolgok 8 felett.
-
válasz
Aethelstone #9997 üzenetére
Dehat leirtam, hogy 11-ben nem lesz kulonbseg. A font renderert is atallitjak Freetype-ra T2K-rol.
-
válasz
Aethelstone #9995 üzenetére
Végig a 11-ről volt szó. A 8 még kicsit eltér, senki sem állította, hogy nem.
-
válasz
Aethelstone #9993 üzenetére
11-ben eltérnek a fontok a két kiadás között?
-
bambano
titán
"Ez nem valasz -- ha nem akar hozzajarulni, akkor miert nem rugja ki az OpenJDK-n dolgozo fejlesztoit?": ha elolvastad volna a linket, ilyeneket olvashattál volna benne:
"az Oracle valamikor 2015 második felében de facto leállította a Java EE fejlesztését és a fejlesztőket más, stratégiailag fontosabb projektekre csoportosította át": ez, openjdk szemszögből nézve, egyenértékű a kirúgással."Az a baj, bambano, hogy fogalmad sincs az open source-rol csak hasznalni szeretned, de azt nem erted, hogy mitol mukodik (es mitol nem).": na végre, vala{k,m}i feldobta a napomat. ez legalább olyan súlyos ökörség, mint mikor le-sjw-ztek engem. ha gondolod, tárgyaljuk ki, de ne itt.
-
válasz
MrSealRD #9987 üzenetére
Ugyanazon verziok kozott semmi.
"Oracle announced that it would provide two binary distributions of the JDK. The Oracle JDK would continue to be delivered under the Oracle Binary Code License Agreement for Java SE. The second binary distribution is built directly from the OpenJDK source code without any modifications. This is released under the less restrictive GPLv2 license with classpath exception (CPE).
Oracle stated that their goal was to eliminate any functional differences between these two binaries. This will be complete with the release of JDK 11 in September. "A lenyeg az, hogy a kulonfele bugfixek es patchek _backportolasat_ csak az Oracle-verziora csinalja meg az Oracle, az OpenJDK-ra nem.
Tehat: kijon majd a JDK11. Aztan a 12. Kiderul valami bug. Az Oracle megpeccseli a 11-es Oracle JDK-t, a 12-es OpenJDK-t es a 12-es Oracle JDK-t. A 11-es OpenJDK-t nem. Szoval azert kell majd fizetned, ha akarsz tamogatast regi JDK-hoz.
-
MrSealRD
veterán
Én arra lennék kíváncsi, hogy a fizetős történeten kívül mi a különbség az Oracle JDK 11 és az OpenJDK 11 között?
-
válasz
bambano #9985 üzenetére
Ez nem valasz -- ha nem akar hozzajarulni, akkor miert nem rugja ki az OpenJDK-n dolgozo fejlesztoit? Nagyon szeretne nem hozzajarulni, de nem sikerul neki?
Az a bajod, hogy a kozossegnek nagyobb szava lesz? Most akkor bambano OSS parti vagy nem?
" The majority of the hundreds of developers building it[1] do it as their day job, and the vast majority of those are employed by Oracle (and others by Red Hat, IBM, Intel and others). Oracle has sponsored OpenJDK for the last 8-9 years, and has now completed open sourcing all of the previously closed bits of the JDK, some dating back to Sun, and some to BEA's JRockit (JFR, now part of OpenJDK 11), not to mention all the new work on the language and JVM including new GCs like ZGC and the new compiler, Graal (I just hope you don't feel too exploited by all this). Companies like Amazon, Netflix, Google, Twitter, Apple and many, many others (some of them have even forked OpenJDK internally) have not contributed significantly, despite depending so heavily on OpenJDK.
So, like it or not, this is the reality of open source. A lot of companies are happy to use it freely but less happy to contribute the significant resources necessary to build it."
Az a baj, bambano, hogy fogalmad sincs az open source-rol
csak hasznalni szeretned, de azt nem erted, hogy mitol mukodik (es mitol nem).
-
bambano
titán
"Persze, az Oracle rak bele a legtobb energiat": az oracle java területen jelenleg abba rak a legtöbb energiát, hogy kirázza a nyakából az egész kócerájt.
"Vicces modon az Oracle kozutalatnak orvend az OSS kozossegben, pedig az OSS egyik legfontosabb kontributora a Java miatt.": az oracle ezerrel dolgozik azon, hogy mindent kidobjon, amit a sunnal megvett. azt az egy dolgot meg, amit nem akart kidobni, tönkrevágta. így lett mariadb, így lett a staroffice-ből balhés openoffice/libreoffice fork, így tolta a levesbe az opensolarist. komoly esély van rá, hogy a sparc architektúrát is dobják, aminek a végén semmi nem marad a sunból. csak tudnám, mi a bánatos francnak vették meg...
-
Amartus
senior tag
Köszönöm az információkat. Még annyit, hogy az openjdk is valahol Oracle, nem? Talán támogatói szinten?
-
Lortech
addikt
válasz
bambano #9975 üzenetére
"Fizetős lesz a java az Oracle-től": igen.
Nem.
Még úgy sem állja meg a mondat a helyét, hogy a frissítések lesznek fizetősek.
Azzal a kitétellel állja meg a helyét, hogy bizonyos főverziók frissítései és támogatása és bizonyos idő után.
Mondhatná azt is, hogy lófütyit nektek, EOL után nem csinálok frissítést, helyette megpróbál pénzt csinálni belőle. Tetszik nem tetszik, nekem ugyan nem tetszik, de maradjunk a tényeknél egy szakmai topikban, a riogatást, félinformációk terjesztését, térítést meg hagyjuk.szerk: itthagyom, de áthúzom, mert félrevezető. Tévedtem, az állítás a 10-es verzióig bezárólag állja meg a helyét, az Oracle JDK használata a 11-es verziótól kezdve valóban nem ingyenes "üzleti célú" felhasználásra.
-
Lortech
addikt
válasz
Amartus #9971 üzenetére
Nem olvastam a cikket, de vagy hülyeséget írtak, vagy félrevezetően írták, vagy féltreértelmezted (valószínűleg utóbbi). A "java" használata továbbra is teljesen ingyenes. A 8-as verzió támogatása szűnik meg 2019-ben, a támogatásért kell fizetni onnantól kezdve, ha igénybe szeretnéd venni. Tehát továbbra sem akadályoz meg semmi abban, hogy 8-as verzió legutolsó kiadását használd az ingyenes támogatás lejárta után is. De ajánlott gyorsabban átállni újabb verziókra.
-
Amartus
senior tag
A prog.hu-n olvastam az egyik cikkben, hogy a java-hoz a frissítések fizetősek lesznek jövő tavasztól. Ez mennyire komoly? Fizetős lesz a java az Oracle-től? Aki nem szeretne, vagy nem tud fizetni, annak át kell mennie openjdk-ra?
-
axioma
veterán
A google prog.versenye is ilyen, buktam mar megoldast rajta... na jo, azert kezdo szinten tenyleg jobb lenne a code review IS, de azert az is hasznos szerintem is, ha mar csak azert tobbet foglalkozik a user feladattal, mert nem pontosan talalta el a formatumot. A kiiratasi hiba keresese mellett kijavit ket masikat (ld. most a stream close). Onalloan. Szerintem neki is hasznos, nem csak a tanarnak.
Persze ha 100% utan ra se neznek a kodra v nincs legalabb mintamegoldas a buktatok kiemelesevel, akkor az ga'z. -
VTom
veterán
Minden feladatot egy program etet meg bemenetekkel elsődlegesen, és a kimenet alapján pontoz. A szintaktikának 100%-ban pontosnak kell lennie, különben hibaként adja vissza.
Mellesleg egy programozás kurzuson ez alap, szerintem, a tanuló megtanulja, begyakorolja, hogy minden részletre, írásjelre, szóközre maximális figyelmet kell fordítania. -
mbalazs7
csendes tag
Üdv!
Van egy naptáram, amiben van pár hiba, ha valakinek lenne kedve, ideje, ránézne? Köszönöm előre is!
(átvariáltam úgy, hogy nem vasárnappal, hanem hétfővel kezdődik, de ha a hónap első napja vasárnap, akkor valamiért hétfőre ugrik, illetve az aktuális nap kiemelés kicsit elcsúszik jobbra )<script type="text/javascript" language="javascript">
<!--var day_of_week = new Array('H','K','Sze','Cs','P','Szo','V');
var month_of_year = new Array('. Január','. Február','. Március','. Április','. Május','. Június','. Július','. Augusztus','. Szeptember','. Október','. November','. December');var Calendar = new Date();
var year = Calendar.getYear();
var month = Calendar.getMonth();
var today = Calendar.getDate();
var weekday = Calendar.getDay();var DAYS_OF_WEEK = 7;
var DAYS_OF_MONTH = 31;
var cal;Calendar.setDate(1);
Calendar.setMonth(month);var TR_start = '<TR>';
var TR_end = '</TR>';
var highlight_start = '<TD WIDTH="30"><TABLE CELLSPACING=0 BORDER=0 style="width : border: solid black; border-width: 1px 1px 1px 1px; background: #99cccc"; id="kerekitesd"><TR><TD WIDTH=15><B><font color="#0006ca"><CENTER>';
var highlight_end = '</CENTER></TD></TR></TABLE></B>';
var TD_start = '<TD WIDTH="16"><CENTER>';
var TD_end = '</CENTER></TD>';cal = '<TABLE BORDER=0 CELLSPACING=0 CELLPADDING=0 BORDERCOLOR=BBBBBB style="background: #f116ca";><TR><TD>';
cal += '<TABLE BORDER=0 CELLSPACING=0 CELLPADDING=2>' + TR_start;
cal += '<TD COLSPAN="'+DAYS_OF_WEEK+'"BGCOLOR="#9c2fff"+" id="kerekitesc"><CENTER><B><font color="#0006ca">';
cal += +2018 +month_of_year[month]+ ' ' + '</B>' + TD_end + TR_end;
cal += TR_start;for(index= 0; index < DAYS_OF_WEEK; index++)
{if(weekday -1 == index)
cal+=TD_start+'<font color="#9c291c"><B>'+day_of_week[index] +'</B></font>'+TD_end;else
cal += TD_start + day_of_week[index] + TD_end;
}cal += TD_end + TR_end;
cal += TR_start;for(index= 1; index < Calendar.getDay(); index++)
cal += TD_start + ' ' + TD_end;for(index=0; index < DAYS_OF_MONTH; index++)
{
if( Calendar.getDate() > index )
{
week_day =Calendar.getDay();if(week_day == 1)
cal += TR_start;if(week_day != DAYS_OF_WEEK)
{var day = Calendar.getDate();
// mai nap kiemelése
if( today==Calendar.getDate() )
cal += highlight_start + day + highlight_end + TD_end;else
cal += TD_start + day + TD_end;
}if(week_day == DAYS_OF_WEEK)
cal += TR_end;
}Calendar.setDate(Calendar.getDate()+1);
}cal += '</TD></TR></TABLE></TABLE>';
document.write(cal);
</script>
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Lesz egy vizsgám és ahhoz szeretnék készíteni egy programot, ami segítené a felkészülésemet.
Egy TXT fájlba beraknám a kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat. Valahogyan meg kellene jelölni a jó választ.Ezt kellene egy java programnak beolvasni és feltenni egy random kérdést illetve a hozzá tartozó 4 válaszlehetőséget. Kiválasztáskor megmutatná, hogy melyik jó és tovább ugrana a következő kérdésre. 40 kérdést tenne fel majd a végén kiírná az eredményt.
Szeretnék kérni tőletek tippet a megvalósításhoz. Nem tudom, hogy hogyan induljak el.
köszi
-
Kislulu89
újonc
Köszönöm a segítséget,megoldódott.
Ezzel a kóddal működik:
package tegla;import java.util.Scanner;
public class Tegla {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló");
System.out.print("a=");
double a = sc.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = sc.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = sc.nextDouble();
sc.close();
double felszin = 2*(a*b+a*c+b*c);
double terfogat = a*b*c;
System.out.printf("Felszín: %.1f",felszin);
System.out.println();
System.out.printf("Térfogat: %.1f",terfogat);}
}
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Kislulu89 #9957 üzenetére
Azt próbáld meg, hogy az utolsó kiírásnál - System.out.printf("Térfogat: %.1f \n",terfogat); - simán elhagyod a
\n
-t.Ezen kívül:
"Téglatest térfogat- és felszínszámoló " -> itt az utolsó szóköz valószínűleg felesleges
A scannert használat után zárd le azsc.close();
metósussal. -
Kislulu89
újonc
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Kislulu89 #9951 üzenetére
Egy lehetséges megoldás, ha mondjuk az objektumod attribútumait a konstruktoron keresztül inicializálod. Mennyire vagy képben ezekkel?
package tegla;
import java.util.Scanner;
public class Tegla {
private double a;
private double b;
private double c;
public Tegla(double a, double b, double c) {
this.a = a;
this.b = b;
this.c = c;
}
public double felszinSzamolas() {
return 2 * (a * b + a * c + b * c);
}
public double terfogatSzamolas() {
return a * b * c;
}
Scanner scanner = new Scanner(System.in);
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló");
System.out.print("a=");
double a = scanner.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = scanner.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = scanner.nextDouble();
scanner.close();
Tegla tegla = new Tegla(a, b , c);
double felulet = tegla.felszinSzamolas();
System.out.printf("Felszín: %.1f\n", felulet );
double terfogat = tegla.terfogatSzamolas();
System.out.printf("Térfogat: %.1f\n", terfogat);
}
} -
benyo513
tag
válasz
Kislulu89 #9951 üzenetére
Hali!
Nem tudom milyen szinten tanulod a java programozást, de ami igazán segített nekem megérteni az objektum orientált programozás alapjait az ez a kurzus volt
http://moocfi.github.io/courses/2013/programming-part-1/
Viszont nem árt mellette egy minimális angol tudás -
Kislulu89
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy egyszerű feladathoz:Készíts programot, ami beolvassa egy téglatest három élének hosszát, és kiírja a térfogatát és a felszínét!
A programba bevitt adatok helyesek és a program tört értéket is elfogad. Az eredményt egy tizedesjegyre kerekítve, vesszővel írjuk ki! (System.out.printf)
Figyeljünk a szóközökre és soremelésekre, a kimenet ehhez hasonló kell legyen:
Példa:
Téglatest térfogat- és felszínszámoló
a=10
b=20
c=15
Felszín: 1300,0
Térfogat: 3000,0A vastagon szedett részt a felhasználó írta be.
A problémám az, hogy a feladatot egy program vizsgálja át, és csak 57%osra értékeli. Működik, megcsinálja amit kell(NetBeansben tökéletesen lefut), szerintem ugyanúgy néz mint ahogy a példa. Nem találom a hibát.
A programom a következő:
package tegla;
public class Tegla {
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló ");
System.out.print("a=");
double a = sc.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = sc.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = sc.nextDouble();
double felszin = 2*(a*b+a*c+b*c) ;
double terfogat = a*b*c;
System.out.printf("Felszín: %.1f \n",felszin);
System.out.printf("Térfogat: %.1f \n",terfogat);}
}
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Aethelstone
addikt
Esetleg websocket vagy Vaadin Framework
-
RexpecT
addikt
válasz
#68216320 #9940 üzenetére
Kis guglizással szerintem ezt keresed: Server-Sent Events (SSE)
-
törölt tag
válasz
sztanozs #9941 üzenetére
Nincs response request nélkül
Igen, tudom. Pont ez okozza a problémát. A swing-es gui-ban ugye így van megcsinálva (ugyebár ott sima ügy) és megszokták.
Az ajax esetében esetleg valami megoldással azt volna csak gondolom első lépésben megkérdezni, hogy volt-e változás. Már csak a felesleges kommunikáció minimalizálása érdekében. Ha volt akkor kellene gondolom a táblázat adatait frissítenem.Ha fw akkor milyen framework volna megfelelő?
-
törölt tag
Sziasztok, egy kis segítségre volna szükségem egy probléma megoldását illetően.
Szükséges volna egy WEB-es felületen egy SQL tábla adatait táblázatosan megjelenítenem.
A problémát az okozza, hogy amolyan "observer"-es megoldással, ha az SQL tábla adatait egy másik felhasználó megváltoztatja akkor automatikusan ennek az én webfelületemen is frissülnie kellene.
Milyen megoldással/technológiával lehetne megoldanom, hogy az observer-em ilyenkor request nélkül egy response-t csináljon a servlet-es webfelületen?Update: A dolog még csak tervezési fázisban van, teljes szabadság van az adott technológia kiválasztásában. Egyetlen megközés, hogy Tomcat alatt fusson.
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami anyagot c#-ról javara való áttéréshez?
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9934 üzenetére
Ha restcontroller, akkor feltetelezhetjuk, hogy spring @RestController, default jackson, es @RequestBody automatikusan deszerializalodik (sajat típus is), ha lehetseges. Tehat nem feltetlenul kell egyedi (de-) szerializaciot faragni hozza.
REST(-ful webservice) pedig ugyancsak webszerviz ebben a kontextusban, ahogy a SOAP, en nem szeretem ezt a megkulonboztetest. -
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy webservice-nek (Restcontroller-es) lehet paraméterként tree-t, list-t stb komplexebb objektumokat bemenő paraméterként megadni? Ha igen tudnátok valami példát? A lényeg, hogy nem lehet tudni az elemszámot, csak azt hogy milyen kollekció.
-
-
törölt tag
Sziasztok,
mivel látom a topikban nincs összefoglaló, segítséget szeretnék kérni.
Ti most hogyan kezdenétek neki az alapoktól a Java programozásnak?
Általában redditen szoktam nézegetni de a /r/learnjava oldalon nem találtam semmi olyasmit. -
Atapi
senior tag
válasz
Aethelstone #9925 üzenetére
szvsz inkább azért kell példányosítani, mert nem csak osztályszintű metódusokhoz és változókhoz szeretne hozzáférni (prrint(), tandij). Példányváltozója pedig egy adott példánynak van (aka objektum állapot), illetve példány metódust is csak adott példányon lehet meghívni (aka objektum állapot változás, viselkedés). Ha csak az alapTandij értékéhez szeretne hozzáférni, akkor nincs szükség példányosításra, mivel az static (osztályszintű).
a main helye ebből a szempontból szerintem irreleváns, jogosultsági kérdések esetén lenne jelentősége. -
user112
senior tag
válasz
usergefi #9921 üzenetére
Rendben.
De mivel ez egy mintapélda (és semmi több nem volt hozzá), ezért úgy szerettem volna kipróbálni, hogy példányosítással ás anélkül is futtatom, hogy lássam a különbséget. Ebben a formában viszont csak példányosítással működik, tehát szerintem nem jól demonstrál. -
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy mintapéldát az osztály és példánytagok inicializáló blokkjaival kapcsolatosan:
package hallgato;
public class Hallgato {
static int alapTandij;
double atlag;
int tandij;
// Osztályinicializáló blokk
static {alapTandij=2000;}
// Példányinicializáló blokk
{ atlag=7.5;
tandij=alapTandij+(int)Math.round(3000*(10-atlag));
}
public void prrint(){
System.out.println("Tandíj: "+tandij);
}
}
Próbáltam futtatni, úgy hogy a main-t betettem a Hallgató osztályba, de csak úgy éri el a függvényt és a változókat, ha azok mind statikusak.
Benéztem valamit? Mindennek static-nak kell lennie és az értékadások (példányinicializálás) csak a példányoknál mutatkoznak? -
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9917 üzenetére
Ez oké, amikor egyedül toljuk a saját garázs projektben, viszont csapatban illik a standardek, konvenciók, ajánlások szerint fejleszteni, mert jó esetben ez az, ahogyan a többi csapattag is fejleszt, egy új csapattagot így lehet legkönnyebben beilleszteni. Volt szerencsem mar sokfele tragya munkahoz sajnos, ahol a tragya megoldasok valtak konvenciokka, es igen kellemetlen tud lenni, mikor mindenki hulye a csapatban, csak en vagyok helikopter.
Nalam az & PR-nel azért menne a levesbe boolean operandusok eseten, mert a fejlesztok tobbsege szerintem csak a bitenkenti ES jelenteset, egeszeken ertelmezve ismeri es dobna egy exceptiont, ha ilyet lat, es ez netto kidobott ido, ha egy sima feltetelen gondolkodni kell.
-
estro
csendes tag
válasz
Aethelstone #9915 üzenetére
Hát az elég átláthatatlan kód, nem? Egy feltétel vizsgálatnál szerintem legtöbben nem számítanánk állapot változásra. Ha jól emlékszem valamelyik könyvben volt is írva, hogy nem ajánlott használni.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Lortech #9914 üzenetére
Hát jah. Ennek ellenére pl. a Sonar a &-et simán kifügyöli, hogy Te biztos &&-t akartál használi
Egyébként én aránylag gyakran használom...ahogy írtam is, validálásra, amikor is azt akarom, hogy lefusson mindegyik, mert nem csak le kell futnia, hanem a lefutáskor mondjuk false esetén be is kell pirosozni vmit...nyilván ezt lehet &&-el is, de ez már ízlés dolga.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9913 üzenetére
Jól mondod, de én még tovább mennék: nem nem csak, hanem egyáltalán nem hatékonyság kérdése. Ha ugyanarra volna való a két operátor, csak az egyik hatékonyabb lenne, akkor nem is létezne a kevésbé hatékony.
Abban a nagyon ritka esetben, mikor &,|,^ valamelyikét írod boolean operandusok esetén és nem elírtad, akkor 99,99..%, hogy a rövidzár/nem rövidzár különbséget akarod valamiért kihasználni. -
loster99
újonc
Sziasztok!
Szeretném egy java-ban tapasztaltabb felhasználó segítségét kérni
Most tanulom a nyelvet és dupla vagy semmi alapon belevágtam egy (számomra) összetettebb feladatba. Nos, nem tudom, hogy mennyire tekinthető ez a kód szépnek, egyik első összetettebb próbálkozásom.Azt szerettem volna megvalósítani, hogy a program kérje be egy osztály diákjainak a számát.
Létrehoz két akkora tömböt, amekkora az osztálylétszám.
Ezután bekéri sorban a diákok dolgozat pontszámait annyiszor, ahány diák van (do while ciklussal csináltam).
Ezeket a pontokat a diakok nevű tömbben elhelyezi sorban.
Ezután a pontokból megállapítja az érdemjegyet és az érdemjegyet elhelyezi a jegyek nevű tömbben, szintén sorban.
A végén pedig szeretném, ha kiírná egymás alatti sorokba a diák számát, mellé a pontját és az érdemjegyét.A fordító 3 db hibát jelez:
osztalyzatok.java:27: error: illegal start of type
if (szamlalo = diakszam){
^
osztalyzatok.java:27: error: <identifier> expected
^
osztalyzatok.java:27: error: ';' expected
^
Valaki tudna segíteni, hogy ezt a 3 hibát hogyan tudnám megszüntetni?Maga a programkód:
class osztalyzatok{
public static void main(String[] arguments){
System.out.println("");
System.out.println("Diákok száma:");
int diakszam = sc.nextInt();
int diakok[] = nextInt[diakszam];
int jegyek[] = nextInt[diakszam];
int szamlalo = 1;
int szamlalo2 = 0;
int jegy;
do{
System.out.println("");
System.out.println("Az " + szamlalo + " diák pontszáma:");
int pont = sc.nextInt();
diakok[szamlalo2] = pont;
if (pont <= 100 & pont > 80){jegyek[szamlalo2] = 5;}
else if (pont <= 80 & pont > 70){jegyek[szamlalo2] = 4;}
else if (pont <= 70 & pont > 60){jegyek[szamlalo2] = 3;}
else if (pont <= 60 & pont > 50){jegyek[szamlalo2] = 2;}
else if (pont <= 50 & pont >= 0){jegyek[szamlalo2] = 1;}
szamlalo++;
szamlalo2++;
}
while (szamlalo <= diakszam);}
szamlalo2 = 0;
for (x = 1; x <= diakszam; x++)
System.out.println("");
System.out.println("Az első diák pontja: " + diakok[szamlalo2] + "Érdemjegye: " + jegyek[szamlalo2]);
szamlalo2++;
}
} -
usergefi
kezdő
válasz
user112 #9907 üzenetére
Csak közös ős típusú listába tudod bepakolni minkét gyereket:
Arraylist<Animal> pelda1 = new ArrayList<Animal>;
Dog dog = new Dog();
//dog setterek
Cat cat = new Cat();
//cat setterek
pelda1.add(dog);
pelda1.add(cat);Aztán kiolvasásnál:
foreach (Animal a : pelda1) {
if (a instanceof Dog) {
Dog thedog = (Dog) a;
}
}
Ugyanígy a macskákkal... -
user112
senior tag
válasz
user112 #9905 üzenetére
Sima tömbre találtam ilyet:
Allat[] pelda1 = new Allat[3];
pelda1[0] = new Allat(... változók...) ;
pelda1[1] = new Dog(...) ;Nekem csak a gyerek példányok kellenének, szülő nem.
Ellenőrizni is kell az egyes változók tartalmát (setter).
Még a kiolvasás is fontos lenne (println), ciklussal. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Kezdő kérdésem lenne, mert elakadtam.
Van egy Allat ősosztályom valamint két gyerek osztály (Dog és Cat,mindkettőben extends Animal).
A gyerek osztályok csak egy illetve két új változót tartalmaznak, az összes többi az Allat-ban van.
Közös ArrayList-be szeretném tenni a gyerek osztály példányait vegyesen a setterek segítségével
A Dog-ra így működik:ArrayList<Dog>pelda1 = new ArrayList<Dog>();
Dog peldany = new Dog();
peldany.setFaj("Vizsla");
...
pelda1.add(peldany);Hogyan tudom a Cat példányait is beletenni a pelda1-be, vagyis egy közös ArrayList-be?
Köszönöm. -
válasz
Lortech #9901 üzenetére
Ezt úgy értem, hogy a szoksásos CRUD mellet van még pár darab sima hívás ami pl. egy előre, fixen beállított értékkel megcsinálja az updatet, vagy fix értékekkel beilleszt egy újat.
Pl.:
/api/v1/valami
GET/api/v1/valami
POST, store/api/valami/{id}
GET, show/api/valami/{id}
PUT, update/api/valami/függvényAmiUpdateliADátumot/{1}
POST (jelen esetbe adat postázása nem történik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest