Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26701) Lauda válasza trec12 (#26700) üzenetére


Lauda
félisten

Elolvastam. Azonban ha az invitelnél megszűnik a csomagja, nem futhat ugyan ennyiért tovább neki, mivel nem lesz minek tovább futni. Ha viszont átszerződtetik a digihez, akkor lehet magasabb a havidíj. Ha a diginél nem lenne ilyen csomag, akkor pedig eleve nem is lenne hova átszerződtetni. Tehát itt valami infót nem ismerünk.

(#26702) M@Db0Y válasza Lauda (#26701) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Amíg nem bontanak szerződést (60 napos felmondási idővel), addig nem emelkedhet az ára. Teljesen mindegy, hogy létezik-e a csomagja az invitelnél vagy sem. Ha emelkedik akkor fogyasztóvédelem és utána korrigálni fogják.

Az meg, hogy az ügyintézők, akiknek legtöbbször fogalmuk sincs a szabályokról, csak mondanak mindenféle hülyeséget a jutalékért mit mond más kérdés. Ez is sokszor megér egy fogyasztóvédelmet, csak a legtöbb ember elhiszi amit mondanak és még örül is, hogy félretájékoztatták, mert megúszott egy áremelést.

[ Szerkesztve ]

(#26703) Lauda válasza M@Db0Y (#26702) üzenetére


Lauda
félisten

Az invitelnél is tudják, hogy nem emelkedhet a csomag ára, tehát itt egész biztosan másról van szó.

(#26704) M@Db0Y válasza Lauda (#26703) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Igen egészen másról van szó, jutalékról. Azok akik hívogatnaak lejáró szerződésekkel kapcsolatban, egy egészen más cég akikhez ki van ez szervezve. Ismerve az emberek hozzáértését, kihasználják, hogy 1000-ből 800 embert simán behúznak a csőbe, a maradék 200-ból pedig TALÁN 1 lesz aki panaszkodik valamilyen hivatalos szervnél ami miatt elmarasztalhatják őket.A maradék felhívja az ügyfélszolgálatot ahol ha szerencséje van akkor egy régebb óta ott dolgozó kollégát fog ki aki normálisan tájékoztatja.

(#26705) Lauda válasza M@Db0Y (#26704) üzenetére


Lauda
félisten

De akkor sem emelkedhet lejáró szerződéskor a havidíj. Teljesen mindegy ki kit hívogat. Nem is emelkedik. Itt más van a háttérben.

[ Szerkesztve ]

(#26706) M@Db0Y válasza Lauda (#26705) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Nem is emlekedett lejáró szerződésnél. Ilyet senki nem állított, csak az ügyintéző próbálta, így rávenni a kedves ügyfelet arra, hogy kössön még 1 év szerződést emelt áron.
Erről szól az előző posztom, simán félretájékoztatnak annak érdekében, hogy meglegyen a jutalék mert az emberek 99%-a úgysem fog hivatalosan panaszt tenni.

(#26707) trec12 válasza Lauda (#26703) üzenetére


trec12
addikt

Elárulom, hogy a Diginél is listaárat számláztak pár ügyfélnek nekem is. Aztán korrigálták mindenkinek.

(#26708) kali válasza Lauda (#26699) üzenetére


kali
legenda

A DIGI jelenleg párhuzamosan futtatja a sajátja mellett az Invitel név alatti szolgáltatását is, azt csak ők tudják - vagy jelenleg még ők sem -, hogy később mindenkit átterelnek és a DIGI-vel szerződik majd az összes előfizető, vagy sokáig meghagyják mellette az Invitel márkát is, ennek gondolom jogi és egyéb befolyásoló tényezői is vannak.
A zavart az okozza sokaknál, hogy az Invitel név megmaradt és amiatt a régi szolgáltatóra asszociálnak, holott aki az Invitel korábban üzemeltette, annak a cégcsoportnak már semmi köze hozzá, hiszen megvásárolta a DIGI.
Más szolgáltatónál is láttunk és jelenleg is látunk ilyet, hogy felvásárolt területeket, akár komplett szolgáltatót, de nem integrálja be teljesen és főként nem azonnal.

(#26709) Lauda válasza trec12 (#26707) üzenetére


Lauda
félisten

Az invitelnél is tudják, hogy nem emelkedhet a csomag ára

a Diginél

Invitelt írtam. Én alkudtam az árból ezért leszerződtem megint, kollégáimnak pedig konkrétan mondták, hogy marad minden ha nem módosítanak csomagot. Diginél nem tudom hogy működik.

(#26710) Lauda válasza kali (#26708) üzenetére


Lauda
félisten

Igaziból annyi történt, hogy az invitel a digi csoport tagja lett. Nem kell ettől megszűnnie az invitel névnek, sőt, semminek sem kell igaziból változni. Ahogy az MAN a Volkswagen csoport tagja, vagy mondjuk a Bentley. A felhasználó szempontjából nincs jelentősége.

[ Szerkesztve ]

(#26711) kali válasza Lauda (#26710) üzenetére


kali
legenda

Hát, ettől azért többről van szó, hiszen már csak a neve Invitel, de teljesen más áll már mögötte, új tulajdonos.
Korábban üzemeltette és biztosította a szolgáltatást X, de egy ideje teszi már azt Y, így nagyon sok dolog változhat a háttérben - változott is már, meg fog is még biztosan -, amit megérezhetnek a felhasználók is.
Van ebben jó és rossz is, aki például még Inviteles szerződéssel várja a DIGI előfizetőknek már járó jóságokat és nincs teljesen képben, az az Invitelt szidja, nem pedig a DIGI-t, holott ezt már a DIGI-nek köszönheti, hogy nem olvasztják be teljesen, de van ellenpélda is.
Elég összetett dolog ez így...

[ Szerkesztve ]

(#26712) Lauda válasza kali (#26711) üzenetére


Lauda
félisten

Én csak azt írom, amit olvasni az invitel oldalán:

2018 májusában a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. – terjeszkedési stratégiájának részeként – megvásárolta az Invitel Távközlési Zrt.-t. Ettől kezdve az Invitel a DIGI Csoport tagvállalataként folytatja tovább tevékenységét.

Hogy ebbe ki mit gondol bele az nyilván fakultatív. ;)

------------------------------

Pl a magyar digiről:

A cég tulajdonosa a romániai RCS&RDS konzorcium, ami a holland Digi leányvállalata.

A digi előfizetőknek mi köze az RCS&RDS konzorciumhoz? Ugye hogy semmi. ;)

[ Szerkesztve ]

(#26713) kali válasza Lauda (#26712) üzenetére


kali
legenda

Az Invitelt korábban üzemeltető cégcsoport eladta adott üzletágát - de csak a lakossági és kisvállalati üzletágát -, ez okozza a zavart, hiszen nem csak ennyiből álltak összességében, sőt, ez volt a kevésbé jövedelmező és mérvadó, de lemondtak ezzel az Invitel márkanévről, a megmaradó(ka)t meg átnevezték és mossák kezeiket, szerintem nagyon jól csinálták, pláne úgy, hogy a szakértők szerint a DIGI még többet is fizetett érte, mint amennyit valójában ér.

(#26714) headhunter válasza M@Db0Y (#26704) üzenetére


headhunter
addikt

+1 :R

Tudnék "regélni"... (Interware, TvNET, Btel, Telekom, Invitel, UPC....)

[ Szerkesztve ]

(#26715) trec12 válasza Lauda (#26709) üzenetére


trec12
addikt

Nem értem mit kell annyit magyaráznod ezt az egészet?

[ Szerkesztve ]

(#26716) plevips


plevips
tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nálam valami gond van ma a nettel, asztali gépen nem volt ma net, majd rámentem a javításra, így oké, de pl. mobilon csak a messenger, facebook megy, semmilyen weboldalt nem lehet megnyitni, illetve okostévé felcsatlakozik a wifi-re, de nincs internetkapcsolat. Nálam van valami?

(#26717) kabelmania27 válasza plevips (#26716) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Milyen jellegű (koax ADSL/VDSL optika) netkapcsolatról van szó és milyen modem van nálad?

(#26718) tbw válasza Lauda (#26712) üzenetére


tbw
aktív tag

Na akkor azért húzza ennyi román a kábelt.

TBW

(#26719) trec12 válasza tbw (#26718) üzenetére


trec12
addikt

Az a baj nem mindenhol. Erre felé még semmi híre, hogy optikázna a Digi. :-( Nem tudom mi alapján és hol fognak bele az átépítésbe. Rajtuk kivül persze ezt senki nem tudja..

[ Szerkesztve ]

(#26720) kali válasza trec12 (#26719) üzenetére


kali
legenda

Bizonyos helyeken még ott sem, ahol régóta DIGI van és tervben is volt az optikára áttérés, de valamiért nem csinálták meg végül.
Újpest, sok tízemeletes, idén tavaszra volt tervezve, ki is írta akkor a DIGI a házban, hogy április 11-én jönnek optikázni (mindenki hagyja nyitva az előteret...stb., hogy bejuthassanak a szekrényekhez, elvégezhessék ott a kapcsolódó munkálatokat), de azóta sincs optika, csak koax + LAN lóg a szekrényben és a honlapjuk is FTTB-t ír csak adott címekre.
Az ügyfélszolgálat nem tudott konkrétumot mondani, hogy miért nem csinálták meg és mikor várható.

[ Szerkesztve ]

(#26721) M@Db0Y válasza kali (#26720) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Gondolom azért mert átcsoportosították az erőforrást azokra a területekre ahol még semmi nem volt, illetve invitel koax volt csak.

(#26722) kali válasza M@Db0Y (#26721) üzenetére


kali
legenda

Az is egy lehetséges ok, de ha fél év alatt nem is érték utol magukat, valamit kommunikálnának legalább, hogy mi a helyzet, vagy nagyjából mi várható.

[ Szerkesztve ]

(#26723) Linem válasza M@Db0Y (#26721) üzenetére


Linem
senior tag

Az valószínűsíthető, mert itt nálunk koax van és nagyon sietnek az optikai átállással, minden utcában látni DIGI-s autókat. A városi újságban is írták az Invitel kábelről a gyors optikai cserét. Gondolom azért sietnek, mert itt a T-nek már rengeteg ügyfele lett az 1000-es, 2000-es netek miatt. Ahogyan én is átmentem hozzájuk az Inviteles 100/8-as net miatt, és ráadásul valamivel kevesebbre is jött ki, mint addig az Invitel kábel előfizetés. Viszont most, hogy jön a DIGI optika, elgondolkodtató, hogy hűség végén váltás lesz, ha a T-nek nem jut eszébe valami spec. kedvezmény.

[ Szerkesztve ]

(#26724) plevips válasza kabelmania27 (#26717) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

Szia!

Áramtalanítottam a modemet egy pár percre és utána jó lett. Ez a HG8245H modem van itt, viszont azt nem értem, hogy ez miért nem enged be az admin-ba a root/admin párossal, mert én biztos nem változtattam meg...

(#26725) raider21 válasza plevips (#26724) üzenetére


raider21
aktív tag

ONT lesz az. ;)

raider21

(#26726) bohoc71 válasza plevips (#26724) üzenetére


bohoc71
aktív tag

Az ont alján van feltüntetve a felhasználónév/jelszó páros...

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#26727) plevips válasza raider21 (#26725) üzenetére


plevips
tag
LOGOUT blog

az mi? :DDD

(#26728) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Amikor hiányzik 3 upstream channel, akkor mire lehet számítani? Modem csere, kábel, más?

Állandóan szakad a net ilyen pillanatokra.

Emellett az Invitel online bejelentője miért ilyen retardált?

(#26729) M@Db0Y válasza Peter Kiss (#26728) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Hívd fel őket, ez valszeg nem modem hiba hanem az oszlopon kell állítani az erősítőn. A letöltési irányban is elég rosszak az értékek, a feltöltésinél pedig túl magas ezért esett ki a maradék 3 és ami van az is határon mozog szerintem.

Nálunk akkor lett ilyen amikor elkezdték átkötni az embereket digire.

[ Szerkesztve ]

(#26730) Peter Kiss válasza M@Db0Y (#26729) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Hát, megpróbáltam használni az online form-ot, pff. :DDD

Felhívtam őket, látták is, hogy szar a vonal. Várakozás...

----

jött SMS, hogy helyszíni ellenőrzés szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#26731) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26728) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Rosszak a modemértékek, tűréshatáron van a feltöltés a letöltés pedig alacsony.
Indítsd újra a modemet hátha lesz négy feltöltési csatorna
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e Fam/Attenuator feliratú csillapító bekötve.

(#26732) Peter Kiss válasza kabelmania27 (#26731) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Mivel nem volt változtatva nálunk semmi, és sokáig jó volt, így nem tudom, én mit tudnék ezzel kezdeni.
Emellett jött SMS, hogy minden király most már, de ugyanazokat az értékeket látom.
Nyilván az online felületen nem tudok visszaírni, mert hibát dob az oldal.

(#26733) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26732) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Korábban sem voltak jók az értékek.
Ha megnézed meg tudjuk írni, hogy lakáson belül javítható-e a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#26734) Peter Kiss válasza kabelmania27 (#26733) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

A régi 2.5+ éve volt, másik modemmel, másik kábelezéssel/szűrővel. Azóta minden OK, a szakadozás kb. 2 hónapja kezdődött (talán, tegnap óránként meghalt), ezért gondolom, hogy nálunk nem lehet nagyobb baj, mint mikor nem vettem észre, hogy baj lenne. :DDD

Felmászni az elosztóhoz hirtelen nem is tudok, de, ha linkeltek boltból egy darabot, akkor megveszem, és bármi is lesz, adandó alkalommal csere. 4-es osztó kell, tudom, rengeteg, de ez van. mondjuk a fenti kábeleket nem tudom, hogyan is kötötték be, milyen csatlakozótípussal. :W

Invitel online felülete nagyon hulladék, ott a gomb, hogy visszaírhatok megoldott hibajegyre, de visszajön a hiba, hogy de nem!
Cserében ismételten, ha fel akarok venni egyet, az eltűnik az éterben...

Holnap ismét telefon.

---

Most meg egy e-mail jött, hogy még in-progress minden. :U

[ Szerkesztve ]

(#26735) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26734) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Modem elé nem ajánlott négyes osztót tenni mert magasabb a csillapítása ezért magasabb lesz a feltöltési érték, bejövőre érdemes egy kettes osztót tenni tévés kimenetre hpf utána osztani a tévékre.

(#26736) Peter Kiss válasza kabelmania27 (#26735) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Holnap meg is nézik. :)

(#26737) Peter Kiss válasza Peter Kiss (#26736) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Jött egy modem restart, lett 2. csatornám:

Power Level:
Channel 1: 53.0 dBmV
Channel 2: 51.7 dBmV

(#26738) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26737) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Alacsonyabb értékkel menne a négy csatorna.

(#26739) ballazol


ballazol
senior tag

Heló!
Árulja-el legyen szíves nekem valaki, hogy ha 200-300ms-os késleltetéseket mérek a pingsplitter-rel vagy mi az, hol tudok érdemben reklamálni?
A 1445-ös "csávó" azt mondta, pingre nincs garancia... :( :((

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#26740) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Írtátok,hogy megjelent néhány új Digi tévécsatorna.
Gondolom a tévét újra kell hangolni,nem meglévő csatorna helyére került?

(#26741) M@Db0Y válasza ballazol (#26739) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Pingre valóban nincs garancia, de ilyen pingekkel sebességgel is szokott probléma lenni, azt kéne ellenőrizni.
Illetve az is kérdés, hogy hova ilyen magas a pinged. Érdemes a bix.hu-t pingelni és ott is ellenőrizni. Illetve egy tracert is mehet a bix.hu-ra, meg a másik oldalra ahova 300as pinged van. Abból is lehet látni talán, hogy hol van a probléma.

(#26742) kabelmania27 válasza GEPESZ66 (#26740) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Van olyan tévé amelyiken magától bekerül.
Lehet csak egy frekire keresni és akkor a már beállított sorrend nem veszik el csak ahhoz tudni kell, hogy az új csatornák hol vannak.

(#26743) ballazol válasza M@Db0Y (#26741) üzenetére


ballazol
senior tag

már ahogy elhagyja a modemet, 100ms fölötti késleltetések vannak
a letöltés tökéletes, a feltöltés 0,5k helyett kicsit kevesebb

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#26744) Intruder2k5 válasza ballazol (#26743) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha jól emlékszem korábban azt írtad DSL net, ott lehet kötési probléma, oxidáció miatt is hasonló, vagy esetleg beázás is okozhatja. Ha van rá lehetőséged és elegendő műszaki érzéked, ellenőrizd a modem előtti elérhető kötéseket, főkét az udvaron, külső falon lévőket.

Ha a modemedben elérhető, és nézted korábban is amikor még nem volt gond, a jelszinteket is összevetheted a mostanival, annak változása is árulkodó lehet, ha pl. megnőtt a zaj, leromlott az SNR a vonalon.

[ Szerkesztve ]

(#26745) ballazol válasza Intruder2k5 (#26744) üzenetére


ballazol
senior tag

igen, dsl, a modemet múlt csütörtökön cserélte a szaki
köszönöm a tippeket, megnézem, mit látok :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#26746) Peter Kiss válasza kabelmania27 (#26738) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Na, mindenhol is baj volt. Át lett nézve egy rakás oszlop kint, azt mondta a szerelő, hogy csoda, hogy működött.
Emellett a padlásra kaptunk egy másik elosztót, és bónuszként egy kábelt cserélt nálam a szobában, így jobb minden érték, és megvan a 4 csatorna felfelé.

(#26747) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26746) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Milyenek lettek a modemértékek?

(#26748) Peter Kiss válasza kabelmania27 (#26747) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

(#26749) kabelmania27 válasza Peter Kiss (#26748) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

-10es érték még mindig nem tökéletes, de a korábbiakhoz képest jobb.
Ha javultak az értékek akkor lehet tratec osztót cserélték mmwo-ra, szerencsére a cisco modem elmegy gyenge vételi értékkel is. Amennyiben problémát tapasztalsz és nem kettes splitter van a modem előtt akkor osztócserével tudsz a letöltési értékeken javítani csak a tévés kimenetre kell hpf szűrő.

[ Szerkesztve ]

(#26750) raider21 válasza plevips (#26727) üzenetére


raider21
aktív tag

ONT - Optical Network Terminal amennyiben Huawei HG8245H.

raider21

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.