Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semmi, nincs, szervizesek szerint várjak újabb biost, hát gondolhatod majd ha fagy. Van aki sandyt hajt benne, arra tényleg kiváló.
0.15ml-es a pro. Okt 8-ra tervezem mert egyben felmennék mindenért pestre. Addig MX2. Z77 mpower
Perceken belül bontom a konfigom, most mentem a C adatait. -
KAMELOT
titán
válasz
oettinger01
üzenetére
Esetleg itt is megnézheted.
i5-2400 1,16 milliárd tranzisztor
i5-3330 1,4 milliárd tranzisztor
Lehet olvasgatni
-
bsh
addikt
válasz
oettinger01
üzenetére
-
04ahgy
nagyúr
válasz
oettinger01
üzenetére
Az, hogy az egyik Sandy Bridge, a másik meg Ivy Bridge. Az egyik 32nm-es, a másik meg 22nm-es. A mikrokódjuk is némileg eltér, soroljam még?
HGyu
-
Winne
nagyúr
válasz
oettinger01
üzenetére
Jó reggelt kívánok!

-
oettinger01
őstag
i5 2400 és a 3330 között mi a különbség?
-
-
KAMELOT
titán
válasz
tirszin
üzenetére
Azért ilyen procinál 3GHz az alap. Főleg ha használod is valamire.
Másik meg alapon úgyis csak 1,6GHz-en megy a proci és olyankor 0,88V-on van.
Szóval ha veszel egy Noctua nh-l12 hűtőt és csak az alsó venti fog pörögni 500rpm-el akkor az bőven elég oda. És csendes lesz a géped.
Nekem IDLE 1,6GHz 0,88V 35fok....LOAD 3,33GHz 1,08V 65fok (legmelegebb magokat írtam)
Semmi értelme itt szórakozni a feszekkel. Gépem IDLE 65W...konfigomat a cuccaim közt láthatod.
-
tirszin
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ha 1.08V körül megy gyári órajelen, akkor terhelés nélkül, 1GHz környékén elég lehet a 0.8V alatti fesz. is a procinak, így még kevesebbet fűt, ergo akár állhat a hűtőventije. Egy átlagos pc felhasználó a működési idő 80-90%-ában nem terheli a processzort, nincs szükség a 3-4GHz-es órajelre, ezért van értelme levinni a frekijét+alulfeszelni.
-
milszab
senior tag
Szerintem is progival lesz valami, bár az érdekes hogy a szorzót nem változtataja. Én ha mozgatom egeret vagy iylesmi már akkor ugrik felfelé. Amúgy én is 2 konvertáló progit használok, az 1ik 80%nál nem használja jobban a másik igen, de ha 80%-ig megcsinálta a videót, visszaesik a procihasználat úgy 20%körülire vagy kevesbbre! Érdekes...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez így igaz. De amit írtál, azon nem látszott, hogy ironikusan érted, én meg honnan tudjam írott szövegből?

(#6964) SzlobiG: Ha fix. feszt állítasz be a CPU-nak, és benn hagyod az energiagazdálkodási funkciókat, akkor miért is ne venné vissza az órajel mellett a feszültséget?

HGyu
-
bsh
addikt
válasz
Szatesz.
üzenetére
mert ő olyan lapot keres, ami ezt tudja.

nekem meg arra lenne jó, hogy auto-n ne idle 1.000V és terhelve 1.200V-on menjen a proci, mert a bios ennyire állítja be, ami baromi sok, tekintve, hogy most fix 1.05V-on használom stabilan. csak így ugye üresjáratban is ennyit kap, feleslegesen. -
Möhe
addikt
Kicsit bütykölgettem és a teljesítménycentrikus lesz a nekem való. Igaz hogy a Tsmuxer nem pörgeti meg a procit,de ha majd újra használom akkor át kell állítanom a rendszert. Winrarnál és másnál felugrik az órajel,de ennél marad alapon. Majd megkérdezem a programot sokat használókat és majd keresek alternatívát.
Köszi a helpet.
-
haddent
addikt
válasz
tirszin
üzenetére
Nem, mivel 0.8V alá nem is enged semmilyen lap tudtommal. Egyébként nem egy fórumozó mérte már meg, hogy mennyit számít a feszültségcsökkentés, és mérési hibának is nézhető a fogyasztás csökkenése, ezzel egyetemben viszont a load feszültség szinte biztos magasabb lesz, ami magasabb hőt eredményez a legtöbb esetben.
-
tirszin
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
Az Msi mellett az szólt, h a jelenlegi AMD-s lapom (kb. 3éves) ettől a gyártótól tudott legkisebb hőtermeléssel üzemelni annak idején. Szintén annó, az Asus-al volt a legrosszabb a helyzet u.ezen a téren. A teljes rendszer fogyasztása Asus lapokban volt a legmagasabb.
(Gyári órajelen a lehető legcsendesebb PC-t szeretném összehozni) -
haddent
addikt
-
-
tirszin
senior tag
Én hasonló okból vagyok kénytelen váltani.
Photoshop CS6, Atlon II X4, klónozásnál valós időben nem terheli a procit és így szépen akad is.
Ha felteszem max. órajelre, ugyanúgy akad, csak százalékosan még kisebb a proci terhelés. Gondolom Intellel jól működne, mert a gagyi egymagos Intel laptopomon akadás nélkül teszi u.ezt. -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni i7 3770-hez Z77-es alaplap ügyben?
Melyiket érdemes venni, amelyik bios-ával korrektül lehet alulfeszelni? Természetesen a gyári energiagazdálkodást is szeretném használni, SpeedStep vagy mi is a neve.
Láttam bizonyos CPU fesz. offset-et, gondolom ez megfelelne, csak azt nem tudom, lehetséges-e -0.3V -ig elmenni az egyes lapoknál.
Végignéztem jó pár Bios bemutató videót, döbbenet, h ezt a rész szinte mindig átugorják.
MSI, Asrock, Gigabyte-ban gondolkodom. -
Világos, ezért írtam. Ha a kolléga által használt tömörítő program nem terheli le kellőképp a CPU-t, akkor nem fog váltani az EIST. Arra nézvést mondjuk nincs tapasztalatom, hogy IB-k esetén jellemzően milyen mértékű terhelésnél vált nagyjából.
Möhe: Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek
-
kovsol
titán
válasz
gzbotii
üzenetére
milyen notebookot vegyek? topicot javaslom, ott előbb kapsz választ szerintem
-
gzbotii
nagyúr
Hali sracok.
PC/Noti procik teren eleg noob vagyok (telefonosokat elegge ismerem, de ezekrol csak alapismereteim vannak)
Nos, uj noti vasarlas elott allok es ket eselyes van: Acer noti DualCore 2.1Ghz procival es egy Lenovo i3 2.4GHz (sajnos bovebb infokat nem tudok a procikrol)Termeszetesen az arukban is van egy kis kullombbseg es az erdekelne, megerne a felarat (20.000Ft) az i3-as noti?
-
-
Itt talán valaki dolgozott már vele!
Coollaboratory Liquid Ultra vagy Coollaboratory Liquid Pro
Nem tudom eldönteni melyik a jobb. -
Möhe
addikt
-
KAMELOT
titán
Papa nekem ezt nem kell magyarázni.
Én ezeket már átrágtam. ASUS rampage-n is 12 fázis van és extrém tuningra untig elég. Szóval én nem nyaltam be semmit één ezeket nagyon is tudom. Csak mutattam érdekességképpen. 
Megmondom neked az 5 fázisos alaplapom is elég a i5-3450 alá még tuningal is.
Jó a marketing szöveg.....de alaposan utána kell nézni meg e éri azt a pénzt amire kiadod. Tudatlanoknak meg azoknak akik csak fel akarnak vágni azoknak jó. Egy X79-GD45 lap is tud annyit a tuningban mint 2x drágább társai.
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Csak P/Z lapokban lehet és ott is csak +4-at lehet emelni a szorzón.
-
helkis
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
nem.

-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok egy h67 chipsetes gigabyte lapban lehetne hùzni egy i7 3770 procit? 4 ghz lenne a cel! Fontos lenne!
-
kisza25
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
igen lehet pl. Z lapokban max turbó + 2 ,
pl. i5-3450 3.7Ghz-ig -
kovsol
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
ekkora felbontást tudtommal csak olyan alaplappal tudsz elérni amin van DisplayPort
-
concret_hp
addikt
biztos 40szer ki lett már tárgyalva, de:
a nem K szériákat lehet tuningolni?
alapfesz emelés nélkül mennyire lehet tuningolni a K szériákat?esetleg valakinek van tapasztalata arról, hogy az IGP hogyan birkózik meg a 2560*1600-al? (alaplapi cuccok nem feltétlen voltak hajlandók úgy muzsikálni, ahogy illő lett volna)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Diocles
üzenetére
Phenom II X4 TWKR. - bazi nagy melegedés, kvázi leginkább folyékony nitrogénnel lehetett csak használni. A hibátlanul funkcionáló összes részegység jelenléte ellenére a melegedés miatt nem lehetett volna egyiket sem eladni. És nem csak ezeket, sok másikat, csak azokból nem lett TWKR. Keress rá googleben, ha jobban érdekel.
Ott vannak továbbá a magfeloldott X4-esek is, amit X2-ként megveszel. Sok hibátlan, de a tulajdonosaik extrém melegedésről számolhatnak be (ezért csak X2-nek tudták eladni).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Ezt már ott is megbeszéltük.
CPU1: 3770K, 1,1V alapfesz.
CPU2: 3770K, 1,05V alapfesz.HSM azt írta, hogy több, különböző prociból, általánosan a magasabb alapfeszes (tehát eleve kisebb szivárgású) a hűvösebb. Példánkban CPU2 1,05V-on hűvösebb, mint CPU1 1,1V-on.
Természetesen, ha CPU1 feszültségét leveszed 1V-ra, akkor ugyanaz a CPU1 az 1,1V-os korábbi, saját értékhez képest kevésbé fog melegedni.A különböző procik esetén meg az alacsonyabb alapfeszes magasabb szivárgású, és legtöbbször azért kell a feszt levenni, hogy a TDP osztályon belül maradhasson, vagy egyáltalán eladható legyen. Sok olyan CPU van gyártáskor, ami funkcionálisan hibátlan lenne, de annyira melegszik, hogy nem fér a specifikációkba, így nem adható el.
HGyu
-
Diocles
aktív tag
"Attól persze ilyen lapom lesz..."
Ez feltette a hsz. végére a koronát

Pedig igazat beszéltél.
(#6910) Winne:
Abban a gondolatmenetben nem érdemes nagyon elmerülni, mert elég nyakatekert, és semmiféle magyarázatot nem fűzött hozzá a szerző, csak egy anekdotázós megfigyelést. A kisebb fesz -> alacsonyabb fogyasztás -> kevesebb hő tiszta ügy. -
04ahgy
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
"Ez már igen csak durva.....32+3+2 fázis."
Ez már igen csak durva... 32+3+2-dik alkalommal is benyaljátok a marketing rizsát. Már a harmincakárhány fázist a P55-ös ASUS überdeluxe lapokon láttuk, bizonyított, hogy semmire nem jó. Az X79-es lapok 6+1...12+2 fázisa is bizonyított már, hogy untig elég az IVB fogyasztásának tuningoltan többszörösét bekajáló SNB-E alá.
Azt hadd ne emeljem már ki, hogy jó lesz az a 32 fázis 8 valós fázisnak is, ami fázisonként négyfelé interleave-elt.Attól persze ilyen lapom lesz, de nem a csillió "fázis" miatt.
HGyu
-
Winne
nagyúr
Ez a gondolatmenet volt, erre vagyok kíváncsi.
-
Winne
nagyúr
8 feles után fel5lött bennem, hogy visszatérjek a korábbi témához és megkérdezzem a szakiktól, hogy az hogy kevesebb fesszel járatom a procit, nem jelenti azt, hogy kevesebbet is fogyaszt? Akkor hogy lehet kisebb a hőtermelése?
-
KAMELOT
titán
Egy kis érdekesség. Lehet készíteni a pénztárcákat.

Asrock Z77 OC formula
Gigabyte Z77X-UP7
Ez már igen csak durva.....32+3+2 fázis. -
Diocles
aktív tag
3om

Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- HP nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hobby rádiós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- További aktív témák...
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- Eladó egy Intel i7 7800x
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

. Ez tuti mert lemértem.