Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:55:13

LOGOUT.hu

Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26101) dbius válasza Anonymus23 (#26100) üzenetére


dbius
veterán

Gondoltam :) Én is itt lakom. Nekem ősszel-télen voltak szakadási gondjaim, akkor végül modemet cseréltek és az megoldotta. Idén májusig 60-as netem volt tőlük, egész tűrhető volt, az említett időszakot leszámítva nem volt gondom. Májusban váltottam 100-as csomagra, bárcsak ne tettem volna.

Kicserélték a kábelmodemet, azt követően újból elkezdett szakadozni a net, itt visszakeresve láthatod a hozzászólásaimat. Végül ismét kicserélték a kábelmodemet és egy f csatlakozót, mert laza volt. Jobb lett a helyzet, de a szakadások nem szűntek meg. Igazából az a személyes tapasztalatom (és az az érzés alakult ki bennem), hogy mióta váltottunk 100-as csomagra, sokkal rosszabb, instabilabb az egész és naponta több alkalommal továbbra is megszakad pár másodpercre. Csak papíron lett gyorsabb netünk, cserébe használhatatlanabb...

Érdekes egyébként nálam a szakadás is, mivel pl. az online játékok ledobnak a szerverről, viszont a játék mellett futtatott teamspeak kliens nem dob le, csak a hangok némulnak el pár másodpercre, de a kliens nem jelez szakadást és újracsatlakozást sem. (szerk, legalábbis az esetek egy részében ez is előfordul úgy 5 esetből 2 alkalommal, de a maradék 3 alkalommal minden hálózati kapcsolat megszakad)

Szomszédommal teljesen más okból múltkor beszélgettünk, feljött a net, mivel nekik is ugyanez a net van. Kiderült, hogy ők is 60-ról váltottak 100-ra és ugyanezeket tapasztalja. Felesége is említette, hogy mióta gyorsabb csomagra váltottak sokkal szarabb, naponta többször megszakad a kapcsolat nekik is és az ő véleményük is az, hogy rosszabb lett, mint a váltás előtt.

Így már te vagy a 3. személy ugyanarról a településről, aki hasonló problémákról számol be. Úgy gondolom, hogy ennek oka van, csak nem tudom a miértjét, pedig nagyon örülnék neki, mert akkor meg lehetne ezt szüntetni.

Elvileg Invitel oldaláról nem látnak szakadást pl. az én kapcsolatomban, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ők úgy látják, hogy minden rendben az előfizetőknél, mi pedig bosszankodunk a szakadások miatt, olyan szakadások miatt, amik korábban nem fordultak elő. Valami gubanc van valahol itt a környéken a hálózattal, sejtésem egyébként az, hogy az itteni hálózati kapacitás többszöröse van "kiosztva" az előfizetők között és ez okozza, de ezt alátámasztani semmivel sem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#26102) M@Db0Y


M@Db0Y
senior tag

Már leírtam a szakadás okát. Nem 8 csatornás modemet kellene használniuk hanem olyat ami kezel 16 letöltési csatornát egyszerre. Ha több mint 8 csatorna van és 100-as csomagban vagy akkor nagyon agresszívan vált át a modem a másik 8 letöltési csatornára ha az első 8 elfogy.

Ilyenkor tapasztalhatsz szakadást. Ez a probléma mindenhol fennáll akinél több mint 8 csatorna van mert nincs nekik 16 csatornat kezelő kábel modem.

Szerk: ők valóban nem látják offline-nak a modemet mert csak másik csatornákra vált át. Ezt a cmts nem jelzi szakadásnak.

[ Szerkesztve ]

(#26103) zzola válasza M@Db0Y (#26102) üzenetére


zzola
félisten

Melyik modem kezel 16-ot? Nálunk a Cisco-t elvitték és egy színes villogó tetejű kínai csoda van helyette...

(#26104) Anonymus23 válasza dbius (#26101) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nálam még a 60-as időszakban kezdődött, konkrétan múlt év Augusztus elején.
De mondjuk én elsősorban a játékhoz kötöttem, mivel pont akkor jött ki egy új patch (Division) és akkor kezdődött el a folyamat Deltázás (kidob a játék, és a netem is elmegy, vagy csak kidobott a játék).
Először routerre gyanakodtam (TP-Link WDR4300 volt akkor a router) megnézettem ismerőssel, de azt mondta, hogy minden OK vele (kondik), de volt egy fiatalabb 1043-as is itt, amit repeaternek használtam, felcseréltem a kettőt, de azzal sem lett igazán jobb. Javulást az hozott, hogy ha játék közben minden más fogyasztót (torrent) leállítottam, akkor jóval kevesebbszer szakadt, cseréltettem a modemet is, akkor a srác aki itt volt, az állított rajta mert néhány érték kívül volt a tűrésen (legalábbis elmondása alapján, nem voltam itthon).
Legvégül pedig lecseréltem a 1043-ast is egy Asus RT-AC66U-B1-re, és ezzel még kevesebb lett a szakadozás, illetve azt tapasztaltam, hogy amikor azt gondoltam, hogy jön a Delta (amikor kidob a játék ez a hibaüzenet) akkor 5-ből 3-4x csak volt egy hatalmas lag (jó pár másodperc), de nem kidobott most már a játék, hanem csak a lag.
Én szerintem az van, amit itt a többiek is írtak, hogy a mostani viszonylag jó ár miatt (a többihez képest) többen váltottak az Invitelre, és telítődik a sávszél, és átvált, és ilyenkor szakad, és függően, hogy a környékeden mennyien tolják, attól függően rosszabb vagy jobb.

Ha jönne az optika, akkor csak váltanék, mert bár felesleges a gigabit, de a pingnek jót tesz az optika.

;) - The Power of the Light Side

(#26105) M@Db0Y válasza zzola (#26103) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Invitelnél jelenleg noncs olyan ami 16-ot kezel. UPC osztogat olyan kábel modemet ami tud 16-ot.

A kínai csodából vettek pár raklappal. Egyébként nem rossz darab csak ha olyan területen alkalmazzák ahol több mint 8 letöltési csatorna van akkor szakadások vannak ha átvált.

[ Szerkesztve ]

(#26106) dbius válasza M@Db0Y (#26102) üzenetére


dbius
veterán

Igen, valóban leírtad, hogy szerinted mi okozza.

Csupán azt nem értem, hogy korábban akkor miért nem voltak ilyen gondok? Tegnapelőtt átállítottam én is a modemet a 386mhz-es kezdőcsatornára, azóta azon van, itt valóban kevesebb a javított hibák száma, tegnap óta mindösszesen 1 db van az összes csatornán. Viszont ma is volt szakadásom estefelé, két alkalommal is. A játék kidobott, a modem ugyanazokon a frekvenciákon maradt, mint előtte.

Érdekesség: az ország más településén, tőlem több, mint 100km-re élő Invitel előfizetőt pl. ugyanabban a játékban rendszeresen szinte velem együtt/egyszerre dobja ki ugyanaz a játék. A többieket nem, csak minket, akiknek Invitel a szolgáltatója. Játékostársaim csak úgy emlegetnek, hogy "Invitelesek."

(#26104) Anonymus23: Én is nagyon várom az optikát, tavaly nyáron az utcát feltúrták, elvileg a kábeleket is végigvezették már, de azóta sincs előrelépés az ügyben, pedig úgy volt hirdetve, hogy ősszel, vagy idén tavasszal indul, de sajnos jelenleg sincs belőle semmi nálunk. Pedig azonnal váltanék...

[ Szerkesztve ]

(#26107) M@Db0Y válasza dbius (#26106) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Amikor egy node-on elfogy a sávszélesség akkor a cmts küld egy parancsot a modemeknek ,hogy álljanak át egy másik frekvenciára. Ez egy egész nodera kimegy ahol több 100 előfizető van, előre beállított konfig alapján átállnak a beállított frekvenciára. Arról most ne beszéljünk , hogy mennyire figyelnek a konfigokra.

Ezen kívül ha elérhető több csatorna akkor a kábelmodem is tud váltást kezdeményezni ha úgy érzi a másik csatornák jobbak lennének mert kevesebb a zaj stb.

Itt jön az hogy valakinél alig észrevehető mert normálisan vannak beállítva az értékek aminél váltania kéne , valahol pedig óránként ugrál a frekvenciákat között.

Ez mind elkerülhető lenne 16 csatornás kábelmodemmel.

Korábban miért nem volt:

- Nem volt csak 8 frekvencia

-CMTS csere volt és szarul konfigolták

-60-as csomagokra ráerőltették a fix 8 csatornát

Az , hogy több 100km-re lévő ismerős miért szakad pont amikor te azt nem tudom.

(#26108) M@Db0Y


M@Db0Y
senior tag

De , hagyjuk inkább nem akarlak meggyőzni és még az is lehet , hogy nálatok valóban valami egészen más probléma van.

Inkább bizzunk abban , hogy minden területre kihúzza a digi az optikát és mindenki élvezheti a gigabit minden előnyét , fillérekért hamarosan.

(#26109) dbius válasza M@Db0Y (#26108) üzenetére


dbius
veterán

Félre ne értsd amit írtam, nem kötekedés volt, sőt, köszönöm a magyarázatot, így már kezdek megvilágosodni.

Nyilvánvaló, hogy mélyebb ismereteid vannak a témában:R

(#26110) kabelmania27


kabelmania27
Topikgazda

Ma hívtak az Inviteltől, hogy jogszabályi előírás miatt meg fog szűnni az analóg ezért van egy kedvező ajánlatuk ( családi hd 60-as nettel telefonnal 11ezerFt, első hónapba fele havidíjat kell fizetni) ami a jelenleginél drágább ezért nem fogadtam el.

[ Szerkesztve ]

(#26111) sziszi-fuszi válasza kabelmania27 (#26110) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Az a hivatkozás fake. Nem született olyan jogszabály, hogy az analóg adásokat meg kellene szüntetni a szolgáltatóknak. Ahogy olyan jogszabály sincs, hogy fenn kellene tartaniuk ilyen szolgáltatást. Az egész az üzletpolitikára van bízva. Lásd a magenta szolgáltatót, ahol optikán és DSL-en csupán IPTV (azaz digitális) tv van, míg a koaxos hálózatukon még elérhető a DVB-C-is, az analógot a sokféleség miatt szüntették meg, ahogy szépen lassan és csendben kivezetik a DVB-C-t is. S ennek nem jogi okai, hanem egyszerűen az egységesítés a cél. Olcsóbb fenntartani...

Mi alá kell írás?

(#26112) kabelmania27 válasza sziszi-fuszi (#26111) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ráadásul nem úgy szűnik meg egy szolgáltatás, hogy előtte felhívnak, hanem idővel előtte értesítenek és felmondják az előfizetői szerződést, ahogy az egybetűs társaság a dvb-c-nél csinálta.

(#26113) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Sziasztok. Költöztetem (pontosabbn lemond - megköt) a szolgáltatást településen belül. Új helyre megyünk és eddig féloptikai hálózaton voltunk, de ahova megyünk már teljes optika lesz.

1 kérdés: milyen eszközt ad ki manapság az invitel optikai végen modemként?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26114) superuser365 válasza l.skywalker (#26113) üzenetére


superuser365
csendes újonc

Nekem HUAWEI HG8245H modem router egyben tökéletesen müködik nem volt vele még gond.
100-as net IPTV és telefon egyben csomagom van.

(#26115) raider21 válasza superuser365 (#26114) üzenetére


raider21
aktív tag

ONT (Optical Network Terminal) a pontos megnevezés, magyarul sikerült optikai digitális elosztó -nak elnevezni.

raider21

(#26116) superuser365 válasza raider21 (#26115) üzenetére


superuser365
csendes újonc

Mindig tanul az ember.
Köszi!

