- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
senzaj
senior tag
válasz
PAtr0n #22492 üzenetére
Sajnos el kell, hogy keserítselek.. az LGA775 sajnos halott már.
Hiába jösz ki 0-ára egy másik lappal, +300mhz-el se fogod megváltani a világot..
A Sandy 2500k már alapon olyan, mint a yorki 4 ghz felett. Arról nem is beszélve, hogy abban megint egy hatalmas tuningpotenciál van.
Akinek hobbija a tuningolgatás és csak emiatt venne másik lapot, teljesen aláírom, mert én is szeretem. Azonban mindennapi 0-24-be a sandy/ivy/haswell már érezhető különbség...
Én egy P43-as lapot cseréltem a deluxeomra, direkt azért, hogy többet kihozzak a 9650-esből. Igaz, hogy kihoztam belőle +4-500mhz-et, de annyival nagyobb különbséget nem érzek. Nem 35fps a minimum, hanem 40, kb ennyi...sajnos ez a helyzet
Én meg már úgy volt, hogy szétszedegetem a gépet és tesztelgetem ezeket a ramokat, de szarok má' rája.. -
Barni22
tag
Hali.bocs hogy így belekontárkodok a beszélgetésbe,de én is 775 "párti" vagyok.nekem valamivel gyengébb lapom van,mint amilyet te akarsz beújjítani ASUS p5q-pro de teljesen megvagyok vele elégedve.van benne 2x2 giga Kingston hyperx 1066 t1-es ram pár,és még most akarok bele még 2x2 ugyan ilyen ramot.a procim egy quad 9550,kb 1-1,5 éve 3.6-on járatom,semmi gond vele,a coolermaster hyper 212 evo lehűti szépen.a ramok is 1120-on mennek vígan.videókártya egy 5850,nem rossz de szerintem kicsit sokat eszik,de egyenlőre úgy néz ki elég neki a chieftec 500 wattos táp.későbbiekben gondolkodok egy 7850-en...de amire használom arra bőven jó.ami nagyon megdobta a gépet,a napokban szereltem be egy kingston hyperx 3k ssd.-t,hát mit mondjak...
kb igy állt a szám.szóval ezzel csak azt szeretném mondani hogy én teljesen megvagyok elégedve ezzel a 775-ös configgal,és tényleg amire én használom bőven jó.viszont mindig szeretem "csinositgatni" tuningolni,bár utóbbiban nem vagyok biztos hogy még birna-e valamit.szerintetek ?
szép napot,Üdv
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22492 üzenetére
Pedig pont, hogy a masszív multi az ami kívánja a 4GHz feletti i5-öt. Azért nem mindegy, hogy egy zűrös részen 40-re esik az FPS vagy csak 70-re. Mármint nekem nem mindegy lehet ez mást nem zavar, számomra viszont zavaró mert akkor már nem tűnik olyan folytonosnak a játék. A DDRIII-ról meg annyit, hogy ha tetszik ha nem meg kell venni hozzá. Mindenestre szertintem nem ér már meg egy lap (3-500MHz-ért, ráadásul elég nehéz is kifogni aprón, mert a jobbakat azzonal elviszik - egy napot nem aktív a hírdetés kb.) plusz még 2x1GB ram (hogy 6-od legyen) 10-20k-t, de ez csak a én véleményem.
-
PAtr0n
addikt
válasz
DEV_NULL #22491 üzenetére
Így is lehet nézni, de a lapcserével jó eséllyel nullszaldóval jön ki, vagy még kereshet is rajta, a Xeon beruházás meg nagyon-nagyon szubjektív. Tudom, te már nagyon a platformcserén gondolkodsz, de nem mindenki látja ugyanígy. Még messze nem halott az ősi LGA, bőven elég mindenre jól megráncigálva. Megmondom őszintén, most épp egy P45-UD3 beszerzésén gondolkodom (10k többlet), egyszerűen idegesít, hogy nem tudom csúcson járatni a Xeon-t, és megnézni hogy mit tud. Jelenleg kevés az ereje a masszív multihoz, de 4Ghz felett ez tuti megváltozik.
Az általad javasolt platform, ha csak lapot, DDR3 4Gb-t, és a 2500k-s CPU-val számolva se jön ki 55-60k alatt, és még elég baráti árat mondtam. Nem az a kérdés, hogy mennyivel időtállóbb a Sandy bridge, hanem, hogy jelenleg ér e ennyit az átállás. A Xeon, és majd a P-45-ös lap beszerzésével, na meg a cserélendő cuccok eladásával 30k ráfordításnál járok. Nekem az a minimum 25k de inkább 30-35k plusz annyit nem ér meg jelenleg, annyival nem ad többet a Sandy i5 2500k. A DDR3 sem, az egy vicc, mindenki tudja.
Megéri majd a csere, de nem most, és nem Sandyre. -
icsi1
csendes tag
Köszöntem a gyors válaszokat!
-
PAtr0n
addikt
Szia!
A x48-as chipset-ben felejtsd el az 5xxx Xeon-okat, nem támogatják még BIOS upgrade-el sem, csak a 3xxx-eket viszik. Itt olvashatsz bőven a témáról, és elég nagy listájuk van arról mi, mibe jó: Delidded.com
Szerintem úgy járnál a legjobban ha eladnád a lapodat, és szereznél egy P45-UD3-mat. Így megmaradna a nagy tuning lehetőség, és belemenne az E5440 gond nélkül (persze a modding után). -
icsi1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte x48-dq6 alaplapom, papíron támogatja a Q9550 cpu-t.
Viszont olcsón hozzá tudnék jutni egy xeon e5440 cpu-hoz.
Valaki próbálkozott már ilyennel?
A válaszokat előre is köszönöm. -
belaazallat
addikt
válasz
kicsipapucs #22485 üzenetére
Ha a 4GHZ-et vitte volna alapfeszen(vid-en) a Q9550, akkor piszkálta volna a fantáziámat. De így nem.
-
válasz
belaazallat #22484 üzenetére
Persze, itt egy kis morzsa:
Q9550: L830B550 1,12V VID, 4GHz@1,136V, 3,8GHz@1,088V
QX9770: 4,2GHz alapfeszen léggel, kéri a feszt rendesen, az kompresszorral mutathat majd nagyot, bár valószínűleg nem lesz wr proci, mindösszesen azért tesztelem meg írok róla, mert ilyen procim még nem volt és kis színt szeretnék vinni az "uncsi" mezei quadok közé egy extreme-mel.Ennyi info elég a további nyálcsorgattatáshoz?
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsipapucs #22481 üzenetére
Az mit jelent? Kis infót csepegtethetnél: Vid? Normál feszes tuning?
-
válasz
Izgatod itt a népet
-
DEV_NULL
őstag
válasz
úúú
-
Helló mindenki!
Nemsokára érkezem a legjobb Q9550-nel, amit valaha látott a topik, valamint be van készítve egy QX9770-es is. Mindkét proci alaposan meg fogja kapni a magáét léggel (stabil 24/7 tuningok) és kompresszorral (extrém benchmarkolás) is. Szóval készüljetek!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22478 üzenetére
Egyébként amiket ott írsz, azokra rájöttem én is magamtól nyugi. Nem ma kezdtem az LGA775 tuningot meg a quaddal is elszórakoztam már nem egyszer. Tisztában vagyok a saját cuccom határaival, egyedül az alap FSB feszt nem tudtam. De ha ez megnyugtat 2x kapott +0,3V-t összesen vagy 5 perc erejéig. Nem vagyok híve az esztelen tuningnak és mindig törekszem viszonylag magas órajeleket elérni minél kisebb feszültségen. Pl. régen a kis E7300 is simán ment 400x10-en mégis mindennapi használatra elég volt nekem a 400x8 mindenféle feszemelés nélkül, igaz akkor csak egy HD4850 512MB volt mellette.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22478 üzenetére
Jó én meg el is olvastam, mint általában mindent a fórumon ahova járok. És?
-
DEV_NULL
őstag
Vicces ez az EP35-DS3 amúgy. 460 FSB-ig elég csak a procinak adni feszt, 475FSB-n viszont még + 0,3V mellett se mukkan még. Majd ha lesz kedvem, időm és energiám kitesztelem mennyi a vége de az én olvasatomban nincs sok értelme szétfeszelni mindent ilyen +10 FSB-ért ezért nem is erőltettem eddig sem a dolgot...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22474 üzenetére
-
-
Köszi mindenkinek!
Az aida verziók között is van nem is kevés különbség eredmények tekintetében, de ezzel kaptam egy kis képet a dolgokról. DDR2-ben és 3-ban is egyaránt van fantázia, azonos processzorral, azonos órajelen lenne érdekes mit tud egyik és mit a másik egy-egy ütősebb rammal. -
Akik ddr3-as memóriával használják a Yorkijukat, esetleg még húzzák is tennének fel aida64 memória olvasásról képet? Kíváncsi vagyok mennyi plusz van még a rendszerben
Köszi előre is! -
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22466 üzenetére
Na igen, nem kicsit jobban terheli, a Firestrike tesztben a combine része alatt (amikor a tűzf*szú izé harcol a jégsuna ellen), kábé 95% CPU load, és 100% GPU, átlag 13 fps
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22455 üzenetére
De jó hogy írtad a Háromtrémárk 2013-mat, mert azzal még pont nem teszteltem! De neki is ugrok ígérem, és írok a fejleményekről
Igen, nem véletlenül vettem Xeon-t, mert egyszerűen sokkla jobban megéri, mint egy hasonló, vagy kicsit erősebb Quad. Hűvösebb, jobban húzható, és a tudat, hogy űber szilicíumból van -
válasz
PAtr0n #22454 üzenetére
A demo limitet nehez is tetten erni, egyszerüen csak kevesebb cpu pontot kapsz es mondjuk egy physix teszt az randan beszopat barmilyen csipet, de ott latni pl. egy AMD-Intel különbseget rendesen (es nem az AMD-t akarom aljazni ezzel, csak tenyekröl beszelek).
A 3DMark 2013-as verziojara gondoltam, a demo-ra (no warez), mert ott egyforma beallitasok garantaltak. Cserebe sajna vegig kell unatkozni az egeszet, mire a vegen megkapod a Fire Strike eredmenyt.
A Xeon termeszetesen a csucskategoria
-
PAtr0n
addikt
válasz
RetepNyaraB #22451 üzenetére
Úgy rémlik, hogy a demo alatt se volt CPU limitem. De nem akarok a levegőbe beszélni, kitesztelem. Azt talán nem írtam, hogy 1600x900-ban tesztelek (ennyit tud a monitor), a CPU meg 3.74Ghz-en pörög, egyedül a multikban van limit és kb. 70% GPU load, single-k eddig 100% GPU load. ha full HD monitorom lesz, ez jó eséllyel javulni fog.
Csak ennyivel jobb ez a Xeon, mint akár egy Q9650, és nem utolsó sorban kb fele annyiba kerül. -
Roba
tag
válasz
RetepNyaraB #22451 üzenetére
Na igen a Crysis 3 (főleg a füves pályán) az minden Quad procit megfektet, akár 4.3 Ghz-en is (ha megy annyit valakinek).
De azért elmondható, hogy a Tomb Raider az egy jól optimalizált játék. Az is biztos, hogy egy Quad proci áráért gyorsabb i-3 vagy picit hozzátéve jóval gyorsabb i-5 procit lehet venni.
-
Ez ket okbol santit...
1 Az AMD mindig is gyengusz volt egy szalon
2 a tomb Raider cpu igenye 0,00Ettöl meg tökjo a 4 gig a quadon es eleg erös is a jatekok többsegehez, de valami cpu igenyes dologgal teszteld le; pl. az összes Crysis, vagy multiban akarmi (WoW Dalaran delutan haromkor, mikor a 13 evesek leülnek ebed utan, barmit kicsinal
). Witcher 2 is kikesziti a gepet, ha maxra huzod.
(#22450) PAtr0n@ kar, a 7950 sokkal erösebb kartya, huzva meg föleg
Ja, meg persze ne azzal teszteld, hanem a 3DMark Demo-val. Majd az megfekteti -
PAtr0n
addikt
Xeon E5440 3.74Ghz + HD7950 alapon:
Kezdek megnyugodni, hogy nem kell szénné húznom a Kszeonkát, 80% volt a max CPU terhelés a teszt a alatt, míg a GPU szinte végig 100%-on. Mondjuk nem ez marad nálam (már kezdem sajnálni, nagyon jó kártya), jövő héten az R9 270-nel is szórakozok picit, ő lesz a lényeg számomra.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
senzaj #22448 üzenetére
A ram a kevés a BF3-nak egyértelmű... Viszont biztos nem veszek én már DDRII-t. Most pl. vehetnék vmi jobb lapot, hogy elérjem a 4 - 4,2GHz-et, meg vehetnék még 2x1GB ramot, hogy legyen 6GB. Na de minek? Elverek kb. 20 ezret és még mindig Core 2-m van. Semmi értelme...
-
senzaj
senior tag
válasz
DEV_NULL #22441 üzenetére
BF3-ban semmi gond sincs a cpuval, nincsenek beakadások még 64-es szervereken se. BF4 más tészta, ott már érezhetőek a belassulások, de még játszható kategória, ha nem figyelgeted orrba-szájba az fps számlálót és nem vagy hardcore gamer.
De egy 6 éves cpu-tól ez nem is olyan rossz egy 2013-as cpu zabáló játéknál..
-
DEV_NULL
őstag
Irigylem a 9-es szorzódat. Én sajnos nem tudom elérni a 4GHz-et mert a lapom kifullad 460FSB-nél.
Más: A York C2Q még megállja a helyét a mai single játékokban, de ha van lehetőség tolj egy kis BF3/4 multit, ott már nem valami acélos. Bár játszható, de az ilyen 40-50 körüli fps dropok nem túl kellemesek egy ilyen játékban.
-
Roba
tag
Üdv!
Úgy nézz ki lassan sikerül stabilizálni a Q9650-et 4 Ghz-en. 1 óra Prime95 in place large ftt stabil (9X445) Cpu voltage: (Bios 1.2875) 1.28 V, NB voltage: 1.28, FSB term. voltage: 1.28 V a legfontosabbak közül.
Írta egy fórumtárs, hogy az öregedő Quad proci 4 Ghz-en elég jól használható még napjainkban.
Találtam egy tesztet http://www.youtube.com/watch?v=DL7pGP51QVU, ahol egy AMD FX8150 3.6GHz-en, 4GB DDR3 1600MHz-es Rammal, Zotac GTX760 AMP (boost. 1163 mhz) vga-val van tesztelve a Tomb Raider (2013) game. Annyi a különbség, hogy nálam az alap boost 1241 mhz (Gigabyte GTX 760 Oc)Eredményei, (az enyém zárójelben, proci 4 Ghz-en): 1920 X 1080 Ultra: min: 2.7 fps (8 fps), max: 90 fps (97.3 fps), átlag: 74.6 fps (79.8 fps)
1920 X 1080 Ultimate (Tressfx on): 2.4 fps (3.4 fps), max: 56.4 fps (62.3 fps), átlag: 46 (48.7 fps).
A GPU használat nálam is 99%. Ez a Tomb Raider egy szép DX11-es játék és tesztre is jó alany. A kis Yorkfield húzva jól teljesített
.
-
PAtr0n
addikt
Igen, de az a fogyasztás gyári értékekre vonatkozik. Az enyém idle-ben alul van feszelve, és 150/250-en megy, ahogy már írtam. Mondhatni a még stabil alulfeszelt értékek volt a cél.
Mellesleg a gyári értékkel azért fogyaszt ilyen "meglepően" sokat, mert az 550/900Mhz-et jelentechterion:
Azért kíváncsi lennék mennyinél hasal le a táp, de valószínű nem fog kiderülni, a HD7950 is kevesebb fogyaszt mint a mostani 4870OC-mBerGeri:
Rajta leszek a dolgon, ígérem! -
PAtr0n
addikt
válasz
DEV_NULL #22433 üzenetére
Rendben, köszi, megpróbálok mindent amit lehet. BF3-t kéne szereznem viszont. Nincs valakinek óccsé eladó digitális kupon?
A 450-es fsb necces, nem stabil a cucc vele, de egy próbát mindenképp teszek.echterion:
Írtam, a link oda mutat, de a teljesség igénye nélkül, ezt tudja az FSP 350-PNR:Viszont figyeltem, hogy az Idle és a full load CPU fogyasztás között kb. 40W különbség van.
Ha nem játszok, csak net, olyankor a HD4870OC is alul van órajelezve 150/250Mhz-re, így az egész gép eszik 140W-t. -
PAtr0n
addikt
válasz
BerGeri #22431 üzenetére
Az enyém nem káosz, de nem is szép.
Más:
Leteszteltem fogyimérővel az egész hóbelevancot. Furmark, Prime minden futott, most atomstabil a cucc:Hűtő persze azért kell másik, de így már elégedett vagyok. Ma hozok haza egy HD7950-et, haveré lesz, csak előtte letesztelem, hogy "kihajcsa e" a Xeon, persze nem fogja, de kíváncsi vagyok mennyire tud egy ilyen karit 3.4Ghz-en működtetni. Elvileg a táppal nem lesz gond, de ha valaki mégis kételkedne benne, hogy az FSP350-PNR tápom elég lesz e, az csekkolja ezt itt: FSP overload
Jövő héten meg megkapom havertól az R9 270-et, azzal is csinálok valamiféle tesztet. Tudnátok a tesztelésben tanácsot adni? Mit futtassak alatta, mivel mérjek stb? Lehet logout cikk is születne belőle, elég hasznos lehetne sokak számára akik még nem hajlanak a platformcserére.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22424 üzenetére
Én egy E7300-mal együtt vettem a lapot, tavaly év elején került bele a quad. Az a proci is igen jó darab.. 1,175V VID, mindenféle piszkálás nélkül ment 400x8-on mindennapi használatra egy HD4850 mellett, aztán egy-két bench erejéig még 400x10-en is hajtottam gond nélkül, csak az akkori AC Freezer 7 Pro-nak már megjött a hangja rendesen, szóval nem erőltettem a dolgot 24/7-re.
-
PAtr0n
addikt
válasz
DEV_NULL #22423 üzenetére
Én így vagyok a Codegen házammal, letisztult, könnyen szerelhető, és kompakt méret. Amikor meglett a C2D konfig a Giga lappal 6 éve, akkor vettem, azóta is jól szolgál, imádom.
Igen, már látom hogy kevés a lap, de lenyugodtam, ennyit tud, most a cél az atomstabil frekik, és feszek beállítása. Még így is előrébb leszek sokkal mint az E6750-el, pedig azt is nagyon szerettem, 65nm létére igen jól húzható stabil prockó volt az is, csak hát 2 mag.
-
DEV_NULL
őstag
Örülök, hogy mindenkinek tetszik. Kicsit oldschool a cucc a főbb hardware-ek és az erősítő miatt, de én nagyon szeretem őket. A legfontosabb pedig az, hogy amire én használom a gépet, megfelelő erővel rendelkezik.
Ja az Antec P182-t meg kb. sose fogom lecserélni, a legszebb, legletisztultabb, legminimálabb ház amivel valaha érintkeztem.
(#22421) PAtr0n: Megnyugtatlak tuti a lap kevés, mert én sem tudok 460 FSB-nél többet kihozni belőle akárhogy erőltetem... Mondjuk az én procim sem rossz darab, de a Te Xeonod még ettől is többet tudna egy jobb lapban.
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60 #22420 üzenetére
Jó bizony, elég idős platformról beszélünk már PC-s berkekben
Közben kiteszteltem a ramokat Aida stress-el, a 800-as HyperX-ek 940-et vígan visznek 3.4Ghz CPU melett, netezek mellette, már 2 órája gond nélkül fut.Most már tuti a lap kevés, egyre jobban bebizonyosodik.
kicsipapucs:
Még él a konfig, most +0.1V-t hagytam az MCH-nak, meg az FSB-nek is, Vcore 1.325-ön van.
Videoton erölködőre visszatérve: Kábé 30 kolibulit, és jó pár itthoni bulit élt meg az enyém is, csak hát ugye a fránya rövidzár mindig adott munkát a végfokokat berhelni. Ettől jobban már csak az általam vizsgamunkára épített Quad 405-öt szeretem jobban -
-
válasz
DEV_NULL #22415 üzenetére
Utólagos engedelmeddel, önkielégítettem a képeidre.
- A házad atomkirály, egy időben volt egy ilyenem, csak tönkretettem csak úgy, mint pár társát, a nagy moddolásban (szétfúrtam a szegecseket, mert festeni akartam, meg ablak került rá, meg többrétegű hangszigetelés, csak nem fejeztem be, félkészen áll a lemez a pincében 1,5 éve kábé)
- A monitor is bejövős. Egy teljesen megegyező típusú erősítőt nyomkodtam órákon át vasárnap, érdekes volt ilyen hamar "viszontlátni"
- És a Toffifee-k a polcon... -
válasz
echterion #22410 üzenetére
Az én P45-öm is 1,20V-ot ad VTT-nek alapon. Normálisnak normális, csak tök fölösleges.
MCH 1,10V P45-nél az alap, az is normális. ICH 1,50V pedig az ICH10R sajátja, szintén alapbeállítás.Bár azért ezek messzemenően túl vannak méretezve...
1,10V-os VTT-vel 400-es FSB-t is kihozok a lapomból
333-as FSB-hez elég 0,95V-os MCH fesz 2x1GB rammal
1 SSD + 1 vinyóval + 1 VGA-val 1,35V-os ICH fesszel is ment a gép.
Ezekből kaphatsz képet, hogy mennyire vannak túlméretezve... -
PAtr0n
addikt
válasz
kicsipapucs #22397 üzenetére
De jó, köszi a fejtágítást innen is! Mindjárt neki is esek szépen visszafeszelni mindent, mert most picit megijesztettél
De azért remélem a mostani 3.72Ghz marad viszonylag stabil a Xeonnal.
DEV_NULL:
De jól néz ki a géped belülről
De én arra a Videoton csodára vagyok irigy, a balomon nekem már lassan 18 éve feszít a GA6383 S, bár az csak erősító, de nagyon imádom. Meg se tudom számolni, hányszor csináltam meg benne a végfokot -
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22414 üzenetére
Nekem ez a hűtő ezzel a ventivel bőven jó. Ráadásul jól is mutat. Amúgy 500x8,5-en szívesen járatnám, de nem veszek lapot!
Így marad 3.8GHz-en. Battlefield Play 4 Freehez és World of Warplaneshez elég, mással nem játszom.
-
válasz
DEV_NULL #22408 üzenetére
"Honnan sikerült ez kinyomoznod?" Rákerestem a P35 chipset hivatalosan kiadott adatlapjára és abban volt leírva a VTT és az MCH fesz is. Viszont helyesbíteni szeretnék, mert a
VTT: 1,20V, viszont az
MCH: 1,25V alapból egy P35-ös lapnál. Elírtam, de szerencsére csak egy nagyon kicsit."...tuti van még több ebben a prociban" Egy megfelelő lapban, felsőkategóriás hűtéssel 4,30GHz-et menne 1,30V-al. Úgy nagyjából saccoltam az én eredményeim alapján.
-
echterion
nagyúr
válasz
Amúgy ez érdekes, mert az én P45-ös lapom 1,2 V-ot ad alapon a VTT-nek, az MCH-nak meg 1,1 V-ot. Az ICH-nak 1,5 V-ot, ez normális? Ha nem, mennyire kéne levennem, hogy ne nyírjam ki rövid úton?
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
senzaj #22405 üzenetére
Nem tudom monitorozni semmivel. Gondolom nem 1,5V,
szerintem az alap 1,1V1,2V. Mi más lehetne...(#22406) kicsipapucs: Honnan sikerült ez kinyomoznod? Én sehol nem találtam megbízható forrást az FSB és MCH alap feszültségértékekre EP35-DS3-nál. A másik pedig mondtam én, hogy tuti van még több ebben a prociban...
-
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs #22403 üzenetére
CPU: 1,275V (Drop: terhelés 1,184V - idle 1,232V, VID: 1,2375V) 450x8,5
FSB: Normal
MCH: Normal
RAM: 2,2V 2x2GB 1080MHz 5-5-5-15 -
-
DEV_NULL
őstag
válasz
DEV_NULL #22394 üzenetére
Ja és azt továbbra is fenntartom, hogy nem költök én már egy forintot se LGA775-re. Lehet van lap 10-15k közt, de az is ki tudja milyen körülmények között volt használva és arra se vennék mérget, hogy a mostani lapom elmenne hamar. Mint már mondtam, marad így és még az éven váltok Haswell i5-re (ami igazából nem is olyan égbekiáltó számomra, mert amikkel játszom azokhoz a quad is bőven elég).
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Én kiteszteltem nyugi. Nem is ma volt ez már, csak este unalmamban nekiálltam még egyszer a 4GHz-nek...
450x8,5-en marad, mert így csak a procinak kell adjak 1,275V-t ami dropolva alacsonyabb mint a tényleges VID-je.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest