Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biacsia
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Ez a tábla csupán a hőmérséklet időbeli "emelkedését" mutatja, ami gyakorlatilag 0 az 5-25 perc tartományban.
Paszta csere után volt!
előtte 83-88 fokos tartományban hédereletek a proci magok.
Nincs és nem is lesz venti a hűtőn, ezért ennyi! Egyszer kíváncsiságból kipróbáltan, ha az egyik végére teszek egy 10cm es ventit(úgy hogy átfújjon a lamellákon) az -10 fok még, viszont kb +3-4Db hangban(2X hangerő/3 decibel a viszonyítás végett). -
biacsia
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Az irigység ST05 kollégának szólt, de oda is azért mert nem tudok ésszerű magyarázatot találni a hitetlenkedésre.
A szarkazmusod viszont állt az esetedben. Bár alaptalan ezért meg is szóltalak

Láttam azt hiszem MX 2 , MX4, liquid pro meg egyéb paszták voltak a tesztben.Ezt most tűt a szénakazalban probléma lenne megtalálni. Emlékeim szerint az MX4 majdnem a liquid pro szint. azért a -3-5 fokért hihetetlen túl van árazva a liquid pro, de a csúcskategóriás termékekkel mindig így van.(pl: GF Titan)
szerk: mégsem lehetetlen itt:
Artic Silver 5
Artic MX4
Prolimatech pk-1
Coolaboratory Liquid Pro
índigo Xtreme -
biacsia
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Ne haragudj, de nem értem a gúnyos hangvételed okát!! Ha már levágom a skalpját, akkor számomra elég egyértelmű, hogy a piacon elérhető lehetőleg legjobb pasztát teszek a gyári sz@r helyére. Azért, hogy minél többet nyerjek a hőfokokon. Rosszabbat alá tenni minek? Értelmetlen. A tesztben említett kolléga is így tett-> csak 8 fokot nyert.Megérte ? NEM De így semmi párhuzam nem vonható a "ki mennyit nyert a kupakoláson vitában" 8 fok vagy 17. Nyilván azért 8 fok mert mást használt. Mégis megye a fikázás a liquid pro ra meg a kupakolásra. Erre nem tudok mit mondani.......
Irigység?! ... -
Cole86
senior tag
-
ST05
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
HD4000 röl már nem is beszélve, i3 után i5 ben sokkal jobban nyomja,
i7 nél meg tezstekbe láttam hogy még jobb hangyányit az iGPU,
szerintem itt is a cache játszik szerepet.
(azt tudom hogy phenomnál kellett a gamerbe L3 cache nélkül nem rugtak labdába,
ha ott is számit itt is, szerintemCole86: hd4000
bf3 multi 25-40 na jó talán csak 30
fps játszható szint fogjuk rá 1280x800, low-medium félbuta settingsbe
ahhoz képest ..
win élményindex ( bár ezért mindig leszolnak ,(6,8-6,8) 1500 mhz -re huzva 30w felett vett fel az igpu
-
kovsol
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Kíváncsiságból úgy random belőttem egy feszültséges 4700Mhz -nek. Még soha nem indítottam el így.
Meglepő, hogy ugyan annyira melegszik mint 4800-on. Úgy fest 4600Mhz ami után nagyon befűt az enyém.
4500 vs 4700
Na nem mintha mondjuk 4500 vagy 4600 Mhz nem lenne elég az egy kártyás rendszeremnek. Később GTX670 ugrik bele a gépbe, de annak is bőségesen elég lesz. 4800Mhz Crysis3 beta közben 66 fokig melegedett fel. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Tudom hogy sok. De még csak 43-as szorzóval teszteltem. UEFI-ben beállított Auto Vcore-ral LLC2-ő mellett de megyek majd fejebb is kiváncsi vagyok mit tudok optimálisan kihozni belöle. Mert hát biztos lehet finomítgatni a feszültségeket. Én még ennek is örülök mint majom a farkának.