(#26117) Tonyk válasza l.skywalker (#26113) üzenetére


Tonyk
veterán

Ha portot szeretnél nyitni otthon bármilyen okból is, úgy egyeztess velük, hogy sima optikai modemet szeretnél, ami után saját routert kötsz, vagy olyan ONT eszközt hozzanak amin lehet portot nyitni. Nekem első alkalommal valami Alcatel szutykot hoztak, amin volt ugyan portforward, de le volt tiltva és nem is lehetett életre kelteni. Kértem cserét, csak modemre... (arról már nem is beszélek, hogy pár órát eltöltöttem 4-5 ügyintézővel, volt aki azt mondta, hogy így jártam, nem lehet portot nyitni, nyugodjak bele. Az utolsó és egyben első női ügyintéző, minden további nélkül felvette hibára és "természetesen lehet cserélni"-vel el is intézte az egészet.)

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#26118) superuser365 válasza Tonyk (#26117) üzenetére


superuser365
csendes újonc

Az igaz hogy portot nyítni Én sem tudtam a port forward-al de az UPNP engedélyezésével mindig nyitott a portom torrent-nél.

(#26119) zzola válasza Tonyk (#26117) üzenetére


zzola
félisten

Felesleges lenne bármilyen portot is nyitni, csak kockázatot jelent...

(#26120) l.skywalker válasza zzola (#26119) üzenetére


l.skywalker
félisten

Nekem kell majd a normálistól eltérő felállás mert saját routert és több AP-t is be akarok rakni. Illetve ledobott normál konfiguráció mellett többször az alap konfiguráció is

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26121) Tonyk válasza zzola (#26119) üzenetére


Tonyk
veterán

Hogy felesleges az így nettó hülyeség, már ne haragudj.
Pl. torrent, kamerák, otthoni nas, szerver, stb. Persze kiváltható VPN-nel, de ahhoz is portot kell nyitni...
Attól még hogy te nem használsz otthoni szolgáltatásokat, másnak fontos lehet. Én dolgozom, haza a otthoni szerveremre elég sokat, néha el akarom érni a kamerát kívülről, le akarok tölteni ezt-azt, hogy mire hazaérek lenn legyen, nekem ezek fontosak (és nem csak nekem).
De csak simán a neten lógni is biztonsági kockázat.

Superuser365:
Rákérdeztem akkor erre is, mert nyilván ki lett próbálva. Azt mondták nem lehet semmilyen módon megoldani azzal az eszközzel. De nekem nem is megfelelő megoldás lett volna. Nem erőlködtem, cserét kértem sima modemre, így mindenki boldog.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#26122) zzola válasza Tonyk (#26121) üzenetére


zzola
félisten

Minden kockázat, de a port nyitással még több lehetőséget adtok. Amit leírtál, azokat mind-mind meg lehet oldani port nyitás nélkül, ráadásul ott az UPNP...
Nálam is megy nagyon ritkánt a torrent, de mindig aktív a kliens és nincsen állandó nyitott port-érdekes.

Mondtam egy szóval, hogy én nem használok külső elérést? :U

De ne ezen vitázzunk! Természetesen akinek szüksége van a nyitott portra és tudja is, hogy mit csinál, az csinálja. Én csak jót akartam... :) :R

[ Szerkesztve ]

(#26123) Pyro05


Pyro05
tag

Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy minden nap pontban 22:44-kor megszakad az internet 20-200 másodpercre. Ez valami szolgáltatói dolog, vagy a routeremben van valami? (invitel optika > alcatel router > TL-WR1043ND router)

Köszi! :R

War. War never changes.

(#26124) Tonyk válasza zzola (#26122) üzenetére


Tonyk
veterán

Nem vitatkozom. UPNP-vel akármilyen huncut program nyithat magának portot, ha úgy tartja kedve. Ez szerintem még nagyobb öntökönlövés.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#26125) Tonyk válasza Pyro05 (#26123) üzenetére


Tonyk
veterán

Nem véletlenül a 24 órás lease lejárta? Arra mondjuk kicsit sok a 200 másodperc, de a még 20 ok.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#26126) zzola válasza Tonyk (#26124) üzenetére


zzola
félisten

Aki nem kontrollárja, annak biztos.

(#26127) Tonyk válasza zzola (#26126) üzenetére


Tonyk
veterán

Bár m ég mindig nem értem miért jobb ha fut egy olyan szolgáltatás amit bármi kinyithat , hisz az eredmény u.a = nyitott port, mintha én határozok meg 4-5 portot és más nem nyithat magának.
UPNP mit kontrollálsz? Nézegeted mi nyitott magának portot pár órája / napja? :)
Az nem kontroll.
OFF

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#26128) zzola válasza Tonyk (#26127) üzenetére


zzola
félisten

Mi jobb?
*ha állandóan nyitva van egy port?
*vagy ha csak akkor van nyitva, amikor használva van?

Mindenki előtt adott a lehetőség. Persze a legjobb, ha zárva van...
Amúgy routerben lehet állítani...

[ Szerkesztve ]

(#26129) Pyro05 válasza Tonyk (#26125) üzenetére


Pyro05
tag

És ez pontosan mit jelent? Ez szolgáltatói dolog, vagy valami beállítás kérdése? Ha ez kötelező, akkor lehet az időpontját módosítani?

War. War never changes.

(#26130) Intruder2k5 válasza Pyro05 (#26129) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Azt jelenti, hogy az xDSL kapcsolat 24 óra után bontódik, és újra kell csatlakozni. A 24 óra a csatlakozástól indul, tehát ha most újraindítod a routert, akkor holnap már nem 22:44-kor, hanem ~10:41-kor fog megszakadni. Jól működő hálózati eszközök esetén ez legfeljebb néhány másodperc kiesést jelent. Nekem Invitel ADSL-es korban minden nap éjfélre volt beállítva egy időzített reconnect, de ha a routered ezt nem tudja, akkor megoldható egy időzíthető 220V-os aljzattal is, mondjuk a hajnali órákra beállítva pár perc áramszünetet, amikor senki sem használja a netet.

(#26131) l.skywalker válasza Intruder2k5 (#26130) üzenetére


l.skywalker
félisten

Ezt jó tudni. Nem értettem, hogy miért dobja el minden eszköz a hálózatot 16:45-kor... ezt az új helyen jobban meg fogom nézni...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26132) Zsombe


Zsombe
senior tag

Sziasztok!

Invitel optikai nethez (250mbit-es csomag) Huawei HG8245h routert kaptam, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. A 250mbit helyett csak 50mbit a letöltés és 70mbit a feltöltési sebesség, ami a gyakorlatban inkább max. 3 megabyte/sec letöltés jelent, ami elég karcsú. Az optikai háló most lett újonnan telepítve.
Másik gondom, hogy a router WiFi jelerőssége nagyon gyenge, nem fedi le teljes egészében a lakást.

Érdemes lenne egy TP-Link Archer C7 AC1750 routerre beruháznom? Javítana a sávszélességen és erősebb lenne a wifi jel?

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#26133) kali válasza Zsombe (#26132) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Az 50/70 Mbps sebességet kábelen vagy wifi kapcsolaton méred?
Ha nem kábelen, akkot tedd meg úgy is, minimum CAT5e kábellel és olyan munkaállomással, ami hardveresen és a beállításai alapján is képes a gigabites kapcsolatra.
A wifi kapcsolat nem csak a routeren múlik - legyen az az említett szolgáltatós vagy sajátnak kiszemelt -, hanem az ellenoldali adottságokon és beállításokon, illetve a környezeti tényezőkön is, így látatlanban nem lehet biztosat mondani.

[ Szerkesztve ]

(#26135) Zsombe válasza kali (#26133) üzenetére


Zsombe
senior tag

Szia!

Wifi-n mértem, több eszközön is: iMac (2017-es modell), iPhone 6s Plus, iPad air 2. Ezeknek a készülékeknek többet kellene tudniuk szerintem. Ami még fontos lehet, hogy a wifi közvetlen közelében is végeztem egy tesztet, ott is ez lett az eredmény,

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#26136) kali válasza Zsombe (#26135) üzenetére


kali
legenda

Kábelen mérj - a korábban leírtak szerint -, úgy fog kiderülni, hogy milyen sebességet kapsz valósan a szolgáltatótól
A wifi kapcsolat nem mérvadó, mert az több tényező függvénye.
Az említett eszközök tudhatnak többet wifi kapcsolaton és megfelelő feltételek esetén tudnak is.
Az Archer C7 biztosít olyan AC wifi kapcsolatot, amivel ideális esetben simán átmegy hasznosan (mérhetően) is a csomagod 250 Mbps maximuma az eszközeiddel, de arra továbbra sincs garancia, hogy a teljes lakásban jó és megfelelően gyors lesz a wifi kapcsolat, mert az a befolyásoló tényezőktől (távolság, falak száma és milyensége...stb.) is függ és csak a gyakorlatban fog biztosan kiderülni.
A szolgáltatós eszköz csak 2.4 GHz sávot tud, ami lomhább sebességre képes, de jobban terjed, mint az 5 GHz, a C7 5 GHz-et is tud, de az 5 GHz általánosságban, az eszköz típusától függetlenül is fogékonyabb az akadályozó tényezőkre - cserébe gyorsabb átvitelre képes, pláne AC kapcsolaton -, így pláne kérdéses lesz a különbség a gyakorlatban.

[ Szerkesztve ]

(#26137) Anonymus23 válasza Zsombe (#26135) üzenetére


Anonymus23
veterán

Vannak rajta 2 dBi antennák, és egy max n-es wifi, mégis mit vársz tőle?
Csoda, hogy ennyit kiprésel magából.
Mint ahogy írták, KÁBELLEL próbáld meg mérni, hogy azon mit tud, a wifin mért értékek nem mérvadóak.

Ezt tudja egyébként:

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#26138) Zsombe válasza kali (#26136) üzenetére


Zsombe
senior tag

Szia!

Rendben, köszönöm a segítséget! Este lemérem kábellel is, hogy mit tud.

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#26139) Kicsirics77


Kicsirics77
veterán

Na úgy néz ki a dolog,hogy 3 hónap múlva szomorú búcsút veszek az Inviteltől,mivel semmilyen ügyfélmegtartót nem tudnak ajánlani illetve azt sem tudják Martfűn a Digi mikor fog fejleszteni.
Nem nagy üzlet havi 10k-ért nekem,mikor a konkurencia meg fele ennyiért is szolgáltat.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#26140) kabelmania27 válasza Kicsirics77 (#26139) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Hűségnyilatkozat lejárta után hívd a 1443-at.

[ Szerkesztve ]

(#26141) Kicsirics77 válasza kabelmania27 (#26140) üzenetére


Kicsirics77
veterán

hát köszi de az előzőnél sem volt valami kecsegtető,biztos,hogy fognak keresni most is,nyilván átgondolom még majd én is ezt de szerintem nemtud majd olyat ajánlani,főleg,hogy 100 Mb a max nem amit ad,a konkurencia meg 500-al kezd fele ennyiért.
Fibernettől vett át anno az invitel,és mint régi ügyfél nemhogy kedvezményt adna,még emeli a díjakat :DDD

[ Szerkesztve ]

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#26142) kabelmania27 válasza Kicsirics77 (#26141) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Jobban jársz ha te keresed őket amikor lejárt a hűségnyilatkozat, általában amikor felhívják az embert magasabb havidíjat mondanak. Egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

(#26143) Lauda válasza Kicsirics77 (#26139) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem megkapod te is fele ennyiért a mostani csomagodat. Csak várd meg míg lejár a hűség.

(#26144) l.skywalker válasza Kicsirics77 (#26141) üzenetére


l.skywalker
félisten

Tapasztalat, hogy ha veri nekik valaki a pulávert rögtön meg tudnak mindent oldani. Ha valaki csak passzív ügyfél, azt lehúzzák szépen.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#26145) Anonymus23 válasza Kicsirics77 (#26141) üzenetére


Anonymus23
veterán

Én egy hónapja kerestem őket, hogy mit tudnak nekem mondani a jelenlegi net helyett (ami akkor 60/5) volt a listaáras 100-as netjük is olcsóbb volt, és hogy tudják-e nekem biztosítani ezt a listaárat amikor Augusztusban lejár a hűség.
Mondták, hogy nem tudnak semmit, jó, akkor mikor tudom felmondani a szolgáltatást, mert akkor találkozunk 3 hónap múlva, vagy nem :)

Mondta a hölgy, hogy 30 nappal a lejárat előtt, de mit szólnék hozzá, hogy ha megkeresnének egy ajánlattal, mondom, ezt kértem eleve :DDD
Így lett 5800 Ft-ért 100-as net + fullos digitális TV + telefon, azzal együtt, hogy eddig 4600 (invitel net+telefon)+3300 Ft-ot (digi műhold) fizettem ezért (7900 Ft). Így spórolok havi 2000 Ft-t, és több csatornám van TV-n (amit persze nem nézek :DDD ). Egyedül a Spíler hiányzott már pár éve, meg az angol foci...

Nekem mondjuk másik alternatíva nem lett volna, addig 4G korlátlan net lett volna előfizetve...

De ha neked normális stabil net lenne e helyett sokkal olcsóbban, akkor én egy percig se gondolkodtam volna a helyedben...

;) - The Power of the Light Side

(#26146) Kicsirics77 válasza l.skywalker (#26144) üzenetére


Kicsirics77
veterán

köszi a válasz neked is meg Laudának is,tudom,hogy verni kell az asztalt de 5990-el dobott meg most csomag ajánlatban a 3 betűs,itt jó esetben 7990-et ha kapok,párszor már kaptam ügyfélmegtartót,de ais max 6990 volt a legjobb,aztán szépen kúszott fölfelé minden váltásnál.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#26147) Kicsirics77 válasza Anonymus23 (#26145) üzenetére


Kicsirics77
veterán

500-as netet adna 3 betűs 5990-ért tévével meg telóval, a rózsaszin meg gigásat olyan 7000 körül tévével meg telefonnal.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#26148) kabelmania27 válasza Kicsirics77 (#26146) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Lehet megkapod az új előfizetőnek szóló akciós havidíjat, ha ennyi konkurencia van lehet fognak fejleszteni, de ezt előre nem fogják nyilvánosságra hozni.

[ Szerkesztve ]

(#26149) Drótszamár


Drótszamár
őstag

Üdv!

Pilisvörösvár, kábeles net + tv + telefon.

Elvileg a Digi megvette az Invitel lakossági hálózatát. A városban már húzza a Digi az optikát, épül az FTTH hálózat.

Az átkötésről van valakinek infója? Át kell szerződni a Digihez? Vagy ez automatán megy? Mi történik a még élő hűség szerződéssel?
Koax helyére húzzák az optikát, vagy mellé lesz +1 kábel?

Tud ezekről valaki valamit? Előre is köszi!

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#26150) kabelmania27 válasza Drótszamár (#26149) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Augusztus 1-től az Invitel székhelye megegyezik az új tulajdonos székhelyével, attól, hogy elkészül az új hálózat nem lehet rá egyből kötni, előfordul, hogy hónapokat vagy éveket is kellett várni és előfordul az ellenkezője is.
Lehet jobban jársz ha megvárod a hűség végét.
Bejön az opika amire kerül egy eszköz amiből kijön a a net/tel/koax a tévéknak.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Invitel (TV, internet, telefon) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.