- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
senzaj #24839 üzenetére
Nem biztos, hogy adni..ki kell tesztelni miként reagál. Mennyi az alap, 1.05V? Terhelt feszültség mennyi, drop van-e, stb..sokismeretlenes, rá kell szánni az időt. Nekem G33M lappal simán ment az X5460 3.8Gn (FSB400) alap VTTvel 1.184V vCore mellett..nem hiszem, hogy több kell 3.6hoz az Es procinak.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
senzaj #24257 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, valóban OFF ide írva, ezért elnézést is kérnék!
A válaszban az i5 összeállítás bőven meghaladja a 100 000-et, de én sajna ennyire nem tudok elszaladni árban és talán indokolatlan is lenne. Maradok az i3-nál, ha már az is jónak ítélt opció.
Még egyszer köszönöm a törődést!
üdv -
rudeee
senior tag
válasz
senzaj #24174 üzenetére
Nemhiszem hogy ez normális jelenség mert ha nincs húzva a gép, akkor nem csinálja. A HDD-nek sem tesz jót ha elkezd felpörögni majd 1 sec után leáll és 4-5sec múlva újra elindul.
Valami oka csak van ennek.
A táp rendben van, az ad elég kakaót a rendszernek, korábban nagyobb terhelésnél is simán elvitte.Bios módosítás után ha leáll és újra elindul a gép az oké, mert nyilván változás történt a beállításokban, de ez mindenfajta beavatkozás nélkül indul így ha áram alá helyezem és utána indítom el.
-
Speed®
titán
válasz
senzaj #24100 üzenetére
Aki 775öt pimpel, az nem ok nélkül teszi általában..megvan a maga bája. És ugyanez itt van 1156on is, csak ugye jóval komolyabb tempóval, ezért írtam. 1155 azért költségesebb, oké, hogy értelmes lap hasonló áron van, de proci oldalon minimum +15k egy hasonló tempóra képes i5 és RAMon sem lehet spórolni, mert mezei DDR3 jó csak. Így 20+k a difi ~azonos tempónál, ami már nem kis összeg ugye. Arról nem beszélve, hogy nonK 1155nél van +600Mhz 3 gombnyomásra és ennyi, 0 izgalom. Én ezt az oldalát is nézem, szeretek berhelni (néha szívni
).
-
Laci2277
senior tag
válasz
senzaj #24057 üzenetére
Gtx 590-et teszteltem az alábbi két procival még régebben.
QX9770(3.2GHz) és 4770k(4.3GHz) Unigine Valley progival(1920-1080) Extreme hd beállítás mellett.
Score: 2025 -- 2206
FPS: 48.4 -- 52.7
Min: 16.6 -- 24.4
Max: 89.6 -- 91.6Jelentős különbség csak a minimum fps-ben mutatkozik, de valószínű a haswell 1.1GHz-es előnye domborodott ki főként. Ergo 1080p vagy 1440p felbontásnál nincs akkora eltérés. Tehát, ha a vga bírja szuflával akkor nem a proci lesz a problémás. Ez csak 1 játékos módra értendő.
-
tothl
addikt
válasz
senzaj #23996 üzenetére
Ja mint nekem az e0 5450... :/ gondoltam az e8400 beallitasaival stabil lesz hat nem. Nem zarom ki mondjuk hogy az ep35-ds3r egesz maskepp viselkedik ezzel a procival mert olyan mintha az alaplap hemelegedne akkor lenne vege mindennek....holnap rakok egy ventit a nbre de bizarr....
-
-
Laci2277
senior tag
-
Laci2277
senior tag
válasz
senzaj #23605 üzenetére
Ha fullhd felbontáson játszol vagy fölötte, akkor szerintem nyugodtan beruházhatsz egy olyan vga-ra, mert ott elsősorban a videókártya számít nem a proci, ráadásul ahogy nézem elég szépen megcibáltad a q9650-et. Amikor váltottam 4770k-ra túl sok változást nem tapasztaltam azon kívül, hogy a Crysis 3-ban nincs limiten egyes pályákon, de azt is csak a monitorozásnak köszönhetően veszem észre, mert előtte is játszható volt. Tehát nem dobtam el az agyam a gyorsabb procitól.
