Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26401) Sziriuszi


Sziriuszi
csendes tag

Sziasztok! Adsl-ről optikai hálózatra váltanék, de egyszerűen nem tudom kideríteni mivel jár ez. Az Invitel honlapján erről csak pár mondat van, az üzletkötő ugyan elakarja adni nekem a csomagot, de gőze sincs a technikai háttérről. Megtudja mondani valaki, hogy milyen router/modem jár az optikai hálózathoz? Csak behúzzák az optikát az új routerig és gyakorlatilag ennyi az egész, a saját hálózatom ugyanúgy csatlakozik rá mint eddig (IP TV, switch...) a meglevő UTP kábelezéssel? Vagy Set Top Box csere is szükséges?

(#26402) Lauda válasza kisapa (#26400) üzenetére


Lauda
félisten

Igaziból most sincs rossz sorom. 2098 ft. ,-os havidíjért kapom a 60 mbit-es vdsl-t. :D

(#26403) kabelmania27 válasza Sziriuszi (#26401) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Valószínűleg hgw-t kapsz, lan 1 porton lesz net 2-4porton iptv, ha szeretnéd hogy a saját routered végezze a pppoe csatlakozást bridge módba kell rakni a modemet, nem minden tipust megy bridge módban ezért előfordul, hogy modemcserére lesz szükség.

(#26404) Sziriuszi válasza kabelmania27 (#26403) üzenetére


Sziriuszi
csendes tag

Nálam most az ADLS úgy van, hogy van egy ZTE router/modem 1 IPTV és 3 LAN porttal (volt már 3 IPTV és 1 LAN portos modem ezelőtt). Az egyik LAN portra van dugva a saját switch-em és az osztja szét a netet. A ZTE eszközön meg van még kikapcsolható WIFI is. Nekem ez így tökéletes, de nem tudom kideríteni, hogy az új eszközzel az optikai kábel-re, minden úgyanúgy fog-e működni. Az Invitelnél csak annyit ír, hogy kapok "WIFI funkciós eszköz"-t. Saját routerem nincs. De a switchen van pl. pár IP kamera is. Erre a HGW-re ugyanúgy ráköthetem a switch-et és minden úgy lesz mint eddig? Az optikai hálózatokról semmi fogalmam sincs, de kellene a sebesség miatt. Most csak 5MB a sávszélesség, és itt ez a maximum, az IP TV is épp, hogy el megy róla.

(#26405) R3laX válasza Linem (#26397) üzenetére


R3laX
addikt

Aha, nekem a legjobb ping 100/50-es Digivel még Debrecenben 20 volt játékokban, a leggyorsabb szervereken.

(#26406) csaba17 válasza Lauda (#26375) üzenetére


csaba17
senior tag

beszéltem velük múlt héten, nagyon megköszönték, hogy jeleztem, a hölgy elmondása szerint nem vették volna észre.
vhogyan admin felületről kivették a nevem alól a netszerződést azt mondta.
na mindegy.

új kérdés: ezt a zte eszközt hogyan is tudom bridge módba rakni(h168n)?
vettem egy tplink ac1200-ast, kell a gigabit.
(youtube-on néztem 1-2 videót, de ott más verziós, a felület full nem úgy néz ki mint nálam még a szövegek sem.)
az internet konfignál töröltem az "internet" beállítást, az iptv meg a management maradt, de hiába hoztam létre egy bridge nevű konfigot, beállítva bridge módra, (vlan maradt a 10es).
ha rádugtam a tplink wan portjára nem volt net egyáltalán, hiába nyomtam rá az automata felismerésre, dinamikus ip kapcsolatot észlel de ip-t nem kap, a pppoe-t választva is hiába adom meg a név/pw párost, semmi nem történik.

próbáltam egy régebbi dlink adsl2+ modemmel, azzal sem működött, bár kétséges, hogy működnie kellene vdsl kapcsolattal, gondolom nem.

(#26407) Martin Eden válasza csaba17 (#26406) üzenetére


Martin Eden
tag

Port-binding menüpontban az általad létrehozott Bridge profilhoz rendeld hozzá a kívánt portot, illetve a dhcp-server funkciót is ki kell kapcsolni az inviteles routeren úgy emlékszem.

(#26408) Sziriuszi válasza csaba17 (#26406) üzenetére


Sziriuszi
csendes tag

Nekem is ilyen modemem van. Azt mondták, hogy azt központilag lehet csak állítani. Ha én állítok valami rajta, akkor rövid idő múlva újraindul a régi (központi?) beállításokkal. Tehát ha bármit állítok, visszaáll rövidesen. Bár lehet, hogy csak le akartak rázni, hogy ne piszkáljam.

[ Szerkesztve ]

(#26409) Martin Eden válasza Sziriuszi (#26408) üzenetére


Martin Eden
tag

Nekem is ilyen modemem van, csak a verziójára nem emlékszem, v3 talán (a szögletes modell). Nekem sikerült bridge módba tenni második nekifutásra (először szívtam az inviteles ADSL jelszó kis "L" nagy "i" betűi miatt). Azóta is megy bridge módban.

(#26410) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Nem tudom számít-e, de tegnap este óta nagyon össze-vissza működött itthon az internet (a TV-t sajnos nem figyeltem). M4 sporton néztem a meccset online ill. utána és előtte online multit játszottam konzolon (BF1).

A játék közben a latency felment az egekbe, olyan lag-disco-t nyomtam szinte szabályos 15 percenként, hogy ihajj - a meccs közben pedig volt, hogy simán beállt a stream és frissítenem kellett.

Később láttam, hogy nincs WiFi adatforgalom, újraindítottam mindent és így feküdtem le.

Ma reggel megint nem volt sehol net. Bedugtam közvetlenül azONT-ba de az is süket volt. Újraindítottam és utána mértem egy sebességet. 267Mbps-t mutaott, 250-es a netem. Lehet, hogy ez előfordul néha, de nekem furcsa volt. És utána láttam, hogy a részletes eredménynél a szerver helye:

Dunaújváros / Digi Kft.

Ez jelentheti azt, hogy átrakták a hálózatot a digihez és ezért szarakodott minden?

szerk: lemértem megint 290Mbps :Y

[ Szerkesztve ]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26411) Intruder2k5 válasza l.skywalker (#26410) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

DIGI topikban is voltak panaszok, de szerencsére nem gyakori jelenség, nálam most sem volt gond vele.

(#26412) kabelmania27 válasza l.skywalker (#26410) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Csak azzal a szerverrel mértél, nézd meg isp-nek mit ír ki.

(#26413) l.skywalker válasza Intruder2k5 (#26411) üzenetére


l.skywalker
félisten

Köszi, azóta bejelentettem, mert konkrétan az ONT sem adott adatot 1x, pedig közben ment a TV. Felhívtam az ÜF-t azt mondta, hogy az nem lehet, majd ránézett és mondta, hogy lát valami megszakadást. Azt mondta, hogy majd kijönnek és helyszínen is megnézik...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26414) e-newsee válasza Safranek (#26328) üzenetére


e-newsee
addikt

Na ezt az értesítést szüleim is megkapták, és most nem tudják, hogy szeptember 1-től megszűnik-e a vezetékes telefonjuk, vagy mi lesz. Igazából én sem vágom. Most akkor az Invitel megszünteti a Telekomon keresztüli előfizetéseit, és így az előfizetők visszakerülnek a Telekomhoz valamilyen díjcsomagba, vagy teljesen megszűnik az előfizetés, és kvázi újra kell kötni a Telekomnál?

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#26415) kabelmania27 válasza e-newsee (#26414) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Invitel/Telekom ügyfélszolgálatán érdeklődj.

(#26416) l.skywalker válasza l.skywalker (#26413) üzenetére


l.skywalker
félisten

Jött egy "bácsika" lemérte a sebességet a speedtest-en 3x egymás után, majd közölte, hogy van kapcsolat és minden rendben :((

Mondanom sem kell, azóta is folyamatosan megszakad. Mivel az ONT bridge módban van, így mindig van mögötte router. Én már a második router-el próbáltam ki, de megszakad. Próbáltam több különböző UTP-vel, azzal is megszakadt. Sajnos közvetlenül a gépbe dugva nem tudom hosszasan tesztelni, mert itthonról dolgozok és a céges VPN nem engedi, hogy az azonosítást közvetlen a számítógép végezze és úgy lépjek fel a céges hálózatra, csak router mögé tudom berakni. Hétvégén megpróbálom direktbe tesztelni, de szerintetek lehetséges az, hogy az ONT-ben van a hiba, annak ellenére, hogy az én eszközeim dobják el a hálózatot?

Két router-el is kipróbáltam. Régebbi darabokkal, de 3 nappal ezelőttig minden rendben volt. Az egyik router-ben engedélyezve volt a DHCP is és egyéb dolgok, a helyére beraktam egy másikat, ahol csak a PPPoE-t állítottam be minden mást off-ra raktam és így is ledobja.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26417) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Beszereztem egy új routert (TP-Link Archer C5 V4) mert az előző már gyakorta ledobta a hálózatot és rendre gyenge volt a WiFi is. Az internetcsomagom 200Mbps optikia hálózaton, az új router folyamatosan 250 felett mér, úgy, hogy az ONT bridge-ben továbbítja a jelet és a legjobb amit eddig mértem bridge-ben a régivel az 130Mbps volt, routert nélkül közvetlenül az ONT-ből pedig 180... ez normális? :D

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26418) Anonymus23 válasza l.skywalker (#26417) üzenetére


Anonymus23
veterán

Milyen routered volt előtte?

;) - The Power of the Light Side

(#26419) l.skywalker válasza Anonymus23 (#26418) üzenetére


l.skywalker
félisten

TL-WR1042ND

De nem is az tetszik, hogy alapból nagyobb az érték. Hanem, hogy az új router-el nagyobb méréseket kapok, mint magával az ONT-vel és többet, mint amit a sávszélesség limitál...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26420) Anonymus23 válasza l.skywalker (#26419) üzenetére


Anonymus23
veterán

Azzal a routerrel nem is kaphattál sokkal többet, CSEKK DISZ.

Az nem mérvadó amit 1x-1x mérsz, egy nagyobb letöltésnél ahol van normális kiszolgáló, ott lesd meg, hogy mennyi az annyi. Egyébként simán lehet, hogy a szolgáltató limitere nem működik rendesen, és többet enged ha nincs leterhelve a hálózat.

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#26421) kisapa


kisapa
senior tag

Nagyon lassan halad ez az átállás digi-re. Még mindig az inviteltől kapom a számlákat és még az oldaluk szerint új előfizetést is köthetnék velük. Igaz nekem még van kb fél évem a hűségből de ezzel a tempóval addigra sem változik semmi. Mi lehet a háttérben?

(#26422) M@Db0Y válasza kisapa (#26421) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Amíg nem szerződsz át szerintem inviteltől fogod kapni a számlákat. nekem augusztus 24-én kötötték be at ftth-t és a tegnapi napon felbontották a szerződést. 4-én meg már a digitől kaptam a számlát.

(#26424) kisapa válasza M@Db0Y (#26422) üzenetére


kisapa
senior tag

Fejlesztésnek sajnos nálunk nyoma sincs tehát nincs mire váltanom. Az átszerződést meg szerinte nekik kellene kezdeményezni. Hogy lehet még mindig egy kvázi nem létező szolgáltató ügyfele. No mindegy mint írtam egyenlőre még nem túl fontos.

(#26425) M@Db0Y válasza kisapa (#26424) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Szerintem nem fogják kezdeményezni, csak ahol már kiépítették a hálózatot. Az lehet az oka talán, hogy nem akarnak felvenni számlázáshoz ha nem muszáj még 1000 fajta tételt mert az invitelnél kb ahány ügyfél annyi fajta díjcsomag meg kedvezmény. Szerintem ez miatt kb. addig fogják húzni amíg lehetséges, hogy minél kevesebb meló legyen vele.

(#26426) kabelmania27 válasza kisapa (#26424) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Fél év múlva már lehet többet fogunk tudni.
Digis telefonos ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ha megtörtént az átépítés fognak keresni. Nett csomag helyett:

[ Szerkesztve ]

(#26427) kisapa válasza kabelmania27 (#26426) üzenetére


kisapa
senior tag

Áprilisig végül is ráérek addig meg hátha kiderül valami. :R

(#26428) Zimi91 válasza kabelmania27 (#26426) üzenetére


Zimi91
tag

Ez koax, vagy min van ilyen jó ping?

(#26429) l.skywalker válasza Zimi91 (#26428) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nálam optikán 3-5ms a ping, de nagyon "üres" még a hálózat, mert a sávszélesség is alakul.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26430) Zimi91 válasza l.skywalker (#26429) üzenetére


Zimi91
tag

Köszi a választ. Persze optikán annyi, vagy még alatta is, láttam már 1-est is. Koaxon szoktam 9-12 között látni, és VDSL-nél a 15-22 közöttit, ha jó a vonal, ha szar és messze van a központtól, akkor meg a csillagos ég. Szülőknél pl 35-40. 30 Mb/s jön max, távol van a központtól, meg lehet vannak egyéb gondok is.

(#26431) l.skywalker válasza Zimi91 (#26430) üzenetére


l.skywalker
félisten

igen eddig vDSL volt nálam is 30-50 között.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26432) kabelmania27 válasza Zimi91 (#26428) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, koax.

(#26433) supercow


supercow
őstag

Vácon vagyok és kb 1 órája a 30M VDSL kb 1.8Mbps a letöltésem speedtest.net szerint, van valami karbantartás? Modemet már újraindítottam.

In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.

(#26434) kabelmania27 válasza supercow (#26433) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg rendben van-e a telefonvezeték csatlakozása utána hívd fel a 1445-öt és jelentsd be a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#26435) R3laX válasza supercow (#26433) üzenetére


R3laX
addikt

Itt is, jelentem Dorogról ugyanez a helyzet. 60M VDSL. Én az optika szerelésre, tesztelésre gondolok. Már 2 hónapja mindenhol fent a kábel.

[ Szerkesztve ]

(#26436) tepenzed válasza R3laX (#26435) üzenetére


tepenzed
őstag

Esztergomban teljesen ugyanez.

(#26437) Kicsirics77


Kicsirics77
veterán

Koaxon is csak 30 mega van a 100-ból de az is éppen csak.
Martfű

[ Szerkesztve ]

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#26438) Viktoár


Viktoár
addikt

Én is esztergomból vagyok és ugyanez a hibajelenség. 30M vdsl de csak 1.5-2 mbit a letöltés és szar a ping is.
Felhívtam a szolgáltatót, ránéztek de ők nem tudják a hiba okát, felvették hibának és majd kiküldenek valakit. Egy szót sem szóltak karbantatásról vagy egyéb műveletről. :F

Nem igaz hogy nem tudnak a hibáról ha országos szinten van probléma.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#26439) R3laX válasza Viktoár (#26438) üzenetére


R3laX
addikt

Pff... király :(((

(#26440) tepenzed válasza Viktoár (#26438) üzenetére


tepenzed
őstag

Nekem azt mondták két körzetben van hiba ami ezt okozza, dolgoznak rajta de egyelőre még nincsenek megoldás közelben

(#26441) Viktoár


Viktoár
addikt

Igen nekem is mondta az automata hogy hiba van 27-es és 33-as körzet körzetben. De az ügyfélszolgálatos mégis felvette hibának.

Remélem ki is számlázzák majd a kiszállást mivel valószínűleg nem a készülékünkben van a hiba. Tehát potyára jönnek/ jöttek ki. :U Lemondjam a hibabejelentést? :F

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#26442) Lauda válasza Viktoár (#26438) üzenetére


Lauda
félisten

Országosan biztos nem, nálam hibátlan, nyugat magyarország.

Amúgy nem értem mi a gond. Tudnak a hibáról, ki fogják javítani. Türelem.

[ Szerkesztve ]

(#26443) R3laX válasza Lauda (#26442) üzenetére


R3laX
addikt

4 órával később. Csökken :R Üdv péntek :K

[ Szerkesztve ]

(#26444) r0by


r0by
addikt

Szegeden is minden ok sajna.., jobb lenne már azon izgulni, hogy az optikát birizgálják :)

(#26445) Viktoár válasza Lauda (#26442) üzenetére


Viktoár
addikt

A gond az hogy amikor először telefonáltam még azt mondta az automata hogy kiskunhalas és még kiskunvalahol van hiba aminek az elhárításán dolgoznak.Akkor beszéltem az ügyfelessel hogy nagyon lassú, akadozik a net.
Többször újrainditotta meg próbálta állítgatni a dolgokat, majd nekem is javasolt megoldásokat amiket végigzongoráztunk de nem lett jobb.

Aztán átkapcsolt máshoz aki azt javasolta hogy állítgassak a router beállításain, de hogy mit és hol azt nem tudta. Amúgy is egy baromság mivel nem úgy szaródott el hogy matattam a routerben. :U

Ezután vették fel hibának. Majd miután ide írtam, felhívtam mégegyszer őket de már a fent említett 2 körzetet mondta az automata. :K

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#26446) Lauda válasza Viktoár (#26445) üzenetére


Lauda
félisten

A gond az hogy....

Hogy tudnak a hibáról és dolgoznak rajta? :F

(#26447) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Szintén Vác. Optikai hálózat. 1,5Mbps

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26448) R3laX válasza Viktoár (#26445) üzenetére


R3laX
addikt

Ügyfélszolgálat felejtős szerintem.... [link] Egomot hívd, ha tudod :U . Lejárt a munkaidő... majd hétfőn.

Júliusban húzták ki a digi optikát... várunk a szórólapra :)

Jó lesz ez:

[ Szerkesztve ]

(#26449) Newyorker


Newyorker
addikt

Nálam is gond van, Kom-Eszt megye :S csak a letöltés lett rotty

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#26450) Viktoár válasza Lauda (#26446) üzenetére


Viktoár
addikt

Te valami invitel bérenc vagy? :U A gond az amit leírtam. Hogy én matassak a routerben mert érdemben nem tudtak segíteni, se visszahívni miután kiderült hogy náluk van a gond és nem az én készülékemben.

Vagy szerinted ez így van rendben egy ügyfélszolgálatnál, hogy nincs ötletük akkor csináljak valamit én?

Jah persze, tudnak a hibáról és dolgoznak rajta. :C

Üdv:Viktor

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.