-
bandika0626
senior tag
-
Winne
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Ezen gondolkodtam kicsit én is, hogy nyerhetnék vele, ha belőném magasabb órajelre, amit nem linx-el tesztelnék, hiszen nem linxet használok a hétköznapokban és úgy le tudnám hűteni rendesen feljebb is. Tömöríteni csak winrarral szoktam kifelé, meg virtualdubbal befelé, de ezek egyike sem terhel egy szálon 90% közelében sem, játék alatt meg monitorozok, látom ha túl felszökik. Megnézem hány %-on megy most a proci BF3 alatt, ha 90% körül, akkor lehet érdekességképpen eljátszok vele.

Milyen vga-t rendeltél?
-
Winne
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Dehogy rossz, a tiéd is abszolut jónak számít.
Ha jól emlékszem te nem is kupaktalanítottad, ugye? Van egy olyan sejtésem, hogy sok függ attól, hogy kinek hogy maradt ott az a megszáradt ratyi pasztája a kupak alatt...Én elvagyok a magam 4.4 GHz-ével, nincs többre szükségem, így nem is érdekel hol a vége, egy régi hűtővel nem erőlködöm, "Möhe" fórumtársnak van olyanja, mint nekem, írok is neki, hogy mire ment a tesztelgetéssel.

-
tikshow
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Na jó, kezdjük az elején. Ha jól nézem a profilodat egy ilyen MSI Z77A-G45 lapod van. Gondolom erről az oldalról így néz ki, a másik oldalról pedig ott kellene lennie ennek a fém lapnak amit az előző képen látsz, mert ha minden igaz ez tartja a foglalatot is helyén. Gyári hűtővel, vagy valami után gyártottal hűtöd? Ha a gyárilag hozzáadottal a négy sarkán lévő pöcköt kattanásig le kell nyomnod, ha után gyártott akkor függ attól, hogy milyen fajta - adatlapodon nem látok hűtőt.
-
andrasko
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Így igaz!
Természetesen ennek az a feltétele, hogy bírja az 1600-at C9/1.5V mellett.
Ha nem, akkor még mindig jöhet a késleltetés emelés... B verzióként.
... mint (#11586) Repsol600 kolléga
Ha ez sem segít, akkor marad az 1) vagy 2) verzió.
-
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Nos... kipróbáltam 4 magos terheléssel:
- 4.2ghz-ről visszaveszi 4.0ghz-re (beállítható max)
- 3.8ghz-ről visszaveszi 3.6ghz-re (turbó mód)De gondolom ez mindegyik i5/i7-nél így van, nem?!

Max, a K-sat beállítod 4.4-re, hogy 4 magos terhelés esetén 4.2ghz-en fusson.
Vagy rosszul gondolom?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Nálam is % van, és 100% LLC-nél vannak normális feszültségek. Ezért ajánlom, hogy inkább tessék megnézni azt az LLC-t mielőtt tuningol az ember, mert ijesztő lehet, hogy nem megy a tuning, pedig a feszültség a hibás, e téren téved az a guide amit linkeltem. Bár az is lehet hogy gyatra a lapom

-
Sontir Fel
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
A dolog meg csak elmeleti sikon mozog. Megfelelo aron vinnek a lapommal egyutt, es akkor vennek szep uj cuccokat boltbol friss 3 ev ropogos garanciaval. Ezert kukkantottam be ide a topicba es teszem fel a faraszto kerdeseimet

Osszegezve, a nem Ks cpu 4 giga kornyeken mozog, a K pedig leghutessel max 4,5 a bekes hetkoznapokban, ami kb olyan mint a 4,8on kerrego 2500km.
Koszonom a segitseget urak

-
szeva000
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Akkor leszedem én is
...vagy megmondom,hogy ezt vegyék vissza gariba,mert azért vettem K-s procit,hogy húzzam,nem azért,hogy sz*r kupakkal legyártottat adjanak.
De én le is szedném a kupakot,ha könnyen lejön....Mondjuk én nem pillanatragaszóval tenném vissza
...jobban a levételtől félek
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- iOS alkalmazások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung kuponkunyeráló
- Metal topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Orvosi kérdések
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Lehet prime vagy linx stabil de 5perc FarCry3 és ujraindul a gép.
Irigység?! ...

fps játszható szint fogjuk rá 1280x800, low-medium félbuta settingsbe

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
4,5 ghz 1,088V-1,096V
. Amúgy nekem is fix 700on a venti a hűtőn.