(#23604) lipi67 Alapórajelen lehet, hogy azonos a sebessége az i3-2100-nek és mondjuk egy Q9550-nek, viszont ha a yorkot kicsit meghúzom, akkor állva hagyja az i3-at simán.
-
lipi67
nagyúr
válasz
senzaj #23605 üzenetére
Hát.. ha fontos a játék, s nem akarod mindíg csutkán járatnia gépedet....
Kérdés mire használnád, akarnád-e fejleszteni stb..egy használt 1155-ös p67-es lap, bele egy i5-ös proci és elvagy, s olcsó is.
Ha több a lé, akkor 1150..
Mondjuk.játékr bőven jó lenne neked egy 2500K, s vanmég bennük plusz is bőven ha később szükséged lenne rá. -
Laci2277
senior tag
-
kaktusz0906
tag
válasz
senzaj #22950 üzenetére
Sziasztok, olvasgattam itt a hozzászólásokat, szóval a sztorim, hogy q9550 van a gépemben, korábban gtx 460 volt mellette, most ugy alakult, hogy hozzájutottam jó áron egy gtx 760 hoz. Arra számítottam, hogy a maxot nem hozza ki belöle, de most ugy futnak a játékok, hogy pár percig fut pl az uj COD mondjuk 50 fps el, aztán proci felugrik 100 százalékra, és vagy 1 percig 5-10 fps em van, szerintetek ez azért van, mert gyenge hozzá a proci, vagy ez valami más. Próbáltam a Crysis 3 at is, az a 460 asaal mediumon elfutott, de a 760 assal ugyanez az az fps inga van.........
-
lmno
őstag
válasz
senzaj #22950 üzenetére
Azért szerintem nem mindegy, hogy 80-100 vagy 200 ezret költ az ember
F_Zolee: Igen, én is úgy gondolom hogy jobb most egy erősebb kártyát venni, mégha nem is tudom annyira kihasználni, de később ha tényleg procit cserélek, legalább azt nem kell.
Egyébként használtat nem nagyon akarok, újonnan ilyen 7000-es szériából meg nem nagyon van már. Most láttam egy 280-asat 62 ezerért, az se lenne rosszAzon 3 giga ram van ráadásul.
-
Remus389
veterán
válasz
senzaj #22947 üzenetére
és ha nincs rá keret? akkor ne vegyen jobb videókártyát?
azért mondjuk, ha játszik az ember elsősorban a videókártyára költsön, a processor legyen másodrendű
F_Zolee értelmetlen olyan erős videókártyát egy Q9550 mellé betenni, szerintünk 7850/7870-est max, ezek használtan 30-35 ezer Huf, ha eladja az 5850-est, olcsón megússza
-
biacsia
tag
válasz
senzaj #22925 üzenetére
Igen! Érezni fogod a különbséget!
Én Q9550 /i53570k cserét léptem meg.
Nekem , ami a leginkább javult, az az, hogy eltűntek a játékokból a mikrolagok.
Sokkal "folyékonyabb" képet adott u.a. a vga (560Ti volt ) a váltás után.
Amennyiben csak "netezel" a következő 20 évben hű társad maradhat! -
válasz
senzaj #22902 üzenetére
Na, átnéztem azt az érthetetlen oldalt.
Hát a wr az ennyi:[link]
Kicsit több mint 2x annyi, mint a tiéd!
Erősen cpu limitált vagy 3dmarkban, de ahogy nézem, nem fogja vissza a GPU score-od és ez jó! Kihajtja a vidkarit. Emelhetsz kicsit a vga órajelén, amíg emelkedik a pontszáma a tesztben. De nemsokára biztosan eléred a határt, amíg a cpu tudja tartani a lépést.szerk.: Kösz srácok, hogy esnétek le a lóról!
-
-
válasz
senzaj #22900 üzenetére
Jóvanna!
HWBot-on kellett a cpu kraft, hogy enyém legyen a világrekord, GT430 64 bit 3DMark Vantage-ben!
5,1GHz-es 2600k ellen próbálkoztam régen 3,8GHz-es Q9550-nel. Aztán, ha már nálam van ez a proci, gondoltam nyomok egy próbát, hátha fel tudom annyira húzni a QX-et, hogy a CPU-score növekedés miatt első helyhez elég pontot kapjak. És bejött, jócskán enyém a wr (300pont). -
válasz
senzaj #22631 üzenetére
Ez tényleg csak babona. Wolfit hajtottam már Asus Commando lapban (P965!) 550MHz-es FSB-vel, de fulladtam már ki vele P45-ben 430-nál!
Hajtottam Q9550-et 790i-ben 500-as FSB-n (az pedig aztán egy atom hulladék chipset, az intel igazából radiátornak tervezte, csak mellényúltak jürgenék és véletlenül chipset lett), de kifulladtam P45-ös felső kategóriás lapban 460-nál. Alapjában véve tény, hogy jobban mennek a P45-ös lapban a quadok, de ez az állításod nem mindig igaz, hogy york p45, wolf p35.
Ha már ennyire kategorizálunk, én ezt mondanám:
P45: York, Wolf
P35: Conroe újabb procik, KentsfieldRégebbi procik meg simán mehetnek 965/975-ös lapokba!
-
PAtr0n
addikt
válasz
senzaj #22514 üzenetére
Ki fogom ne félj
Az már most elég zavaró, hogy WT-ben vsync-el a fix 60 fps, egy erősebb repcsi tumultusnál beesik 30 fps-re. Visszanézve a GPU kihasználtságot, a 30fps-es droppoknál kábé 60%-on pörgött a GPU, minden más nyugisabb helyzetben 80-90%-on.
echterion:
Rendben van, mindenképpen először neked fogok szólni, ha eladósorba kerül. Ez kábé 1 hónap múlva esélyes ha minden jól megy.
WoT-ról meg annyit, hogy rohadtul nem éri meg a pénzét. Egyre sz*rabb sajnos. A WoW-ról ezt soha nem tudtam elmondani, csak egyszerűen sokalltam a majdnem havi 5k-t rá. 1 év után abba is hagytam. -
PAtr0n
addikt
válasz
senzaj #22496 üzenetére
Masszív multihoz valóban halottnak nevezhető, és elismerem részben amit írtok, de hogy Sandy-re nem váltok az tuti. Vagy Haswell most már, vagy semmi. Az i5 2500k 35k használtan jóárasítva, míg egy i5 4570 45k-ból már kijön, és új, tehát nem volt szétnyúzva. Normális tuningos lapot meg már 25k-ért kapsz alá (szintén újat), a DDR3 adott, szerintem ez jobban megéri +20k-t a Sandy konfiggal szemben. A két proci között kábé 8% különbség van teljesítményben a 4570 részére, persze, nem ezért éri meg a Haswell i5, hanem mert még jóval időtállóbb az LGA1150 mint az 1155. Ha itt tartunk, a Sandy is lassan elvirágzik, éppen addig nem, amíg elég a nyers ereje. A fogyasztásról és melegedésről még nem is beszéltem, valakinek ez is szempont.
De hogyha nagyon pofátlan akarok lenni azt írom, vegyél egy Xeon E3-1225V3-t, ez 40k-ból kijön, és 4570 szintMindjárt csak 15k plusz ráfordításnál tartunk ha Haswell, és minden új...
De meggondolom amit írtatok, igazából nem vagyok nagy multis, amivel játszok ahhoz elég a Xeon is. Még mindig azt mondom, hogy igazán megérjen váltani LGA1155-re az még 1-2 év. De kinek mi a szempont ugyeDEV_NULL:
A fenti válasz neked is ment -
echterion
nagyúr
válasz
senzaj #22501 üzenetére
Azért az 1 gigás 7850-est sem mondanám gyengébbnek egy 5850-nél (ami nagyjából 6870-es szintet hoz). És még akkor a 2 gigásról nem is beszéltünk.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
senzaj #22448 üzenetére
A ram a kevés a BF3-nak egyértelmű... Viszont biztos nem veszek én már DDRII-t. Most pl. vehetnék vmi jobb lapot, hogy elérjem a 4 - 4,2GHz-et, meg vehetnék még 2x1GB ramot, hogy legyen 6GB. Na de minek? Elverek kb. 20 ezret és még mindig Core 2-m van. Semmi értelme...
-
DEV_NULL
őstag
válasz
senzaj #22405 üzenetére
Nem tudom monitorozni semmivel. Gondolom nem 1,5V,
szerintem az alap 1,1V1,2V. Mi más lehetne...(#22406) kicsipapucs: Honnan sikerült ez kinyomoznod? Én sehol nem találtam megbízható forrást az FSB és MCH alap feszültségértékekre EP35-DS3-nál. A másik pedig mondtam én, hogy tuti van még több ebben a prociban...
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
senzaj #22388 üzenetére
Jobban melegít valóban. Viszont ez a terhelés dolog relatív. Volt már, hogy primestabil órajel megadta magát egyből linx alatt. De olyan is előfordult, hogy a linx lement szépen 20x aztán a primeot dobta el az egyik mag jó 15-20 perc után.
Van linx képem is amúgy, de a fórumtárs primeosat kért.
-
válasz
senzaj #22323 üzenetére
6-os szorzó: hoghy a proci tuti ne menjen túl gyorsan, ne kérje a feszt és nehogy az legyen a leggyengébb láncszem.
ram: azért 2x1-el teszteld, mert az terheli a legkevésbé az északi hidat. Ezeket csak addig kell használnod, amíg kiteszteled és megtalálod, hogy mi miatt nem megy a tuning, utána mehetnek majd vissza szépen. -
válasz
senzaj #22312 üzenetére
Na, a PL-ed auton van, 14-es értéket állít be neki a lap, az meg már túl laza!
10-11-en is megy, ott pedig már +1500-2000MB/s-el olvas a ramod.
A helyedben én a következőt csinálnám:
2x2GB ram kivesz, marad a 2x1, az első és a harmadik slotokban.AI Overclock tuner: MANUAL
CPU Ratio Setting: 6x
FSB Strap to North Bridge: 333MHz
FSB Frequency: 450
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 940
DRAM CLK Skew-k: AUTODRAM Timing Control: MANUAL
1st Information :
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 18
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time: 55
Write Recovery Time: AUTO
Read to Precharge Time: AUTODRAM Static Read Control: DISABLED
DRAM Read Training: AUTO
MEM. OC Charger: Enabled
AI Clock Twister: LIGHT
AI Transaction Booster: manual -10-esre lődd be a legfelső értéket az ott frissen megjelenő menürészben.CPU Voltage: 1.200V
CPU GTL Voltage Reference (0/2): AUTO
CPU GTL Voltage Reference (1/3): AUTO
CPU PLL Voltage: 1.54
FSB Termination Voltage: 1.30
DRAM Voltage: 2.10V
NB Voltage: 1.40V
NB GTL Reference: AUTO
SBridge Voltage: alap
PCIE SATA Voltage: alapLoad Line Calibration: Enabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew : AUTO
NB Clock Skew : AUTOAdvance CPU Settings
CPU Ratio Setting: Manual
C1E Suppport: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel® Virtualization Tech: Disabled
Vanderpool Technology: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: DisabledMég annyi, hogy elég nagy feszekkel üzemelteted az északi hidat+alapból 6giga ramod van, avagy terheled rendesen, ha még nem tetted, akkor zsírozd újra mx2-vel, vagy hasonló zsírral az NB-t meg SB-t. Nem tudom hogy írjam le a változást, milyen szavakkal... Konkrétan a gyártó zsírjával nincs hőátadás a borda felé. Hűvös a hűtő. MX2-vel pedig kézmeleg, vagy afölötti. A chipset befűti azt az egész réz borda-együttest. Az is számíthat a tuning limitednél!
Na és akkor a fenti beállításokat lődd be, aztán teszteld LinX-szel stabilitásra. Ha stabil, akkor biosba be és 5-el mehet feljebb az FSB, aztán megint LinX. Ezt egészen addig, amíg stabil. Ha nem stabil már, akkor jöhet a GTL meg a skew tuning, amiből támpont nem nagyon van, ugyanis az Intel ajánlások-leírások ellenére totál más értékek szoktak beválni. (pár tippet azért majd adok, ha oda justz, addig nem erőltetem meg az agyam)
Üdv!
-
válasz
senzaj #22309 üzenetére
Az en P5Q Deluxe-aim mind 490-es FSB-t birtak quadokkal 24/7. 500 az stabilizalhatatlan volt. Vagy a procid wallos, vagy FSB hole-os, vagy a lapod nincs jol beallitva.
1. Ha FSB wall, akkor ez van, nem megy feljebb a proci miatt.
2. Ha FSB hole, akkor van egy lyuk benne, ahol nem megy. QX6700-am volt, ami ezzel a tunettel birt. 432-448 kozott nem ment. 431 meg stabil, 432 plusz egy tized volttal sem. Aztan 449 es felfele megint ment.
3. A lapod... Performance level (meg ott a kornyeken van 2 opcio meg, csak nem jutnak eszembe) kelloen lelazitva? Ram subtimingok? Gtl-ek? Ezen a szinten mar kellhetnek ezek is. En azt gondolom, hogy van meg benne par MHz!
A legjobbakat! -
Roba
tag
válasz
senzaj #22280 üzenetére
Az #1488-ban Superman írta: "Na most ezekhez az eredményekhez (szuper alacsony feszek) képest az XtremeSystems-en csak úgy röpködnek a feszek:
Vcore: 1.4Volt, VTT: 1.6Volt, PLL: 1.6Volt, NB:1.7Volt, SB: 1.6Volt. Ezen megy a palinak 3.95GHZ-en a Q9450-ese. Hét végére meglesz nekem is az Asus Striker II lapom, majd megkínálom egy kis feszültséggel.
A Maximus Extreme-ben nem tudom a ramokat 17000 fölé tornászni...."
-
válasz
senzaj #22286 üzenetére
Igen, 8GB ram még jobban terhelné az északi hidat, amiben ugye a memóriavezérlő is van 775-nél, Több fesz kellhetne ugyan ahhoz az FSB-hez.
Nekem duo-val, 2x1GB rammal az 500-as FSB 1.18V-os NB fesszel megy. Ugyanez Q9550-el és 2x2GB rammal már csak 1.30-1.32V-al abszolválható. -
argo001
csendes tag
válasz
senzaj #22219 üzenetére
Bizonyos programok alatt olyan, mintha az egész gépet kicseréltem volna (például az új F1-játék).
Bizonyos programok alatt szinte semmi változás. A Windows 7 újratelepítése nagyon terítéken van, csak vizsgaidőszak volt, nem értem rá ezzel foglalkozni, de majd most kipucolom az egész gépet... -
MrBrook
aktív tag
válasz
senzaj #22215 üzenetére
köszi, kép nélkül is elhittem volna
nekem 3.3-n 43,9-44 körül, akkor kb egyenesen arányosnak tűnik.
egyébként képzeljétek, ugye régebben sikerült 3.3ra húzni, utána win reinstall után nem akart már menni annyin, vissza kellett venni 3.2re, most nemrég megint winreinstallt nyomtam, mire telepítés után, biost elbaszta, gondolkodtam kicsit, majd biosban mindent alapra, újra win install ,és most megint megy 440es fsbn teát 3.3ghzen és 1.232v terhelt feszültséggel(idle:1.265v bios 1.24v) már több hete mindenféle fagyás nélkül -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest